Rs virus

Vi är kvar på sjukhuset och blir nog kvar några dagar.

Pluttan har åkt på rs viruset. 
Dock så är hon pigg och glad men syresätter sig dåligt. Hon äter och går upp i vikt bra så läkarna känner sig inte så oroliga säger dom. 

Hon har lite förhöjd temp men ingen feber. 

Så nu får vi vänta och se vart det tar vägen. 

Just nu ligger hon och äter och det är ingen större skillnad på henne nu och när vi var hemma innan hon blev sjuk. Hon skriker och blir vansinnig när maten öar lite för lång tid att komma fram, hon fullskomligt vräker i sug mat. Vi väger henne före måltid och direkt efter för att se vad hon fått i sig. Och både jag och sköterskorna blir lika förvånad varje gång då hon äter på några minuter och sen är mätt och ändå har hon fått i sig mycket mer än vad hon behöver. 

Mammas tjej det:)



Jag såg att jag fått en så fin och omtänksam kommentar om att det var tragiskt att vi inre fått info om rs viruset och ja kommentaren gick väl ut på att vi ( jag) varit så oansvarig och varit och handlat och varit iväg med pluttan när hon inte är så gammal. 

Och jag kan för det första berätta att din kommentar gjorde det inte ett skit bättre då jag redan mår fruktansvärt dåligt av att hon är dålig, att jag dessutom varit iväg med henne och varit naiv och inte tillräckligt påläst om rs och alla andra virus och sjukdomar som är extra snittsamma just nu är ju något som tär i mitt huvud  dygnet runt.

Jag sitter i ett rum med min dotter på två veckor och kollar på hennes andning, syremättnad,temp, precis hela tiden och att sen försök hålla modet uppe själv med en sömnbrist som inte är av denna värld och sen får jag en sån kommentar, det är rätt så knäckande kan jag meddela. 

Dessutom då är det så att alla i vårt hus har varit när hon kom eller är förkylda just nu. Och ja jag kunde ju förbjudit Jonatan att vara bära henne efter födseln när han var förkyld, Lovisa kunde jag ha nekat att träffa bebisen och jag själv vet jag inte hur jag skulle hållt mig borta då jag ammar och måste ta hand om henne. Jag kunde förbjudit alla att komma och hälsa på, skitit i att handla/ gå utanför dörren. isolerat henne tills hon är 6 månader och det värsta faran är över men det fattar ju vem fan som hellst att det är totalt omöjligt!

Ja det är mycket möjligt att jag överreagerar men så här känns det just nu. 

// en rätt så knäckt mamma

Sjukhuset;(

Lillan har blivit lire sämre och i morses var hon helt igen täppt i näsan och jag fick inte loss det med hjälp av koksaltet och sugen och hon fick panik och jag fick panik så ringde till Jonatan som fick komma hem ( han hade bilen) så åkte vi in till akuten och nu ligger vi uppe på barnavdelningen och lillsessan har fått inhalera och får nu syrgas då hon inte syrsätter sig alls bra. 

Man bör ligga på 95% i syre och hon ligger på 72-85% utan syrgas:/ 

Hon har gått ned lite i vikt, vilket är konstigt för nu när hon åt så fick hon i sig 76g på ca 5 minuter. Vilket är väldigt bra. 

( dom vägde henne precis innan mat och direkt efter mat) 

Nu ska hon få sova ett tag sen ska dom ta lite mer prover och så får vi se vad dom säger. 

Förhoppningsvis behöver vi inte vara kvar så länge men hon måste syrsätta sig själv ordentligt innan och hon får inte behöva syrgas längre om vi ska få åka hem... 





God natt

Ville bara kika in och säga god natt! 
Hoppas du haft en riktigt bra dag i kylan! 

Sov så gott!


Pluttan i sin nya sovpåse hon fick av Fredrik och Emma i helgen:):

Thai house och massa ärenden

Jäklar vad jag har hunnit med idag. Betat av nästan allt jag hade på min långa lista. 
Det enda som blir kvar på listan varje gång är "glasögon" ... 
Jag måste skaffa nya då mina gamla är trasiga. 
Och det hade inte eller har inte varit något problem förrän nu. För nu måste jag helt plötsligt se något när jag går upp på nätterna. 

Förut räckte det att jag visste vägen till toan men inte nu längre.

Men i alla fall så är det fruktansvärt svårt att ta sig till den där jäkla optikern!

Men det andra på listan är klart och nu har jag 400 kort att göra iordning i ett album för år 2013! 

Notera att det var 400 bilder! 400!!!!!! 
Jag lär ha att göra i 3 månader. 

Sen vart det jobb och nu pr vi hemma och har ätit kvällsmat och Jonatan har åkt till jobbet. Så nu är jag och tjejerna hemma själva. Och lillsessan har varit vaken sen 17.45 och är fortfarande vaken! Vad händer?? :) 

Det är så mysigt med denna lilla människan och jag är helt tagen av henne. Jag skulle kunna sitta med henne och gosa 24/7! 

Nu ska jag kolla på hart of dixie. 




Långpromenad

Nu kommer snart Jonatan hem en stund innan han ska iväg och jobba igen. 

Vi har varit och mött Lovisa i skolan och gick med henne hem. Vilket var skönt men nu i efterhand inser jag att det var väldigt dumt... 

Jag har lite svårt att inse eller inse är fel ord men jag har svårt att låta kroppen läka i sin takt utan jag vill gärna skynda på och tror att det läkt bättre än vad den har.

Det är ju trots allt en jävla pärs som min kropp gått igenom. 
Först var det foten eller fotleden som gick åt helskotta. Och det innebar 6 veckor i skenor och utan att jag fick gå på den, och nu har den fortfarande inte läkt som den ska utan nu ska jag in på röntgen för att se om det går att få den bra. Sen graviditeten som var ett helvete dom första 18 veckorna. Med illamående och spyor. Sen krocken! Vilket var mycket värre psykiskt än vad jag ville erkänna.

Och sen kom foglossningen... 
Och förlossningen... 

Så jag borde ju fatta att det tar lite längre tid än en vecka för kroppen att läka:)

Men nu sitter jag i soffan och har ont i hela nederdelen av magen och foglossningen gör sig väl påmind! 

Men pluttan sov gott i vagnen och har bara vaknat för att äta lite snabbt för att sen somna om igen. Så lite frisk luft gjorde henne gott:)

Men 6 km blev till 1.5 timmes promenad  så nu ska vi mysa framför tv. Sen är det förhör av lovisas läxor:)

Tänk det var bara 1 vecka och 4 dagar sen jag hade denna kalaskulan<3




Vardagen

Idag börjar den riktiga vardagen här. 

Jonatan har ju haft 10 dagar ledigt fast han har ändå varit tvungen att jobba ( egen företagare) men han har i alla fall varit hemma och ledig på nätterna. 

Men nu är det dags för honom att börja jobba och jag ska vara själv vissa nätter, göra iordning 2 barn på morgonen och Lovisa ska till skolan. 

Så det här blir nytt:) 

Idag har jag och lillan sovit vidare och gick inte upp förrän vid halv 12. Hon har varit vaken så mycket på nätterna det sista då hon är så himla täppt i näsan. 

Igår var vi ute och gick en sväng sen kom min bror och hans tjej och son hit och vi åt lite och så... Ses inte så ofta men det är kul när man väl ses:)

Nu ska lillan bara äta klart sen ska vi ut och gå, vi ska möta Lovisa i skolan så hon slipper gå hem själv:)





Söndag

Igår var vi hos några kompisar och fick god mat och hade det riktigt bra:) 

Dock blev det sent hem så idag har vi haft en lugn morgon i sängen. Vi har varit vakna sen strax innan 8 då lillan hade det jobbigt med andningen... 

