Godmorgon!

Hoppas du sovit gott! 

Det har jag gjort tack och lov, somnar hela tiden lite försent men det är ju mitt eget fel! 

Igår var jag ledig hela dagen och det va riktigt skönt! Kag och Lovisa hjälptes åt hemma att städa och rensa i garderober och på hennes rum. Sen åkte vi till blåbärsgården och plockade en massa blåbär... 


Det fanns verkligen hur mycket som hemma så det gick lätt och snabbt att plocka. 



Lovisa och Filippa tröttnade snabbt på plockningen så dom roade sig med att retas och leka om vartannat! 

Man kan ju tro att det inte ska vara så mycket bråk och retandes när det är så stor ålderskillnad men det hjälper inte! Även om Lovisa är helt fantastisk med Filippa så tycker hon ju att det är skitkul när Filippa blir vansinnig och bryter ihop när hon retas. 

Efter plockningen åkte vi till fröjered och badade, Lovisa mötte upp några kompisar som hon gick i skolan med när vi bodde där... 


Sen hem och fixa lite kvällsmat till tjejerna och jag gav mig ut på en ordentlig promenad. Först strupen ( en ca 1,6 km lång och brant backe upp till berget) och sen sprang jag nästan hela 2,5 an för att den gå hem igen... 7 km blev det totalt och det va riktigt skönt att komma ut! 






Va på legworks och spinning med Caroline i förrgår och det var brutalt! Så va tvungen att röra på musklerna lite. 

Nä nu ska jag vakna till och sen starta dagen! 

Ha en bra dag

Kolmården

Vi har ju så klart kommit hem från Kolmården och Norrköping... 

Det va en toppenhelg med lilla familjen. 

Filippa var i extas över alla djur som hon kände igen och bamse ska vi inte tala om! Hon satt som ett ljus på bamse teatern och hon tyckte det va kul med dumderhonungskarusellen mm! 

För Lovisas del kunde det nig lika gärna kvittat, hon börjar bli förstor, men det är svårt att hitta på saker som båda kan tycka är kul nu mera... Men hon tyckte nig det var ok ändå! 


Mina fina flickor äter hotellfrukost innan djurparken. 




Håller en hand på mammas ben ifall vargen kommer... 






Lovisa och Jonatan åkte den SKYHÖGA bergochdalbanan! Den såg brutal ut och det var den sa dom! Jag vpgade inte utan " offrade" mig att vänta med Filippa. 


Uppe i linbanan över alla djuren! 




Efter hemma heldag i solen och på djurparken åkte vi hem! 



Norrköping och Kolmården

Igår jobbade jag till strax innan 17 och sen for jag hem och fixade iordning lite mat då mamma Linn och Jonatans mamma pappa och bror kom på lite middag! 


Nästan alla är med Jonatan är iväg på något uppdrag i lägenheten men han var så klart med hemma! 

I Morses packade jag väskorna och lite frukost väckte barnen ink Jonatan dock så väntade jag med honom till sist då han är den besvärligaste. Filippa 2,5 år är peace of cake jämfört men Jonatan. 

Men upp kom han och när bilen var fulltankad åkte vi mor Norrköping! 

Väl framme så Stannade vi till i stan och åt lunch, sen åkte vi till en badplats och var där resten av dagen. Det var ISKALLT i vattnet men vi alla doppade oss och alla utom Lovisa tog sitt första dopp för i år! 




Så fina






Sen åkte vi tillbaka till hotellet vilade några minuter och sen fixade vi till oss och gick ner och åt! 

Efter en riktigt god måltid så gick vi upp på rummet och la Filippa sen smög jag och Jonatan ut och satte oss på bishop ( Jonatans favvo haak för er som inte vet, det är antingen på bishop i Skövde eller på kontoret han är och någon gång hemma;) tog varsin öl/cider satt och pratade, njöt av att inte ha en gapig terrorist brevid sig spm gör att man är sönderstressad vart man än är... 

Så nu ligger vi på hotellrummet och ska sova innan vi åker till Kolmårdens djurpark imorgon! 

Sov så gott! 

Sköna väder

Åh vad skönt att det äntligen kom lite sol och det känns som sommar! 

