Matfestivalen

Idag är det matfestivalen i stan. Det är nog den enda gången på flera år som jag tänkt i flera veckor att jag skulle gå dit och äta gott...
Nu blir det ju inte så idag för jag ligger hemma och har tydligen utegångsförbud.

Jag har inte längre ont i nacke och rygg utan mest huvudvärk, öm på blåmärken och handen gör väldigt ont. Sen mår jag himla illa men det tror jag mest beror på att jag inte varit ute eller rört på mig alls sen i tisdags. Och allt som är lätt att äta eller i alla fall som inte behöver tillagas är sött, sliskigt och just nu riktigt äckligt.

Psyket är inte läkt på långa vägar. Så fort jag blir själv dyker det upp bilder på det jag såg och upplevde under de få sekunder det tog. Hur jag kunde agerat annorlunda och vad som kunde hänt.

Och tårarna går inte att stoppa, det är hemskt. Tänk om det hänt bebisen något. Eller om Lovisa eller Jonatan varit med i bilen, tänk om dom inte klarat sig. Då hade ju inte mitt liv varit något värt längre. Tankarna bara snurrar och tårarna forsar.

Betty är som tur är hemma och vill ha uppmärksamhet hela tiden och det hjälper lite.

Usch vad deprimerande för dig att läsa här när du ska vara glad och uppåt! Det är ju trots allt fredag idag!

Hoppas att du får en riktigt bra fredag och lova mig att du uppskattar vad du har för livet kan ändras inom loppet av en sekund och någon du älskar och håller av kan försvinna ur ditt liv innan du ens hinner blinka<3

Ge dom du älskar en extra kram!


Haha

Min älskade underbara sambo och hans bror ser till att jag får mig ett gott skratt när jag ligger hemma i soffan själv och tycker synd om mig själv:)

Hur kommer man på att man ska skicka ett sms från rådjuret jag värjde för?!:)

Läste flera ggr innan jag fattade vad det stod:)


Hemma

Är hemma och ligger i soffan.

Det var inget fel på bebisen utan den låg skyddad där inne tack och lov. Nacken och huvudet var med bra med men handen har fått sig en ordentlig smäll så den är gipsad. ( fick frakturer på knogarna)

Men just nu har jag så fruktansvärt ont överallt så jag tror att kroppen ska gå sönder så fort jag rör det minsta på mig.

Jag har blåmärken, skrapsår och svullnader över hela kroppen. Men jag hade tur ändå!


Änglavakt

I morses när jag var på väg till jobbet åkte jag av vägen och voltade 3-4 varv med bilen och ligger nu på akuten och har precis röntgat nacke och hand.

Är riktigt mörbultad och har ont precis överallt men mår bra trots den fruktansvärda smällen.

Stackars bilen mår inte lika bra.


Redo för sängen

Nu har jag bäddat rent i sängen och jag älskar rena lakarn! Och dessutom har jag lagt i vårt stora täcke igen.

Av någon konstig anledning har jag och Jonatan bråkat varenda natt i många veckor om ett vanligt enkel täcke och det slutar alltid med att jag anti gen rullar in mig som en kåldolme i det eller att det ligger på längden så att ingen får täcke på fötterna.

Och varför jag inte bytt tidigare har jag ingen aning om. Men nu är det gjort och det är skönt!!

Jag och Lovisa har varit ute och ridit en sväng på kvällen innan hon skulle sova och det var så skönt att både komma ut och röra lite på både oss och hästarna. Och precis perfekt väder med!

Nu ska vi sova och både Betty och jag har nu fina tänder:) hon var dock inte fullt så förtjust i sin nya tandborste och tandkräm!


Ingen vidare start

Morgonen startade inget bra alls för mig idag, jag var tröttare än vanligt och behövde lite kärlek från min kära sambo som var tvungen att skynda till jobbet vilket resulterade i att jag totalt bröt ihop och grät hur länge som helst och då fick jag ju så klart en jäkla huvudvärk, som nu har suttit i hela dan.

Betty har fått inflammation i tandköttet så har fått åka och köpa "tandkräm" och något som löser upp plack från tänderna för 650:-!!
För två minimala burk/tub.