I natt har det varit bättre med förkylningen men hon är fortfarande väldigt täppt:/ 

Snart ska vi gå upp och göra oss iordning för att ta vår första promenad i vagnen. 

Foto från igår då Lovisa satt och myste med lillasyster nästan hela förmiddagen. 






Shopping och pappa-besök

Fick ju lite fin besök av pappsen idag. Han ska till USA snart igen så det va kul att han kom och hälsade på lite innan han åker iväg! 

Betty som älskar pappa över allt annat blev lite förbryllad när han helt plötsligt skulle hålla bebisen ist för att mata henne:) 


Efter att pappa åkt vidare så åkte jag och bebis och hämtade Lovisa på skolan och far in till stan. Äntligen kom jag till jobbet och hann med en hel del faktiskt! 

Tur att Lovisa var med som kunde sitta och gosa med lillan under tiden som jag jobbade... Sen gick vi till stan och köpte kläder till tjejerna och sen gick vi ut och åt. 

Mys på hög nivå:) 

Nu ligger Lovisa i sängen och ska sova och jag och lillan gör detsamma. Vi är dö trötta idag. Jag behöver verkligen få sova några timmar innan hon vaknar igen och jag hoppas att näsan håller sig ren i några timmar nu. 

Sov så gott! 


Plutt i sin nya pyjamas:)

BVC hembesök

Lillan har blivit förkyld och har varit jätte täppt i näsan hela natten, och ja på dan nu med så klart så vi är väldigt väldigt trötta idag.

Jag har spolat näsan med koksalt och använt nässugen frenetiskt och den har ju varit vår räddning inatt kan jag lova!

Nu på förmiddagen har en barnmorska från BVC varit här på hembesök och kollat på sessan och vägt och lite så... Hon ökar fint i vikt så det var jätte bra. 


Snart kommer pappa hit på lite fika sen ska jag hämta Lovisa från skolan. 

Nu verkar hon lite piggare, eller piggare var ju ett väldigt fel uttryck på en som stensover men det har släppt i näsan just nu i alla fall.. Får hoppas att det håller i sig så det inte kommer tillbaka men det lär det tyvärr göra. 



Alltså nu ska jag sätta mig och äta frukost! FRUKOST!! Och klockan är halv 2! Och jag har varit vaken sen kl 6!! 
Men jag hinner inte!! 

Det är sjukt! Men det var likadant igår! Fast då hann jag äta frukost men ingen lunch! 

Nä jag får inte till det. Men förhoppningsvis kommer jag in i det snart. 

Men nu ska jag snabba mig med att slänga i mig lite turkisk yoghurt med hallon och pumpakärnor! 














Shopping och en hysterisk bebis

Idag skulle ju jag och lillan in till stan och veta av en hel del på min lista och sen skulle jag även jobba lite... Det blev inte riktigt som jag tänkt... 

För det första så tar det sinnessjukt lång tid att göra sig iordning när man har en bebis och som med skall göras iordning och matas... Jag brukar i vanliga fall duscha, förna och platta håret, sminka mig och klä mig på 40 minuter. Idag räknade jag med 1 timme. Det tog 1,5 timme. 

Sen göra iordning, mata och bada bebis räknade jag med skulle ta ca 1 timme. Det tig ca 2 timmar. 

Jag räknade alltså med att det skulle ta 2 timmar men det tig mig ca 3,5 timmar och jag kom iväg väldigt mycket senare än jag tänkt och när jag kommer till maxi, så sprang vi in till kappahl först och där gick allt som smort och lillan fick nya fina kläder... 
Sen in på ica för att köpa mat, här går det inte alls som tänkt... 

Lillan som varit snäll som en jag vet inte vad, inte skrikit eller något förvandlades nu till ett monster. Hon gallskrek! Jag tog det lugnt och försökte lugna henne och det gick ju bra så länge jag höll i henne men det är omöjligt att plocka frukt med en hand så jag skulle lägga henne i stolen, men nej! Hon skrek allt vad hon hade! 

Ok, snabbt ut! Jag tror att hon är hungrig. 

I hissen ner står vi med en åldre herre som säger "hon hatar att vara här likamycket  som jag ser jag)

Väl i bilen Langar jag upp brösten erbjuder mat men NEJ! 
Hon är inte hungrig. Och när jag kollar upp lagom svettig så ser jag en gubbe som sitter i bilen mitt emot min och stirrar väldigt chockat på mig!:) 
Stackarn!! 

Hon lugnade i alla fall ner sig när jag kunde sitta i lugn och ro och kramas med henne en stund innan vi åkte hem, och sen har hon varit sitt vanliga jag igen... Gosig, snuttig och helt underbar. 


Idag har mamma, mammas väninna Carin, gammelmormor och gammelmorfar varit här och hälsat på... 

Nu ska jag jobba lite medans bebis sover. Lovisa har redan somnat och Jonatan jobbar lite uppe vid datorn. 

Imorgon gör vi ett nytt försök till att åka in och beta av lite från listan och att jag ska hinna ner till jobbet innan fröken vallar ur:)




God morgon

Vi är vakna sen ett tag tillbaka och mätta och belåtna så nu kollar jag på tv och bebis kollar på sin mamma:) 

Snart ska vi börja göra oss iordning för att åka in till jobbet! 


Hoppas du får en bra dag!

Playdate

Idag har vi haft finbesök av Emma och Elsa:) 

Fikat och pratat skit i timmar, det är mamma-ledighets-lyx-på-hög-nivå! 

Och Elsa och lilla pluttan träffades för första gången och det gick ju bra, ingen catfight eller något. 

Elsa som när jag träffade henne intorsdags var mini liten och riktigt pluttig var idag inte så liten längre. Nu kändes hon riktigt stor istället:)


Lovisa är hemma igen men var jätte trött  så hon sover sen några timmar tillbaka och Jonatan jobbar lite och jag och pluttan ligger i soffan o kollar på casel och myser! 



Gud som jag älskar denna lilla varelse. Det är sjukt hur man kan älska en liten mini människa som man bara sett i 5 dagar! 



ballongbud.se

Hello!
 
Nu ligger bebis och sover efter att ha varit vaken ett bra tag så nu passar jag på att sätta mig vid datorn lite, och måste visa er en så kul sida som jag hittade.
 
www.ballongbud.se
 
En sida där man kan beställa typ som blomsterbud fast i ballonger istället. Finns för massa olika dagar, Alla härtans dag, bebis, när någon fyller år, examen osv. Tycker det är en genialisk ide. 
 
så här står det på deras sida...
 
Hos oss kan du beställa ett ballongogram antingen från våra färdiga exempel eller beställa ett helt eget. Kanske vill du gratta din motorcykeltokiga farbror med en ballongmotorcykel på hans födelsedag? Kanske ge en båt till seglaren? En stork till de nyblivna föräldrarna? Kanske har du en figur som är ett internt skämt mellan dig och din bästa vän? Oavsett vad du har för tokiga idéer försöker vi ordna det.
 
 
 
 
Hjärtbukett - 212
 
Och sen ska dom även ha så man kan beställa med en tex chokladask eller en nalle om man vill med budet. 
 
Det här ska jag prova när jag får någon att fira. Kanske nästa som får en liten bebis=) 
Skit kul tycker jag!
 
