Graviditet v 29

Ja då har en vecka till gått av graviditeten. idag gick jag in i v 29 och därmed den sista trimestern. 
 
Bebis börjar sparka långt upp mot revbenen nu och den är livlig ganska mycket på dygnet nu. När jag vaknar på nätterna så märker jag att den sparkar och det är troligtvis därför jag vaknar med. 
 
 
så här står det på gravid.se om v 29.
 
 Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig. 

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt.full längd ca 40 cm. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. 
 
Jag mår ungefär som förra veckan. bra men väldigt trött ( sover väldigt dåligt på nätterna) och ont av foglossningen men annars bra. Humöret är väldigt varierande, ena sekunden glad och andra vansinnig. vilket är skitjobbigt för både mig och min omgivning. 
Jag är sjukskriven 50% då jag har så ont att jag knappt kan gå då jag jobbat några timmar. 
 
Så här ser magen ut frammifrån och från sidan nu... 
 
(taget i tisdags) 
 
 
 
 
 

God morgon!

Idag va det allt lite kallare när jag gick upp och fasen så skönt. Jag vill ha LITE kyla nu så man märker att det är höst!

Igår hade vi bhkväll som var väldigt lyckad. Ska visa dig sen. Och jag var meganöjd med att kunna gå hem redan 20.30 för det innebär att jag skulle komma hem precis lagom tills greys anatomy började.., jippi!!! Men när jag väl kommer hem är det STRÖMAVBROTT!!! Men vad i helvete!!!!

Jonatan höll på att deppa ihop totalt för han kunde inte sitta vid datorn.. Ja men ni hör ju våra ilandsproblem!

Jag vart ju helt uppgiven och sa till Jonatan " jag slår vad om att strömmen kommer tillbaka kl 22 när greys är slut...

Och när tror du att den slogs igång?! Prick 22.00!!!!!! Gasaashhhhh

Får kolla på reprisen! Fan ta den gubbe som gräver av en ledning då!!!

Nu ska jag äta frukost sen in och jobba!


Potatis och purjolökssoppamed baconkrisp

Men OMG så gott det var med potatis och purjolöksoppa!!

Jag har aldrig ätit det förut men så för ett tag sen blev jag sugen att prova och idag passade det utmärkt med soppa till kvällsmat!

Denna MÅSTE du prova!

Jag vet inte exakta mängder men på ett ungefär..

7 potatisar medelstora
1 purjolök ( ej det gröna)
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
Vatten så det precis täcker potatisen och löken
2 vitlöksklyftor ( hackade)
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Skala och skiva potatisen i tunna skivor ca 3 mm, och likaså purjon.
Koka tills det är mjukt i vatten och buljongtärningar.och den hackade vitlöken.

När potatisen blivit mjuk mixar du den helt slät. Tillsätt sen grädden och ev lite mer vatten om det behövs. Salta och peppra efter smak. Låt sedan småkoka några minuter till. Under tiden klipper du små bitar av baconet och steker tills det blivit knaprigt. ( jag lägger mitt mellan hushållspapper för att få bort det mesta fettet)

Servera genast!


Beroende

Alltså jag vet inte hur många clementiner jag äter om dagen.

Varenda dag sätter jag i mig mellan 5-10 st! Som en maskin är jag! Sjukligt ju!

Bebisen kommer se ut som en liten gul clementin när den kommer ut:)


Topp

Blä vad mätt jag är!

Har precis ätit mat och har nu hamnat i matkoma! Trillade i en hög här på stolen. Och har öppnat en massa post och annat tråkigt.

Kom hem rätt så sent igår då det tog ett jäkla tag att köra hem i det jäkla vädret som var! Öste fullkomligt ner och man såg inte ett skvatt!

Men vi var på universeum och gick runt där några timmar, åt lunch på stan och lite annat smått och gott!

Lovisa var nöjd och glad i alla fall:)


Götelaborg

Har precis slagit upp dom gröna, eller för typ 30 minuter sen...

Igår var vi ute och jobbade ett tag med att få bort allt jäkla ris som blivit då dom fällt skog hemma.

Och efter det åkte vi ner till Göteborg. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra än men vi kände för att hitta på något:) så igår var vi ute och åt sen åkte vi till pappas lgh och kollade på film och mös.

Så nu ska jag bara få liv i min älskade sambo så vi kan sätta igång med denna dagen.

Lovisa har höstlov denna veckan och jag är typ ledig. Gjorde ju schemat för flera månader sen och då tänkte jag att det kunde vara skönt med en veckas semester, men nu är det lite bh kvällar inbokade, leverantörer som kommer och så, så helt ledig blir jag inte ändå men idag och imorgon är det ledigt i alla fall sen kör vi igång ledig jobb igen.

Hoppas du får en riktigt bra dag!


V 28

 
I torsdags gick jag in i v 28. 
 
 
tyckte att det var ganska lugnt i magen några dagar men sen i onsdags har det varit ett herrans liv där inne hela dagarna. 
 
det är inte en lite knuff eller en liten spark utan det är kullerbyttor och den snurrar och vänder och vrider sig hej vilt! 
 
