fredag

känns osm om det inte va mer än någon / några dagar sen jag skrev inlägget med rubriken fredag igen... veckorna flyger fram och det är skänt tycker jag ( just nu iaf det kan ju ha ändrats nästa vecka men just nu är det skönt)
 
Imorses tog jag det lugnt efter att ha kört lovisa till skolan, var ute och mockade gav hästarna nytt vatten tvättade hinkar och pysslade med lite sånt sen la jag mig i hängmattan några minuter innan jag var tvungnen att stressa in och duscha..
 
 
 
 
Idag har jag på mig min morsdagpressent som jag fick av lovisa, så söt att hon har fixat och grejat och fått mormor att åka med och köpa ett linne till mig som hon tyckte att mama skulle passa i=) 
 
 
 
När jag skulle sopringa till bilen så låg ädel och halvsov i höt och det är ju så gulligt när dom stora hästarna ligger ner och är som en kringla på backen. Det ser så snuttigt ut=) 
 
 
Och idag är det SOL!! 
 
jag som gnällde igår om solens frånvaro.. idag kom den! så nöjd och glad jag är då!
 
 
Nu ska jag iväg och äta lunch med Emma=) 

Debatt

Har precis kollat på debatt på svt och jag är så jävla in i helvetes förbannad så jag skulle kunna strypa någon just nu!

En svensk kvinna som skulle jobba med någon muslim och för att vara trevlig som man lärt sig att vara sen barnsben sträcker hon fram handen och ska hälsa men muslimen vill inte hälsa för han vill inte hälsa på en kvinna genom att ta i hand.

Vet du vad som händer?? Jo hon får en varning från sin arbetsgivare och han får 30000kr i skadestånd för att hon har gått emot någon jävla diskremeneringsregel som vi så fiffigt har kommit på i Sverige.

Och så sitter en annan muslimsk kvinna med huckle på sig och säger " jag är uppfostrad att inte hälsa i hand sen jag var liten och jag ska inte behöva göra det i Sverige när vi bor i ett mångkulturellt land"

Nähä?!?!?! Men jag som är uppfostrad med att ta i hand och att jag är oartig om jag inte gör det ska jag skita i det då för att hon bor i Sverige?

Jävla sjukt!

Sen var det faktiskt 2 andra muslimer som var med i debatten som tyckte att det här var fruktansvärt löjligt och att man får ta seden dit man kommer!

Och det håller jag helt med om, åker jag till Marocko eller något annat land så går inte jag i kort kort och bikini bh för jag vet att det inte är ok enligt dem.

Vad är då skillnaden om dom kommer hit? Jag förstår verkligen inte det. Och så fort man har en annan åsikt än en utländsk har då är man helt plötsligt. Rasist.

Det handlar inte om det utan man måste ju kunna ha olika åsikter utan att vara rasist?!

Nä sånt här hör mig förbannad!

Det ska vara på lika villkor och det skall inte upprättas en massa andra lagar för att man ska ha en fördel för att man kommer från ett annat land.

Sen har jag inget emot att vi är ett blandat land och det finns garanterat många fördelar med det med.

Blä nu blev jag helt matt!


Soffläge!

Jag och Lovisa har precis ätit och nu väntar vi på att tonnårsbossen ska vänta och jag räknar minuterna ner till kl 21 då REVENGE börjar!

Tjoiiiiiiho!

Vaxningen gick bra men fan så ont det gör!! Hon säger varje gång att det gör mindre ont för varje gång och att det typ inte känns något efter ett tag men det tror jag inte ett skvatt på!

För nu har jag ändå gjort några gånger och det gör precis lika ont nu som första gången!

Men nu är det slätt och fint och framför allt hårlöst några veckor och fasen så skönt!!

Imorgon är det jobb för fulla muggar och på kvällen får vi se vad som ska hittas på. Koka rabarbersaft kanske;)

Nu ska jag göra mig redo för massage och tonnårsbossen. Lovisa är ju så pass stor nu så hon lägger sig vid 20.30 men hon har inte riktigt koll på klockan så hon tror fortfarande att hon behöver muta sig till att få vara uppe till 21 vilket inte gör något när det är någon gång ibland men som sagt hon vet inte det själv så hon lägger fram det väldigt fint " mamma om jag masserar dig under hela tonnårsbossen får jag vara vaken och kolla på hela programmet då??" Höhöhö eftersom min sambo aldrig masserar mig så får jag ju utnyttja de tillfällena Lovisa erbjuder sig själv:) så nu ska jag göra mig redo:)


rabarber

Blä nu börjar alla rabarber växa upp igen, eller börjar dom är redan uppväxta och börjar ge mig dåligt sammvete igen!
 
Så är det någon som vill ha är det bara att hojta till!
 
Men innan ni har varit och hämtat allt dåligtsamvete så måste jag ju göra något med dom så nu är bara frågan VAD?????!!!! 
GAAH saft kanske, det är ju smidigt att göra. och det kan jag ju ge bort med för saft går väl åt hos dom flesta?! Eller?? 
 
well well.. 
 
vet du at det snart är 1 juni?! och det är svinkallt ute! när ska sommarvärmen komma??? jag vill ha sol och värme så man kan... nä jag ve tinte varför men jag vill ha det i alla fall. alla blir mycket gladare när det är soligt ute.. 
 
Idag ska jag till vaxdamen. Giiii jag ska vaxa hela benen alltså vader lår och hela kittet och bikinilinjen! dämit jag kommer grina som ett barn där inne, det gör ju så ont! Ritch ritch AAAAAJJJJJJJ!!!
 
 
haha!
 
Ja fy! men gud så skönt att slippa hålla på att raka benen varenda jäkla dag hela sommaren, eller varenda var väl att ta i men varannan iaf. Hatar att ha stubb.
 
Så hoppas jag att hon vaxar bort celuliter och sånna ojämnheter med på samma gång;) 

Lunch!