Gå in och kolla på deras sida www.ballongbud.se och så har dom en facebook sida http://www.facebook.com/ballongbud
 
Så kom igen nu tjejer FÖD era bebisar så jag kan köpa lite kul åt er=) 
 
Cirkuselefant - 604
 
haha älskar det!!! så kul när man kan göra något lite annorlunda. 
 
 

Godmorgon

Jag sitter i soffan sen en stund tillbaka och kollar på tv, ammar och PUMPAR!! 

Så fruktansvärt skönt med pumpen.har sovit jättedåligt inatt då det ena bröstet gjort så fruktansvärt ont;( 

Men nu är det bättre. 

Igår satt jag och jobbade endel hemifrån sen kom Jajje hit så vi käkade och kolla på en film, ska fråga Jonatan vad filmen hette för den va rätt så bra. 

Nä nu ska jag mata klart här sen ska vi försöka sova lite till, sen väntar en hemmadag med pluttan:)



Läkar undersökning och bröstpump

Idag har vi varit på KSS för att väga och ta lite blodprov och göra läkarundersökning på lillsessan. 

Allt såg bra ut, och hon är frisk och kry och en väldigt nöjd och fin bebis sa läkaren:) så det var ju ett gott betyg hon fick. 

Efter det gick vi till avdelningen för förtidigt födda små bebisar ( vet inte hur avdelningen stavas:) där jag skulle ta lite blodprover och hämta en bröstpump då jag tänkt donera mjölk eftersom jag har mat för 10 ungar i mina:) 

Nu ligger vi i soffan mätta och glada båda två och pumpen var underbar då det släppte på spänningarna och värken i brösten:) så nu ska vi vila/sova en stund. 


Hon har varit uppe och ätit typ var 2-3 timme hela natten och bakslag gör hon som en jag vet inte vad så ammat, och  bytt blöjor har jag gjort ett X antal ggr inatt. 
Och så sjuk som jag är började jag hänga tvätt och plocka iordning på lite sånt vid ett av blöjbytena runt 03... 

Ja så nu är vi trötta som sagt... Inte bara vi.. Betty undrar vad fan det är som händer med hennes förut så lugna tillvaro.





Magen

Nu hat det gått 3 dagar sen lillan kom ut och kroppen hämtar sig väldigt bra. 

Efter jag fått Lovisa hade jag väldigt ont i nästan 2 veckor efter födseln, magen kommer jag inte ihåg men med tanke på alla bristningar jag fick då har jag svårt att tänka mig att den drog ihop sig något vidare snabbt... 

Efter denna graviditet och förlossning så är det väldigt olikt förra gången. 

Jag känner fortfarande av foglossningen , men det är också det enda. 
Jag mår än så länge väldigt bra, jag känner mig inte helt utmattad och jag har heller inte ont när jag ska kissa osv. Däremot så har jag har väldigt mycket och ont av eftervärkarna vilket jag inte hade sist. Men det har funkat helt ok med Alvedon och panodil... 

Det här är den sista bilden jag tog på magen...


Och det här kortet är taget idag... 


Jag tycker att den har gått tillbaka väldigt bra på bara 3 dagar. Jag trodde det skulle ta mycket längre tid, men jag ser stor skillnad från dag till dag! 

Vilket så klart är jätte skönt. 

Imorgon tänkte jag försöka gå ut och gå en sväng, man får ju ändå tänka på att vara försiktig då kroppen gått igenom något enormt och väldigt påfrestande. Men det kan vara skönt att komma ut lite och ska bli kul att prova nya vagnen:) 

Nu ska jag hänga lite tvätt och ladda en ny maskin sen ska jag passa på att sova lite innan lillan vaknar och ska ha mat igen. 



Inte kul...

Vilken jäkla morgon. 
Lovisa har fått maginfluensa och har nu åka till sin pappa igen där dom andra barnen med är dåliga. 

Jag känner mig som den värsta mamma någonsin som inte kan ta hand om sitt barn när hon är sjuk men det är ju för att inte bebis ska bli dålig...

Och jag hoppas innerligt att jag lyckades förklara så att hon inte blir ledsen eller känner sig bortkörd för det vore hemskt! 

Jonatan är dö förkyld och i tidigt i morses hosta han så han spydde... Vet inte om han har feber men pigg är han inte... 

Och som om inte det räckte så har mjölken runnit till och mina bröst har nu växt till något så jävla enormt så det ser sjukt ut!! 
dom är hårda som sten så dom har inte någon tendens till att åka en våning ner direkt!
Och ont är bara förnamnet! Fy fasen så ont det gör. Set stasar i dom och pulserar som värsta baslådan!! 

Jag har precis stått i en varm dusch för att få det att släppa men det enda som hjälper är när lillan äter och hon orkar inte i närheten av vad som finns i ens ett av brösten!!! 

Men nu ska ni få se en så söt bild på henne som jag tog i morses när hon låg och sov!

Nu ligger hon här och tittar med sina blå ögon och hickar för fullt!:)

Fika och mina <3


Maria och Björn har precis varit här och hälsat på en stund och hade med sig så supersöta kläder till pluttan:)  


Så himla söta:) born 2014! 

Nu ska jag mysa med mina prinsessor i soffan lite innan Lovisa ska sova. Imorgon är det dags för skolan och få vardagen att gå ihop med två barn och allt vad det innebär med amning, blöjor, sovning, läxor, kompisar, skjuts... 

Vad har jag gjort???





Morgon mys

God morgon! 

Jag har varit uppe sen kl 8, Jonatan sen 9 och grodan sover fortfarande med ett undantag då hon åt lite i ca 30 minuter.
Och nu stensover hon igen.

Just nu tror jag att vi fått den snällaste lilla bebis man kan tänka sig. Hon är exemplarisk. Hon äter var 4 timme. Hon skriker inte en massa utan är nöjd bara hon är med. Och hon sover på nätterna. 

SNÄLLA GUD GÖR SÅ ATT DETTA HÅLLER I SIG!!!

Jag har varit uppe och duschat, sminkat och tagit på mig MINA VANLIGA kläder! Mina vanliga byxor som är aningens väldigt tajta i midjan vilket kanske inte är så konstigt:) 

Ska ta bild sen och visa hur magen ser ut, och hur mycket den sjunkit ihop redan. Även om det är en hel del kvar så är det ju fantastiskt vad det läker fort trots allt. 

Det blir mycket bebis nu men det är ju mitt liv och min bubbla just nu:)


Nu ska jag mysa lite till:)


Ammningsdags

Nu är klockan 03.05 och vi har lagt oss tillrätta och lillan äter. 

Inatt har hon hittills sovit i vaggan och det har ju fungerat kanonbra! Vi ändrade om våran säng igår kväll när vi skulle lägga oss så att vi fick in vaggan bredvid sängen så jag kan putta lite på den när hon gnäller och det var ju som sagt guld värt för det innebär ju att jag inte behöver gå upp eller sätta mig ens för att vagga henne! 

Imorgon eller idag blir det ju så kommer Lovisa hem. Hon åkte till sin pappa i helgen för att vara där nu när vi var på sjukhuset och så ville hon vara kvar tills idag ist. 

Så runt 12 kommer Lovisa och mamma hem och gosar med bebis. 

Nu ska vi byta sida så nu ska jag lägga bort telen... 

Hoppas du sover gott! 


Här ligger hon så sött och sover i vaggan med nya lakarn som mamma sytt åt henne:) 








 

Nybadad

God morgon på er! 