På jobbet var det iaf bra:)

Och nu har jag kommit hem och har hunnit måla spisen. Alltså inte den vanliga spisen utan där vi eldar med ved. Så nu är den vit och fräsch igen.

Och nu! Nu ska jag äta lite nyttigt mellis;)


Jonatan läs och lär;)

 
 
 

sammanfattning

Detta får bli ett inlägg med lite sammanfattning av de senaste 2 dagarna=) 
 
Lovisas tävling gick hur bra som hellst. Hon fick 2 felfria rundor och både hon och hästen skötte sig väldigt bra. 
och jag bölade en skvätt när hon kom i mål efter första rundan. hormoner! men hon va som sagt riktigt duktig och hon var mäkta stolt över sig själv!!=) 
 
 
en del av publiken=) 
 
 
lilla snuttan fick 2 fina vit-blå rosetter, så när vi fixar iordning i hennes rum och byter rum i höst så får vi göra iordning en rosett tavla till henne. För jag tror att det kommer att bli några stycken under åren=) 
 
Igår morses gav jag mig ut på en ridtur direkt när jag släppt av lovisa i skolan, och vilket underbart väder det var, soligt men inte varmt utan alldeles lagom kallt. Ädel var lite på tårna i början men gick sen väldigt lugnt och fint och skötte sig toppen under turen på ca 4 km. får bli en mjukstart för oss båda nu för att se hur det känns med magen med, och jag kommer inte att hoppa henne eller något sådant. 
 
men att hålla igång både henne och mig mår jag bara bra utav. 
 
 
 
efter det jobbade jag och på kvällen åkte vi ( jag och Lovisa) till Michaela och wilma och hade en tjej myskväll=) 
Åt räkor och KRÄFTOR och lite annat tilltugg. och så brutalt gott det var med kräftor!!! fasen som jag längtat efter det!
 
Och vi hade en riktigt trevlig myskväll utan en massa måsten och uppstyltat så det va riktigt skönt och det skall göras om snart igen!!=) 
 
 
nu ska jag fortsatta att jobba, måste skicka inte lite kompletteringar så det inte tar slut i butiken=) 
 

Vecka 19

Idag gick jag in i vecka 19. och nu är 45% avklarat. 
 
Nu känner jag mig faktiskt ganska bra, jag mår inte illa alls lika mycket. Nästan ingenting. 
Jag har ingen huvudvärk längre. Jag är dock fortfarande väldigt trött men det är ju ingen katastrof. Det enda som jag tycker är jobbigt är mitt humör. Jag är som dr jekyll och Mr hyde. Ena sekunden vansinnig och nästa gråter jag och i tredje så kan jag känna mig nöjd med livet... 
 
 
Men som sagt i det stora hela så känner jag mig helt ok. 
 
Bebisens sparkar nänns inte allt för mycket än och  på dagarna när jag rör mig känner jag inget men däremot på kvällen när jag sitter/ ligger still så brukar jag känna när den vänder på sig eller sparkar till. Men som sagt ganska lite fortfarande och inga hårda knuffar än. På ultraljudet berättade barnmorskan att moderkakan ligger mellan bebisen och utsidan på min mage så det är därför det känns så lätt fortfarande och när jag känner något så är det fortfarande ganska lätta knuffar och lite längre ner i magen inte mitt på. 
 
 
 
 
 

Träning och tävlingsdag

Tog mig iväg till gymmet trots brutal trötthet i morses och gud så nöjd jag var med mig själv när jag väl var där.
 
Gick 4 km och efter det 3*12 squats. 
 
 
Dagens idag är min mjuka klänning som är så skön så det känns knappt att man har något på sig. det måste ju ändå vara fördelen med att vara gravid att man inte behöver ha vråltajta byxor som är jobbiga att sitta ner i och inget som klämmer eller trycker lite här och var. 

Skulle gärna ha mammabyxor på mig i vanliga fall med om det höll till lite över magen;)
 
 
nä nu ska jag ta ett litet mellanmål sen blir det mer jobb. Idag kommer en leverantör hit och ska visa lite av vårens bad och sen ska jag ge mig av och kolla på lillsessan när hon hoppar=) 
 
 
 
 

Min syn uppifrån

Nu är alla maskiner laddade med tvätt och disk och jag ska ta och sova några timmar innan jag ska upp och träna:)

Imorgon ska Lovisa tävla. Sin allra första tävling! Jag kommer vara den stoltaste mamman genom tiderna och stå med mobil, kamera och filmkamera redo för hennes 45 första sekunder "rampljuset".

