Jobb och föräldrakurs

Det är alltid full rulle när jag är på jobbet nu. Allt som mm kunnat göra under hel veckorna lite då och då mellan kunderna ska jag nu hinna göra på två dagar i veckan ( jag jobbar 2 dagar och ska vara mammaledig resten) och det är ganska tajt med tid och det är inte på något sätt så att det underlättar när man har en liten mini prinsessa som vill ha uppmärksamhet:) 

Men än så länge går det väldigt bra men jag blir alltid kvar mycket längre än jag tänkt mig och jag börjar även mycket tidigare än vad jag brukar för att hinna med allt.


Sen är det ju bara mysigt med de avbrotten man får göra för blöjbyten och amning:) 

Efter jobbet så gick jag och Jonatan och köpte nya byxor till honom och sen till BVC för att gå på föräldragrupp/föräldraträff. Kul att träffa lite andra nyblivna föräldrar och kunna dela lite erfarenheter och upplevelser! 

Sen åkte Jonatan till jobbet igen och jag och Filippa åkte hem till Lovisa som hade gjort en så fin skyllt till ponnyn golden boy i slöjden. Golden är min lillasysters ponny men hon rider inte längre och när vi tar hem hästarna igen så kommer golden hit så Lovisa kan rida och sköta om honom. 


Och nu sitter jag med en väldigt trött plutt i famnen som inte vill somna. Det är väldigt intressant att kolla på mammsen just nu:)


Snart är det dags att sova!ögonen går i kors!


jag vill ha!!!

sitter och kollar på kläder på nätet. Då jag inte kan gå och shoppa i massa affärer så får jag ju handla på nätet nu. och det värsta är att jag hittar så brutalt mycket mer på nätet än vad jag hade gjort i vanliga butiker. 
 
( alla som blir oroliga, aldrig tar jag något på faktura utan jag betalar direkt;) 
 
alltså det här är vad jag har hittat bara nu på 5 inuter som jag vill ha... 
 
    
 
    
 
    
 
 
så sjukt mycket snyggt!!  
 
och detta beställde jag igår så det hoppas jag kommer hem snart=) 
 
    

socker socker socker

ofy fasen nu satte sockersuget in.... 
 
det kom som ett riktigt jäkla knytnävslag i magen! Jag tänkte senast i morses att vad skönt det är att inte vara sugen på något! men tji fick jag!!
 
socker socker socker skriker kroppen!!
 
 
 
nu gäller det att se till att jag blir mätt snart så att jag inte faller för någon frestelse!! jag måste handla!! vi har inget här hemma, det är snart tomt i kylen och det får det INTE bli när man har ett sug from hell!! 
 
Så så fort jonatna kommer hem ska jag åka och handla. SJÄLV!! jag ska pka och handla sjölv. utan barn. hihi najs! kanske till och med ska lämna mobilen hemma "av misstag" så kan ingen ringa och tjata sönder mig om när jag kommer hem och säga " när kommer du???? bebis skriker" typ så...=) 
 
jag har hunnit med riktigt mycket idag. jag har dammat och städat nedervåningen tvättat upp all tvätt trodde jag, tills jag kom upp på lovisas rum och fick rena chocken kan jag lova.
 
Hon städade nämnligen för några dagar sen. jag gick dock inte upp och kollade dum som jag var för då hade jag besparat mig den näst intill hjärtinfalken jag höll på att få idag... 
 
Så hon har fått städa!
och för att det skulle bli rätt och inte bara att allt skulle slängas i 100 olika påsar eller att allt legat i ett hörn i rummet, s satt jag på en stol och hjälpte henne snällt men bestämt igenom hela rummet. Jag vgrar att staäda hennes rum. självklart dammsuger och dammar jag men inte plocket. det får hon göra själv, annars kan jag gå där uppe på hetid och plocka.
 
och nu sitter jag och skriver en inköpslista. dock så måste jag väcka filippa som sovit hur länge som hellst nu för mina bröst säger att det är dags för henne att äta. dom håller på att explodera!!
 
känns ungefär som dom här bomberna ser ut att göra! fi fan!
 
 
 

Gladaste Bebin och förvirrad syster

Inatt har det varit lite annorlunda här hemma...

Vid 03 kom Lovisa ner och sa att hon hade så ont i magen och trodde att hon skulle behöva spy. Det kom inget spy men hon la sig i soffan för att sova vidare. 

05 vaknar Filippa och vill ha mat. 
05.30 vaknar Lovisa igen och tror att hon ska spy. Kommer inget. 