Eller morgon det är snart lunch ser jag:) 

Natten har gått bra men jag har nog vaknat minst en gång var 30 minut och kollat så hon andas! Hon sov bredvid mig inatt för bådas skull, jag ville verkligen få sova lite och hon bara gnydde och gnällde när hon låg i "plastbaljan" så flyttade över henne till mig och då somnade hon gott. Sen var vi uppe vid 02.30 och bytte blöja och sen 03-05 ammade hon. 

Allt har funkat bra hittills och nu är hon nybadad vilket hon tyckte var en smärre skräckupplevelse! Första gången hon skrek sen hon kom ut! Gallskrek!:)

Men nu är hon nöjd och glad igen. 

Så nu väntar vi på att pappsen ska komma tillbaka, han hämtar bilen och bilstolen. Ska förbi Apoteket och sen köpa blöjor sen ska vi bli bortskämda och få lunch hos farmor och farfar:) 


Ha en bra dag allihopa! Och på tisdag när jag ska jobba igen ska vi passa på att köpa upp e ROSA garderob åt lillpluttan:) 

Jag lever just nu i en lyckobubbla och kan inte fatta att jag har två ( TVÅ!!!) helt underbart perfekta barn och den bästa sambo man kan tänka sig! 
Och som om inte det vore nog så har vi familj och vänner runt oss som inte går att jämföra med något annat! Jag är en väldigt lyckligt lottad tjej!

Överväldigande

Vilken dag och natt det varit. Det är så fruktansvärt konstigt att hon är här nu, att hon faktiskt är våran. 
Jag har fortfarande inte förstått att det är hon som varit i min mage. 
Att hon inte bara är till låns... Kommer nog ta några dagar att smälta allt:)

Pluttan sover gott nu och har sovit nästan hela dagen med små korta undantag då hon kollat läget och vem som hållit i henne just för stunden:)

Ska berätta mer om förlossningen och sånt sen men just nu är jag för trött då jag inte sovit en blund inatt och bara ca 1 timme nu på kvällen så behöver vi få lite sömn allihopa:) 

Imorgon ska vi åka hem om allt går bra inatt, ska bli skönt att komma hem och sova i sin egen säng och mysa med pluttan i hennes nya hem. 

Lovisa har varit här idag och stoltare storasyster går nog inte att hitta på denna planet, hon höll så fint och var så försiktig med henne så du kan inte ana:)helst  ville hon inte att någon annan skulle ha henne men delade motvilligt med sig av lillasyster:) 

Inatt sover Jonatan på sjukhuset med oss, och det känns väldigt skönt att ha honom här<3 

Nä nu måste jag försök få lite sömn innan hon vaknar:) 




En liten flicka

Inatt kl 2.17 födde jag en liten flicka som är alldeles perfekt! 

Hon är 50 cm lång och vägde 3610g.

Vi mår bra allihopa och nu väntar vi på att pappa och storasyster ska komma till oss. 


En trött mamma och bebis:) 




Nya skor och pastasallad

Nu är jag hemma och har lagt mig i sängen för att vila ryggen. 

Allt gick bra hos barnmorskan, det såg bra ut och hjärtat pickade på som det skulle. 

Jag har nu gått upp 9,5 kg! Förstå 9,5 kg på bara några månader, inte konstigt att det är jobbigt för kroppen. 

Jag läste även att brösten i denna vecka väger ca 700g mer VARDERA!! Alltså 1,4 kg mer på bara brösten! Fy fan så brutalt!! 

Men som sagt allt var bra, och jag frågade även ang att jag var öppen 2 cm och hon sa att " det enda du ska tänka på är att inte vara hemma och ta det lugnt som man brukar rekommendera utan åk in!" För det kan gå fort!! Och är det så att det kommer hemma eller i bilen så se till att den skriker och att den är varm, och navelsträngen och allt låter du bara vara så tar dom det när ni kommer..då kommer det gå jättebra ska du se!" Och så ser hon jätte gullig ut och jag förstår ju att hon säger det för att jag ska vara beredd på att det kan hända och inte alls menar att skrämma upp mig:) 

-Öm WHAT????!!!! 
 ( mamma som vared idag började Asgarva och utbrister " då skulle jag vilja se Jonatan höhöhö" 

Jag tänkte inte på varken mig eller bebisen utan först på Jonatans reaktion när jag säger " stanna bilen den kommer nu" jag kan lova att han INTE skulle stanna bilen utan gasa och i halv hysteri gapa " jag kan ju för helvete inte stanna fattar du väl!!! Knip!!!!" 
Och sen bilen! Alltså nu snackar vi inte om att vi har en gammal sliten bil utan en sprillans ny som vi haft i 3 månader och jag vill varken ha fostervatten eller något Annat klägg i den!:)

Så nä, vi får helt enkelt se till att åka in i god tid så det inte händer!! 

Ja till något helt annat så köpte jag nya skor idag, ska visa imorgon, jag har kollat på dem länge men dom är lite annorlunda:) 

Och ikväll blev det pastasallad. Det är ju så jäklans gott!! 

Jo, jag har fått sånna sammandragningar de sista kvällarna, och bara på kvällarna när jag lägger mig ner. Dom gör inte på något sätt ont men det drar ihop sig så himla mycket att jag får lite svårt att andas.. Är inte det konstigt?



V 40!

V 40!!! Nu är det lixom färdigt att komma! Finns inget kvar att vänta på. Allt är färdigt hemma, jag är redo att förda, Jonatan har fullt upp så han tycker varje dag att den kan stanna bara idag med... Så säger han varje dag. Och på kvällen säger han, " det vore ju skönt att få sova inatt för jag är så trött, men imorgon kan det sätta igång vid 7" och så säger han varje dag och kväll...

Och jag tycker att det kan komma precis när fasen som helst för jag är väldigt klar med att vara gravid nu. 

Så här ser magen ut idag...


Den är stor men ändå tydligen inte enorm för alla som frågar när det är dags och får svaret " om 6 dagar" blir väldigt förvånade och säger " men oj! Du är ju inte alls stor om det är så nära!!"

Jag själv tycker jag är EMORM och dessutom har jag börjat bli lite svullen märker jag... 
( inte bara på magen) 

Annars är det som förra veckan, dålig sömn, foglossning, trött annars helt ok.
Bebisen har nu fixerat sig och ligger åt rätt håll så den har gjort sitt den med:) 



 

Hektisk dag

Idag är en rolig dag för jag har fått bli rastad ( komma ut ur huset:) 

I morses skulle vi till mvc 8.15 men precis när vi skulle åka så ringde dom och sa att bm var sjuk så fick en tid hos en annan i em ist. 
Så vi åkte och lämnade Lovisa i skolan och sen åkte jag och Jonatan till scandic i stan och åt frukost ist:) 
Riktigt gott och mysigt att hinna göra innan bebis anländer. 

Sen blev det lite jobb och sen frissan. Hade tur och fick en tid för klippning så har varit och tagit av några cm på längden och fått det genomkrupit så nu känns det fräscht igen. 

Och nu har jag varit och ätit lunch med Emma och bebis Elsa och kollat på deras nya hus som håller på att byggas och det blir kanonfint!:) vill med bygga nytt nu:) 

Nu ska jag till jobbet igen och fixa lite sen kolla på nya glasögon och sen barnmorskan... 

Men Gud så rörigt inlägg det blev....






Kärleksmums

Nu luktar det gott här i huset. 

Kärleksmumsen eller vad man nu kallar dom är precis färdiga och uppskurna, så nu ja det bara in i frysen. 


Jag äter lite lunch, äggröra, bacon och en tomat. Det är ju det tråkigaste med att vara hemma själv. Lunchen. Det är trist att bara göra till sig själv och det är tråkigt att äta själv. 