Och äntligen får alla våra kunder användning av sina fina bikinis och baddräkter dom köpt. 

Jag har jobbat hela veckan vilket är självklart. Tränat lite på gymmet och passat på att gå lite promenader när det äntligen blivit fint och inget regn! 

I tisdags fotade vi för webbutiken! 7.5 timmar höll vi på men det va det vört, blev kanon så nu ska dom beskäras och sen läggas upp! Ska bli jättekul att se! 

Min helt fantastiskt fina, snygga och helt underbara kusin/guddotter är det som står modell! 

Igår var bror och Emma här, vi grillade och umgicks! Blev inte allt för sent i säng men ändå var jag helt slut imorses när klockan ringde. Som en zombie gjorde kag morgonbestyren och när kg i lugn och ro stog och plattade håret i lugn och ro så tog jag på mig klockan mellan plantagen och fick till min fasa se att den va 9.50!! FAN! Jag öppnade nämligen själv kl 10.00 och Filippa skulle till dagis och hon var långt ifrån färdig med fil över hela magen och ansiktet. Som tur va kunde Jonatan ta henne och jag kastade mig på cykeln och trampade som en galning, 9.59 satte jag nyckeln i låset och 10.02 kom första kunden! 

Dagen flöt på bra med en hel del att göra och lite varor att packa upp. 

Sen på eftermiddagen lugnade det ner sig och jag passade på att gå till Lindex, Kappahl och änglar och stjärnor och FYNDADE ordentligt till både Filippa och Lovisa på rean! Jag vet på riktigt inte hur mycket kläder jag fick för 2000! Halva reapriset 50% på ord pris gjorde att dom kostade ju inte många kronor. 

Det är sällan jag hittar saker på rea men nu var det mycket av speciellt sommarplaggen jag kollat på innan men inte köpt då jag tyckte det va onödigt eftersom det ändå inte varit någon värme, men nu fanns dom på rea så det va ju bara att passa på:) 

Efter att jag hämtat Filippa så åkte vi och köpte en keps till henne som hon måste ha på dagis! 
Och det var inte bara att ta närmsta kepa utan det skulle provas och provas och provas.... 







Nu har jag och Jonatan ätit räkor och sen suttit med varsin dator i knät och jobbat! 

Imorgon ska jag lämna Filippa på dagis sen lämna bilen på service och sen ner till stan för att ha möte med Maxmodes VIP! Mamma och Linn! Staffmeeting:) 

Sen jobb! 

Nu måste jag sova! 



Filippas första besök hos frissan

Morgonen började väldigt tidigt så Filippa bestämde sig för att vakna  runt 05 höll igång ett tag men somnade tack och liv om igen och sov till 9.40! Så skönt! 

Sen åkte jag ner till gymmet och körde ett pass där. 


6 km på crosstrainern och lite styrka sen vart det klart. 

Hämtade upp Jonatan som skulle ner till stan och jag blev avsläppt hos frissören. Hade äntligen bokat tid för klipp och slingrig. Skönt att få en uppfräschning:) 

Hade även turen att få en tid till Filippa som sett ut som ett troll ett tag nu så jag blev upplockad av Jonatan och Jajje som var ute och provkörde en ny bil spm Jajje nu har beställt:) kul med ny bil! 

Sen och hämta henne för att cykla tillbaka till frissan och så var det Filippas tur. 

Så jäkla duktig och så söt! 






Världens sötaste lilla tjej. Hon blev så stolt över sin nya frisyr att det va det första hon sa till grannen bär vi kom hem. 

Nu på kvälle har Linn, Andreas och Johannes varit här och vi har grillat och skvallrat hela kvällen. Så nu är det läggdags för vår del! 

Sov så gott

Torsdagen som gått

Idag har jag varit så sinnessjukt trött så jag visste knappt vad jag hette i Morses när kag skulle upp. 

Filippa fick va hemma idag med men hon är mycket piggare. 

Jag åkte ner till jobbet tidigt för att hinna med det jag skulle göra innan 12 då jag lovade Jonatan att vara hemma så han kunde åka till sitt jobb... 