Är hemma idag, Lovisa är ledig från skolan så då passade jag på att vara ledig jag med:)

Jag städar och tvättar fönstrens och Lovisa leker med en kompis men nu är det lunch och det har beställts falukorv och makaroner:)


Plantagen:)

Är på plantagen med mamma och fixar lite fina blommor och sånt dänt kul:)
Sen blir det lite mer jobb men först ska jag äta med Jonatan, Jajje och Jesper för magen skriker efter föda!


Plantagen


cyklister

Vad är skillnaden på en som sitter på en cyckel och cyklar på en väg, samma väg, bor i samma ort?? 
 
Jo den som har trikåer på sig tror att han blir en jävla lastbil!!
 
I morses när jag åkte in till jobbet så kommer det 3 stycken som sitter så sina urfräna tävlingscyklar och dom kan inte cykla på rad som normala människor gör utan dom cyklar så jävla smidigt på BREDD!!! vad är det som får er till att bli lika bred som en lastbil och tro att ni har företräde i trafiken bara för att ni har några sketna trikåer på sig?? är det meningen att vi i bilar ska behöva stanna och vänta på att en annan bil ska kunna passera först?? för att ni inte kan cykla på rad som man lärt sig att göra sen man va 3 och lärde sig sitta på en cykel första gången??? 
 
 
 
jag blir arg bara jag ser den övre bilden!! ser ni???!!!!
 
Dom här fin fina trikåpojkarna tar upp ett helt körfält och lite till!  medans tjejen på nedre bilden cyklar ute på väggrenen, och nu är jag väl medveten om att det inte finns någon väggren på övre bilden med det innebär inte att man ska ta upp ett helt körfält ändå!!! 
 
Jag blir vansinnig när jag möter dom på vägen! jag är sugen på att köra så jävla nära så att sidospegeln trycker till dom i röven så kanske dom fattar att man ska hålla sig INTILL KANTEN ÄVEN I TRIKÅER!!
 
Nu har jag tack och lov så pass vett innanför pannbenet så jag inte tänker köra över dom men jag är bra sugen ibland!
 
Och det är precis samma sak när dom åker på dom där jäkla rullskidorna eller inlines! 
När jag åker inlines ser jag banne mig till att hålla mig i kanten av vägen inte 2 meter ut för att verkligen vara säker på att någon skall köra på mig!
 
Skitförbannad gör det här mig! Så se till att håll dig intill kanten om du ska åka på någon väg där argbiggan-frida kan komma med bilen!=) 

god morgon

God morgon sålstrålar!
 
Jag tycker att det är så jäkla konstigt att man aldrig lär sig att lägga sig i tid någon gång! 
Igår hade jag verkligen LOVAT mig själv att lägga mig SENAST kl 22.00 efter biggest looser eftersom jag varit så himla trött det sista så behöver jag sova mer och ja som sagt så skulle jag lägga mig 22. men nä för när biggest looser var slut så började ju medium vilket innebar att det blev ytterligare en timme senare och sen kolla jag på mobilen och lite så innan jag somnade så nä jag somnade nog inte förrän vid 24.00 inatt igen och det är för lite med 6.5 timamrs sömn om ens det med alla vakningar jag gör / natt!
 
Så trött idag med men jag har varit på gymmet och gått i 1 timme så det var skönt!
 
Nu sitter jag och r proppmätt flr jag har precis ätit frukost.
 
 
 
Nu ska jag jobba på här!
 
 

Tjopp

Ligger i soffan och kollar på medium!

Har jobbat mellan 10-21 idag så det va en lång dag. Vi hade en bh-kväll efter stängning:)

Det har inte hänt så mycket idag så jag har inget vidare roligt att berätta för dig.

Imorgon blir det i alla fall gymmet för mig:)

Nu är reklamen slut sov så gott kram


Morsdag!

Grattis till alla underbara mammor och framför allt till min mamma!!

Imorses åkte vi till Falköping och kollade på min kusin som bor i Falkenberg fast som var här och spelade tennis.

Efter det får vi till mamma och firar nu henne lite, jag har legat och sovit 1 timme och Jonatan hjälper mamma med lite allt möjligt och nu är det snart mat:)

Ikväll ska vi till jonatans mamma och fira henne och äta lite till:)

Lovisa hon var så trött så hon stensomnade:)


fläskpannkaka

Snart tar jag helg!
 
Och det första jag ska göra då är att åka upp till elins esplanad och kolla på en studentpressent till Linn och en födelsedagspressent till pappa som kommer hem idag och vi ska ha lite kalas!
 
Sen efter det ska jag handla lite som jag glömt och sen hem och baka chokladmuffins med nutellafyllnign! 
 
Imorgon är det mors dag och ja men just det ja, jag måste ju köpa något till mamma med ju!
 
bra att jag kom på det, hade ju varit jobbigt att komma på det imorgon bitti att jag inte har något att ge henne!
 
ja men efter det då så ska jag hem och baka innför kvällen!
 
Igår hade vi några vänner hemma och grillade och åt, och hade det riktigt trevligt så det mmåste vi göra om snart! dom ska dessutom få en liten bebis i Juli!=) 
 
Nä back to work en ltien stund=) 
 
snygg baddräkt va??! Den har kommit in i butiken nu=) 
 

Gårdagens vernissage=)

Så fint dom hade gjort alla barnen, det bjöds på snittar, popcorn och cider och så fick man gå runt och kolla på alla målningar dom hade gjort och det fanns en lite vernissagebrochyr att kolla i så man såg vem som gjort vad. 
 
Måste säga att det var väldigt välgjort och fröknarna hade lagt ner mycket tid på det för att få det fint och som en riktigt vernissage=) 
 
 
 
 
tycker att hon gjort riktigt fina saker och det är kul att se att hon har utvecklats så, tycker inte att det va längesen som hon kom med teckningar som det bara var 2 streck på och hon var så nöjd att hon målat en båt tex=) 
 
 

äntligen fredag!