Men det får gå, om några timmar kommer Lovisa och Jonatan och då är det trevligt igen. Innan dess ska jag gå ut och gå en sväng och sen vila lite:)

7 dagar

Om en vecka är det beräknat att bebis ska komma. 

Det är alltså 7 dagar kvar av 280! Det är ju ingenting! 

När jag var gravid med Lovisa så startade förlossningen 6 dagar innan beräknat och hon kom ut 5 dagar innan. Så hon var lite tidig. 

Idag känner jag inte så mycket, igår hade jag förvärkar tror jag att det var. Sammandragningar som gör ont i alla fall... Men det stannade av på kvällen så det hände inget mer sen...
Idag är det en hemma dag som gäller för imorgon ska jag in till stan och har massor att göra och massa inplanterat så det ska bli kul:) 

Jonatan är inne i stan och jobbar och Lovisa är i skolan så det är bara jag och Betty hemma. Det är ju lite krångligt men bilen när Jonatan jobbar så i morse var svärmor så snäll och körde Lovisa till skolan:) 

Nä... Kanske ska gå upp nu då...

Göteborg

Jag har jobbat några timmar nu på morgonen, och nu är jag klar med det viktigaste och är nu på väg till Göteborg med mamma:)

Vi ska till Ikea och sen till ambassaden för mamma ska lämna in något visum tror jag det var för att kunna åka till Kina:) 

Första stoppet blir dock i skara på mc donalds för jag är redan hungrig:)




Beställt tröja

Herregud nu är jag så less på mina mamma kläder, så de här dagarna jag varit hemma hasar jag mest runt i jonatans kläder och ser allmänt riktigt jävla sunkig ut! 

Och eftersom jag bara SKA iväg på den där jäkla mässan i februari så börjar jag redan nu planera vad jag ska ha på mig i brist på annat att göra... Och det är ju precis livsfarligt då jag tycker det ska bli så skönt att få använda vanliga kläder igen!! 

Och även om jag inte använt mina vanliga kläder på länge så tycker jag inte dom känns roliga att ta på utan jag vill ha nytt. Nytt nytt nytt!! 

Men jag har inte vågat köpa några kläder förutom den där hemma myströjan som jag köpte igår men den räknas inte;)
Men så idag halkade jag in på en sida son jag tyckte hade ursnygga kläder men vet ju som sagt inte hur magen kommer vara efteråt så jag vågade mig bara på en tröja som inte sitter åt... 
Denna.... 


Lite lagom så där:) 
Jag gillade den starkt så nu hoppas jag att den passar på fläskafia när bebis kommit!:) 




Jag kommer fortfarande i dom!!

Jag är just nu så nöjd och glad! 

Jag fick för mig att gå upp till garderoben för att kolla hur mycket det fattas för att jag skulle kunna dra på mig mina gamla jeans och byxor som jag hade innan jag blev gravid. Man brukar ju trots allt bli en hel del större över rumpan och höfterna..

Och lite tajtare är dom MEN jag får utan krångel på mig allihopa!!

Nu är ju det här en dum bild för att visa byxorna men här har jag på mig dom... Precis när jag blir it gravid typ i v 6-7 någonting...

Och detta är idag!! Jippi!!



Jag har dock lite problem att knäppa dom, det fattas en du så där 15-20 cm:) 

Så nu har jag i alla fall byxor att ta på mig när bebisen är ute. Vilket den inte verkar planerat att göra idag heller!! 

Däremot tycker jag att magen har sjunkit lite, och när vi var på förlossningen så sa läkaren även att den fixerat sig så det är ju toppen!!! 

Nu ska jag gå ut och ber mig en nybakad tekaka till lunch, orkar inte göra något när det bara är jag hemma utan det får bli något bättre ikväll när Jonatan och Lovisa har kommit hem. 

Det enda jag gjort idag är plockat lite, kollat på Maria wern på TV4 play och bakat en dubbel sats med tekakor idag igen. Jäklar vad bra det är att ha i frysen:) och idag är det inget vetemjöl i utan råg, kli och lite annat.


Gottigott! 



Biltvätt och shopping

Jag åkte ju in till stan för att hämta Lovisa förut och då passade vi på att åka och tvätta bilen först vilket var väldigt smidigt. 

Det har öppnat en ny biltätt i stan, eller den har funnits ett tag nu men jag har inte pallrat mig dit förrän idag och det är jag ju bitter över kan jag ju säga! 

Det är en drive in tvätt, man beställer vilket program man vill ha genom att trycka på en skärm och där betalar man även med sitt kort. Kör fram där det står en kille och visar precis vart man ska stanna, och sen tvättar han bilen typ som förrätt medans du sitter i. ( jag och Lovisa satt och åt mat från Max när han slet där utanför) 
Sen köran fram lite grann och sen köraskinen igång och du åker som på ett vand med bilen framåt till olika stationer som tvättar på olika sätt. 

Och några minuter senare är bilen så skinande ren så du kan inte ana!! Jag valde ett silver program, det kostade 195:- och det var det värt och mycket mer. Tänk att det då står en kille och tvättar bilen innan!! Skit billigt tycker jag att det va!! Och man behövde inte lyfta ett finger för det:) 

http://www.autospa.nu/


Efter det åkte vi till maxi och köpte en Myströja till mig som jag letat efter. En typ luvtröja fast en lång som man kan ha till tights och sånt. Fast ändå ingen ful grej, ska visa dig kanske imorgon:) den kommer jag så klart ha när bebis kommit och vi är hemma och myser på dagarna:) 

Nu har jag lagt in de nybakta dumlekakorna i frysen ( recept kommer i separat inlägg) och har gått upp och lagt mig och myser med Lovisa som nu verkar ha stensomnat:) 
Det var en hård helg hos morfar:)







Vaggan

Jag berättade ju igår att jonatans mamma och pappa var här med vaggan som bebis ska få sova i. 

Det är en vagga som jonatans pappa gjort till Jonatan när han skulle fördas och sen sov Johannes ( jonatans lillebror) i den och nu ska våran lilla plutt ligga där i. 
Så än så länge är det bara två nämn som finns där men det kommer fyllas på under åren...:) 


Den var i furu förut så Marita ( svärmor) har målat om den och gjort den så här fin. Tycker den är bedårande! 



Så igår bäddade vi med de nya lakanen som mamma sytt och så lilla elefanten fick sin plats. 


Det är en liten speldosa:) 


Nu ska jag bara mäta så mamma kan sy en sänghimmel med:) sen är den perfekt!

Åh jag är så pirrig! 
Nu ska jag hämta Lovisa i stan för nu är hon tillbaka från Göteborg:)

Promenad

Nyttiga tekakor är på jäsning, eller degen är rättare sagt. Blanda i lite alla möjliga nyttiga saker i och nästan inget vetemjöl utan grahamsmjöl och fullkornsmjöl i för att det ska bli lite nyttigare än dom vanliga med bara vetemjöl i... Så nu hoppas jag att dom blir goda med..

Jag och Betty passade på att gå ut och gå en sväng i skogen under tiden, måste få igång det här nu!!




KÄNSLIGA LÄSARE SLUTA LÄS HÄR!!!)