08 vaknar Filippa och vill ha mat igen. 
08. 15 vaknar Lovisa och kommer in i badrummet där jag byter blöja och då ser jag att hon är påklädd och iordninggjord, jag frågar varför hon har gjort sig iordning och on hon sovit med kläder på sig?! 

Nä men du sa ju att bussen snart gick och att jag var sen så jag gjorde mig ju iordning förut men då trodde jag ju att jag skulle spy... 

Nä men det har jag inte sagt... 

Jo det sa du förut... 

Lovisa har antagligen drömt att jag väckt henne och sagt att hon har bråttom till bussen så hon har varit uppe innan 03 och gjort sig klar för skolan. Och när hon blir för trött får hon ont i magen. Så där har vi förklaringen på det:) 
Haha tur var det väl att hon inte gick till bussen för då hade hon fått vänta länge:)

Så jag tänkte nu ta och sova en stund till men då har Filippa vaknat till och är lite för nöjd för att vilja sova...

Bildregn på en glad bebis:) 










Goding!! 

Idag ska vi vara hemma och ta det lugnt. Eller jag ska städa,tvätta, gå ut och gå.. Och ikväll kommer Filippas farmor och farfar hit en sväng:)

Nu ska jag försöka få bebisen att sova för imorgon blir det då ingen sovmorgon. Jobb tidigt! 



Leverantörer och BVC

Idag har jag jobbat hela dan. Först kl 10 kom en leverantör, sen blev det en väldigt snabb lunch med Jonatan på pims. 

Bad om en hamburgare utan bröd och som tillbehör var det chips och då ville jag ha sallad ist. 

Fick utan bröd men med chips men dom fick Jonatan äta upp:) 


Idag har jag inte tänkt på varken bröd, kolhydrater eller socker:)

Sen sprang vi till BVC för att väga och mäta pluttan..


Hon var på toppenhumör då hon sovit väldigt bra både inatt och idag på dan. 

Hon har växt 6 cm. Så nu är hon 56 lång och väger 4590g.
Hon följer och fäster blicken bra.
Och allt var precis som det skulle:)


Efter det kom ännu en leverantör och visade höstens natt och underkläder. Sjukt mycket snyggt finns det!! 

Nu har jag kommit hem och serverat familjen mat. Blomkål och broccolisoppa med baconcrisp. 

Låter så ogott men det är väldigt gott måste jag säga och alla lovisas kompisar rynkar alltid på näsan när jag säger vad det blir för mat när det blir just denna soppa men när vi väl äter så är det dom som tar om både  tre och fyra gånger:) 


Blommkålshuvud, 1färsk broccoli, 1 purjolök, 2 grönsaksbuljongtärningar, vatten, grädde, salt och peppar.

Koka allt utom grädde tills grönsakerna är mjuka. Mixa sen och tillsätt grädde. Koka upp och smaka av. Servera med knaperstekt bacon! 

Nu mys med mina flickor.




Pluttan i Hjo!

Nu har pluttan fått en pappa även på pappret! 

Vi har precis varit i Hjo och skrivit på papper där Jonatan godkänner att han är pappa till Filippa. Rätt lustigt! 

Och nu sitter vi i bilen och väntar på Jonatan som är inne och fixar något hos en kund. 





Det har varit väldigt skönt att vara hemma idag. Välbehövligt för speciellt mig. Dock hade det ju varit trevligt med en lugn liten tjej men nu på em så har det varit bättre. Och nu är hon supernöjd:) 

Imorgon är det Dock andra bullar som gäller! 
Runt 10 tiden kommer det en leverantör till butiken och visar höstens grejer, sen får vi finbesök av dom som startat maxmode:) och sen kl 14 ska vi till BVC och sen kommer ytterligare en leverantör på eftermiddagen! 

Så imorgon kväll lär jag vara mör! 

Nu kommer han tror jag, när vi kommer hem blir det till att laga mat och sen ska Filippa bada och jonatan till jobbet. sen tv en stund, sen SOVA!! 




Tokig unge

Igår gick dan åt till att bära på barn, bära på barn, gå ut och gå med barn och sen bära på barn. 

Hon har varit så ledsen så fort jag lägger ner henne. Inte lite gnällig utan rent jäkla hysteriskt ledsen och lugnar sig inte förrän jag tar upp henne. 

Väldigt frustrerande för jag tycker inte att man ska bära runt på barnet jämt och ständigt, eller jag tycker rättare sagt inte att det funkar ( för mig) och jag tycker verkligen inte att det är någon fara om barnet skriker lite men det här är omöjligt att stå ut med. 

Nu har jag varit ute och gått i ca 1 timme. Och då är hon supernöjd så tänkte jag att, Gud så bra nu sover hon då ska jag pass på att duscha lite snabbt och äta frukost (13.15) men nä! Så fort vi kom innanför dörren så började hon igen. 