Men det är riktigt mysigt! 
 
 
så här ser magen ut idag. Växer som bara den!! Nu börjar det ta emot när jag ska böja mig framåt och tex ta upp något på golvet. Börjar även bli knöligare att sova ordentligt då jag vaknar varje gång jag måste vända eller byta lägga Under natten.
 
 
Jag mår annars ganska bra. Äter antibiotika mot urinvägsinfektionen, foglossningen är inte bra men i det stora hela är det bra! 
 
 
 

Tjejkväll

Nu har tjejerna precis åkt hem och jag lagt mig i sängen.
 
har haft en riktigt bra kväll! Blev tacos och sen kaka och pannacotta ich sen var det överfullt i magen. 
 
Men kakan var god, ska ge dig receptet imorgon  
Så du mens kan göra den, det enda jag ska ändra på är att den inte ska vara inne så länge i ugnen tyckte att den blev lite för torr i kanterna...men det tar vi imorgon!
 
Betty var något skeptisk till bebisen, så hon vart keligare än på länge med alla och ville sitta i knäet och lukta på den konstiga varelse som Emma hade med sig!
 
 Lilla söta elsa, Gud så jag längtar tills våran bebis kommer! 
 
Bara allt går bra nu!  börjar bli nervös igen för att något ska vara fel igen. Det gar varit borta ett tag men bu smyger det sig sakta på igen. 
 
 
Lovisa kommer bli en superduktig storasyster! Hon har suttit så duktigt med Elsa i knät ich ville byta blöja. Goa unge! 
 
Fick en supersöt boddy och de minsta små sockarna av Maria! Tack så jätte mycket!! 
 
Har ni sett så sött?! Passar till byxorna jag köpte igår med! 
 
 
Söt va? Med ugglor på:) 
 
nä nu måste jag sova är dö trött! Lovisa silver som en liten gris här bredvid mig sen några timmar tillbaka!
 
God  natt!
 

Helg!!

Åh vad skönt med fredag!

Min dag började dock tidigt idag då jag skulle hinna med en hel del inne i stan innan Jonatan behövde bilen och skulle in och jobba.

Jag har äntligen varit hos mamma och sytt de två gardinerna jag inte hann med sist och efter det hade jag tid hos läkaren kl 9.10. ( med foglossningen)
Och sen iväg och handlade för ikväll är det tjejkväll här hemma så då kommer Emma, Maria och lilla bebis Elsa hem och vi ska käka tacos och till efterrätt blir det pannacotta med hallonsirap.
Och kanske en annan kaka som jag vill testa att göra men vi får se:)

Nu har jag kommit hem för ett tag sen och hängt upp gardinerna och pysslat lite här hemma och även duschat Betty! Vet inte när jag gjorde det sist. Alldeles för längesen i alla fall. Men nu är hon fin igen.

Så nu ska vi vila efter denna pärsen!


lovisas önskelista

Hmmmm...
 
Det här bevisar ju hur brutalt fel man kan ha ibland... 
 
Jag har inte hört ett ljud om vad lovisa önskar sig på sin födelsedag som är om ca 3 veckor, och jag har då fått för mig att hon inte önskarsig något vidare. hon är i en mellanålder där hon inte leker med saker men hon är andå för liten för att vara"stor". Fattar du vad jag menar??!
 
Ja jag tycker att det är väldigt svårt att köpa saker till henne just nu förutom då kläder och sånt för det går ju alltid hem.
och det här har jag gått och inbillat mig nu i några veckor. Men så brutalt fel jag hade!!
 
Denna listan låg på skrivbordet när jag kom upp idag... 
 
 
kanin och ny mobiltelefon har stått på listan de senaste 4 åren! hon är ihärdig i alla fall!
 
Så ja... nu är det bara att ge sig ut på stan någon dag och inhandla!
 
 
 

Påfyllning i garderob

Idag är jag hemma med Lovisa då hon har haft ont i magen igår kväll och sovit oroligt inatt.
Nu är hon dock bättre men lite hängig, antagligen av den dåliga sömnen.

Då kylen ekade tomt igen så skyndade jag mig in och köpte lite mjölk och annat nödvändigt innan Jonatan var tvungen att åka in och jobba. sprang även in på kappahl som har tag 3 betala för 2 på alla barnkläder!

Skitbra ju för Lovisa har en proppfull garderob men det mesta är urväxt så passade på att köpa endel till henne och även dom första plaggen till bebis! (Som jag har köpt alltså)

Ska bara köpa någon mössa och en eller två boddys till ( en som passar till dom byxorna med svart på) och sen vet jag inte men jag antar att jag måste ha en overall till den med då det kommer vara svinkallt i januari...

Sen vet jag att jag kommer vilja köpa rosa/blått beroende på vad det blir. Inte bara en massa vitt och beige:)

Passade även på att springa in på Apoteket för att hämta antibiotika för jag har naturligtvis fått urinvägsinfektion nu med...

Nä nu ska jag fixa lite mat till mig och Lovisa.


Lång dag

Har nyss kommit hem. Eller nyss och nyss 21.15 kom jag hem så jag har hunnit kolla på hollywoodfruarna som jag sa att jag aldrig mer skulle se på men jag kan inre låta bli!