Igår hos Läkaren så kände hon ju som sagt på livmodertappen och den är väldigt kort och jag är öppen 2 cm och hon drog och hade sig i den där stackars rappen för att förhoppningsvis starta något. Och hon kände bebisens huvud!! Så jäkla coolt! (Tycker jag, jagoch  sambon har delade meningar om den saken men det kommer jag till)

Så när jag skulle gå ( Jonatan väntade utanför när hon grejade där, så slapp han se, han kommer troligtvis ha men i flera år framöver efter förlossningen så jag tyckte att han kunde få vänta några dagar till i alla fall)

Jo jag frågade om det fanns något jag kunde göra. Så ler läkaren mot mig och säger, ja trappor kan du gå i och så färdknäppen är ju ett beprövat sätt;) 

Ok! 

Förklarade för Jonatan. Att jag var öppen 2 cm och att det kan komma igång snart. Och att hon kände bebisens huvud!! 

(Reaktionen blev stark) 
- OH FY FAN VAD VIDRIGT!!  Huuu ( han ryser) äh fy fan! Kände hon huvudet! Fy i helvete vad obehagligt!! Ähh Fy fan Frida!! ...........

Sen sa jag efter 2 minuter... Hon rekommenderade trappor och färdknäppen. 

-vad är färdknäppen? 

-sex! 

- aldrig i hela jävla helvetet! Hon kände ju för fan huvudet på ungen! Tror hon att jag är Dum elle?? Fy fan! Aldrig!!! Finns det någon som är så jävla sjuk så dom går med på det??????!!!!! 

Jag kan ju då tycka att har han sett till att ungen kommit in borde det ju även ligga i hans ansvar att få den ut med, men det var inte aktuellt som du förstår! 
Så det här är något jag får lösa själv! 

Så nu har jag varit på promenad, dammsugit, igår åt jag ananas så att läppen brändes sönder. (Det är sant) och jag gick i trappor. Det ska jag även göra idag när jag bakat ut brödet! 

Så här kommer jag hålla på tills den är ute! 

Jag kommer troligtvis få missa i mig Alvedon för att klara det men det ska gå!!


God morgon!

Ingen bebis inatt heller, och nu är det dags för frukost för oss i skogen:) 

Eller bara för mig, Jonatan är och hämtat ved så det är bara jag och Betty hemma och slappar. 

Idag står det brödbak på schemat och några vändor i trappan;)

Idag kommer Lovisa hem som varit i Göteborg hos morfar, dom har varit på Disney on ice och haft det bra:) men idag kommer hon hem igen och imorgon är det skola som vanligt! 

Frukost idag, knäcke med leverpastej, fil med banan och honungsvatten för halsen!



Lördagens bravader

Idag har vi varit inne på förlossningen halva dan då jag inte tyckt att jag känt bebisen som jag brukar sen i förrgår.

Så dom gjorde ultraljud och kollade så att allt såg bra ut och det gjorde det tack och lov.

Hon har även varit och petat och haft sig på livmodertappen och den är mogen så nu är det nog inte så långt kvar tills det är dags trodde hon. SPÄNNANDE!! 

Efter förlossningsbesöket så åkte vi och åt lunch och sen hem och då kom jonatans mamma och pappa hit med vaggan så den ska jag visa kort på imorgon för den blev så himla fin!! 

Och nu på kvällen så har vi varit hos Maria och Björn och hälsat på:) mycket trevligt. Så nu ska vi sova för ögonen går i kors:)

Sov så gott!! 



V 39

Jösses vad dagen har gått fort! 
Jag har varit nere på jobbet och fixat med lite papper och även skyltat om. Fått bort lite av julen och nästa vecka ryker resten! 

I torsdags gick jag in i v 39. Och idag är det 11 dagar kvar till beräknad förlossning.
Bebisen är ju färdigutvecklad och ligger bara där inne och gottar till sig:) 

Läget med mig är som du redan vet lite halvtaskigt... Foglossningen blir bara värre och värre och trötthet är jag men däremot så tycker jag att det går lite bättre att äta nu. Det står en inte upp i halsen på samma sätt som för ett tag sen, så det är riktigt skönt.humöret har med varit bättre tycker jag. 

( vet dock inte vad resten av min lilla familj tycker;)

Så här ser magen ut idag... 

Fortfarande inga nya bristningar utan bara dom gamla som jag fick med Lovisa som tyvärr är kvar. Och nu dom sista dagarna/veckorna( vilket jag hoppas att det inte är) så borde jag väl ändå kunna klara mig från att få några nya eller?! 

Vet inte om jag skrev det men bör jag var hos bm den 2 januari så hade jag gått upp 8 kg tror jag det va, och bebisen ligger med huvudet nedåt som den ska! 


96% avklarat bara 4 kvar:)


Blä

fy jag ligger i soffan och tycker synd om mig själv. 

Jag som tänkt baka både bröd och dumlekakor idag, och inget av det har jag fått gjort.. Plockat lite här hemma vilket resulterade i att jag inte kunde ta mig från matbordet till soffan för att vila själv då det hugger och värker så på framsidan av magen när jag rör benen så Jonatan fick hjälpa mig hut och här ifrån lär jag inte ta mig i första taget... 

Dessutom tror jag att jag har feber nu med:/ det är namne mig inte mycket med mig längre. 

Positivt var ju i alla fall att hennes och Mauritz katalogen kom idag så jag får kolla i den och se om jag hittar något kul... Nu är det ju inte långt kvar tills jag ÄNTLIGEN kan börja fylla på min garderob med vanliga kläder igen! 



Även om jag köpt endel mammakläder så blir man ju så fruktansvärt trött på att gå i samma jämt och ständigt. Och nu såg jag att jag har använt ett par av mina tights så mycket att det gått hål i dom. Så dom fick åka i soporna:)

Målet är ju att kunna åka på Stockholm fashionweek den 5 februari och då få ha lite snygga VANLIGA kläder på sig. ( vi gör ju våra inköp till butiken där under de dagar vi är där) 
Men dit kommer jag ju bara om bebis kommer snart!!! 




Nä nu ska den gravida-febriga-deprimerade raggugglan utan tv spela candy crush! 

Hoppas att du mår bra och har det 10000 gånger bättre:) 


Frukost

Jag stensomnade igen efter att jag skrivit inlägget i morses och vaknade kl 10.00. Så nu har jag pallrat mig upp och kollat igenom jobbmailen och svarat på lite mail och rett ut lite oklarheter med bestälningar osv, så nu ska jag sätta mig och äta frukost...

Och självklart lagom till att jag ska äta och sätter på tvn så står det "INGEN SIGNAL" över hela rutan och det går inte att kolla... jag blir så ledsen...

Torsdag?!

När man är ledig fler dagar än vad men jobbar så har man inte riktigt koll på dagarna märker jag...blir helt snurrigt i skallen av att vara ledig.

Jag har precis kört Lovisa till skolan och gått och lagt mig i sängen igen.
Det tär på en att sova så jäkla dåligt hela tiden, somnar sent och upp tidigt och dessutom vakna ett 5-10 tal ggr varje natt med...
Men vad fasen gnäller jag på nu... Vi ska se hur det blir när bebisen väl är här.

Kanske blir som Lovisa, som var vaken HELA nätterna de första 3 månaderna och stensov på dagarna.
Hm... Då kan vi snacka om att ni får höra gnäll. För då ska man ju ha med i beräkningen att jag var 10 år yngre än vad jag är i dag och 10 år på en människa gör en hel del!!

Herregud under tiden som jag skriver det här har jag fått putta till på Jonatan och fått säga "ANDAS" för han håller helt plötsligt upp med andningen och håller andan ett tag tills det inte går mer så tar han ett andetag och så likadant igen. Inte ens sova klarar dom utan oss kvinnor;)

Gick in på min väderapp och såg att det ska bli 10-11 minusgrader i helgen med.. Ja men nu passar det att komma! Har varit regn och + hur länge som hellst och nu när man vill att set ska ljusna och gå mot den årstiden så kommer kylan. Kommer vi ha snö på sommaren och sol på vintern sen? Man vet aldrig...