Det är ju det värsta med hästhoppning, man är skit nervös innan och jag som är sån jäkla tävlingsmänniska mår riktigt dåligt innan tävling och tycker inte alls att det är kul med tidiga mornar och all denna väntan och nervositet och träning inför en tävling ska vi inte prata om, och så är det över på mindre än en minut. Snopet.

Men det ska bli kul för henne i alla fall och hon är laddad till 1000!

Så här är min syn när jag kollar nedåt. Magen växer och tyvärr gör brösten det med. Dom börjar kännas brutala och jag tackar Gud för att jag har en underklädesbutik annars hade jag blivit ruinerad om det ska fortsätta växa i denna takten.

Men tack och lov för minimizer. ( bh som "förminskar" brösten.
Dom är mina bästisar nu mera!

Nä nu blir det en omgång med candy cruch sen sova!

God natt!!


en klänning

Kikade in på Lovely mamas webbutik, du vet den butiken jag var inne i när vi var i göteborg. Hittade en klänning som såg så himla skön ut så jag beställde den ist eller så länge tills jag har vant mig vid tanken att köpa ett par tights och en tröja för 1200:- 
 
och den blir toppen nu när det blir lite höst=) 
 
 

halva veckan gått

Onsdag idag redan. 
Igår var jag och tränade och idag har jag träningsverk. som ett brev på posten kommer den brännande känslan i benen och triceps. gick i ganska snabbt tempo och uppförsbacke 3.5 km och sen lite styrka för överkroppen. och så några knäböjningar =)
 
Igår flyttade jag hem hästarna och det är skänt att ha dom hemma igen ( det är jag ensam om att tycka) så i morses var jag ute och mockade rent i boxarna och kelade lite med dom små djuren. 
 
Och sen kom pappa igår kväll och vi moffade tacos som lovisa beställt... 
 
 
och idag har jag jobbat och gör det iof fortfarande, håller på med löner och beställningar och kunder om vartannat. 
 
Tog mig några minuters rast med och mailade babyproffsen för jag är BRUTALT kluven över det här med barnvagn. Jag tycker att det känns så tidigt men så säger alla att jag måste beställa i GOD tid för att det är så lång leveranstid på dom.... så nu vill jag veta vad dom säger och så under tiden kollade jag på kläder. 
allt jag har hemma börjar bli för kort och för tajt eller så är det redan för litet eller passar inte av någon annan anledning. 
 
så.. jag hittade detta så jag är VÄLDIGT VÄLDIGT sugen på att köpa.. men tajts för 600?? hmmm... och tröjan var ju inte illigare den.. men det finns ju INGENSTANS i stan förutom H&M man kan köpa mamma kläder på... skit dåligt tycker jag. 
 
vad tycker ni?? fint va??
 
 
 
 

Ultraljud

Idag var vi på ultraljud igen. Så kul att se det lilla livet där inne.

Den beräknade födelsen är 22 januari
Sen får vi ju se när den tänker komma ut:)

Allt såg fortfarande fint ut men jösses vad den växt sen vi var där sist för 5 veckor sen.

Efter ul åkte vi för att jobba och nu är vi hemma och har ätit korvstroganoff och ris till kvällsmat.

Lovisa har börjat skolan idag och haft en bra dag men hon är helt slut nu så hon bara sitter och kollar på film. Ser totalt manglad ut:/

Glömde ta kort på ul bilden så du får se en gammal bild sen v 13.


Hjärtklappning

Har precis lämnat Lovisa på kalaset och när jag satt i bilen på vägen hem så börjar hjärtat skena. Så fruktansvärt otäckt.

Och det har fortfarande inte slutat utan det bankar på som aldrig förr, typ som om jag kutat 1 mil i uppförsbacke.

Sökte på nätet och det ska ju tydligen inte vara farligt när mammor gravid utan en normal "åkomma" eftersom det är så stor belastning på kroppen. Men det känns som om varenda slag är det sista det ska slå för att det överansträngt sig;(

Så här stod det på nätet...


Godmorgon kära du!