Idag har jag varit i grästorp med mamma och satt upp gardiner, vilket var mindre bra för det resulterade i att jag hade så jäkla ont att jag knappt kunde gå när det var dags för bhkväll!

Så nu har jag lagt mig och har en liten sovande grus bredvid mig! ( Lovisa)

Betty är roligt hon. Hon har inte fattat att vi nu mera alltid sover på nedervåningen utan tror fortfarande att det är någon fas matte och husse går igenom och att snart kommer allt vara som vanligt igen. Så varje kväll när vi gjort våra rutiner ( hon har varit ute och kissat och jag tvättat av smink och borstat tänderna)
Så sätter hon sig så här i trappan och undrar vart fan jag är på väg när jag går in i gamla datarummet och lägger mig.

Dessutom är det ännu jobbigare när hon nu mera får ligga på GOLVET och sova som vilken byracka som hellst. Sängen är nu för hög för att hon ska kunna hoppa upp själv utan hon står menlöst med framtassarna på sängkanten och piper i hopp om att jag ska lyfta upp henne. Men Ikke! Inte med dessa lakarn i sängen! Knappt att Jonatan får ligga här längre;)

Så nu ligger hon och surar på golvet!

Nä sovdags imorgon är det jobb igen!


Ny vecka igen

Ny vecka igen.
Fasen vad det går fort, typ 2 månader till jul. Känns ju riktigt sjukt, var ju sommar nyss tycker jag.

Idag har jag jobbat och passade på att luncha med Emma och lilla bebis Elsa. Helt underbart söt och så mini mini liten är hon!

Emma skulle byta en klänning som hon fått dubbelt till Elsa så vi kikade runt bland bebiskläderna och OH MY GOD så mycket fint och så jäkla söta saker det finns!
Jag kollar mest till tjej eftersom jag ÄLSKAR rosa, spets, och gulligull... Och för att jag tror att det blir en tjej.

Ja herregud jag kommer shoppa gärnet när bebisen väl kommit!

Efter jobbet så blev det lite mat och sen har vi satt upp hylla och lite tavlor och gjort iordning sängen på lovisas rum. ( köpte ju ny till henne med när jag och mamma var iväg)

Så nu har hon en stor och skön säng som funkar utmärkt att sova 2 i när hon ska ha någon kompis som sover över.

Nu har jag lagt mig och ska snart sova men låg och kollade på bilder på magen som jag tagit under tiden ocH rätt kul hur man själv ser på det..

 
här var jag i v 14 och jag tyckte att mageb var stor och att det syntes väldigt tydligt att jag var gravid. Vilket jag fattar nu att inte en enda människa gjorde! 
 
 
 
ska ta en bild i veckan men jag glömmer ju hela tiden. 
 
 
Men denna är tagen för ca 1,5 vecka senskick det händer grejer varje vecka nu tycker jag. 
 
Lite skillnad är det ju allt. Nä nu ska jag sova!
 
god natt
 
 

Nytt till bebis

Fy vilken natt! Somnade inte förrän vid 2 tiden och vaknar vid halv 4 av att Jonatan trillar in och grejar och donar sen 4.20 vaknar jag igen då skickar pappa mess...

För att sen behöva gå på toa vid 06 och sen har jag varit vaken. Behöver jag ens säga att jag är smått död?!

Nu har vi precis varit och köpt snus till Jonatan och ska iväg till hans mamma och pappa på lite lunch för att sen dra vidare till några kompisar.

Så jag ska nog kunna hålla mig vaken till 18 iaf!

När jag och mamma va iväg i fredag så var vi inne på kappahl och mamma kunde inte hålla sig från att köpa den sötaste lilla dressen till bebisen.

Jag har fortfarande inte köpt något men får väl börja snart så inte allt kommer på en gång.

Men har ni sett så sött? Och ett par skickar till med:)


Taxi

Äntligen har jag gått av mitt taxishift för denna dagen.

Har kört in Jonatan och dom andra till stan och köpte med mig lunch, kvällsmat och allt däremellan hem.

Kom på att jag bara ätit en teka och ett glad med oboy idag och lite ost och sånt på ljuspartyt.

Så nu har jag precis smällt i mig en vig Mac och är precis proppmätt!

Ska snart lägga mig och sova tänkte jag så jag orkar greja i lovisas rum innan hon kommer hem.


Jobb och ljusparty

Hej!

Idag har jag JOBBAT på förmiddagen eller fram till 14 Då vi stängde och sen efter det har jag gjort lite ärenden och kört Jonatan och hans bror+sysslingar till en bastu.

Och nu har jag kommit till mamma och väntar på henne för vi ska iväg på ljusparty!

Hörs sen!


Toppendag

Vi har haft en så jäkla bra dag.

Vi har varit och köpt nya sånger till vårt sovrum och till lovisas rum. Hon har fått en bättre och större säng och vi har fått en bättre och mindre.

Och en massa annat som med fick följande hem så klart.

Nu i kväll så har Lovisa varit på disco och jag mamma och Linn har ätit sushi och pratat. Skönt när man kan prata om allt utan att behöva tänka på vad som sägs och att det heller inte missuppfattas eller förs vidare i en skev vinkling av det man sagt.