Nä nu ska jag vila lite för nu svider det i ögonen!

Jo jag har ju varit och hämtat bilbarnstolen eller babyskyddet som bebisen åker i de första månaderna och ställde den i fram i passagerarsätet och nu står den där för att jag inte orkat flytta på den än men Gud så sjukt det känns att det står en sån där, för en liten snuttig bebis! Väldigt overkligt!!


lång dag avslutas med en semla

Det blev en lång dag idag... 
 
Igår somnade Lovisa inte förrän runt 01, hon har vänt på dygnet helt och hållet över jul och nyår vilket inte alls var bra. Och sen natt resulterade ju naturligtvis i att hon va helt slut i morses. Och med en mamma som inte är i närheten av att vara pigg någon tid på dygnet längre var lika jäkla trött som ovisa i morses så vi stängde båda två av våra väckarklockor i sömnen och sov vidare tills jag vaknade 7.55! fuck fuck fuck fuck jävla helvetes jävla skit!!!
 
LOVIIIIIISA!!!!!! det är 5 minuter tills skolan börjar!!! SKYNDA!!!!!!
 
8.01 var vi i skolan! det gick undan. jag gick ut i stövlar, jacka och trosor. Lovisa hade tack och lov lite mer på sig och en macka i handen!=) 
 
Men fy vilken start stackarn fick på nya läsåret... Hon hade i alla fall haft det bra i skolan... 
 
Jag åkte hem gjorde mig i ordning och åkte sen in till jobbet där jag haft hur mycket som hellst att göra. 
men nu är vi äntligen hemma och jag har hunnit laga lite mat, Lovisa har lagt sig och nu kollar jag på castel och äter en semla. 
 
Jag får passa på nu för när bebis har kommit och en liten tid efter det så är det slut med ALLT socker och skit!! 
Då är det träning, promenader och nyttig mat som gäller. 
 
Jag vet dock inte vad vi ska satsa på för mat. Lchf? GI? bara nyttig mat? 5:2? (vet inte om jag orkar sätta mig in i en ny diet metod och det känns jobbigt att räkna kalorier de dagar man inte ska äta något...det ska ju vara något som alla i familjen kan hålla sig till med...
 
men jag får tänka lite på det, jag lovar att meddela dig så fort jag vet=) 
 
nu börjar det igen....
 

silviakaka

Idag på morgonen så slängde jag ihop en silviakaka. 
Glömmer varje gång hur lätt det är att göra just silviskaka
 
Dock så glömde jag av att göra dubbel sats så jag tycker att den blev lite för platt... men det ska jag komma ihåg till nästa gång... 
Så ska du göra den gör dubbel sats om du har en vanlig sån plåt med höga kanter som passar i ugnen. tror att de brukar vara runt 30*40 cm. Så blir den tjock och fluffig. Och samma med glasyren. Gör dubbelt av allt bara=) 
 
      
Ingredienser:
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl vatten

glasyr
100 g smör
1 dl socker
1 msk vailjsocker
1 äggula
kokosflingor

1. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i vattnet och rör smeten slät. Häll smten i en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Låt kakan svalna.

2. Glasyr: I en kastrull, smält smör tillsammans med socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt ned äggulan och bred genast ut glasyren över kakan. Strö över rikligt med kokos.
 
 

Vad hände???

Jag undrar vad fasen som hände med mig?!
 
För ca 4-5 dagar sen så fanns det inget jag var sugen på, inget jag ville ha att äta. allt kändes äckligt och inget var gott.... så har det varit de sista månaderna och även om jag självklart ätit så har jag lixom inte haft någon hungerkänsla eller något som hellst sug på något över huvud taget och det har ju varit både tråkigt och lite frustrerande....
 
Men så hände något för några dagar sen, eller snarare i går ror jag det var.. 
 
Jag är så fruktansvrt hungrig hela tiden! PÅ ALLT!!! kött jag vill ha kött och grönsaker och frukt i mängder!!! inte socker och godis det har jga inget sug efter men mat!
 
Fy fan så gott det vore med en stor fet köttbit med en riktigt god sallad till det! Och bröd! 
 
Jag dregglar bara jag tänker på det och då ska jag tala om för dig att det är det enda jag just nu kan tänka på. Så det är ett fruktansvärt dregglande just nu...
 
vad ska jag göra?? kan ju inte äta hela tiden och jag har ingen ork att göra någon mat heller....
 
gaaahhh blir tokig!!
 
Det här är vad jag ligger och tänker på!! 
 
 
 
 
 
 
 

sega chokladsnittar

Här kommer ett av recepten jag hunnit med, jag tycker dom är jättegoda och snabba och lätta att göra. 
Går utmärkt att frysa ner och tinar snabbt. 
 
 

Detta är en dubbelsats med chokladsnitt
 Ca: 35 -50 

200 gram smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
2-3 msk sirap
1tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Garnering
vispat ägg och pärlsocker
 
Gör så här :
Sätt ugnen på ca 175 grader
Blanda de torra ingredienserna i en skål , innan du tärna ner smöret .
Rör sedan i sirap , medans du bakar till en deg.
Dela sedan degen i tre – fyra  delar och rulla upp till längder , platta till dem lite med fingrarna och pensla sedan med det uppvispade ägget och strö över pärlsockret.
In i ugnen i ca 14-18 minuter. ( 2 längder på en plåt )
Gräddningstiden kan variera ,beroende på hur tjocka du gjort längderna.
Skär i fina delar innan den svalnat för mycket, låt svalna på galler
Mycket  goda att äta varma!
 

framkalla kort

Bulldegen är på jäsning och frysen på avfrostning och tvättmaskinen i full gång, så jag passar på att sätta ner rumpan så att rygg och höfter får vila. 
 
Jag brukar ju en gång om året framkalla alla kort som jag tagit under det gångna året och sätta in i album. Jag tycker det är kanon att ha dem på datorn men jag har även en riktigt sur erfarenhet då jag hade alla bilder från lovisas första år på datorn och den blev förstörd och det gick inte att rädda bilderna.. så nu ser jag till att ha kopior och även i riktiga kort så dett inte händer igen. 
 
så nu sitter jag och sorterar vilka jag ska ha i albummet och inte. Man tar ju så mycket onödiga kort.. 
 
Jonatan är bättre idag och är iväg och jobbar, pipandet har dock fortsatt eftersom han var såååååå hiiiiimla dålig... och det vaaaar ju såååå synd om honom. så träffar du honom idag tänk på att han kan vara lite svagare än vanligt då han trots allt varit döende i 1 dag;) 
 
Och Lovisa är hemma!!! gud så skönt, nu är ordningen återställd i några dagar tills bebis tittar ut, då blir det väl tajkon och inga rutiner går att hålla under ett tag så jag får passa på att njuta några dagar till=) (även om jag hellst ser att dne kommer nu men det vet du ju redan)
 
ska vi köra en liten repris på det gångna året? 
En bildrepris=) 
 
året började mindre bra, lovisa fick vattkoppor och blev hemma ett tag.. 
 
Kusin sally fylde 9 år och vi var där på lite kalas=) 
 
 
Jag gick omkull med hästen och gick med denna i först 3 veckor och sen en annan skena i 3 veckor..
 
Gjorde ett gravtest den 19/ 5 som visade positivt, gjorde sen 4 till och dom visade med positivt. Happy Day!
 