La in lite nya varor i datorn ( kassasystemet) hjälpte några kunder, gjorde några beställningar sen var det dags att åka hem till mina älsklingar. Åt lite lunch och sen gick vi ut och blåste bubblor och Filippa lekte med några av dom andra barnen som bor här i området. 




Min stora fins tjej som jag stundtals vill strypa och i nästa pussa och krama och klamra mig fast vid henne för att hon aldrig ska bli stor! 

Efter lite lek åkte vi ut med Filippa till mamma som fick vara lite barnvakt så jag Jonatan, Lovisa och Jajje kunde åka och äta på Thai house i lugn och ro. Och även för de andra matgästernas matro och ägarnas rykte! 
Hon är ju som en tornado när man har med henne, och hon brukar alltid vara med men idag tyckte vi att vi ville kunna prata lite med Lovisa också. 

Efter god mat och mätta magar åkte jag och Lovisa till jobbet en sväng och Lovisa hittade tre bikinis och en uppladdning av lite nya underkläder som det var väldans brist på i hennes lådor. 

Det är första gången Lovisa har något från Maxmode och det var nog för fösta gången det slog henne hur fruktansvärt bra hon kommer ha det i framtiden:) 




Uppladdat och klart i hennes garderob åkte vi ut till mamma igen för att hämta Filippa och fylla på vattnet hos hästarna... 


Filippa hjälpte mormor att rensa i silen till poolen! 

Väl hemma så satte vi oss i soffan och kollade på melifecent ( stavning) en förnyad version av törnrosa! 
Jag och Lovisa ( som tydligen redan sett den 8!! Gånger innan) tyckte den var superbra, och Jonatan med tills han märkte att slutet var ändrat ska inte säga hur om du får för dig att kolla på den men då helt plötsligt som en barnunge tyckte han hela filmen var dålig! MÄN! 

Men helt klart värd att se. 

Nu är alla på sina platser i sina egna sängar för förhoppningsvis resten av natten men troligtvis ett par timmar till i alla fall... 

Nu är det dags att sova, imorgon är det dags för mitt går att få sig en omgång av saxen och lite blekmedel tror jag! 

Sov så gott! 





Slapp dag

Idag har varit en ganska lugn dag. Filippa har varit lite hängig så hon fick vara hemma från dagis med Jonatan på förmiddagen och när jag fick ytterligare förstärkning på jobbet åkte jag hem och bytte av honom så han kunde åka till kontoret. 

Jag fixade lite mat till Filippa och mig sen somnade hon. Jag passade på att plocka lite hemma och sen satte jag mig i soffan med min nya hembakat tidning som damp ner i brevlådan idag. 

Nu på kvällen åkte jag och en kompis ner till gymmet och körde ett kondition/styrkepass. Väldigt skönt! 

Nu lägger jag Filippa och väntar på att Jonatan ska komma hem från sin träning så jag kan springa bort till Linn och jobba med webbutiken! 


Bild från igår när jag och Caroline var ute på en morgonrunda på berget!

Friskt och skönt! 

Ledig helg

Åh vad jag har haft en skön dag idag! 
Jag har varit ledig för fösta lördagen på väldigt länge och det har varit så skönt att veta att jag inte behöver gå upp tidigt och jobba imorgon utan att jag har en till dag att njuta på! 

Sällan man uppskattar lediga dagar så mycket som man gör när man har dom så sällan! 

Igår var vi ute hos mamma och firade min kusin som fyllt 25. 

Åt skaldjur med tillbehör och så gjorde jag en nutella semifriddo till efterrätt. Allt var tvunget att vara laktos och glutenfritt så det var lite klurigt att komma på en tårta, men det gick! 






Idag sov vi till i alla fall 8 och sen låg vi länge och drog oss i sängen innan någon orkade gå upp... 

Väl uppe blev det en ordentlig frukost och sen fix här hemma... Sen kom en av Lovisas kompisar hit då dom skulle ner till arenan och bada ihop. 

När dom åkt somnade Filippa och jag och jonatan stan satte oss i soffan, och några minuter efter att jag satt mig sov även jag och vaknade inte förrän vid 15! Sov i nästan 1,5 timme! 

Skönt och välbehövligt. 

Jonatan åkte och jobbade när vi sov och precis när vi vaknat så kom mamma och plingade på dörren! 
Skönt att sitta och prata utan att det ska vara om jobbet jämt...