Åh älskade fredagen är här IGEN!
Och Löning dessutom, det kan ju inte bli bättre. Man känner sig alltid lite rik när pengarna kommer in på kontot och innan alla räkningar dras för då är det inte alls lika kul att kolla på kontot sen! Speciellt inte när man har hus!;) 
 
Jag håller på att boka in tider med leverantörer innför modemässan i höst. ( augusti)
OCh sen måste jag hitta ett hotel med som ligger bra, vi brukar inte slå på stort med hotel när vi åker på sånt här för man är ändå så lite på rummet, man sover ju typ bara den tiden ändå.
MEN!
 
Jag vill så gärna ha ett badkar på rummet! alltså jag fullkommligt ÄLSKAR att bada badkar men vi har inget hemma och nu längtar jag verkligen efter att få ligga i ett varmt bad och flyta runt, flyta var väl att ta i men att få ligga i badet med bubblor runt sig är ju så jäkla skönt!
 
Så det ska jag kolla efter till höstens hotel!
 
Idag gick jag 5 km igen och det är skönt att röra lite på sig igen, även om jag hellst vill rida men det vågar jag inte. 
Jag är rädd för att jag kommer att vara lite rädd för att sätta mig på hästen igen eftersom det blev så himla dumt med foten sist och det vill jag ju igentligen inte... man jag märker att jag går väldigt försiktigt i vissa lägen för att den inte ska hoppa iväg.
 
Men som sagt, skönt att åtminstonne kunna röra sig lite igen.
 
 
Dagens outfit. 
Sommargul tröja från kappahl och jeans från veromoda! Jag älskar de löst sittande tröjorna som ändå har lite form. Man skipper känna sig som en uppstoppad falukorv!
 
 
vaknade bredvid denna lite goding i morses, hon sussade så skönt och andas så där tungt som bara barn kan göra, alldeles varm och gosig. 
 

Brännboll

Har varit med lovisa på ridningen och efter det på en liten vernissage som dom hade ordnat på skolan och sen efter det var det brännboll och fika!

Jättekul va det! Dock så fick ju jag sitta på bänken, har ingen lust att vricka upp senan ännu mer!

Nu kollar vi på tonnårsbossen och har ätit lite:)

Ska visa er lite bilder imorgon!


tjopp!

Fy vad det är svårt att veta vad man ska skriva som rubrik. Jag är inte bra på sånt så det blir alltid något konstigt!
 
Va och tränade i morses, eller tränade vet jag inte om man kan kalla det, jag var på gymmet och lallade runt, gick 5 km i 6.0km/h 
Det går bra med foten att gå, inga problem alls faktiskt! och det är ju så klart riktigt skönt men får vara snäll mot den ett tag!
 
Efter runtlallandet åt jag några nötter som inte alls var goda, dom smakade trä!
 
 
Dom hade garanterat varit godare om jag fått doppa dom i nutella!!
 
Nu sitter jag på jobbet och planerar! Jag har slarvat bort min gamla almanacka så var tvungen att köpa en ny men det här börjar ju inte förrän den 3/6 vilket innebär att allt som jag ska göra och INTE får missa hålls i huvudet och det är kaos där inne för allt får inte plats. 
Så missar jag någon/något så FÖRLÅT!!
 
 

halva veckan har gått

Jösses vad tiden går. Imorgon är det torsdag igen och snart måndag!=) 
 
Har sovit fruktansvärt dåligt inatt, vaknat massa gånger och trott att det varit morgon och sen inte kunnat somna om igen, för att sen vakna 05.45 och då va det ju ingen ide att somna om eftersom jag skulle upp 45 minuter senare. 
 
Så idag är jag inte pigg!
 
Men jag tog mig iväg till gymmet i morses iaf. ett väldigt väldigt VÄLDIGT lugnt pass på crosstrainern men det räckte för jag vill inte överanstränga fotleden nu och med tanke på att jag ska vara igång hela dan så är det lika bra att ta det lugnt!=) 
 
Men gud så skönt det va att komma dit och känna sig lite nyttick och fräsch!
 
Fotograferingen i morses gick bra, ( tror jag) såg ju inte bilderna men det kommer om några dagar på mailen så jag kan kolla=) 
 

kvällen

Nu har alla åkt och jag ska sätta mig i soffan och kolla på biggest looser en stund sen ska jag lägga mig.
 
Idag bjöds det på taco och nutella semiefrodo. Den är alltid lika god tycker jag. Och så jäkla smidigt för när jag gjorde den sist så var vi bara 4 st som skulle äta och jag gillar inte att ställa in en halväten "kaka" i frysen och ta fram nästa gång man får gäster så gjorde 2 st små ist. I sånna där avlånga brödformar. Och då hade jag ju en i frysen redo att ätas upp ikväll=)
 
 
 
Glömde ta en bild så lånade en från google=)
 
 
Imorgon ska jag va på jobbet tidigt för då kommer det några från SLA och ska ta lite bilder för ett bröllopsrepotage där bruden har uppgivit att hon köper underkläder hos och då undrade dom om vi ville vara med i repotaget=)
 
Kul!!
 
Nu börjar BL!
 
 

Regnigt

Jösses vad det regnar!

Jag är med mamma på plantagen, hon har köpt massa blommor och en superfin utemöbel grej. Alltså en soffa + 2 fåtöljer med tillhörande bord som hon skall ha vid poolen:)

Kommer bli superfint!

I morses va jag på frukostmöte som cityföreningen håller i för att informera oss som jobbar i butik hur det planeras för sommaren och lite annat smått och gott!

Ska strax hem och fixa inför ikväll för då kommer mamma Linn konstans mamma och pappa och bror hem på lite mat:)

Nu kommer mamma igen.


Panos emporio

Go kväll fina du!
 