Så jag kan meddela att set blev ingen lugn dusch. Det blev en dusch av ångest, stress, sprutande tuttar, och sjungande och pratande med en bebis som är fullkomligt tokig!! 

Och så ser hon så nöjd och glad ut så fort jag tagit upp henne. 

Nu matar jag henne ich snart kommer Lovisa hem. Gin skulle varit hemma för 30 minuterades men glömde att plugga i bussen så hon fick åka med till slutstationen och så blev hon avsläppt på vägen tillbaka:) 

Snart kommer Jonatan hem och sen kommer min faster och kusiner hit och hälsar på oss en sväng! 



Så skönt att komma ut och gå! Perfekt väder nu. Inte för varmt och inte för kallt! Inget slask och gegg utan lätt är det att gå! Love it!! 




Imponerad

God morgon!!

Först måste jag ju säga att jag hade fel, eller inte rör och hållet men nästan. Dom gick hem igår... Dock inte helt utan protest. 


Innan det så hade han lipat lite om att dom inte hade några reflexer och att dom inte syntes om dom vingla ut i vägen. Vore ju inte så kul om dom blev påkörda osv.... :) 

Men nu är dom hemma i alla fall och sover som ett gäng bamsegrisar!

Dom enda som inte sover är jag och Filippa. Jag vill mer än gärna sova och hade kunnat offra min ena arm för att få sova mer men Filippa är inte av samma åsikt utan ligger och pratar och har sig i vaggan... 

Så nu ligger jag i valet och kvalet om jag ska lugga kvar i sängen och ha det varmt och skönt, eller om jag ska gå ut och slänga in all ved som Jonatan hämtade igår och som nu ligger intransporten. Eller om jag ska gå ut och gå en långpromenad...

Jag får suga på den karamellen några minuter tills ögonen går att öppna helt och hållet






Sköna lördag!

Igår hade vi lite främmat av Jonny, sussi och deras lilla Sebastian som är två veckor yngre än Filippa. Så söt han var lille plutten:)

Så idag har vi tagit det lugnt. Inatt har hon ätit 23, 02, 04.50, 7.45.... Vi har varit vakna sen halv 8 och låg länge i sängen och myste alla tre. 
Så himla skönt när Ingen av oss ska iväg och behöver stressa på mornarna utan man kan ligga kvar och dra sig. 

Sen kom Linn hit och vi har varit ute och gått en timme och sen åkte vi och köpte mat. 



Och nu har hon kört Jonatan, Jajje och Jesper till en bastu här i närheten för dom ska basta och ta en öl ( dom hade med sig 2 flak och en 75 wiskey så en öl har jag svårt att tro att det blir;) 




Dom ska även gå hem inatt men jag har en stark känsla av att det är någon av dom tre som kommer ringa och be om skjuts inatt, men det får du veta imorgon!:) 

Ikväll ska jag bara vara hemma med pluttan och ta det lugnt i soffan. Det kan behövas! 



Lovisa var på pyjamasparty igår och i morses åkte hon till sin pappa och kommer hem imorgon igen!:) 

Det är tomt utan det lilla tjatmonstret:)

Jippi det är fredag!

Så skönt! Snart helg och jag behöver inte ha ångest för att jag är hemma i alla fall i 1.5 dag. ( när butiken är stängd) även om fast jag inte ska vara på jobbet nu då jag är mammaledig i alla fall 4 dagar i veckan så har jag fruktansvärt dåligt samvete när jag är hemma. Nu har jag iof jobbat rätt så mycket de sista två veckorna men ändå. 

Ich även om jag vet att jag ska vara hemma så har jag en jätte jobbig känsla i kroppen eller huvudet sitter den snarare! 

Nu har i alla fall Lovisa åkt till skolan och jag har lekt med bebis lite, men nu är hon trött och somnar nog vilken sekund som hellst. 

Min taktik med att mata oftare på dan och mindre på natten höll sig i ca 2 nätter och nu äter hon ca var 3 timme även på natten... Hur gör jag då? Ska jag försöka dryga ut så att hon äter var 4 timme i stället? Funkar ju inte att hon äter var 3 timme dygnet runt. Jag får inte sova, inte hinner jag göra något. Jätte egoistiskt tycker ni kanske nu men det måste ju fungera i vardagen. Att sitta en halvtimme var 3 timme är inte hållbart i längden ju... Så nu resulterar ju det inatt jag inte får sova alls mycket på nätterna och jag har svårt att sova på dan med.. 

Får fråga på BVC på tisdag när vi ska dit. 