Nu har jag hämtat Lovisa så hon är hemma igen och hon har haft det bra. Lekt lite pinsamma lekar som hon själv uttryckte det men det hade varit kul ändå.

Lilla stumpan blir så stor.

Så nu har vi båda lagt oss i den nya sängen med dom nya lakanen från newport. Älskar dom! Har suktat efter dessa lakarn i mer än ett år och tyckt att dom är alldeles för dyra! Vågar inte säga vad dom kostar i butik. Men nu fick jag dom av mamma i födelsedagspresent och blev överlycklig!!

Nu ska jag njuta sv. Sängen lakanen och min gravidkudde!

Hoppas att du kommer sova riktigt bra du med!


Shopping

Är på väg till Jönköping med mamma för vi ska ha en heldag ihop med massa shopping och ikväll kommer även världens bästa lillasyster hem och så ska vi äta massa gott och prata massa skit som vi är så bra på.

Åker i den sprillans nya bilen och jag är så fruktansvärt glad och tacksam för allt jag har. Inte vara för bilen utan för allt i mitt liv. Familj, vänner, jobb, hus, jag är dålig på att uppskatta det jag har men när man tänker på det så har jag allt jag kan önska mig.

Och att det snart kommer en ny familjemedlem gör det ju bara ännu bättre!

Jag hoppas att du kan känna dig lika glad och nöjd med ditt liv. Och att du omger dig med människor som verkligen bryr sig om dig och vill dig väl.

Nu ska vi gå in och fika i Mullsjö sen ska vi åka vidare.

Kramar


Recept på Tekakor

Såg att ni ville ha reseptet på tekakorna jag bakade härom dagen! 
 
Här kommer det. Jag gjorde en dubbel sats och fick ut 31 kakor på den. 
 
 
 

Det här behöver du :

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig,
tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Ät gensast med god ost och marmelad på!=) 


Blä och fy för mornar

Usch det är inget vidare art vakna när det är mörkt ute och kallt inne...

Lovisa har cyklat iväg till skolan och Jonatan är väckt. Och tvättmaskinen är igång så nu kan jag med gott samvete lägga mig en stund till.

Igår var jag med mamma på inköpsresa hela dan. Det köptes en himla massa tyger för höst och jul...

Det är sjukt vilka enorma Lager dom har i tygfabrikerna! Det är svårt att greppa hur stora dom är och det är till en viss gräns riktigt kul att gå och kolla på allt.

Annars har det inte hänt något speciellt.

Ska vila lite nu och så hörs vi lite senare!


Klar och lite vila

Äntligen är alla gardiner klara!

Det tog sin tid men det får vi hoppas att det är värt när dom väl kommer upp.

Nu ska jag vila och kolla lite på tv innan jag ska in till jobbet. Ska fixa lite med papper och sånt sen ska jag och Sofia ( en av tjejerna på jobbet) på bio.

Kommer inte ihåg vad den heter men verkade bra. Du får betyget efteråt.

Elliot är mindre nöjd med att jag satte mig ner, han vill it och leka och nu ligger han så här och kollar bedjande på mig.


Godmorgon

God morgon på dig!

Har du sovit gott?

Jag har sovit kass, som de flesta nätter nu mera men det börjar bli en vana nu och man är van vid att var trött.

Jag har hämtat Jonatan nu på morgonen då han jobbat natt och nu är jag hemma hos mamma och syr gardiner.

Jag har ju egentligen min egen symaskin sol är jätte fin och bra men mamma har lixom ett syrum med industrimaskin, overlock, strykbord/klippbord så allt är mycket lättare när man är här och syr och det går framförallt mycket snabbare:)

Det skall sys 6 längder. 4 till vårt nya sovrum och 2 öljettlängder till lovisas nya rum.

Och sen börjar jag undra vad jag gjort för ont eller om jag undermedvetet vill bli skadad.

Först gick jag omkull med hästen och har benet i en "ställning" i 3+3 veckor ich under tiden blir jag gravid och mår inte alls bra under hela sommaren och inte ens nu. Sen krockar jag och ja det vet ni ju redan hur det gick och IDAG. Jo Idag då trillar jag ner för mammas trapp!!

Hur är det möjligt?! Jag halkar i trappen och trillar hela jävla vägen ner!! Så nu har jag skitfint i ringfingret på min vänster hand och det pulserar och stramar i hela fingret och jag kan inte räta ut det.

Mamma höll väl på att dö av skräck när jag dunsade ner för trappan och såg livrädd ut när jag väl var nere och stilla och säger " nä men nä nä FRIDA!! Hur gick det med magen???!!!"

Haha och det enda jag gjorde var att börja halvgråta samtidigt som jag börjar Asgarva åt hela situationen! Jag hinner inte bli helt återställd från det ena förrän det andra ska börja. Och ni kan ju tänka er hur fan det det såg ut!!

Haha jag garvar fortfarande. En stor jävla gravid luns kommer nerfarande och det var garanterat inte ljudlöst om man säger så!!:)

Ja ja bebisen ligger tryggt sär inne i alla fall och det enda är att jag har ont i höft, rumpa, arm, axel och hand nu... Så jag hade väl tur igen då antar jag;)

Nä nu ska jag fortsätta att sy!