Jonatan har åkt för att jobba och Lovisa har gått och lagt sig och jag ska strax ut till hästarnaoch mocka och sen släppa in dom. Och sen! Sen ska jag sova, jag är jätte trött och har sovit så dåligt inatt.
 
Den där klänningen som jag beställde från nelly.com var inte alls bra;( Så den är tillbaka skickad och nu letar jag något annat att ha på mig på Studenten bla.
 
Och kom på att vi köper ju badkläder från Panos emporio och dom har även kläder så gick in på deras sida och kolla om det fanns något fint. Och OM det gjorde!!
 
Hitta flera saker som jag skulle vilja ha men får begränsa mig lite, och ska kolla om dom kan skicka det fort så jag hinner få det innan och även prova det=)
 
 
Denna tänkte jag på studenten i så fall, och med lite bling bling till så det piffar upp lite=)
 
 
Sen detta linnet och denna cardigan att ha till hösten och även lite kallare sommarkvällar. Tror jag blir super bra!=)
 
och hade jag inte haft så fruktansvärt stora armar så hade jag inte tvekat en sekund på denna underbart fina klänningen. Den hade jag kunnat dö för att ha på studenten, men som sagt så är mina armar så kraftiga så det är kört och den här ska man ju inte förstöra genom att täcka över med någon bolero eller kavaj heller.
 
så nä... ;(;(;(;(
 
Men gud så fin den är!!!!
 
 
allt finns på www.panos.se
 
så hoppas att allt finns i lager och att det kommer snabbt=) Nä nu måste jag springa ut och fixa boxarna. Och jag pratade med läkaren idag med, och jag får inte rida på ytterligare 3 veckor och när hon sa det höll jag på att börja gråta. Jag som sett fram så emot att få rida och börja träna igen men näe. Känndes som om någon ryckte undan golvet på mig=(
 
Så nu vet jag inte vad jag ska göra. På tosrdag ska jag försöka åka till gymmet och kanske köra lite på crosstrainern för att se hur det känns. Måste få röra på mig!
 
Och föressten! 3.1 kg hade jag gått ner på 1 vecka!!
 
 
 
 

Stress

Åh jag får dåligt sammvete!
 
Jag hinner inte skriva idag har så mycket attt göra och det är så stressigt. Och i morses när jag skulle rida så sket det sig TOTALT med foten så på de 5 minuter jag var ute hoppa senan iväg ett 20 tal ggr så 3 veckor till får jag vänta!=( 

Så idag är ingen bra dag!
 
Måste sticka skriver bättre sen!
 

Lunch i Falköping

Vi är i Falköping och äter ostlunch!

Perfekt för mig för allt kan jag äta, ostpajen är supergod även utan bottnen.

Nu ska vi åka och kolla på tranorna så Lovisa har varit där så har man det gjort . Jag tycker inte att det är kul över huvud taget men ändå något man måste gjort som liten!:)

Och sen är det ju alltid kul att vara lite med min lilla familj lite:)


Esc

Är det bara jag eller tyckte durs att det va dåliga bidrag?

Jag är väldigt sällan imponerad över vad som visas i rutan vad det gäller melodifestivalen och Eurovision... Tycker det är lamt och långtråkigt när det inre händer så mycket. Men ändå så att man måste se:)

Vart en trevlig kväll med grillat och jordgubbar och grädde till efterrätt!

Jag stod emot både coca cola, färskpotatis och socker! Nöjd nöjd nöjd!

Jo! Idag när jag och Lovisa skulle åka och handla så vart jag så jäkla hungrig så va tvungen att få i mig en sen sen lunch och åkte till mc domsals för att köpa lite kyckling men efter arga ståtts kö i 15 minuter och varenda jävel framför mig fick vänta på sin mat så vart jag jäkligt sur och irriterad när jag kom fram till kassan och framför allt stressad!

Är mån på en snabbmatskedja så ska det gå snabbt att få maten, en kille väntade i 25 minuter innan han fick en sketen wrap! Skit dåligt! När jag va typ 12 så kommer jag ihåg hur dom gled fram på golvet för att det skulle gå fort och jag vet att någon som jobbade där berättade arton hade såpa på golvet för att de skulle kunna glida fram och påstå sätt effektivisera springandet!

Det har dom INTE nu längre!!
Nu är det bromsklossr överallt!

Jo när jag kommer fram säger jag märkbart irriterat " finns det några kucklingvingar färdiga??

" - nä " får hg till svar från den unga tjejen i kassan som inte fått lära sig hur man hanterar kunder som inte är glada och positiva 24/7

" så jag frågar - hur lång tid tar det då??

" öööm hmm typ 1-5 minuter.

" ja fast ni måste väl ha en tid på hur länge dom skall värmas? Det kan ju omöjligt vara 1 eller 5 minuter"

Så jag sket i kycklingen och tog en cesarsallad som var den äckligaste sallad jag någonsin ätit. Smakade peppar och gummi kyckling. Krutongerna peta jag bort.

Hade varit godare med ett isbergssallads huvud och en citron som jag avskyr! Nä drinken är bra på hamburgare inget annat!!


God natt


Pingstafton!

Idag är det tydligen pingstafton, jag hade inte den blakaste om det men det är väldigt lugnt i butiken så evet nog om det=) 
 
Lovisa är hämtad från kalaset och har haft det jättekul men hon är lite smått dötrött nu, hon hade varit trött vid 21 igår sa Maria och dom hade somnat vid 00.30 så det blir en lugn dag för lilla fian idag=) 
 
Jobbar till 14 sen ska jag iväg och byta ett par byxor som jag köpte igår utan att prova och de var på tok för stora så ska ta några mindre och det är ju skönt som attans när det går åt det hållet, Ska väga mig på måndag oh se om det hänt något i veckan. 
 