 
Vi bjöd in våra familjer och berättade att familjen skulle utökas... Pappa som bor i Göteborg fick veta när han kom och hälsade på några dagar efter=) 
 
 
 
Lillasyster Linn tog studenten..
 
 
 
vi var på vårt första Ul och fick se lilla bebisen
 
 
Vi åkte till Grekland med svärföräldrarna och hade en underbar vecka där med bad och sol.
 
11 september kom en liten kusin till världen, som fick namnet Oscar. Lovisa är världens stoltaste=)
 
Vi åkte på julmarknad på Östergården med min faster och kusiner=)
 
Lovisa och hennes klass hade ett litet fint luciatåg på skolan... 
 
 
 
 
Julkulan=)
 
Det var en väldig snabbblick, men nu måste jag baka ut bullarna... 
 
 
 

Kvällsmys

Det har varit en hemmadag idag igen, är skönt då jag kan ta allt i min egen takt. Igår var jag inte bra på kvällen hade riktigt svårt att gå då det gjorde så fruktansvärt ont i hela bäckenet:/

Idag har jag bakat bröd, chokladkakor och borstat och duschat Betty:)

Resten får vänta, får ta lite i taget så det inte blir samma bakslag som igår.

Nu sitter jag framför tv och äter melon och parmaskinka ihop med min vapendragare Betty!

Imorgon kommer äntligen Lovisa hem!!!:)


jaha

Jonatan blev magsjuk igår och det har jag fått höra på i två dagar nu. 
 
Det är så brutalt synd om honom, han kunde inte äta igår, han fick gå på toa, han sov på dan, han mådde illa...... bla bla bla bla... HERREGUD!! jag har aldrig varit med om maken till mnniska att gnälla så! 
 
Och dessutom så har jag mått typ så i snart 9 månader så jag känner inte riktigt att jag tycker synd om honom när han mår så i EN dag!! och det lustiga är att när någon frågar hur han mår säger han typ som om han faktiskt tar det som en man och säger " jorå det går åt rätt håll" eller något liknande så att den personen  inte alls fattar hur brutalt pipig han är utan det är bara mig han gnäller för vilket innebär att det pipet blir gånger 100 000 eftersom han måste få utlopp för sitt pip och hur synd det är honom! 
 
Och då skall tilläggas att han inte ens spytt! 
 
 buhu jag känner mig lite hungrig, buhu jag skulle behöva lite vatten, buhu jag behöver lite papper, buhu jag skulle vilja ha lite kallare vatten, buhu buhu buhu jag skulle behöva en halv smörgås....så han har haft sin egen halta lotta till slav här nu... 
 
Imorgon ska han tack och lov jobba, så jag får det lite lugnt här hemma och då ska jag passa på att baka lite=) 
 
Jag vill ha lite hemma, så man har effter att bebisen kommit så man har något att bjuda på och sen är det en sysselsättning med när man ska vara hemma och ta det lugnt. 
 
Idag har jag städat ut julen så nu är alla tomtar och stakar borta och granen är utkastad ch barren borta. Så skönt att allt står där det ska och det är dammat och fint igen. Tvätten är snart upptvättad igen och det känns väldigt skönt måste jag säga! 
 
Imorgon under tiden som baket är igång ska jag försöka tvätta alla lakarn och sånt... jag hatar att byta lakarn men ÄLSKAR när dom är nytvättade och fint strukna. Så det är lite dubbelt där om man säger så... 
 
detta ska jag hinna med att baka  INNAN bebis kommer... 
 
    
     
 
  • Kärleksmums
  • hallongrottor
  • sega chokladkakor
  • dumlekakor
  • vaniljdrömmar
  • kanelbullar
  • vaniljbullar
Lägger ut lite recept allt eftersom jag bakat dem... Imorgon ska jag baka bröd med, filmjölksbröd som är riktigt riktigt gott! 
 
nä nu ska jag ägna min tid åt min gnällige man här bredvid=)
 
( och jag hoppas att du förstår att det är med glimten i ögat jag gnäller om honom, tycker självklart synd om honom när han är dålig, men kanske inte så synd som han vill att alla ska tycka;)
 
 
 

Över tiden

Min app som jag Hade för att hålla koll på när de mindre roliga dagarna i månaden skulle komma tycker att jag har gått några dagar över tiden:) eller rättare sagt 233 dagar försenad vill den få det till att jag är....

Jag ligger i sängen och drar mig, Jonatan ligger och stensover bredvid mig. Vi passar på att sova lite nu för på o slag börjar Lovisa skolan och då är det dags för tidiga mornar igen, och ingen lugn och ro;)

Så det är lika bra att passa på som sagt. Jag tror aldrig att jag sovit så här mycket förut. Jag somnar kanske vid 12 på kvällen och sover till typ 10-11 på morgonen. ( idag vaknade jag tidigt redan kl 9!!) och i veckan har jag somnat några timmar på dan med utan att sen ha några som helst problem att somna på kvällen sen....

Jag ligger och räknar och räknar och skriver upp lite olika saker, jag älskar att räkna på vad man får i löner och vad vi får ut och vad som skall gå till mat, räkningar, mm och sen kunna se hur mycket vi kan lägga på sparkontot denna månaden och ändå ha så vi inte behöver snåla resterande delen av månaden:)

Jag älskar art se sparkontot växa och veta att man har en buffert som man kan ta av om det händer något i huset eller att vi vill göra något... En säkerhet utan dess like ju!

Förr har jag bara levt för stunden och inte haft alls bra lön så jag har inte haft möjligheten att spara något alls, utan jag har varit glad om det fanns 100 kr kvar på kontot när lönen äntligen kom. så för mig blir det nu en väldig trygghet att veta att det alltid finns pengar:)

Och då är det inte så att jag skryter och påstår att vi har pengar i något överflöd eller tjänar multum för det gör vi absolut inte!
Men vi har det bra och det är huvudsaken:)

Nu har bebis hicka igen! Den hickar hela tiden tycker jag:)



V 38

Idag har jag gått in i v 38!

Och jag mår verkligen skitdåligt!

Igår låg jag hela dan då jag hade så ont i magen och idag har jag både ont i magen och mår så fruktansvärt illa så jag vet inte vart jag skall ta vägen!!

I morses var vi på mvc och allt såg bra ut. Bebisen ligger tack och lov med huvudet nedåt.

Jag har nu gått upp 8 kg! Fy farao! Inget kul alls men jag hoppas verkligen att det och mycket mer försvinner när bebis behagar att komma ut:)

Som det är just nu lider jag nästintill. Jag mår inte alls bra jag vill bara få det här klart så att jag slipper stump så här längre och att jag kan sätta mig upp utan att det gör ont eller tar emot och att det skall kännas som om något stort är på väg uppur halsen!

Dessutom har foglossningen nu mera satt sig i fram med. Så nu gör det dessutom ont så fort jag rör på mina ben vilket är fruktansvärt jobbigt!

Fruktansvärt gnälligt inlägg men det är tyvärr så här det är nu mera...

I morses var jag och jobbade med lite papper men fick åka rätt så snabbt då jag inte fixade att sitta upp;(
Så nu är jag hos mamma och ligger i hennes säng och vilar!

 
Så här ser magen ut idag. 
 
 

 


Gott Nytt År!

Jag vill kika in och änska dig ett riktigt Gott Nytt År!
och en god fortsättning på det nya året. 2014 kommer bli ett underbart år!
 
Och jag hoppas att du liksom jag har en underbar kväll med nära och kära! 
 
 
 
 
Gott Nytt År!
 

RSS 2.0