Nu ska jag duscha och göra mig i ordning för att åka in och jobba i alla fall... Passar på innan vi öppnar så hinner jag med lite mer:) 

Detta är listan för dagen. Ska kolla om Jonatan kan ha Filippa lite idag så jag kan kolla på stan med!:) 




Smoothie och hunger

Imorses när Lovisa åkt till skolan passade jag på att krypa ner hos Jonatan och Filippa och sov till 10.30 vilket var väldigt välbehövligt. 

Har varit så himla trött och grinig ett tag nu då det varit väldigt mycket jobb och mycket vaket på nätterna och så självklart allt det vanliga hemma + typ 1000 extra tvättar då Filippa spyr. En väldans massa...

När vi väl vaknat så blev det bebismys och sen en smarrig frukost. 


Haha nu ser jag att baconet ser rosa ut:) 

Omelett med tomat och brieost. 

Nu har jag inte ätit kolhydrater sen i måndags kväll och jag är hungrig hela tiden!! Jag är sinnessjukt sugen på godis och skulle just nu kunna göra vad som hellst för lite ( läs sjuka mängder) lösgodis! 

Men fördelen är just nu att jag är toktaggad för att förhoppningsvis gå ner i vikt. Jag måste få bort sötsuget. Och sen hjälper det till att jag inte har något sött hemma och att Jonatan är hemma idag gör att jag inte kan åka och köpa något heller. 

Sen har jag märkt att jag impulsköper/impulsåker nu när bebis har kommit för det är så förbannat mycket omständligare att åka när hon ska med. Hon ska se till att matas innan så hon inte blir hungrig när vi är borta och börjar gallskrika, hon skall bytas på för att sen kräkas när jag satt henne i bilstolen för att åka vilket då innebär att hon måste få nya kläder så det inte blir äckligt på hennes lilla sköra hud. Och sen ska hon in i bilen, tas ut ur bilen och in i affären för att jag Sen ska ha ett fruktansvärt dåligt samvete för att jag tagit med henne och tänker " nu kommer hon garanterat bli sjuk igen för att jag tagit med henne" 

Så med tanke på allt detta så är det inte värt att åka för att få lite godis. Då kan jag lika gärna sitta här och våndas och lida med detta helvetessug som jag själv skapat!! 

Gjorde i alla fall en smoothie för att få bort lite av hungerkänslorna som ständigt gör sig påmind. 

Och så jäkla god den blev!! 


Mixa ihop: turkisk yoghurt, lite grädde, lite av juicen dom är nedan ( bara typ 1/4 dl), lite honung ( 1tsk) 1 banan och frysta jordgubbar! 

Så jäkla gott!! 


Den är väldigt väldigt väldigt god! 

Nu vaknar bebis så nu ska jag mysa:) 


Kvällsmat

Idag tycker jag dagen gått superfort men jag kan inte komma på att jag gjort något vidare... 

Körde ju mamma till flyget, sen hem och hänga lite tvätt, ammat, bytt 1000 blöjor, ammat igen, umgåtts med Lovisa, gjort ett fröknäcke. Ska lägga upp recept en annan dag. Och sen lagat mat... 

Ikväll fick det bli fläskkotlett med gräddspetskål och avokado och lite tomat... Dock råkade jag hälla i lite för mycket grädde så det blev lite slafsigt men det var för jäkla gott!:)


Nu sitter Lovisa och läser läxor och jag har ammat IGEN! Jag hinner knappt göra något mellan blöjbyten och amningarna tycker jag! 

Och dagarna går fruktansvärt fort!! 


Pluttis skrattar mysigt:)

Lunch

Jag har kört mamma till Landvetter så passade på att ta en lunch. 

Jäkligt god räksallad blev det:) 
Nu ska jag bege mig hemåt!



Titta på henne!!

Alltså titta på denna lilla varelse. Hon är ju så otäckt perfekt och söt och jag kan inte sluta titta på henne! 

Jag skulle kunna titta på henne hela dagarna utan att bli uttråkad! 
Så söt så det är jobbigt!:) 


Jag kommer ihåg att det var precis likadant med Lovisa. Man blir helt tagen av dom här mini människorna:) 

Jag stensomnade efter att ha ammat henne. Eller vi gjorde det båda två och jag vaknade nu. Sovit som en stock i 2 timmar. Jag har inte hört telen eller något och det händer aldrig att jag inte vaknar av den när det ringer... Men någon gång ska vara den första!

Nu ska jag skynda att göra mig iordning innan vi ska till Marita och Bengt och innan ska jag ju plocka upp Lovisa med:) 


Nu börjar det

Ja början på denna veckan blev inte riktigt som jag tänkt mig... 