Ioch sen blir det till att handla lite innför ikväll och sen ska jag hämta Hö till min små pollar och sen hem och städa för det tror jag inte att min kära sambo har gjort när jag kommer hem! *pik*
 

Shabo

En bedjande hund som vill ha gods:)


Hos mamma

Är hos mamma och här ätit skaldjur och nu en kesella desert:)

Har lagt upp foten på en pall för jag har sviiiin ont efter att ha gått hela dan på den, så nu bränner det ordentligt i sidan:/

Men det gick bra på sjukhuset, har fått ett annat stöd som jag skall börja använda imorgon och jag är idag världens gladaste för jag får börja rida nästa vecka, fast med den nya grejen på mig och innanför ridstövlarna:) men det går framåt!! Fasen så skönt!

Åt lunch med Emma idag med. Och jag glömde tacka dig för att du är så söt! När jag kom till hennes jobb för att sedan gå och luncha så sa hon " ska vi ta pims där dom har lchf så jag inte får dig att fuska" hur underbart är det inte när ens vänner tänker på sånt?!

Imorgon ska jag jobba till 14 sen handla för på kvällen kommer några kompisar hem och vi ska grilla:)

Ha en toppenkväll!!


Fredag!

Sitter på jobbet och ska strax åka iväg till sjukhuset för att kolla foten.
 
Jag hoppas att det är tillräckligt bra så jag slipper pjäxan nu! 
 
Sen ska jag iväg på stan med ovisa för hon ska på kalas ikväll och måste köpa en present, dom ska vara utklädda till en kändis och Lovisa ska vara Malin Baryard=) 
 
annars så är det jobb osm gäller hela dan och ikväll ska jag vara helt själv!=) LOVELY! 
Lovisa är som sagt på kalas och sover över och Jonatan ska på Bio med en kompis vilket innebär att jag har huset för mig själv och jag kan dansa runt naken om jag så skulle vilja det=) 
 
nä back to work!
 
Frukosten blev äggröra och bacon gjord på 2 ägg en msk grädde och 1/2 pkt bacon! 
 

Godis

Detta är mitt godis ikväll till revenge!

Hallon och blåbär!

Och jäklar vad bra detta programmet är!!:)


Vitrinskåp

Är så nöjd med mitt lilla skåp:)

Hittade några snygga böcker och lite smått och gott som fick ta plats bredvid glasen.


Soliga torsdag!

Vilket skönt väder det är idag!
Soligt och lite lagom vind, nu älskar jag att bo i hus!!

Inga som ser när man vältrar sig ut till hängmattan och ser ut som en blekfet valross och det är ju underbart;)

Ska käka lite lunch till familjen kardashian sen ska jaged lovisa till ridningen. Ikväll ska jag visa dig hur vitrinskåpet blev! Jag är jätte nöjd!!


Kvällsmat

Åt på tok för mycket, magen är proppfull så inte ens så jag skulle kunna äta godis nu vilket alltid brukar gå ner;)

Men jag har varken ätit socker eller mjöl sen i söndags så nu börjar det värsta suget släppa!

Kvällens middag bestod av stekta grönsaker ädelostsås och kyckling!

Dom andra fick ingen potatis eller ris till heller utan fick med hoppa över det idag men Lovisa sa 2 ggr under tiden vi åt " det hade nog passat med potatisgratäng till" " det var väldigt gott men det hade nog varit väldigt gott med potatisgratäng till"

Nu ska jag kolla halv 8 vid mig sen ska jag sätta fart på sambon som får bära in vitrinskåpet!


hoppla

ja, ni men hus vet ju så klart redan att det inte alltid är en dans på rosor. Igentligen är det nästan aldig en dans på rosor utan ett ständigt slit och pengaätande monster!
 
För typ 1 år sen gick ju vår vattenump och hade inget vaten några dagar sen hade vi BARA iskallt och sen efter ett tag fick vi tillbaka vattnet men månda 1000 lappar fattigare. 
Nu har skiten rent ut sagt börjat krångla men dena gången fick Jonatan iordning på den själv och det kostade " bara" 1 tusenlapp... 
 
och sen är det ju stallet och fasaden på det osm har kostar hur mycket som hellst,det ska släpas ved varenda dag och den ska hämtas och fan och hans moster, och nu växer gräset igen vilket innebär att det ska klippas med, det ska rensas i rabatter, och nu har tvättmaskinen lagt av!!!tvättmaskinen av alla jäkla maskiner!!! jag lever hellre utan min käraste ägodel plattången, än utan disk och tvättmaskin!  alltså jag dör! Mitt hjärta gråter och plånboken blöder!
 
sen så klart att det finns de ljusa stunder med, typ när det är 23 grader varmt, och helt vindstilla och allt annat som skall göras är klart så är det ju så klart helt underbart, men det kan du ju själv räkna ut hur många dagar om året det är så! För vi bor ju inte i florida utan i fröjered. 
 
och det är tack och lov inte varenda dag jag tycker att det är så här värdelöst. Vissa dagar är det ju jätte skönt. men den dagen infaller konstigt nog ALDRIG den 25 varje månad när räkningarna skall betalas;) 
 
Förutom att jag är riktigt bitter och på kass humör idag så har jag och lovia haft århundradets gräl, och så klart i morses vilket innebär att man (jag) mått dåligt över det hela dagen. Jo men då har jag varit och fixa en massa till Linns student. Det mesta förutom blommor, björkris, och mat är inhandlat och en studentpressent. Men jag vet tack och lov vad vi ska öpa så jag behöver inte fundera ut det 2 timmar innan hon springer ut=) 
 
Jo men så måste jag visa er en sak. 
 
Igår när jag tog av mig den här "pjäxan" jag har på benet så fick jag se att min ena vad ser mycket smalare ut och innser at jag har tappat VÄLDIGT mycket muskler på dessa snart 3 veckor... det är stor skillnad och när man tar på vaden så är den mjuk och den andra som jag kunat använda som vanligt är stenhård även om jag slappnar av. alltså det är inget som fyllet ut skinnet och det blir MJUKT altså typ slappt, inte så att det hänger naturligtvis men den är het mjuk! 
 
