Grattis Marita!!

Idag fyller min kära svärmor år!!
 
Så nu på förmiddagen har vi varit och firat henne med lite paket och fick god brunch och tårta som var ur smaskig!!
 
 
 
Sen kollade vi på lite diabilder från när Jonatan var liten, jag tycker att det är riktigt kul att kolla på kort. alltid mysigt att sitta samlade och kolla och när man får höra lite historier om vad som hänt... 
 
 
Sen en liten bild på det fina födelsedagsbarnet=)
 
 
Nu är vi hemma igen och jag har hunnit plocka lite på nedervåningen och även stält in bebisens grejer där dom ska vara i badrummet, nu är det ju bara 3 veckor kvar vilket innebär att den faktiskt kan komma när som hellst, så det kanske är dags att göra iordning för att det kommer ett litet knyte till här snart som skall ha sina grejer och sin plats!
 
På torsdag tänkte jag att jag skulle åka och hämta vagnen så den är hemma med... ska bli kul att få  bädda och greja lite nu, blir lite verkligare då. 
 
Nu ska jag vila lite innan vi ska bort ikväll... fy  man blir helt slut av den dåliga sömnen och att vara så här långt gången. Det är tungt nu!
 
 

Honungsvatten

Fy fasen klockan är 04.47 och jag sitter och halsar i mig honungsvatten för brinnande livet i hopp om att det ska ta bort taggtråden som sitter som en knut i hela halsen!!

Det vore pricken över i:et att dra på sig en förkylning nu med!!

Några förslag på vad man kan göra Tages tacksamt emot!:)


Ny klocka

Jösses vilken stressig dag det blev. Har itne hunnit med alls det jag skulle göra på min lista men nu ska jag strax bege mig från jobbet och fixa det som är på min lista! 
 
Har hunnit med en sak i alla fall.... 
 
Jag fick ett presentkort av Jonatan på en klocka i julklapp för han tyckte inte att jag skulle gå runt i en för 349:- ( Pinsamt) haha vilket jag itne alls bryr mig om igentligen men i alla fall... så jag har idag varit och köpt en ny... la till lite själv med men det var det värt för den är ASA FIN!!! 
 
En Michael Kors klocka! haha vad dä fancy pancy!! Jag brukar aldrig köpa Märkesgrejer men nu blev det så=) 
 
 
Fin va? 
Jag tycket om när det är lite rejälare och inte någon liten fjuttig men ändå inte för stor så den här var PERFEKT för mig och så lite bling bling på=) 
 
Nu måste jag skynda mig! 
 
Ikväll är vi bortbjudna!
 
Återkommer om det sen=) 
 

Sms från Lovisa

Hela dagen har vi varit borta, först var vi i tibro, eller nä det har vi ju varit hela dan kom jag på nu men vi var hos Mickaela först och satt ett bra tag ich pratade sen åkte vi till Jonny och Sussi och sätt där till 22.30 och nu är vi hemma och jag ska sova:) imorgon ska jag in till stan och fixa en massa små ärenden som jag inte hunnit eller kunnat göra. Men imorgon ska jag fixa det...

Och ta en lunch med Emma!

Fick sms av Lovisa förut som är hos sin pappa, och har lite hemlängtan<3

Fy finns det något som kan skära så i en mammas hjärta som när man får ett sånt här sms av sitt barn??
Vill åka och hämta hem henne och krama och pussa och aldrig släppa henne igen! Min lilla prinsessa.


Löv Google

Hej!

Alltså jag blir så glad över vissa saker som vi nu mera talför givet...

Jag har under de senaste dagarna fått ont i blygbenet när jag går, står och ska lyfta/ röra Benen så värker det men känns inget om man trycker på det... Så i alla fall jag googlade på det och fick upp massa olika som beskrev precis samma som jag och fick svaret att det var foglossningen om även kunde sätta sig där...

Hm...

Smidigt med Google i alla fall...

Idag har vi lite främmat av Wilma och Ludwig:) det är Michaels barn som är här över natten, så vi har ätit lite varma mackor och nu sover dom sen ett tag tillbaka och jag och Jonatan har kollat på den ofrivillige golfaren...

Skitkul med dom där gamla filmerna ju!:)

Men nu är det sovdags!

91% har gått! Fasen nu är det bara den sista väntan kvar tills det ska sätta igång!


V 37

Ja du, jag vet inte riktigt vad jag ska uppdatera med här idag för jag har varit inlåst hemma hela dagen och inte gjort ett skvatt!

Jonatan ansåg i morses när han skulle åka in till stan att jag INTE skulle med utan jag fick namne mig vara hemma och ta det lugnt idag! Säkert av välmening med fy vad tråkigt det är att bara vara hemma!!

Jag har varit deprimerad och kollat på tv hela dan, film efter film.... Men kanske var bra med fast det lär jag inte erkänna för Jonatan i första taget!