Min maskot och följeslagare för dagen är Elliot!


Underbara unge

Jag och Lovisa kollar på tonnårsbossen.
Och Lovisa ger mig massage i huvudet.

Sån lyx!;)


Gravidmassage och bakning

När jag fyllde år så fick jag en gravidmassage av min kära svåger ( blir det va? Jonatans bror)

Så himla gulligt av honom att ens komma på en sån sak!

Och idag var jag på yrsnö och fick massage av min gamla barndomsvän Angelika. Vi lekte jätte mycket, och var även i Sälen varje år med våra familjer och på sommarsemestrar varje år med våra familjer. Sen gled vi ifrån varandra i 6 an. Men det va riktigt kul att träffas igen.

Sen jobbade jag fram till 16 och sen åkte jag hem och bakade tekakor, kladdkaksmuffins ( fast det är inte muffins. Se bilden)

Så nu är det fullt i frysen:)


100 dagar kvar

Hela denna helgen har gått till att höra iordning i rummen och städa...

Nu är allt klart för möblering av rummen, dock måste lite nya sängar och en massa annat köpas innan det kan bli klart men det skall fixas i veckan.

Ikväll har vi haft lite främmat av Michaela och Alexander ( som har blåbärsgården)
Och vi har ätit och pratat hela kvällen och det var väldigt trevligt!

Nu är jag dock helt slut så nu ska jag sova!

100 dagar kvar till bf nu!!


Renovering pågår

Jösses är klockan redan kvart över fyra?!

Vad fort tiden har gått!

Vi håller på att byta golv och måla i gamla datarummet och vårt nya sovrum. Jag har målat allt en vända och väntar nu på att det ska torka så jag kan ta rond 2. Jonatan lägger in nya golvet samtidigt!

Effektivitet kallas det;)

Lovisa har åkt till sin pappa och kommer hem imorgon så hon kom undan billigt denna gången... Sen när detta rummet är klart ska jag bara måla lovisas gamla rum och det nya datarummet en gång till sen är alla rum som skall ändras klara.

Förutom den lilla detaljen att allt skall ställas iordning på och att nya sängar och möbler skall inhandlas...

Ska visa er bilder när det är klart med...


Höstfest

Idag blev det jobb till 16 och sen hem för att vila 10 minuter sen fixa iordning både mig och Lovisa för kvällens höstfest som anordnades av någon. Skolan var det nog. Eller nä det kan det inte varit.
Hm.. Någon ordnade det iaf för alla barnen och familjer som går i skolan:)

Alla barn var utklädda och Lovisa var en vampyr girl:)

Dock har hon lekt oh sprungit så att hon svettats bort typ allt det vita i ansiktet. Men lite är kvar iaf.

Jag har kommit hem men Lovisa är kvar och leker och blir skjutsad sen när det är slut.

Hoppas du har haft en bra fredag!

Imorgon och söndag är jag ledig. Eller det är sista dagen på min sjukskrivning imorgon så jag ska ta det lugnt då. Eller jag ska vara hemma i alla fall.


Magen i v 26

Nu har magen svällt ytterligare lite till sen förra veckan.


Bebis mys

Idag jobbade jag några timmar först sen åkte jag till Emma och lilla 6 dagar gamla Elsa och hälsade på lite. Finns det något bättre ön att sniffa på en liten bebis?
Så liten och så fruktansvärt mysigt att ha en liten bebis ligga på bröstet.

Och fina fina Emma som 6 dagar efter förlossningen ser ut som innan och lika fin och fräsch som vanligt. Jag vill med ha en Supermega kropp! Och vara eller i alla fall se fräsch ut efter jag har fött vår lilla bebis.

Men så otroligt söt liten tjej dom fått. Helt perfekt!
Och så otroligt liten.

Helt sjukt att jag har en sån liten knort som växer i min mage. Och om inte allt för lång tid kommer våran lilla groda:)

Har ni sett något så sött?!


V 26

Idag går jag in i v 26!

Inatt är första natten på 3 dygn jag inte vaknar av att jag har ont i magen och det var väldigt skönt att få sova en hel natt för det var väldigt välbehövligt!

Igår var vi på kalas hos min "lilla" kusin som fyllde 16 år!

Igår var vi hos barnmorskan på mvc och hon mätte magen som ligger på normalstor för att vara i v 26. Vägde mig och jag har på dessa 26 veckor gått up 2 kg vilket känns helt ok med tanke på att bebisen nu väger snart 1 kg.

Sen gick jag ju iof ner lite när jag mådde så dåligt men totalt har jag alltså gått upp 2 kg hittills. Och jag kan meddela att dom kilona har lagt sig på röven och brösten som blivit brutala! Groteskt är det! Nu är det minimizer som gäller för mig. ( bh som förminskar)

Så här står det om v 26


Kass natt

Fy jag har verkligen varken lust eller ork till att gå upp idag.

