Petit-chouer med vit chokladmousse och nutella

Dessa var riktigt goda tycker jag!

En liten bakelse i precis min smak!
 och lätta att göra var dom med.
 
Ingredienser
 
3 dl vatten
100g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk socker
3 ägg
 
Vit chokladmousse
 
3dl vispgrädde
200g vit choklad
1 äggula
 
garnering
 
nutella
mandarinklyftor på burk
florsocker
 
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Ta bort kastrullen frpn plattan och blanda i socker och mjöl. Rör ihop allt ordentligt till den deg.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning. Degen delar sig lite men går ihop när du rör om ordentligt.
  3. Sleva ner smeten i en spritspåse med tyll.
  4. spritsa ut 15-20 kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper. det går också bra att klicka ut med hjälp av en sked.
 

     5. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter. Petit-chouerna skall bli gyllenbruna när de är färdiggräddade. Öppna INTE ugnsluckan innan de är färdiga för då sjunker de ihop.Låt kakorna svalna på ett galler.
 
     6. Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt chokladen ( som inte får vara varm för då smälter grädden) samt äggulan och blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse. Skär upp ett lock på petit-chouerna med en vass kniv. Bred ett tjockt lager med nutella på bottnen, spritsa över chokladmoussen och toppa med en mandarinklyfta. Pudra sedan med florsocker på locket med en liten sil innan servering.
 
 
Super goda tycker jag=)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0