Åh vad skönt att sova i sin egen säng med världens godaste varmaste och snozigaste unge bredvid sig!!

Jag har sovit som en stock hela natten och det tog inte många sekunder innan jag somnade igår ska jag lova.

Vi åkte från mässan kl 17.40 och var hemma kl 22.35!! Stannade och hämtade upp Lovisa på vägen hem och köpte två presenter till hennes kompisar som har kalas om typ 1 timme. Och handlade lite frukost för är inte jag hemma är det ingen som ser till att det finns till nästa som ska ha😡
"Pik pik pik"

Idag blir det som sagt kalas för lovisas del så strax ska jag upp och få en smörgås i magen och sen hjälpa Lovisa med hår osv inför kalaset och när hon är där så ska jag fixa iordning i stallet och på staketen igen som jag har fått ta ner när dom fällt träden.

Så dags att sätta igång!

Visar er ett av mina inköp igår. 2 st fönsterlampor som kommer passa perfekt i vardagsrummet:)


Formex

Nu är jag på formex ihop med mamma och faster Maria.

Går runt och kikar och här min kära vän finns det MÄNGDER. Av snygga grejer. Det är all sorts inredning, tyger, mat/godis, porslin, köks maskiner, kläder, smycken, julsaker,leksaker, ja men allt du kan tänka dig!

Just nu har jag slagit ner ändå och kollar på tyg ihop med mamma som hon beställer till sin butik!

Magen växer varje dag och nu är det ingen fettisvalk bara utan en riktig kula.

V 18 är jag i nu.

Ska ta en bild någon dag men här är lite svårt att stå och posa och ta kort på sig själv;)


Lite mingel och mat

Nu har vi hjort färdigt inköpen för idag och nu är det mingel tajm!


Redo

I min fashion mama klänning:)

Det märks att magen växt sen sist jag hade den för ca 2 veckor sen för nu sitter den tajtare över magen.

Ich självklart glömde jag min kavaj så det fick bli en bolero över. Nu frukost för jag är vrålhungrig!!!


Godmorgon fredag

Nu har vi precis vaknat och ska pallra oss upp för dusch och smink och påklädning och sen frukost.

Mammas första kommentar var inte godmorgon som den brukar vara utan " fy fan vilka hårda sängar! Jag är öm i hela kroppen!" ( och då svär hon aldrig)

Jag har sovit gott när jag väl somnade låg och tänkte alldeles för länge innan jag kunde slappna av och somna.

Men nu får vi ladda för en ny dag med massa leverantörer. Idag ska vi bl.a. Träffa panos emopori, Damella, jacett, after eden, swegmark, chansens och abecita och några till. Så det blir en fullspäckad dag.

Nu kom mamma ut från duschen så nu ska jag snabba på.
Hoppas du får en bra dag!


Fashion week

Nu har vi precis anlänt till hotellet efter en väldigt intensiv och lång dag. Åkte hemifrån kl 06.50 i morses för att hämta upp faster Maria och Magnus och sen mamma och iväg till huvudstaden.

Mässan har varit riktigt bra och det finns som vanligt alldeles för mycket fint att välja på.

Nu ska vi först äta sen räkna ihop lite vad vi beställt för och kolla i mer kataloger som vi fått med för att lära sortimentet för nästa år. Men nu MAT!!!


Fy

O fy o fy o fy o fy!!!

Gå upp vid 6 tiden är INGET jag vill göra imorgon och jag har verkligen inte ställt klockan så här tidigt sen jag vet inte när!!

Det Har ju varit alldeles lagom att gå upp vid 9 tiden i sommar, kan ju lika gärna fortsätta med tycker jag:)

Jag är trött så ögonen svider trots att jag sovit nästan 2 timmar på dagen idag. Och likadant var det igår... Dö trött!

Imorgon går jag in i v 18. Det går undan!!

Nu ska jag sova! Sov så gott kram


Onsdag

Hej på dig!

Jag har haft en lugn hemma dag idag med. Kollat på tv, myst med Lovisa,kollat outfits för dagarna i Sthlm, varit på jobbet och hämtat lite grejer, tvättat bilen, och lämnat Lovisa hos sin farfar.