Vaknade för tredje natten i rad av att jag har så ont i magen. Gör riktigt ont och oavsett hur jag ligger så hjälper det inte. Har nu varit vaken sen kl 04 och känner mig totalt manglad och magen gör fortfarande ont.

Ska till mvc kl 8.45 så får fråga henne vad det kan vara. Det här är den enda dagen på hela veckan som jag har precis fullspäckat och verkligen inte kan vara varken trött eller dålig...

Har möten, leverantör som kommer, kalas och föreläsning jag ska på idag och dessutom ska jag hämta nya bilen med!! ( och det är jag superglad över)


Hemma

Nu är vi hemma igen, eller jag är hemma. Jonatan stackarn åkte direkt efter Stockholm för att jobba.

Så nu har vi ätit kvällsmat och gjort lovisas läxor. Eller hon har gjort och jag har förhört henne.

Och nu sover hon gott och jag och Betty har intagit vår vanliga kvälls plats. Soffan.

Hon börjar bli en riktig tjockis lilla Betty. Har fått en jäkla aptit och röra på sig finns inte i hennes värld! Hon vill inte. Hon bara sätter sig på ändan så man får dra med henne.

Men söt är hon i alla fall.


Tisdag och hemfärd

Nu sitter jag på mc donalds och har precis ätit lite lunch... SJÄLV!

Hemma skulle jag aldrig verkligen aldrig i hela mitt liv sätta mig någonstans över huvudtaget och äta lunch själv men här ser jag att typ alla eller inte alla men i alla fall 70% av alla på mc donalds äter själva och då kan jag med göra det.

Jag har tagit det väldigt lugnt på morgonen/ förmiddagen. Jonatan åkte kl 8.50 på möte och jag gick upp till rummet efter frukosten och kollade på desperate housevifes och greys under tiden som jag packade. Checkade ut kl 12 och sen tog jag Själv(!!!) tunnelbanan till Centralstationen och lämnade våra väskor där så nu ska jag gå på stan.

Jag tycker det är fruktansvärt svårt och krångligt och lite obehagligt med tunnelbana. Alltid händer det något otäckt i tunnelbanorna i alla filmer och jag tror att jag är ständigt på väg att bli brutalt våldtagen eller mördad när jag är under jorden och hoppas och tänker innerligt att det ska hjälpa att jag nu är gravid och att det ska skona mig från att dö eller bli våldtagen eller knuffad framför tåget när det kommer.

Ja men du hör ju.. Jag är ju totalt sjuk i huvudet!! Och då kanske du fattar att det var en stor grej för mig att åka själv utan min guadian angel och skyddsvakt Jonatan som alltid gör att jag är trygg;)

Ja herregud!

Nu ska jag leta efter en klänning till Lovisa som hon ska ha på discot nästa fredag. Jag har fått det i läxa och uppgift denna "resan" att hitta den perfekta discoklänningen. Och det är inte lätt nu mera för ungen har ju utvecklat en egen smak vad det gäller kläder och den är INTE alltid densamma som min om man säger så.


Redo

Jag har så fin hy nu! Att därför sån jäkla skillnad det trodde jag inte. Det går ju inte att få på bild men det känns en stor skillnad iaf.

Nu sitter jag utanför hotellet och väntar på Jonatan. Han skulle vara här om först 25 minuter och det har nu gått 50 minuter sen sa han. Gå dit jag är där om 4, och nu har det gått 12... Jag kanske har smittat av min tidsoptimism på honom nu. Eller så är det storstaden som gör honom förvirrad:)

Vi ska göra stan nu men först ska jag få i mig lite lunch. Vet inte om jag ätit något som var dåligt eller om det var dåligt skötta mat rutiner igår som gör det men bag har väldigt ont i magen och det är ju så där kul..

Får hoppas att det släpper snart:)

Ser ni vilken skillnad på hud det är?;)


Så mysigt

Sitter nu på SPAradisetoch väntar på att starta ansiktsbehandlingen. Så mysigt det är här nere, lugn och avslappnande musik, halvmörkt, palmer och blad överallt!

Hit vill jag igen!


Frukost och ansiktsbehandling

Åh Gud så fruktansvärt mätt jag är! Vi har precis ätit frukost och kommit upp på rummet igen.

Nu ska vi ta igen oss några minuter innan Jonatan ska iväg på ett möte och jag ska på ansiktsbehandling!

Fick ju förra året i julklapp en lyx ansiktsbehandling som jag inte utnyttjat, så det tänkte jaga att jag skulle passa på att göra idag:)

Sen ska jag nog gå på stan i lugn och ro tills Jonatan är klar så får vi se vad vi hittar på.

Ha en underbar måndag och njut av den otroligt fina hösten!

Jo!! Jag måste köpa en jacka!!


Mini semester i Stockholm

Igår åkte Jonatan till Stockholm med några kompisar för att gå på öl och wiskeymässan och sen festa på kvällen vilket dom måste gjort då han kl 19.00 ville gå till hotellet och sova;)( det händer aldrig annars)

Och idag åkte jag upp med tåget för att passa på att ta en liten mini semester i några dagar ihop med Jonatan innan bebis kommer och innan allt runt jul osv drar igång.