Förstå vad mycket som försvinner av ens muskler om man ligger tex i koma eller om man inte kan röra på si alls på ganska lång tid... som att börja om från 0 ju!! 
 
och nu kommer det bli mycket jobbigare att träna både på gymmet och på hästen när ena vaden är kass och den andra som vanligt!
 
 
ser du vilken skillnad! 
 

Lunch!

Så jäkla fantasi löst! 3 babybell blev det till lunch idag!

Ikväll ska vitrinskåpet in så ska du få se hur det blev:)


Tacos hos mamma

Åkte ut till mamma efter att varit på jobbet några timmar. Och varit hos tandläkaren med livisa så åkte vi ut till mamma och Åt tacos och planerade inför Linns student.

Nu väntar jag på att min kära sambo som "bara ska dricka upp den sista ölen som han så himla oturligt nog beställt precis innan jag ringde, attans då! "

Sen ska jag hem och sova!


Nu bli det sängen!

Ny ska jag snart knyta mig, eller det har jag redan gjort men ska snart försöka sova.

Jag är lite ledsen över min fot då det small till i senan rätt ordentligt igår ich jag tror att den släppte rätt ordentligt vilket har resulterat i att det gjort ont idag och typ som om det bränner lätt i där jag kan tänka mig är fästet till senan så det va inte alls bra. Så imorgon hoppas jag att läkaren ringer så jag får prata med henne.

Det är ju skit jobbigt att ha det så här. Jobbet kan jag inte utföra ordentligt, inte greja något vidare här hemma, köra bil är ingenting man rekommenderar att göra direkt även om jag gör det lite ändå, och så hästarna! Åh jag grinar lite varje dag för att jag inte kan rida och träna ordentligt. Jag ska försöka ge mig ut på en skritt tur i helgen med ridstövlar som är svintajta så dom ger bra stöd och så lindat under dem med, bara för att se hur det känns. Måste får göra något innan jag blir knäpp (are) och går alla riktigt på nerverna!

I morgon ska jag till tandläkaren med Lovisa och så måste jag införskaffa mig en almanacka för min är puts väck.

Ikväll fick det bli lite jordgubbar och grädde:)

Ska dra ner drastiskt på mitt intag av kolhydrater. Jag måste verkligen. Det är så jävla svårt att hålla det på helgerna tycker jag. Men nu måste jag verkligen. Strikt i 2 v, sen är det 1 juni och då ska vi på examensfest sen den 5 juni tar min syster studenten och jag ska baka och laga mat till den och det blir INTE varken socker eller kolhydrats fritt ich sen den 7 är det invigning av lilla bryggeriet i Tidaholm!

Så den veckan kommer gå skit men tills dess måste jag verkligen hålla det!

Så er som jag träffar på veckorna, snälla hjälp mig att inte fuska och bjud mig ABSOLUT INTE på något sött eller mjöligt!:)

Nu är det god natt!


Ädel i ny mundering

Idag åkte nya regntäcket och disco grimman på:)

Och hon blev ju hur snygg som Helst!


glada pollar

Igår släppte jag ut hästarna i den stora hagen en stund för att de skulle få beta lite gräs och inte bara få hösilage. 
Och gissa om dom blev glada!
 
Sprang och bockade som galningar med en betty bakom dem som trodde att hon fått sån fart på hästarna och att hon va den tuffa som vallade dem och fick dem att göra dessa roliga uppvisningar. 
 
Tills dom stannade och insåg att hon inte alls var så jäkla ball och när ädel kom springande mot henne höll hon på att bajsa ner sig av skräck innan hon kom ut genom staketet och var i säkerhet igen.
 
 
 
 
 
 
 

God natt

Nu ska jag snart sova ska bara se klart på ncis.

Har målat ett lager med grundfärg på skåpet och ena dörren. Och innan dess på med någon slags olja för att inte ska gå igenom färgen efter ett tag. Och fan vilket tejpande det va för att jag inte ska kladda mer på glaset. Men som sagt nu är det bara en vända till förhoppningsvis i alla fall.

Har ätit lite kvällsmat som idag blev rester från grillningen i veckan:) kött, sallad och tzatziki:)

Imorgon ska jag äntligen jobba!! Ska börja försiktigt med två korta dagar för idag så small det till ordentligt i senan vilket var riktigt jäkla synd! För nu gör det ont igen och svider inuti vristen dör senan sitter. Onödigt!

Men ska bli skönt att åka in imorgon iaf:)

Sov så gott!


Äntligen!!

Nu är jag såååååå nöjd! Jag har ju som du vet letat efter ett vitrinskåp hur länge som helst och nu har jag äntligen hittat och varit och hämtat ett som jag tror blir kanon hemma.

Nu ska jag bara måla det vitt sen är det klart att inredas!:)


Söndag!

Fy vad trött jag är!
Somnade inte förrän kl 04 i natt, eller i morses kanske man ska säga men nu är jag uppe och har varit ute och målat i typ en timme ocj Nu har Jonatan kommit hem med ägg så nu kan jag äta frukost.

3 ägg 1 msk Mayo lite dill och Salt, 1/2 liter vatten och clementinen sket jag i för jag blev mätt!

I morses när jag gick ut så stod ädel i hagen och lillan utanför, staketen är hela, stängda och intakta så jag vet i fasen hur hon har kommit ut men hon såg så nöjd ut så, och när jag kom ut så kom hon lunkande mot mig typ som " men god morgon, kan du ta och släppa in mig i hagen igen":)

 

 


HJÄLP HJÄLP!

Ok, den 5 juni tar min lillasyster studenten och innan dess så ska jag på examensfest och behöver då något att ta på mig.
 
Jag har suttit och kollat igenom alla 300 sidor på nelly.com och fastnat mest för denna modellen men jag kan verkligen inte bestämma färg.
 
Så nu ber jag dig verkligen om hjälp och smakråd.
 