Där har du hela min dag i en riktig kortversion:)

Idag när vi låg i soffan kom slammsugningsbilen och tömde brunnen eller vad han nu tömmer och höll i alla fall på att greja utanför huset och det dunkade lite och så... Och stackars Betty var så rädd så hon sökte gömställen överallt i hela huset och det bästa hon hittade var under tvbänken:) haha hon såg så kul ut. Låg där och skakade.

Nä nu ska jag packa klart för imorgon och sen sova för imorgon är det en tidig morgon som gäller!!!


Alla träden nere snart

Ja precis som rubriken lyder... Det är några gubbar här som tar ner massa skog och träd som står på vår tomt. Och vilken skillnad det blir när träden försvinner. Så ljust och rymligt!

Idag är det en hemma-städ-tvätt-bak- ta det lugnt dag.
Jag ska om ett tag ta och sätta ingång med att baka bröd tänkte jag. tekakor.

Måste se till att all jäkla tvätt som bara dyker upp oh fyller på tvättkorgen hela tiden försvinner innan torsdag. På torsdag åker vi till Stockholm och på måndag börjar skolan och då ska allt vara tvättat och städat...

Har ingen som hellst lust att tvätta varenda jäkla kväll när jag kommer hem efter jobbet:)


Måndag morgon

Och jag behöver inte stressa men jag känner en fruktansvärd stress just nu. Bara för att jag är ledig i nu 3 dagar tror jag att jag måste hitta på och hinna en himla massa.

Jag vill göra massa saker men jag vet inte vad jag ska välja att göra vilket innebär att om jag känner mig själv så kommer det inte bli något av det gjort pga att jag ligger och ska komma på vad jag vill göra för att bäst utnyttja dessa dagar och så blir det pannkaka av alltihop!

Jag ska i alla fall gå ner och duscha, så mycket vet jag ju.

Igår gjorde jag absolut ingenting. Jag hade astråkigt! Jag låg i soffan hela dan med undantag för ca 1 timme då jag skurade jonatans bil som var snuskig inuti och vi ska åka i den till Stockholm på torsdag och då ville jag att den ska vara ren och fin.
Annars som sagt låg jag i soffan till 24.15! Tragiskt jag vet!

Nä nu ska jag sätta fart vi får se vad det blir. Jag vill kolla på en barnvagn med. Alla säger att det är så lång leveranstid på dom och jag har ingen lust att stå där när bebisen kommer och inte ha en vagn.

Ja vi får se när det blir.


Stan och middag

Jobbade några timmar på dan och sen gjorde jag och Lovisa stan.
Shoppade ordentligt med kläder och nya skor och även en ny skolväska till hösten.

Så nu är hennes garderob påfylld, nu är det bara min kvar. Jonatans blev ju lite fullare när vi va i Göteborg sist men behövs ännu lite mer där. Eller snarare byta ut och slänga lite gammalt!

Sen fot vi hem och lagade mat för ikväll har mamma, Linn, svärföräldrarna ich Jajje här på lite mat och fruktsallad. Fruktsallad måste nig vara den mest underskattade efterrätt någonsin. Jag älskar det med gör det sällan när det är folk här för jag tycker det är lite tråkigt att bjuda på. Men som sagt det känns alltid lite fräschare än att ställa fram en fet kladdkaka:)

Nu ska jag sova!

Men det har varit en riktigt jäkla bra eftermiddag och start på semestern! Imorgon ska jag sova länge!!


Jag är ju bara så inne!;)

Ligger i sängen och läser tidningen mama och där dom har tagit fram det senaste modet inom mammakläder och vad är inte med där om min gråa klänning som jag köpte i Göteborg för några veckor sen!

Ha jag är med svängarna än så länge då med andra ord;)


äntligen fredag och bil besiktning

Idag var jag uppe med tuppen och städade ur min lilla bil så den blev ren och fin. 
 
Det har behövts ca 6 månader men idag tog jag tag i den iaf och nu skiner den så fint!
 
 
 
Sen vart det till att fara in till bilprovningen för att besiktia lilla bilen som gick igenom helt felfritt ( bara sätta i en ny lampa i parkeringsljuset annars fick den beröm för att den var så fint iordning och jag tog åt mig äran så klart fast att jag misskött den brutalt och inte tvättat den eller något sånt. Så tack regnet?!
 