Nu kollar vi på sällskapsresan och jag fascineras av hur jäkla stor magen har blivit!

Jag har gått in i v 37 (37!!!!!) ochi ÄR det riktigt jobbigt!
4 dagar till så kan bebis komma! Jag mår bra fast har ont hur jag än ligger, sitter eller står och jag sover fruktansvärt dåligt!

Men annars känner jag mig faktiskt pigg och.. Ja men svårt att förklara. I vissa lägen känner jag mig fruktansvärt stor och verkligen gravid och vissa dagar och tillfällen känner jag mig inte gravid alls och undrar om det verkligen är någon där inne som är färdig utvecklad och kan komma när som hellst...

Konstig känsla!


Annandag jul

En lugn och skön morgon eller förmiddag är det ju nu ser jag. När man inte har någon tid att passa så rinner tiden bara iväg och man hinner inget på dan...

Vi har fått i oss frukost och sen la vi oss en stund igen och nu är det väl dags att ta tag i oss själva!

Kl 17 så sk vi till mamma på middag och träffa hela släkten på den sidan, så innan dess måste jag duscha föna håret och allt sånt, och sen måste vi handla.

MJÖLKEN ÄR SLUT!!! KATASTROF!!!

Och det ekar faktiskt rätt så tomt trots att det varit jul. Men vi åt rester igår och tack och lov så var det inte så mycket kvar. Jag HATAR rester!

Annars händer det inte mycket.
Vi ska hämta vagnen på babyproffsen med, men det gör vi nog inte idag, kanske efter nyår... Känns inte som om det är någon panik med det... Vart ska man ha den stående förresten?? Den kan ju inte stå ute, och inte i sovrummet, hallen? Den tar ju sån plats... Nä det är verkligen ingen panik med vagnen.

Igår ringde mamma och berättade att hon sytt färdigt babynestet och lakarnen till vaggan så nu är det snart klart att bädda iordning på den när vu får hem den:)

Samma vagga som Jonatan och Jajje har legat i så det ska snidas in i vaggan först innan den kommer hit:)
Kommer bli toppen!

Nä om man skulle ta och sätta lite fart då?!


Juldagen

Ja juldagen har gått i slapphetens tecken! 
Jag har inte gjort något idag och då menar jag verkligen inte något! Eller ju jag körde Lovisa till hennes papp i förmiddags då hon ska fira jul med dom idag istället för igår. 
 
Men sen dess har jag bara legat i soffan och varit på väg att somna sen kl 15 men hållt mig vaken tack vare tv! 
 
Har nig varit lite för högt tempo för mig det sista, när jag väl slappnade av så trillade jag bara i en hög! 
 
Nu ska jag vara hemma och vänta på bebisen. Och jag hoppas innerligt att den inte tar allt för lång tid på sig där inne!:)
 
Igår var magen inslagen i en röd rosett:) 
 
 
Lovisa var som sagt hela julafton med oss i år, förut har hon varit hos sin pappa och firat med dom på flrmiddagen ich med oss på em/kvällen men i år ville hon vara med oss hela julaftonen och åka till sin pappa dig ist och så fick det bli. 
 
Var mysigt att ha henne med oss hela julen ist för bara halva:) 
 
 
Hon fick massa paket bl.a., kläder, smink, pengar, biljetter till Disney on ice, mm... Och hon vart helnöjd! 
 
måste visa er den sötaste lilla julehunden med...
 
 
Så snuttig:) 
 
jag fick med klappar så jag hade tack och lov varit snäll jag med:) 
 
fick ett presentkort på en klocka av Jonata. ( han tycker inte att jag ska gå runt med en klocka för 349kr utan att jaf ska ha en ordentlig så det ska jag skaffa mig nu;) 
sen fick jag pengar, filt, armband, stavmixer som jag velat ha i flera år men inte kommit mig för att köpa, ett mega set med kitchenaid prylar, bion biljetter, kokbok, prenumeration på tidningen hembakat mm
 
nu ska jag försöka sova, flr nu när jag väl ska sova så har jag blivit pigg ist. Är inte det så typiskt att man blir det?!
 
siv så gott!

God jul!

Vi har haft en jättebra julafton med massa klappar och god mat!

Nu är vi helt slut och ska sova så jag visar lite bilder och berättar mer imorgon!

Ville mest önska dig en riktigt god jul och hoppas att du haft en lika bra jul som mig!


Lilla jul!

Idag har vi firat lilla jul här kan man ju nästan säga, eller uppesitterkväll... Fast då spelar man väl spel och sånt?

Äh vi ( jag Jonatan, pappa, Carina, Mickaela, Mikael, Lovisa, Wilma och Ludde)
Har ätit lite julmat och suttit och tjatat skit:)

Nu har alla åkt utom pappa som sover över tills imorgon, och jag har slagit in dom sista klapparna och sorterat dom i två säckar så paketen kommer till rätt ställen imorgon:)

Vi firar först hos min farfar ihop med släkten på pappas sida och sen åker vi till jonatans föräldrar och firar med hans släkt och så kommer även mamma, lillasyster, mormor, morfar dit...