Den cremefärgade är ju super fin men funderar på om det kanske inte är så passande att ha på sig ljust när det är studenterna som skall ha det, och röd vet jag inte om jag passar i... så snälla hjälp mig nu!!
 
 
 
vilken tycker du???

Måla

Måla måla varje lördag för det tycker jag är kul!!:)

Nu vet du vad jag gör hela dan!:)


God morgon!

En vecka kvar tills jag ska vara bra i foten vilket känns ganska osannolikt just nu men vi får väl hoppas på det bästa!

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår med Jonas och Lotta!

Ska berättare om det i ett senare inlägg nu ville jagets kika in och önska dig en skön fredag.

Jag ligger i hängmattan i trädgården och ska lyssna på Isabells och Rebeckas podcast!
Sen ska jag in till jobbet några timmar och kolla lite inför nästa vecka och fixa lite grejer. Sen lunch med Emma och sen hem och vila foten igen!

Har två åskådare när jag solar:) dom är missnöjda för att dom inte fått tillräckligt med uppmärksamhet de sista två veckorna!


God morgon!

Nu ska jag sätta mig framför tv och äta min frukost! Kesella med blåbär och en äggsmörgås:)

Efter det blir det till att plocka oordning lite, för ikväll kommer några kompisar hit så ska vi grilla och lite så:)

Hoppas du får en bra dag!


Onsdag!

Om två dagar och en vecka så får jag ta av den här stöveln och en vecka och två dagar har aldrig känts som så lång tid!

Nu kollar jag i alla fall på familjen kardashian ihop med Linn!

Hon håller mig lite sällskap och snart ska vi åka och köpa något att laga till ikväll;)


Underbara sol!

Det finns verkligen inget mellanting här. Antingen är det kallt och blåsigt eller så är det dövarmt men jag njuter av varenda sekund!

Idag har jag tvättat 3 maskiner som nu hänger ute och torkar och klipps halva gräsmattan och det tog tid med foten ich den här läckra plaststöveln är nu mera grön av allt gräs men den ska putsas ikväll:)

Sen har jag solat lite och nu är jag och Lovisa hos min faster och kusiner:) och jag lapar i mig sol för det här är den enda "semester" jag har i sommar så det vill till att passa på när jag ändå inte kan göra så mycket.

Ikväll har Lovisa beställt tacos, argumentet var " för sen är ju jag borta i 4 dagar" så det gick ju inte att säga nej:)

Nu ska jag fortsätta att koncentrera mig på att sola!


Lunch

Har legat ute och solat lite på förmiddagen och kom nyss in efter att ha tömmkört ädel vilket var lite knepigt med foten men det gick bra och hon fick röra lite på sig vilket var huvudsaken:)

Nu ska jag äta lunch och kolla på familjen kardaschian:)


Petit-chouer med vit chokladmousse och nutella

Dessa var riktigt goda tycker jag!

En liten bakelse i precis min smak!
 och lätta att göra var dom med.
 
Ingredienser
 
3 dl vatten
100g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk socker
3 ägg
 
Vit chokladmousse
 
3dl vispgrädde
200g vit choklad
1 äggula
 
garnering
 
nutella
mandarinklyftor på burk
florsocker
 
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Ta bort kastrullen frpn plattan och blanda i socker och mjöl. Rör ihop allt ordentligt till den deg.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning. Degen delar sig lite men går ihop när du rör om ordentligt.
  3. Sleva ner smeten i en spritspåse med tyll.
  4. spritsa ut 15-20 kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper. det går också bra att klicka ut med hjälp av en sked.
 

     5. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter. Petit-chouerna skall bli gyllenbruna när de är färdiggräddade. Öppna INTE ugnsluckan innan de är färdiga för då sjunker de ihop.Låt kakorna svalna på ett galler.
 
     6. Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt chokladen ( som inte får vara varm för då smälter grädden) samt äggulan och blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse. Skär upp ett lock på petit-chouerna med en vass kniv. Bred ett tjockt lager med nutella på bottnen, spritsa över chokladmoussen och toppa med en mandarinklyfta. Pudra sedan med florsocker på locket med en liten sil innan servering.
 
 
Super goda tycker jag=)
 
 

Key Lime Pie

Denna var bla en av efterrätterna vi åt i fredags. Jag tyckte den va så där men det är nog mest pga att jag HATAR citron och lime. Men alla andra tyckte att den var väldigt god och den tog slut fort så det måste ju vara ett gott betyg så därför vågar jag ändå rekommendera dig denna ( om du nu inte är som mig och inte gillar lime=)
 
Botten
 
200g digestivekex
2msk farinsocker
100g smält smör
 
Fyllning
 
1 msk finrivet limeskal
1 dl limesaft, ca 3 frukter
6 äggulor
1 burk sötad kondencerad mjölk, ca 400 g
 
Garnering
 
ca 2 dl vispgrädde
2 lime
 
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa kexen med socker och smält smör till en smulig massa. Tryck ut smulorna, även lite upp på kanten i en form ca 24 cm i diameter med en löstagbar botten.
  2. Grädda bottnen mitt i ugnen i va 8 minuter. Låt svalna. Sänk temperaturen till 175 grader.
  3. Riv skalet fint från limefrukternaså att du får ihop i msk. Pressa saften ur dem.
  4. Vispa äggulorna i en skål tills de börjar tjockna. Tillsätt den kondencerade mjölken och vispa vidare tills smeten åter är något tjock. Blanda ner saften och skal.
  5. Häll smeten på pajbottnen. Grädda pajen mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt den svalna och ställ den sedan i frysen minst 3 tim.
  6. Ta fram pajen ca 20 minuter innan servering. vispa grädden, men inte för hårt. Garnera pajen med grädden spritsad i små toppar runt om samt dekorera med tunna skivor lime och lite rivet limeskal.
 
 
 

helgen.

Helgen har varit bra.
 