Jag skulle ju gjort matsedel för kommande vecka ( denna alltså) skrivit inköpslista och fixat med det och handlat i lugn och ro igår så att allt fanns hemma tills lchf veckorna började... Men så blev det ju inte. 

Har ju varit så jäklans mycket med renoveringen på jobbet så jag har inte hunnit något av det som var tänkt... 

Men så blir det ibland. 

I morses åt jag ägghack med majo. (3ägg, majonäs, dill, salt) 

Och till lunch blir det en sallad...


Nu är i alla fall kylen fylld igen:) 


Det blir lite mjukstart för ikväll ska vi till jonatans mamma och pappa och äta så den riktiga lchf kommer igång imorgon. Dock kommer jag äta frukt för det tror jag är bra för amningen med...

Nu ska jag äta sen amma sen försöka sova lite. Min dag började 05.20 i morses och sen vet jag inte vad som hände inatt när jag skulle amma och byta blöja för jag började kolla på Facebook och sånt så jag vet inte hur länge jag låg vaken för det:/ inte bra!! 


 

Renoverar...

Jag och pluttig är fortfarande på maxmode och renoverar!! 

Just nu har vi dock en mat paus för lillan. 
Men snart kör vi igång igen! Provhytterna är nu monterade, färdigmålade, tapetserade, speglar är uppe och nu fattas bara krokar och lite smått sen är dom helt färdiga. 

Toaletten är målad så nu ska bara snickarna komma och slå upp en liten skiljevägg, och handfatsskåp och lite sånt sen är det färdigt där med. Men det är inte något mer jag kan göra där i alla fall!:) 

 Så här såg det ut för några timmar sen!

Skulle precis hälla upp ett glas juice och då märker jag att det är så lite kvar när jag hällt upp det jag skulle ha så jag känner mig tvungen att hälla upp resten med... Och så blir det så här!!



Varför gör man så??? Nu lyckades jag utan att spilla ta glaset till munnen denna gången men hur många gånger har man inte spillt för att det är för mycket i glaset och så får man torka och ha sig vilket är sjukt mycket jobbigare än om man bara hade tagit 2 klunkar och sen hällt upp resten! 

Knäppt!


Time to work

Guten morgen! 

Jag Lovisa, Betty och lilla Filippa sitter i bilen och kollar på Jonatan som lastar på brädor på släpet som ska ner till maxmode... 


Idag ska jag måla på toaletten och tapetsera inuti provhyterna. Och sen fixa där allt ska hänga som inte får plats där det varit förut och där provhyterna nu är...

Jonatan ska göra finliret på provhyterna.  
Lovisa ska göra läxor ich kolla på någon leksak på Br. Och bebis ska störa så att allt tar längre tid:) 

Ska försöka komma igåg att ta bilder så du kan se hur det blir!




Lördag morgon/ renovering

Jag är så nöjd med min lilla plutt som sovit mellan 23-04.20!! 

Försöker mata henne tätare på dan så att hon är mätt och fått i sig mycket så att hon sover mer på natten och det verkar ju gå bra än så länge! 

Dock har hon spytt väldigt mycket inatt.. Hon är en liten kräka-Maja! 

Nu sitter vi i soffan och ammar, jag har precis pumpat ur, då brösten var hårda som sten! Aj aj aj!! 

Snart ska vi fixa iordning oss för om 2 timmar ska vi hämta Jonatan och sen ska vi ner till maxmode och renovera! 

Det kommer bli toppen men det är MYCKET JOBB!! 

Vi ( Jonatan och min underbara svärfar) nya provhytter och ny toalett till personalen. Och sen lite andra "små" grejer! 

Hoppas du hade en bra alla <3 dag igår. Vi jobbade som små blå och på kvällen var jag och tjejerna hemma och hade myskväll:) 

Ha en toppen dag och ta hand om fig och dina nära! 




Fortet

Myskväll idag igen:) 




Snart sova

Just nu ligger jag i soffan och väntar på att klockan ska bli 23 så pluttan kan äta och jag kan få gå och lägga mig och sova för det behövs!

Inatt sov vi väldigt dåligt då jag tror att hon hade ont i magen, så hon har legat och gnällt och gråtit sen 3 tiden... 

Men idag har det varit bra igen som tur var. 

Hon har gymmat i sitt nya gym;) 

Så här ser det ut, superfint tycker jag:) 

Idag har jag fart runt och dammat och tvättat hela dan, och Lovisa har suttit och hållt i pluttan hela dan med några undantag för amning, blöjbyten och när dom lekt med babygymet. 

Tur att jag har min stora tjej som kan hjälpa mig lite!