Nu ska jag sova för att inte vara allt för sliten imorgon! Sov så gott!


Hej från sängen!

Jag har lagt mig för att sova lite innan nästa dag börjar!

Och herregud då är det dan före doppardan!
Jag har precis kollat igenom och skrivit ner vad jag köpt till alla och så att inte någon får en socka och den andra får en kappsäck med guld:)

Och jag är faktiskt riktigt nöjd med mina inköp i år och att jag faktiskt inte ens känt mig stressad utan kunnat strosa runt i mitt eget tempo och kollat på de klappar jag hade kvar.

Imorgon ska jag fixa 2 saker som jag glömde idag. Eller jag glömde en och den andra gick ju inte att införskaffa då det inte finns en enda människa som vill köpa något på systembolaget en söndag förutom jag!

Hur kan dom ha stängt när ALLA andra butiker har extraöppet hur länge som helst?!

Ja så det ska jag fixa imorgon och tvätta bilen och köpa gravad lax som varit slut överallt som jag letat!

Ikväll har Johannes varit här och vi har ätit plankstek och nu sitter Jonatan och Jajje och spelar dator där uppe som två små pojkar:)

Hoppas du haft en skön helg och att du varit ledig och hunnit köpa klart dina klappar så du slipper det imorgon!

Sov så gott!!


Äntligen hemma

Äntligen är jag hemma efter en väldigt intensiv dag!

Va tvungen att åka och handla till alla julkorgar som skall göras, och inför uppesitterkvällen på måndag och så klart julafton!

Och jag är så brutalt utmattad så jag bara sitter som ett kolli på stolen och tar mig inte för att packa upp det jag köpt för jag orkar inte resa på mig!

Men nu är maten färdigköpt och jag ska ta det lugnt ikväll tror jag!


Äntligen lunch!!

Klockan är 15.43 och nu äntligen ska jag äta lunch!

Fan så hungrig jag är! Gott gott gott!:)


Godmorgon!

Gud vilken skön morgon jag haft.
Vaknade kl 06.15 och kunde inte somna om så jag gick upp och bakade bröd till jul, hängt tvätt duskat och fått fram lite tomtar:)

Och nu äter jag frukost, fil och nybakta <3tekakor och självklart MJÖLK!

Ville bara önska dig en riktigt bra lördag, jag ska iväg och jobba nu. Slå in massa klappar:)


Julgala i Lidköping

Igår bjöd Maxmode personalen på julbord och julshow!
 
En riktigt bra kväll om jag får säga det, maten kunde varit bättre men i sin helhet var det riktigt bra. Showen med Agnes, Darin, Jill Johnson, Timbuktu, Lasse Berghagen, Brolle mf var riktigt riktigt bra! 
Sånna proffs dom är och det blir ett jäkla drag=) 
 
Ja jag var helnöjd och det tror jag att dom andra med var!
 
Slänger upp ett bildregn från igår, är för trött för att skriva. Somnade inte förrän vid 02 inatt och så upp med Lovisa till skolan 6.30! (tidigt)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och sist men inte mins min fina mamma som jag inte skulle klara en dag utan<3
 
 

gravid v 36

Då har vi gått in i vecka 36 nu... 
 
och det känns som om det är en EVIGHET tills v 41! 
Bebis sprattlar och har sig och verkar må bra vad barnmorskan kan se. Det lilla hjärtat pickar på så fint och i Tisdags när vi var på MVC så tyckte hon att det känndes som om den vänt på sig men ligger väldigt högt upp. Den har alltså INTE fixerat sig och kan med andra ord vända på sig några gånger till innan det är dags. Så nästa gång ska hon kolla mer noggrant hur den ligger för det gick inte att känna helt 100. 
 
Mina värden ser bra ut, både socker och järn. Jag äter inga järntabletter och kommer inte att behöva göra det heller. 
 
Magen är inte så stor, eller jo den är stor men i början låg jag lite över normalkurvan och nu ligger jag lite under men det ser bra ut som sagt.... 
 
Vikten då.. ja det är ju inte kul att gå upp i vikt men jag har hittills gått upp 6 kg. så 0,8 kg på de två veckorna sen jag var där sist. 
 
Så några kg kommer jag nog att lägga på mig till tror jag... Men med tanke på att jag mest mår illa och inte vill ha något att äta eller dricka förutom cola och mjölk så ska det väl inte bli allt för många hoppas jag... 
 
Så här har magen växt till sig och ser ut idag... 
 
 
Däremot så känner jag av i mina ben när det börjar bli eftermiddag att dom svullnar och fötterna får knappt plats i skorna om jag haft dom på mig en hel dag... 
 