På tisdag kväll kommer vi hem och under tiden sover mamma hemma hos oss ihop med Lovisa.

Vi har varit ute och ätit en bit efter att jag kom med tåget och nu ligger vi på hotellrummet och bara tar det lugnt:)


Jobb och nytt

Ojojoj! 
 
Jag har jobbat till 16 idag och det har varit mycket folk vilket är skitkul men nu är jag halvdöd i både kropp och huvud! 
 
Jag och Lovisa har varit och handlat lite mat och skor! Så jäkla snygga skor hittade jag!! 
 
 
Precis lagom höga och lite kul inte helt vanliga svarta för det har jag redan.
 
nu har jag lagt mig i soffan för omväxlingsskull ihop med världens bästa grej! Igår fick jag en gravidkudde av min faster och den är guld värd! Det här är min nya älskare och den enda jag kommer behöva nära mig när jag sover de närmsta 3 månaderna! Fasen vad jag älskar den redan.
 
 
Sminket är av, knuten uppe och tv på. I en timme ska jag ligga här och sen ska jag fixa mat till mig och Lovisa:)
 
 

Grattis Frida och alla kanelbullar

Ja för det är ju inte bara min dag idag det är ju även kanelbullensdag idag;)
 
Jag har blivit kungligt uppvaktad på morgonen och fått fina paket av Jonatan, Lovisa och Betty. 
 
 
 
Fick äntligen den MYCKEt efterlängtade GHD plattången. Jag har ju velat köpa den i säkert 1 år men är lite för snål för att lägga så mycket pengar på den, men nu fick jag den äntligen=) 
 
Så jäkla fin är den och för att inte tala om BRA!!
 
Och min söta underbara lilla dotter som jag inte kan förstå hur hon har kunnat bli så underbar som hon faktiskt är! 
 
Hon har ordnat så att Linn ( min lillasyster) kom och hämtade henne från fritids i onsdags för att ta men henne in till stan och skulle köpa en present till mig. En present som hon tänkt ut alldeles själv och var väldigt noga med att det skulle vara just precis ett sånt som hon tänkt sig. 
 
En hjärt berlock
 
 
Och så sa hon när jag öppnat det att där inne ska du ha mig och bebisen på bild mamma.
 
Jag är så väldigt imponerad av denna lilla tjej. Förra året sa hon till mamma att hon skulle ta ett fint kort på henne och rasmus och sen skulle dom förstora det och sen köpa en ram som hon sen skulle ge mig i födelsedagspresent! Är inte det imponerande för att vara 7 och 8 år?? 
 
Jag tycker då det, jag vet ju när jag skulle köpa paket till mamma och pappa när jag var liten och det blev någon teckning eller en bok för det sa mamma att jag kunde köpa till pappa ETT år. Sen var det en stående present till dom båa under några år=) 
 
(lockarna är gjorda med min ghd)
 
Nu ska jag jobba några timmar till sen ska jag hem och fixa, för ikväll blir det lite kalas med släkten. 
 
Ha en riktigt bra dag!!
 
 
 

jag är frälst!

Herregud jag glmde ju berätta något!!
 
I helgen när vi var på villafamiljens mässa så var det en man som stog och sålde Nicer dicer plus. Ni vet dom som det är ett jäkla tjat om på tv shop. Jag har länge tyckt att dom verkar bra men jag är väldigt skeptisk till tv shop sen jag köpte något i 16 års åldern som skulle göra att jag fick så jävla snygga magrutor. Men det enda jag fick var brännmärken av dom där jäkla stötarna jag fick hela tiden så nä jag har inget förtroende för dom direkt. 
 
så jag har trott att det bara är skit med den där Nicer dicer plus med... 
 
men i alla fall... mässan... den här mannen ville att mamma skulle brodera en grej på hans kock jacka och det gjorde hon och som tack fick vi var sin Nicer dicer plus. 
 
Och idag när jag skulle skära alla 12 paprikor och 2 purjolökar till tacopajerna imorgon så tog jag fram den och FAN!!!! jag är så jäkla imponerad! det tog mig ca 10 minuter att få fina precis lagom små bitar av 12 paprikor och 2 purjo!! 
 
Fatta vad tid den sparade mig!! 
 
Jag älskar nu mera både min Nicer dicer plus och min älskade Kitchen Aid!!
 
 

min dag

Det har varit en hektisk dag. Först jobb, dock inte så länge utan bara till 13 tiden och sen åkte jag och handlade lite som jag kom på att jag glömt igår. Och mat till Betty för den är slut. eller Var slut rättare sagt. Vet ni vad maten till det lilla kräket kostar?? 4 kg för 430:-!!! svindyrt är det!!
 