Jag och mamma ksulle igentligen åkt bort i helgen men med tanke på min fot och att mamma har väldigt mycket att göra så fick vi ställa in det vilket innebar att det fick bli en hemma helg och det gick ju lika bra det.
 
Helgen har gått i ett lugnt tempo men vi har ändå fått en hel del gjort.
 
Foten börjar kännas bättre och senan har inte "hoppat fel" någongång idag. så det är skönt, kan jag hålla den till att inte göra det de sista 2 veckorna med så kanske jag kan ha tur att slippa en operation=)
Och det vore guld värt för jag vill komma igång med ridningen nu och jag är dösugen på att springa!!
 
garanterat endast för att jag inte kan nu, när jag väl kan kommer jag inte vilja annat än att sitta i soffa och glo på tv;)
 
men i alla fall...
 
I fredags va Min mamma jonatans mamma och pappa och bror här och vi grillade och lite så.
Mycket trevligt och det gjorde mig på bra humör att få träffa lite folk och baka och laga mat och baka. Då blir jag alltid glad.
 
Recept på paj och annat bak blir i separata inlägg annars blir detta megalångt!
 
 
 
Grönsaksspett=)
 
 
Bröderna grus fixar de sista med grillen innan maten skall på, Ädel står i hagen och hejjar på=)
 
 
WIIIIIIIEEE jag älskar min nya grill!! man får plats med hur mycket som hellst på den och dessutom går det snabbt, man behöver inte vänta på att glöden skall bli perfekt och heller inte vara nojjig över att den ska ta slut innan allt är färdigt för att sen innse att det är bra på yutan men inte klart innuti!
 
Allt är löst men denna grillen!! ställ in värmen och höj och sänk som man vill och det går snabbt! varmt direkt! Love it!!
 
 
Idag har vi varit riktigt duktiga.
 
Jag och jonatan åkte in vid 10 till stan och köpte först mat till hästarna och sen hämtade vi upp jajje och sen till byggmax och köpte panel till stallet och lite annat jox som behövdes och sen hem och nu har vi hunnit få upp panel på nästan halva stallet och jag har målat 2 ggr.

Så i veckan ska vi köpa mer panel så jag kan fortsätta måla så får jonatan spika upp det när han hinner.=)
 
Skit bra blir det! så jäkla fint när det är nytt och fräscht och det är iordning och välskött!
 
Nu ska jag ta och gå och tvätta bort sminket och sen ska jag sova, imorgon är det dags för lvoisa att gå i skolan igen och på kvällen är det BH-kvä'll=)
 
Sov så gott!
 
 

Effektiv igen

Åh idag är jag nöjd med mig själv!

Kl 8 va jag på jobbet och har betalat räkningar och gjort lite beställningar och lite annat smått och gott.

Sen tog jag en snabblunch med Jonatan, Jajje och Jesper. Sen stack jag och handlade vilket tog 3 ggr längre tid än vad det brukar men det gick och sen hem och grejatsom fasen.

Städat, marineratkött, gjort grillspett, gjort en key lime pay, en omgång med petiechouer och nu massa minimaränger och förberett några aptitretare för ikväll:)

Nu är jag helt jäkla död i min fot så nu ska jag vila den i soffan 30 minuter sen ska jag fixa i ordning mig själv innan dom kommer:)

Ikväll ska vi förhoppningsvis inviga den nya grillen från USA!!:) tjoho!
Det ska bara bytas en slang för att få rätt fattning på den som man sätter fast i själva gasol tuben.
Fast för säkerhetsskull så har jag köpt briketter;) man vet ju aldrig så det är bäst att vara på säkra sidan:)

Ska lägga upp recept och bilder imorgon om det är gott med pajen och dom andra:)

Ha en riktigt bra kväll!


Tudilu

Dagarna dom går trots att jag inte gör något vidare. Idag har jag dock lagat lite mat och Jonatan kom hem och åt lunch sen på eftermiddagen åkte jag med Lovisa till stallet för hennes ridning.

Efter det blev det till att longera ädel för imorgon bitti ska jag tömmköra henne tänkte jag. Om det nu går vill säga, vill inte överanstränga foten och riskera att bli opererad. För det har jag verkligen inte tid med! 3 veckor handikappad får räcka för min del.

Imorgon ska vi ha lite grillkväll här hemma för då kommer mamma, svärföräldrarna och jonatnans bror och eftersom jag har fått min nya hembakat tidning så måste jag ju prova något från den.

Dock så blir det nog inte bara en sak för det är jublet omöjligt att bestämma en enda liten saken något som jag fastnade för var petit chouer. Är det någon som testat att göra sånna? Är det svårt?

Och sen lite annat vill jag göra men vi får se vad det blir:)

Nu måste jag sova, skulle lagt mig kl 22 efter revenge men det är ju så himla mycket bra på tv på torsdagskvällarna så det går ju inte slita sig!

Men sov så gott kram


Gråter

Det blev ändrade planer och jag och Lovisa åkte själv till Tidaholm och jag körde naturligtvis och nu ligger jag och nästan grinar för att det gör så ont i foten;(

Blä blä blä!!

Nu ska jag i alla fall kolla på humorgalan!

Vad Har du gjort idag??


Sol och dusch

Dagen blev riktigt skön trots att jag inte kunnat ta mig någonstans:)

Legat ute i solen och gottat mig, kollat lite tv och nu har jag duschat och fan så skönt! Och nu kommer min darling hem och ska ta ut mig på en utflykt till tidaholms pizzeria. Fancy va;)



1maj

Jag och Lovisa skulle åka och kolla på hopptävlingar i varola men bilen startade inte så det sket ju sig.

Så nu är stalldörrarna målade en gång till och jag har lagt mig i hängmattan. Så dagen tillbringas hemma vilket funkar bra det med:)

Igår va vi hos mamma en sväng annars hände det inget speciellt igår heller.

Nä nu ska jag koncentrera mig på att sola;)


RSS 2.0