Annars mår vi ganska bra, förutom då foglossning,ryggont, illamående, konstant varm,allmänt tung och riktigt osmidig, och för att inte tala om hormonerna för dom är hemska med det har du ju redan förstått=) 
 
( jag gillar inte att vara gravid!)
 
Men förutom det är jag (idag) vid gott mod=) 
 
 
 
 
 
 

Lunch

Nu är det lunchdags, får se om jag blir lite normalare av massa c-vitaminer.

*hoppas hoppas hoppas*

Keso och apelsin blir det:)


Graviditetshormoner

Hej Hormon Frida!!
 
OMG! 
 
Det finns INGET verkligen INGET jag önskar mig mer än att den här graviditeten skall vara över NU! Jag har ont dygnet runt, jag är totalt utmattad från att jag vaknar tills att jag somnar, jag mår illa, har halsbränna, ingen matlust, jag vill hellst bara lägga mig ner och DÖ! 
 
Och som om inte det räckte så är jag ett fruktansvärt monster!
 
Jag kan inte behärska mig, jag är vansinnig, glad, ledsen, gråtfärdig om vartannat och det är HEMSKT!
 Jag har ingen förklaring, jag har INGET som hellst tålamod. Jag har förvandlats till en jävla häxa! 
 
Jag har innan jag blev gravid varit en trevlig människa som ALDRIG blivit arg eller skällt på människor jag inte känner även om jag varit arg, jag är inte otrevlig för jag har blivit uppfostrad till att bete mig bättre än så... 
 
MEN!!!
Nu har det här ändrats. Jag skäller! Och jag skäller mycket! en stackare som jobbar på Mc Donalds tog inte betalt tillräckligt snabbt och hon fick sig en ordentlig avhyvling när hon gav en fjuttig ursäkt och jag satte igång och berättade för henne att jag ska fan itne behöva vänta för att dom inte kan se till att ha personal så det räcker. Det finns ju en anledning till att jag åker till drive in!! INTE FÖR ATT JAG SKA STÅ HÄR OCH VÄNTA!!!!
 
och en tjej som iof gjorde fel då hon stod på min P plats utanför jobbet där INGEN annan än JAG får stå... så det var hennes fel men nu kommer preggo frida och ser att hon står där och på ett kick så var adrenalinet på topp och sprutade prektiskt taget ut ur öronen på mig.
Och till saken hör att hon var så jävla uppkäftig och trodde att hon faktiskt hade trätt att käfta emot mig gjorde inte saken bättre... 
 
(bilen var borta på 2 minuter) 
 
 
 
i morses hade jag kunnat strypa någon för att jag inte fick köra bilen in för det skulle jonatan promt göra!! 
( och det är ju inte så att min omgivning visar någon som helst respekt för att jag mår skit!)
 
Ja.... min enda ursäkt för mitt hemska beteende är att jag är gravid. för jag är inte sån här annars! och nu sa Jonatan i morses att " du kan ju för helvete inte använda graviditeten som en ursäkt hela jävla tiden!!!"
 
Nähe?!  men vad ska jag skylla på då? 
 
ÅÅÅÅHHH jag vill bara bli mig själv igen, jag vill vara som vanligt, jag vill inte vara en sån gråter och är arg för ingenting... 
Jag vill kunna sova på magen, jag vill kunna ta på mig strumpor och skor utan att det gör ont, jag vill kunna äta utan att bli äcklad av allt, jag vill bli pigg.
 
Snälla bebis kom ut efter nyår! 
 
 
 
 

Varning

Fy jag måste vaxa benen och bikinilinjen men jag drar mig verkligen för det! Det gör ju så förbannat ont!!!

Jag var inne förra veckan och skulle boka tid med tänkte " jag väntar tills nästa vecka så får vi se vad det finns för tider kvar" och hoppades på att dom skulle vara slut...

Och igår var jag inne igen och kollade och nu finns det en tid idag kl 10.00 och jag tänkte igen. Jag kollar imorgon bitti så får vi se om den finns kvar....

FAN FAN FAN!!!!den finns kvar!! Och jag hinner ju in i god tid med! Jäkla skit för jag vill inte!!

Men att stå och raka hela jäkla benen är inte att tala om! Jag ser halva mina lår så jag går på måfo, och att böja sig ner och ta på en socka om dan är ett projekt bara det! Så att stå i flera minuter och böja och räta på sig är inte aktuellt. Så det är vaxning som gäller!

Fasen! Hoppas tiden är borta nu annars vet du vad jag gör kl 10! Ligger och pinas!


1 vecka

Idag är det en vecka kvar till julafton!

Är det nu man ska börja få lite smått panik? Jag har bara några få klappar kvar att köpa som tur är men däremot så har jag massa annat att fixa, julkorgar, julgran, knäck, julkola, handla, kläder vi alla ska ha på oss, borsta-duscha-föna Betty, städa, få upp lite mer tomtar ( måste idag!!) ringa till försäkringskassan!, mvc, förlossnings"kurs"...
sen kommer jag att jobba hela helgen och nu då det är så mycket att göra innan jag ska gå hem och bara var ledig och vänta på bebis.