Jag och Filippa tog en cykeltur till affären men stannade till på en lekplats innan och Filippa var helnöjd:)








Sen hem och fixade lite mat... 

Annars har det inte hänt så mycket...  

Lovisa gjorde ett fynd enligt henne själv, jag tyckte det var mest onödigt men hon gör som hon vill med sina pengar så hon köpte sig en selfiestick som hon har använt en Si så där 10 000 gånger:) 





Nu ska jag ta och krypa ner brevid Filippa i sängen. Jonatan jobbar och Lovisa sover över hos mamma så vi är själva jag och lillpluttan. 

Sov så gott! 


Jobbiga regndagar

Morgonen startade även idag med huvudvärk som den gjort de sista två veckorna vilket börjar bli ledsamt och jobbigt... 

Men upp och fixa till sig inför jobb och dagislämningen. Filippa skuttade som vanligt in glatt och det är väldigt skönt! 

Fixade en smoothie att dricka i bilen.. Nyttig men inte så god... 

En skvätt mjölk, gurka, avokado, babyspenat, en liten bit päron och frusen mango. 

Jag åkte och fixade naglarna så dom blev fina och fräscha igen. 

Sen iväg till Lidköping för jobb. Lugnt på förmiddagen då det var som om himlen öppnade sig. Men sen när mamma kom hade hon med sig kunderna för då blev det lite fart på affärerna:) 

Efter jobbet åkte jag och hämtade Filippa men innan stannade jag till på vägen hem och plockade några liter jordgubbar. 


Sen hem och plocka för imorgon kommer städerskan hit och gör fint! 
Och nu på kvällen har jag legat i soffan och kollat på tv. 

Och ätit jordgubbar, melon och 70% mint choklad! 

Jag blir så jökla less på mig själv. På dagarna går det bra att hålla sig från sött och att inte småäta men kvällarna är hemska! Jag är så jäkla hungrig/sugen på något hela tiden och det hjälper inte att jag äter ordentlig middag för det är likadant ändå! 

Hatar det! 

Nu har jag i alla fall duschat och bytt lakanen i sängen så nu ska jag sova och slippa ha ont i huvudet några timmar! 

Sov så gott!


Först helgen i juli

Eller? Är det oktober? 
Svårt att veta skillnad om man bara kollar ut genom fönstret... 

I fredags va Jonatan ute med en kompis och kag passade på att ta det lugnt ( tror jag för jag kommer igentligen inte ihåg) ..
På lördagen jobbade kag 10-14 och sen snabbt hem och svida om för att åka till Hjo där vi skulle på en överraskningsfest för Lotta som tagit examen! Hennes mamma bror och kille hade ordnat allt! 
Jätte fint och så lyckat det var. Hon hade inte den blekaste om något och blev helt chockad när vi alla var där dom bara skulle ta en fördrink:) 


Filippa hittade sin nya bästis! Hon lämnade inte Lotta en minut utan följde med in på toa och vart hon än gick! 


Blev en ganska sen kväll ( inte enl Jonatan så klart som tycker det är för tidigt om vi åker hem 05.00) 
Men jag var slö på söndagsmorgon, men upp i någorlunda tid för att åka till min gamla högstadieskola för att hjälpa till med matserveringen då det var skadevi cup här och då är det en massa ungar och tränare som åter på skolorna under helgen... 

Sen på kvällen åkte vi hem till Emma och Fredrik som har flyttat precis och där blev vi bjudna på grillat! 

I Morses var Filippa så söt! Jag hade gjort mig iordning och passade på att vattna blommorna innan kag skulle väcks henne och när kag var i sovrummet så hör kag en liten rosslig röst säga " fin fläta mamma" åhhhh kan man något annat än smälta när det första som kommer ur hennes söta lilla mun är en komplimang?! 

Så vi fixade en likadan fläta som kag hade och en stoltare tjej var nog svårt att hitta i Morses! 


Lilla Godingen! 

Annars har kag jobbat 10-18 i Lidköping idag och väl hemma så bakade jag tekakor och lagade mat. 

Nu är set dags att sova om jag ska orka med morgondagen! 

Sov så gott! 



RSS 2.0