Hon är fruktansvärt kräsen och det kan gå dagar utan att hon äter om hon bara fick torrfoder ( inte den nya sorten) och det slutade med att hon spydde galla för att det var så tomt i hennes stackars mage och då veck ju jag mig och gav henne av våran mat det klart..men nu köper vi ett foder som är som typ puffar och med kött innuti.. ja men du hör ju det är ju fan finare mat än vad vi själva äter. Och det som retar mig mest är att på påsen så står det " för den kräsne hunden" typ som om det vore kul.. ett hån är vad det är! ett hån! betala 430 spänn för hundmat till en hund som väger 3 kg!!
 
passade på att ta en hamburgare till lunch och betty var med sugen så hon fick en cheesburgare och hon var mer än nöjd! ( så  du kan ju förstå  varför hon är kräsen, hon får hamburgare på mc donalds när vi får det, så ja det är väl mitt eget fel)
 
 
Passade på att köpa lite nya blommor till vardagsrums fönstren med när jag ändå var där. Jag är en blommdödare och fär därför köpa nya blommor ganska ofta men nu har jag lyckats hålla liv i några få  blad på de flesta så nu har dom bara varit allmänt fula blommorna i huset, Så nu fick deras liv avslutas i detta huset och bli ersatta med nya fräscha gräna blommor!
 
 
 
 
efter handlingen så åkte jag hem och har plockat och städat innför kalaset imorgon. Och stekt 3.5 KG köttfärs! och gjort 2 tårtor. 
ska göra tacopaj imorgon tänkte jag och var duktig nog att förbereda åtminstonne köttfärsen så jag slipper stå och steka den imorogon. 
 
och sen fick det bli lite taco tjofs till kvällsmat. 
men gud vad heter det?? natchotallrik? ja men så heter det. fast det här är en egenkomponerad. 
 
köttfärs, paprika, tomat, ourjo cremefraise blandat med lite majonäs och sen ost ovanpå. in i ugnen och färdigt!
 
 
 
 
smask!!
 
Nu ska jag ge min sambo en puss och sen ska jag sova för jag måste ju vara utvilad imorgon på min stora dag;) 
 
herregud 27 år blir jag!! yäck!
 
 

Foglossning

Jag har börjat få så ont av foglossning.
Eller jag antar att det är foglossning för väg jag läser om det på nätet så stämmer det in precis.

Idag har jag jobbat till lite efter 15 och sen åkte jag och storhandlade inför fredag för DÅ FYLLER JAG ÅR!! Jippi tjiho!! Och ska då ha kalas!

Sen hem och fixat och donat och kokat äpplesaft som blev toppengod så den ska jag lägga ut receptet på imorgon!

Perfekt när man har massa frukt som man inte kan äta upp och inte vill göra mer kakor,pajer eller kräm längre. Saft är gitt och lätt att göra och sköter sug mest själv!

Det är väl typ det jag gjort idag och nu värker det i hela ländryggen och höfterna så jag vankar fram som en gammal kärring och stånkar för att det gör så ont.

Nu ligger jag och kollar på magen för det ser så lustigt ut när det lilla Grynet där inne sparkar:) det är mys på hög nivå det!

När bebis somnat eller i alla fall sparkar mindre ska jag med ta och sova!

God natt!!


En mindre glad Jonatan och minusgrader

Igår när vi kom hem på kvällen jag och lovisa efter kalaset hos farfar ( Jonatan åkte iväg för att jobba) så kolla vi lite tv och myste ner oss under filtar för det va så kallt men jag orkade inte gå ut och hämta ved så det fick va...

Och när jag sen gick upp och la mig så va det så klart hyfsat kallt på övervåningen med. Och i morses kommer Jonatan instormandes och gormar " fan! Nu är jag så jävla förbannad på er!!!!!"

Jag som sov fattar nada och lyckas få ur mig " ön hm ok"

" fan!! Grinden är öppen fönstrena är öppna! Vad fan tänker du med?! O fy i helvete vad kalt det är här."

Haha så har han gått omkring i 45 minuter nu och pipit. Men jag och Betty har det väldigt skönt här under täcket:)

Fast det är väldigt väldigt friskt om man säger så när man andas. Inte riktigt så kallt så det kommer rök ur munnen men inte långt ifrån;)

( jag glömde stänga fönstrena igår när jag städade)

Idag har 60% av graviditeten gått! Tjuho!! Det går framåt!


Hemma fix och farfar fyller år!

Jag håller på och grejar och fixar hemma för fulla muggar. Har flyttat ut våran säng och sovrum till hallen på övervåningen ( stor hall) för några dagar. Och lovisas rum håller nu på att flytta in i vårt gamla sovrum.

En jäkla massa städ, plock och flyttande blir det, men det kommer nog bli bra när det blir klart!

Snart ska jag ta och fixa i ordning mig för så fort Lovisa slutar skolan ska vi åka till farfar som fyller år.

Måste vara förbi tippen på vägen in och tömma min bil på skräp!


Min dag

Tog en riktig sovmorgon i morses och sov ända till 9. Somnade om när lovisa kommit iväg till skolan.

Sen gick jag ut och gick 4km med Betty. Skönt att komma ut men lite blandat då jag får ont i höfterna när jag går/står.men som sagt skönt att få lite frisk luft i alla fall.

Sen åkte jag in till stan och hämtade upp golvet som vi (läs jonatan) ska lägga i vårt nya sovrum, sen beställde jag ju vagnen och sen har jag jobbat fram till ca 21. Vi hade bh kväll idag.

Och nu är jag dö trött igen efter denna dagen så nu ska vi sova jag och Betty!


RSS 2.0