Ska strax köra Lovisa till skolan och sen sak jag bar hem och fixa iordning mig själv så ska jag in till stan sen. Idag ska vi till mödravården igen och bl.a. Se om den behagat att vända på sig:)

Nä nu är Lovisa fåordig för skolan!


checklistan för bebis

Kommer du ihåg att jag gjorde en lista för saker som behövs innan bebisen anländer och det är väldigt skönt måste jag säga att kunna bocka av lite saker lite då och då. 
 
det mesta som vätservetter, skötbädd mm köpte jag ju i Ullared men lite kläder och sånt har jag köpt lite då och då... 
 
Här om dagen köpte jag en overall till den så den inte fryser när vi åker i bilen och sånt... 
typ en sån här köpte jag fast en mörkgrå och med benvitt ludd innuti och INGA öron. Supermysig=) 
 
Kostade 499:- på kappahl och är från 0-6 månader.. 
 
 
Nu är det mesta avbockat på listan och det känns skönt som sagt... Amningsbh ska jag prova ut efter nyår tänkte jag och när det väl stabiliserat sig på en storlek med mjölk och allt så ska jag se till att fixa riktigt fina amningsbh! 
Vill inte tråka till bara för att jag ammar och jag har ju det bästa möjligt tänkbara jobbet för att just inte tråka till utan faktiskt kunna ha fina amningsbhar=) 
 
 
 
 
 

jobb och ris a la malta

Sitter på jobbet och fixar och donar med papper och annat smått och gott sammtidigt som jag frossar i mig Ris a la malta med massor med alpelsiner i!
 
Alltså det är ju så jäkla gott med ris a la malta så det är ju sjukt!
 
Igår hade vi lite finfråmmat av Lotta och Jonas, ( ska berätta mer om det sen) så i morses tog vi ordentlig sovmorgon och vaknade inte förrän vid 10! ( jonatan vid 11) så det va riktigt skönt att få sova ut!
 
Nä måste fortsätta jobba nu så jag hinner klart med allt innan vi stänger idag kl 16.00!
 
Ha en bra dag så hörs vi sen!
 
 

Glad lucia

Imorses var jag på ett fint luciafirande på lovisas skola!

Så duktiga och fina dom var allihopa!
Lovisa är dödskoncentrerad på sin sång så hon log inte en enda gång utan bara sjöng och tänkte på vad hon skulle sjunga och vad hon skulle säga i sin vers:)

Efter lucian så åkte jag till jobbet och träffade bl.a. Elektrikern dom kom och fixade med lamporna i både tak och provhytter i butiken!

Och nu har jag dammsugit och väntar på att Jonatan ska ladda ner en film som vi kan kika på ikväll!


Idag

Nu har jag precis kommit hem efter att först jobbat några timmar sen lunchat med denna lilla sötisen nedanför och hennes fina mamma:)
Så underbart söt liten tjej!:)

Sen lite shopping på stan, bl.a. Lite julklappar och så pyjamas och en overall till bebisen. Nu är allt klart och den kan komma så fort klockan slagit 00.00 på nyårsafton!

Sen lite mer jobb och nu är jag hemma!

Haha kolla in pyjamasens jag köpte på kappahl idag! Nu blir den en liten groda när den väl kommer!


Uttråkad

Det är någon som är lite smått uttråkad här:)


Jobb, farmor och farfar

Idag har jag jobbat sen tidigt i morses, fast med ett avbrott för pappsen kom upp till skövde idag så vi åkte först och hälsade på farmor och sen farfar:)

Det är synd att man inte tar sig tid oftare att hälsa på dom tycker jag... Men det är alltid så jäkla mycket i vardagen att man tror att man inte har tid. Men man får ta sig tiden helt enkelt!
Måste göra det oftare!

Sen i em på jobbet har vi ändrat om an hel del för att få fram allt vi faktiskt har i butiken så man ser allt bättre! Blev riktigt bra tycker jag.

Nu ligger jag dock och har så förbannat ont i rygg och höfter så jag har håller mig från att gå och kissa och har gjort i över 2 timmar för att jag vill undvika att ställa mig upp:/

Så det får vänta tills kl 22 binär jag ändå ska lägga mig och MÅSTE ställa mig upp!


Ost och skinkpaj

Jag har inte alls varit i närheten av så effektiv som jag tänkt mIg idag... 
 
Jag gjorde bara bountybollarbanden fick det räcka. Jag är så trött och har haft så jäklans ont i i magen hela dan och ikväll vart det lite  jobb... 
 
Så der får bli en annan dag istUtilitarism blev det ist och skinkpaj med sallad... Jag hatar att göra paj för jag får alltid för mig att det är så jobbigt men pajskal osv men det är ju faktiskt väldigt lätt och smidigt och går att variera i det oändliga! 
 