Nu sover Lovisa sen några timmar tillbaka. Hon var helt slut idag stackarn. 

Och den lilla pluttan ligger och tittar på mig oavbrutet. 




Snart borde hon bli hungrig! Jag hoppas på väldigt snart, mina ögon går i kors! 

Imorgon är det jobb för hela slanten!

Städ och musjävlar!!

Jag är hemma med mina tjejer idag och jag har städat och grejat på morgonen/förmiddagen. Och så naturligtvis så är jag så jäkla klantig så jag sätter igång tvättmaskinen diskmaskinen och säger till Lovisa att fånig duscha samtidigt vilket resulterat i att proppen till vattenpumpen går sönder... 

Ringer till Jonatan för att fråga hur man byter den och då måste man krypa in i ett litet utrymme där naturligtvis våra fruktansvärt ovälkomna gäster håller till. Vilket innebär ärr don gör sina behov där och det är så fruktansvärt vidrigt där inne... Så när jag får reda på att jag ska in där försöker jag ta mod till mig och tänka bort det äckliga och att det kan komma både möss och spindlar men det går inte... 

Det börjar krypa i hela kroppen och paniken gör sig väldigt påmind och några hundradels sekunder senare sitter jag som ett barn och gråter i ren panik, så Jonatan som satt i andra änden av luren sa " jag kommer hem gumman och ordnar det" " gumman jag kommer hem så du kan lugna ner dig nu" " du måste skuta gråta nu" och Lovisa som står i duschen säger (naturligtvis ovetande om hur otäckt det är att gå in där) " mamma jag kan göra det om du inte vågar"

Jag känner mig som stans värsta mes!! 

Så nu har Jonatan kommit hem och byter proppen och jag myser med bebisen:)



 

Jobb och renovering

Idag har jag varit inne i stan och jobbat hela dan. Har hållt på med papper och fixat inför renoveringen och planerat lite vad som ska inhandlas och sånt. 

Sen gick jag och bebis upp med kinamat till Jonatan och Jajjes kontor så vi fick i oss lite kvällsmat! 

Nu kollar vi på tv och pluttan ligger och kämpar för att hålla sig vaken!:) 

Men nu ska vi nog sova lite!



Bengt 60 år!

Idag har det varit full rulle! 

Vi har varit inne i stamning jag har fått köpa lite nya kläder! Jonatan och pluttan tvättade bilen så hon har alltså INTE kommit i kontakt med någon annan än mig och Jonatan, inte varit i något drag eller blivit kall (förebyggande) och sen hem byta blöja, amma, byta blöja,laga mat, amma,byta blöja laga mat, börja äta, amma....... 

Jonatans pappa fyllde 60 i vecka så vi bjöd på lite mat ikväll och hade det trevligt. 


Dukningen...



Bordsdekoration...


60 åringen!!:) hipp hipp hurra!!:) 


Pluttan åt sov och bajsade!:)

Imorgon har jag massa att göra, jobba, köpa massa grejer för i vecka ska det renoveras på maxmode. Och så ska jag hämta Lovisa som ville sova över hos sin farfar inatt... Man får passa på när det är sportlov!:)

Nu ska jag sova! god natt!!


Hemmadag

Jag och pluttan är hemma själva i helgen. 
Jonatan åkte till Stockholm igår för att jobba och Lovisa är hos sin pappa i helgen.

Jonatan kommer iof hem ikväll men det blir nog sent... 

Igår var mamma och lillasyster här och hade lite tjej kväll! 

Och idag så har jag och pluttan varit hemma och tagit det lugnt. Speciellt plutt. Hon har sovit hela dan med några undantag då hon blev hungrig av all sömn! 

Jag har passat på att sitta med alla kort som vi tagit under året och sätter in i ett album! Tar ju en sinnessjuk tid! Och nu när jag ätit lite lunch så tänkte jag gå och vila en stund för eftersom jag mellan 04-07.30 i morses låg och kollade på dopdekorationer och massa sånt så är jag inte allt för pigg men nu vakna naturligtvis lillan och är mega pigg och glad!:) 


Imorgon ska jag åka iväg och hämta ut ett paket som innehåller ett babygym. 
Så hon kan ligga och ha lite gymnastik på dagarna:) 

Ska visa imorgon när jag fått hem det, såg jättefint ut på bilderna, (och dyrt!)