Så mer paj åt folket Får det bli hädanefter!!
 
 
Annars har jag bara tagit det lugnt idag som sagt... Bebis har härjat runt som aldrig förr idag så jag hoppas innerligt på att den vänt sig, och att det år därför det levt så jäklin hela dan... 
 
Jag känner inte hur den ligger bara att det sparkar och trycker samtidigt lite överallt i magen..
 
lovisa tycker det är mysigt att känna när det sparkar och idag kände hon när den hickade en himla massa!:)
 
 
nu ska jag försöka sova och hoppas på att magontet släppt tills imorgon! 
 
Sov så gott!

Tisdag

Har precis ätit frukost och kollar på greys:)

Väntar på att smeten till mina bountybollar ska svalna så jag kan sätta mig och rulla dom!

Ska även passa på att göra julkola och knäck idag tänkte jag!

Känns så konstigt att vara hemma och att jag inte ska ha dåligt samvete för att jag är hemma. Jag har varje dag känslan av att jag måste skynda mig att göra saker och vara så effektiv jag bara kan och orkar för att jag är ledig IDAG. Och sen är det som vanligt jobb 6 dagar innan nästa lediga dag... Har inte kommit in i det här alls än. Känns som om jag skolkar de dagar jag inte är inne på jobbet...

Nä dags att rulla alla bollarna...


Mys och solsidan

Vi har lite mys till solsidan här ikväll!

Salami måste ju vara den mest underskattade korven! Jag älskar den!! Inte bara nu när jag är på tjocken utan även annars med!

Hoppas du har en riktigt skön kväll!


Adventsfika

 
 
Det har varit full rulle idag med, inte på det sättet att vi igentligen varit så effektiva men vi har grejat och hållt på hela dan...
 
vi har bakat lussekatter, rullat mozartkulorna i choklad för det hann vi inte igår. Jag har tvättat och dammusgit. 
Jonatan har jobbat lite på fm och sebugar han bytt vår vattenpump som inte fungerade daim den skulle.
 
och Lovisa har lekt med en kompis... 
 
Mänu på em så kom jonatans mamma, pappa och bror hit på lite adventsfika:) 
 
 
Till lunch blev det potatis och purjolöksoppa! 
Har du inte protar det så gör det. Enkelt och smidigt och tar inte så lång tid och så gott! 
 
Jag skivar potatis i ca 0.5 cm tjocka skivor, strimla purjo (det vita inte det tjocka gröna) koka tills potatisen är mjuk ihop med 2 grönsaksbuljongtärningar salt och vitpeppar. Sen mixar du allt till en slät soppa och häll i grädde och lite mjölk till önskad konsistesmskille upp och smaka av med salt och vitpeppar. 
 
Jag steker även bacon till då det blir väldigt gott till!:) 
 
 
Nu ska jag och Lovisa kolla på vad blir det för mat!!

Lilla Lovisa

Godmorgon!

Vi har lussedegen på jäsning och första julskinkan för året är intagen till frukost på en knäckemacka!:)

Så jäklarns gott! Jag brukar ALDRIG äta julskinka förrän dagen innan julafton men, äh vad fan!! Nu fick det bli till andra advent den första skinkan intogs!:)

Jag köpte en klänning som jag tänkte att Lovisa skulle ha på sig på julafton och den får ju hon i sin julklappskalender vilket innebär att passar den inte så är det ju kört ich nu är hon mitt mellan 2 storlekar så jag var så osäker så hon var tvungen att prova.

En mössa långt neddragen och sen en halsduk över ögonen så hon inte skulle se och känna fick hon inte heller:)


Pulkaåkning och bakning!

Idag har det varit en lugn men effektiv dag. 
 
Jag skulle jobbat men därå det var lugnt i butiken så stannade jag hemma och vi åkte till korsberga och åkte pulka ist. Det finns en mega backe där! Så jäkla lång och brant är den så det blir en jäkla fart när ungarna åker ner där!:) 
 
 
lovisa var helnöjd!
 
 
Min söta fina stora tjej!
 
 
Min stiliga man som fortfarande inte fattat att vi ska ha barn om någrà veckor utan blir lika förvånad varje gång jag säger att nu är det tex bara 6 veckor kvar...
 
"va?! Är det bara 6 veckor kvar??" 
svarar han helt chockat!:) 
så det blir kul att se hans reaktion när värkarna startar:) 
 
" va?! NNä men det är väl inte än på några månader! Knip för i helvete knip Frida!!" 
 
 
Och så en bild på den mest skitzofrena människa i Hjo kommun!:)
 
efter pulkaåkningen for vi hem och fixade lite mat sen kom mamma och lillasyster Linn hit så har vi bakat lussekatter,saffransbullar (som blev enorma) mozartkulor, polkabräck, mars krispies... Och imorgon ska jag och Lovisa fortsätta med baket!:) nu skall vi se till att få lite julskyltningen här hemma tänkte jag! 
 
men nu ska jag sova! 
Och självklart börjar bebis hicka som en liten tok där inne, vilket innebär att jag snällt får vänta med att somna tills degått över för det är totalt omöjligt att somna när den hickar så! 
 
Sov så gott!!
 

Lördagskvällen

Igår hade vi en riktig myskväll här hemmais god mat och sen efter det kollade vi på idol. 
 
Lovisa hejade på Elin och blev skitsur idag när jag sa att jag trodde att det va Kevin som vann:) 
 
Vi åt löksoppa à la per Morberg till förrätt! 
 
 
 
Varmrätten vart riktigt god och det fick bli helstekt oxfilé med delikatesspotstis och rödvinssås och så lite ungastekta tomater och lätt kokta sockerärtor! 
 
Köttet var så jäkla mört att det näst intill trillade sönder i munnen... 
 
 
 
Hade det i ugnen tills det var 58 grader och sen vilade det i folie i ca 15 minuter och steg då några grader till. Precis lagom, inte rött men inte välstekt. Jag gillar annars när det är lite rött men det ska man ju inte äta när man är gravid... 
 
 
Och till efterrätt blev det vaniljglass med hjortronsås och mandelflarn. Perfekt avslut:) 
 
Bild lånad från Google, mina blev så mörka)

V 34

 
Igår gick jag in i v 34. 
 
Jag tycker inte att det sparkar på samma sätt som det gjorde för några veckor sedan undan nu är det mera att det trycker när den lägger sig på ett annorlunda sätt eller lite "skrapningar" när den gör något med händerna tex. 
 
Men det är väl antagligen att det inte finns lika mycket plats för den att sparka och leva där inne. Dock så hickar den ganska mycket. Minst en gång om dagen men för det mesta flera. 
 
Idag hos barnmorskan så kände hon ju som vanligt hur den ligger och den har inte vänt sig än utan ligger i säte, så nu måste den vända på sig tills vi ska dit nästa gång om 2 veckor annars bokas en tid på förlossningen för att göra ett vändningsförsök. 
 
Men vi hoppas på att den vänder sig själv:) 
 
Annars var allt bra, jag har gått upp 5,2 kg än så länge! 
 
Så här ser magen ut idag ...
 
 
Och framifrån, finns fortfarande lite midja kvar:) 
 
 
 
 

Soppa

Nu är det tajt för lunch som idag fick bli soppa på larver. (Nudelsoppa) väldigt nyttigt och näringsrik mat:)

Jag har varit och handlat och varit hos bm nu på morgonen ska skriva mer om det snart men först blir det soppa:)


Mys och jul med Ernst

Nu är vi klara med städ, läxor och garderober så nu har vi tagit en kvällsmacka och satt oss framför tv och kollar på jul med Ernst och myser.

Får passa på innan hon blir för stor och inte vill veta av sin tjatiga mamma:)

Imorgon ska jag till MVC igen och träffa barnmorskan.
Jonatan är så söt tycker jag, han är med hela tiden och idag när jag frågade om han skullens imorgon så svarade han " ja det är la självklart att jag ska!!" Och kollade på mig som om jag var helt dum i huvudet som ens ifrågasatte om han skulle med...
Jag tänkte mer att han inte behöver vara med varje gång men är självklart glad att han vill:)

Så det blir det på morgonen sen blir det fix på jobbet och lite annat. Sen ska jag handla inför julbaket i helgen med mamma och Linn...

Nu ska jag kolla på när Ernst gör julgodis:)


Lunch

I morses när jag hade lämnat Lovisa åkte jag in till stan för att fixa lite grejer. Schampo och balsam till Betty, grejer till 3 garderober som är i vårt sovrum. En ska bebis ha, en ska jag och Jonatan ha våra underkläder i och en ska bli städskåp.

Och lite annat smått och gott...

Så när jag väl kom hem blev det frukost och sen har jag skruvat som en jäkla gris här hemma. Men nu är det färdigt i garderoberna och lunchen/middagen är intagen.

Så nu är det soffläge en stund unna jag ska hämta Lovisa som är hos en kompis och leker...

Jo men just det.. Jag var på biltema och fick se den här skylten.... Vad ska man med en sludkniv till? Känns inte det som ett väldigt sjukt namn på en kniv?? :)


shopping och jobb

Hej!
 
Jag hann inte uppdatera något igår för jag var i Ullared med mamma och Sofia hela dan och var inte hemma förrän sent. 
 
Men vilken dag vi hade. Lugn och skön. Eller så lugn man nu kan ha det på gelås, men vi hade inga tider att passa och jag kunde gå i min egen lilla snigeltakt=) 
 
Det var tro det eller ej inte så enormt mycket folk som man skulle kunna tro att det är så här kort innan jul. Det klart att det var mycket folk men det sväljer ju så många där inne så inget man tänkte på.. 
 