Nä nu ska jag ha en meningsfull konversation med min dotter!;) 




Vikten nu

Jag ställde mig på vågen förra fredagen då det gått 2 veckor efter förlossningen för att se hur mycket som var kvar från graviditeten och jag kan meddela att vågen visade på exakt samma vikt som precis när jag blev gravid. :)


Magen är på ett ungefär som den var innan bara att huden är mycket mycket mjukare, men jag hoppas på att den ska dra ihop sig så småningom:)

Den 17 februari är pluttan en månad och jag tycker att kroppen borde vara någorlunda läkt så då ska jag börja träna igen.

Ingen löpning och inga hopp osv men styrketräning och crosstrainer borde funka:)

Så 17/2 is the date!!

Nu ska jag försöka sova lite innan pluttis
Vaknar!

Fredag!

Idag är pluttan 3 veckor! Tre veckor som gått väldigt fort tycker jag! 

Känner mig som ett ursketet äpple just nu! Jag behöver mer smink än någonsin för att inte se ut som ett lakan med blå ringar runt ögonen! 

Nu är vi i alla fall nyduschade och nybadade! 

Pluttan gillar att bada en stund, när hon väl tröttnar så går hon inte med på att bada en jäkla sekund till. Då är det bäst att ta upp henne:) 




Nu är hon helt slut och har somnat, så nu ska jag passa på att äta lite frukost! 





Fy farao!

Usch vilken natt det har varit

Jag somnade kl 20.30 igår, och har sen dess varit uppe 4 gånger och matat pluttan och sen ytterligare några och bytt blöja. Sen av någon sjuk anledning har jag svettats dom en jäkla gris inatt. Vaknat och haft panik för att det varit så varmt. 

Sen har jag frusit son fasen och nästan skakat under täcket för att det varit så kallt... Så har det hållt på hela natten. Och nu har jag ont i magen! 

Nu är klockan 06.23 och nu är frågan om jag ska sova tills Lovisa ska gå upp om 45 minuter eller om jag ska försöka hålla mig vaken. 

Jo men en sak som jag verkligen beundrar Jonatan för år hur fasen han lyckas sova hela natten trotts att pluttan skriker pga lite magknip och jag som går upp och ner upp och ner i från sägen hur många ggr som helst på en natt....hur är det möjligt att inte ens vakna till en aning då??!! 

Just nu ligger Jonatan med armbågen vid min tinning och pluttan är på väg att somna om efter morgonens mål med mat.,, ( hoppas jag att hon är i alla fall) 

Nä jag somnar nog för tårarna bara rinner för att det svider så i ögonen! 

Men god morgon på dig! Hoppas att du får en bra fredag i alla fall!!

Mina fina flickor!!


Vi är hemma!

Vi är äntligen hemma! 

Pluttan är pigg och syresätter sig jätte bra helt själv och har gjort i över 1 dygn nu och då tyckte läkarna att vi kunde åka hem!!:) 

En timme efter ronden satt vi i bilen hem! 

Nu ska pluttan isoleras från allt och alla tills hon är 18 år och får ansvara för sig själv:) eller kanske tills hon flyttar hemifrån! 

Lika skönt som det var att komma hem efter en vecka på sjukhuset lika jobbigt var det..det här väntade mig...









Och blommorna som inte är allt för vana vid vatten när jag är hemma har definitivt INTE fått något när jag varit borta!:( 


Det sjukaste av allt är att Lovisa och Jonatan skröt båda två när dom var och hälsade på oss på sjukhuset om att dom städat och plockat hemma dan innan... Så frågan är ju hur faaaan det såg ut innan det?!:) 

Så.. Nu är det bara att Mats pluttan sen ska jag STÄDA! Sen ska jag mysa med min familj i ett rent och fint hem! Innan det är det omöjligt att kunna slappna av!!

Förstörd hy

Min hud mår inte bra av att vara på sjukhus!! 

Fy fasen så torr luft det är här. Lillan smörjer jag in med babyolja dör att hon inte ska fnasa sönder, men min hy har jag inte tagit hand om! 

Tvål och vatten har jag tvättat mig med i en vecka nu då min älskade söta sambo inte lyckats få med sminkborttagningen hit än. Så nu känns det som om jag håller påös att torka sönder i ansiktet. 

Du vet så som det känns när du bränt dig i solen och det inte gör ont längre med du måste smörja och smörja hela tiden för att all hud inte ska åka av... 

Och händerna är lika dana dom! 

Nä vi behöver verkligen komma hem nu! Jag måste rensa kroppen från socker med! Fy fasen så mycket godis jag ätit när vi varit här. Vidigt! Småäter godis för att jag inte äter någon riktig mat.  Inte bra!! 

Lillan är bättre!:) 
Hon har varit utan syrgasen sen i förmiddags, och jag hoppas att det kommer hålla sig på en bra nivå utan den inatt med och att hon inte blir ansträngd utan den. Än så länge så går det bra i alla fall!:) 

Och hon har varit vaken typ hela dan. Bara sovit lite små stunder och SEB varit på strålande humör. 