Jag hade in lista och höll mig riktigt bra till den, några saker till slank ner men det är ju nästintill omöjligt att inte hitta något litet till. 
 
Jag köpte det mesta vi behöver till bebisen. 
skötbädd, madrass, täcke, kudde, spjälskydd, flaskor, bröstpump, amningskudde, badbalja, olja, termometer till både bad och feber, filt, badcapé, våtservetter, nagelsax, borste, nappar, mössa, pyjamas... ja men typ sånt. Det enda jag inte hittade som jag ville ha var en overall. kommer ju trots allt behöva det när vi ska åka bilen hem och sånt så det måste jag hitta en fin men får kolla på babyproffsen. 
 
nu är det bara lakarn och lite sånt jag ska sy och ett babynest sen är vi redo för att bebisen skall komma. nästan, vi måsste bara få hem vaggan och så skaffa en torkumlare och slänga ut vårt torkskåp med=) 
 
nä nu kommer jag på massa mer som jag måste fixa innan så så jäklans redo är vi nog inte men det är inga stora saker.. 
 
Men ialla fall.. ullared... vi man brukar ju alltid köpa mycket där nere och bilen brukar ju vara knökad men igår var den verkligen det. det var sjukt! 
 
 
haha ja det var banne mig så jäkla fullt!!
 
ska visa dig lite som jag köpte men det mesta var ju julklappar till lovisa och saker till bebisen så det får du se när det har packats upp och ställts på sin plats=) 
 
 
Dessa 2 lyktor som passade utmärkt inne i vårt sovrum, lyser upp jättefint och sen köpte jag 2 tavlor som jag hängde över men det var så mörkt igår så det gick inte att ta några bra bilder på det, men jag blev jättenöjd i alla fall... 
 
 
och 2 st julstjärnor i metall, jag hatar de där i papper som bara går sönder jämt och så får man köpa nya året därpå! så dom här håller !
 
 
 
sen blev det lite småsaker till den eviga julkalendern. Dock ska jag in till stan idag och köpa några till så det blir dubbelt på några speciella dagar och sen så det täcker resten... 
 
Lovisa frågade mig häromdagen 
" mamma, nästa jul när bebisen har kommit hur gör vi då med min julklappskalender??"
" hm ja antingen så får vi ha 2 eller så får ni ta varannan dag....."
"VARANNAN DAG!!????!!!! NÄE!!!! DET VILL INTE JAG!!!!
" nähe, nä vi får se jag kanske får sy en till så ni har varsin.
 
haha det är de små sakerna som är väldigt viktiga för Lovisa att dom ska vara som dom är nu, inte att bebisen kommer att vara med oss varenda dag och att hon kommer att få konkurens ( nu längre iaf) utan för henne är det små saker som att få ha kvar sin julkalender, att vi har dagar då vi gör något själva, att bebisen INTE får paket på hennes födelsedag och sånt... sen spelar det ingen roll hur mycket bebisen får de andra dagarna=) 
 
nä nu ska jag äta upp min frukost sen ska jag göra mig iordning för att hämta Lovisa som skall till svärmor och ha deras årliga lussebak, och jag ska in till jobbet och ha Personalmöte och sen lite snabbis på stan... 
 
 
Fil, special K, och ett ½ granatäpple!
 
 

Hår fix!

Lovisa fick en locktång av pappa i lite sen födelsedagspresent så vi var ju tvungna att prova den idag!

Och den var riktigt bra! Så här blev det, först fönat och sen lockat!:)


Första advent!

Vi har haft en så bra helg! 
I lördags efter att jag varit nere och jobbat lite så åkte vi till Göteborg. 
 
Och när vi varit hos pappa en stund så åkte vi till Liseberg och åkte karuseller, Dockinte jag utan barnen åkte. Vi var där med min "styv/låtsassyster" och hennes familj. Så barnen fick åka och hade det nog väldigt kul!
 
 
Tycker det är så mysigt att gå runt där och kika blev alla fina lampor i träden och de små bodarna som står överallt. Dock var det ju väldigt mycket folk men jag har inte så ont av det faktiskt. 
 
 
 
 
Igår tog vi det lugnt på morgonen och sen gick jag, Jonatan, Mikael och Mikaela ut på stan och shoppade kläder till Mikaela och vinterjacka till Jonatan! 
 
Sen! Sen min vän var det dags för julbord på novotel.
Och OMG vilket julbord det var! 
Er fanns krabba, havskräftor, rökta räkor. Vanliga räkor, kryddade räkor, massa olika sorters lax, sill, korv, skinkor, kött, godis, ja men det fanns massa av allt! 
 
 
 
 
Så fruktansvärt gott! 
 
Och idag är det som vanligt igen, Lovisa är i skolan, Jonatan är på övervåningen och jobbar och jag vilar och grejar hemma om vartannat. 
 

RSS 2.0