I morses vid 07 så åt hon och sen tänkte jag att vi skulle sova vidare då jag vart så trött men lilla fröken var helnöjd över att vara vaken! 


Så här låg hon bredvid mig och pratade till kl 9!! Onge!! 

Jag känner mig psykiskt helt slut efter denna veckan! Men snart kommer vi nog hem!:) 

( det blir mycket bebisbilder nu men det är inte så kul att visa er de vita väggarna vi kollar in i på dagarna:)



Kul dröm?

Undra vad pluttan kan ha varit med om som är så kul att hon ler när hon drömmer om det:)




Besök av farmor och storasyster

Idag fick lillan och jag besök av svärmor/farmor på förmiddagen. 
Hon hade med sig gitt fika och lite gott till mig vilket var väldigt uppskattat!:) 

Idag har hon gjort framsteg. Hon har varit av helt och hållet med syrgasen i ca 6 timmar och nu är den på igen. Men det är stor skillnad då hon bara klarat sig utan den någon timma de andra dagarna. Så nu börjar det hända något:)

Ikväll var Lovisa och Jonatan här och hälsade på oss och hade med sig lite mat. 
Men nu har som åkt hem igen så Lovisa kunde gå och lägga sig. Så nu är jag oc pluttan själva igen och hon ligger och äter och jag kollar på familjen annorlunda. 




Söndagen

Ja då är det söndag och våran 5 dag på sjukhuset... 

Idag har lillan gjort lite framsteg tror vi än så länge. Dom har kunnat sänka syrgasen och hon ligger fortfarande bra i syremättnad på lite mer egen hand. 

Just nu ligger hon och sover och kommer troligtvis vakna när jag ska försöka sova:) 


Det är helt oroligt hur otroligt mycket jag älskar denna lilla varelse redan. Jag blir helt tårögd när jag tittar på henne. 

Inte ens när jag väcks mitt i natten när jag är tröttare än tröttast och skulle vilja ha ihjäl allt i min närhet så blir jag alldeles varm i hjärtat när jag ser hennes. Små ögon och denna söta lilla mini människa ligga bredvid mig. 

Nu hoppas jag bara på att hon ska bli frisk så vi kan få åka hem och mysa som en hel familj hemma med både pappa och storasyster. 

Alltså jag funderar på en sak.... Man får som förälder på barnavdelningen ingen mat, eller man får frukost och kvällsfika men ingen lunch eller middag. Men så några dagar har de fått en bricka över och frågar om jag vill ha och jag tycker det känns så otacksamt och oartigt att säga nej så jag, dum som jag är säger " ja tack jätte gärna, tack så mycket!" Och verkar glad. 

Men det jag nu funderar på är om dom gör det för att dom verkligen vill vara snälla eller om dom gör det för att dom vill ha ihjäl mig?! 


Det här serverades idag.. Det är kyckling där under den fruktansvärt vedervärdiga såsen. Och kycklingen var på ett fruktansvärt sjukt sätt slemmig och seg. Jäck! Jag får kväljningar av bara tanken på hur det smakade. 

Så imorgon måste jag säga nej! Det går inte! Jag kan inte äta en till sån måltid!! 



Sovdags?!

Ja jag har inte så mycket att berätta nu när vi är på sjukhuset. Dagarna ser lixom likadana ut. Förutom att jag idag för första gången har varit utanför sjukhuset på 4 dagar och fått lite frisk luft:) 

Åkte iväg och köpte sallad till mig och Jonatan och hyrde film:) 

Så nu har vi ätit och haft myskväll på vårt lilla rum:) pluttan sov hela tiden ända tills Jonatan skulle åka hem och jag skulle sova... Så nu är hon jätte glad och sprallig och vi lär inte kunna sova än på ett tag...:/ jäklans onge:)


Idag har hon dock varit en jäklans gnällspik! Så fort jag lagt henne ifrån mig på tex sängen och jag fortfarande sitter bredvid har hon börjat gallskrika och så fort jag tagit upp henne blir hon lugn och nöjd igen. 

Men nu är hon i alla fall glad och det är huvudsaken:) 

Sov så gott!! 

(Två timmar senare) 



Lunch

Nu jäklar gott folk blir det lyxlunch för min del!! 

Fralla med kaviar, en kopp varm vatten chockad och ett äpple!

Mums!:) 




Pluttan har precis somnat efter att ha varit vaken i flera timmar.


Nu ska jag som sagt äta lunch och kolla ikapp på revenge som jag missat i veckan!





RSS 2.0