Idag jobbar jag hela dan och sen ikväll kommer Lovisa äntligen hem efter en pappavecka. 
Så får vi se vad som hittas på då.
 
Och imorogn jobbar jag 10-14 sen har jag semester!!!! jag har SEMESTER!!!! i 4 dagar!!!! tjiho!!
 
Man får vara glad för det lilla. 
(dock är jag mest arg och deprimerad just nu) 
och Jonatan och mamma stackarna har det inte lätt just nu men det är ju stört omöjligt att hantera det bra när man tycker att allt är världens största och viktigaste grej trots att man igentligen vet att det inte är det när manhar fått tänka lite. Men hur ska man göra för att inte reagera så brutalt över allt?? 
 
Nägon som har ett bra tips??
 
För tro mig det skulle behövas. 
 
Jonatan sa idag att han tycker att jag inte behöver bete mig som ett jävla psykfall. ( eller något i den stilen) 
 
Och det tycker jag ju inte att jag för tillfället gör men sen efter en stund kan jag ju förstå vad han menar... men fan jävlar i helvetes graviditetshormoner som gör mig till ett brutalt MONSTER!!
 
 
 
 
 
Så här känner jag mig!!
 

Redan 40% avklarad

Herregud jag kollat på min app som har koll på graviditeten och där står det att 40% av graviditeten har jag nu klarat av ( med nöd och näppe)

40 % är rätt mycket!

Jag är ni i vecka 17 och snart har halva tiden gått. Det går fort men ändå så brutalt långsamt!

Jag tror att jag känner av bebis lite ibland men det känns nästa som man inbillar sig. Men det sa mamma att hon med trodde till det blev hårdare "knuffar" så man verkligen inte kunde missta sig..

Men det känns fortfarande väldigt overkligt!

Om 1,5 vecka så ska vi på ul igen och se det lilla knutet som nu förhoppningsvis har blivit bra mycket större än sist vi såg den.
Måndagen den 19 är det dags.

Jag vill veta vad det är! Jag är för nyfiken för att inte veta och jag vill planera. Det är ju det absolut bästa jag vet. Skriva listor efter listor och sen renskriva för att sen skriva i bokstavsordning och sen efter inköpsordning för att sen tappa bort listorna för att sen göra om hela proceduren igen:)

Men det är ju så jag älskar att ha det! Jag vill veta. Eller vill jag det?! Nä jag vet inte riktigt det är ju spännande att inte veta det är ju liksom hela tjusningen med det hela men ja...

Ialla fall så vill inte Jonatan veta och vill inte han så kommer vi inte ta reda på vad det är för en sorts loppa där inne.

Så jag kommer troligtvis få hålla mig tills i januari.
Men det får helt enkelt gå:)


Lataste hunden

Idag är det ingen bra dag. Jag mår verkligen skit!!

Kallsvettas hela tiden är totalt slut i hela kroppen och humöret kan jag inte dölja längre då det är så brutalt dåligt!

Jag vill bara hem och sova eller nä jag vill inte sova jag vet inte vad jag vill. Jag känner mig hungrig men vet inte om jag ens vill ha något att äta allt är som en dimma idag känns det som.

Så jäkla tråkigt med sånna här dagar.

Måste visa er Sveriges lataste hud som iaf hon är nöjd med livet:) hon stensover jämt! Igår orkade hon inte ta sig tillsyn kudde utan somnade på mina ben och efter några minuter så snarkade hon som en stock och idag när jag åt frukost så orkade hon inte tigga ens en gång utan somnade under tiden som försökte få lite mat från min tallrik:)


Lunch med mamma

På allum köpcentrum:)


Väntar på mamma

Ligger i soffan och väntar på mamma som skulle hämtat mig kl 9.00 och nu är klockan 9.28!!!

Men passade på att lägga mig i soffan och kolla på Nyhetsmorgon under tiden.

Jag måste visa något som jag tycker känns så jäkla häftigt, när jag står upp så åkeri magen ut eller vad man nu ska säga så att blir en ganska jämn rund kula som börjar under brösten men när man ligger ner på rygg så åker ju magen in eller om det flyter ut på sidorna det låter jag vara osagt;)

Men i alla fall nu på mornarna så är det en stor hård bulle på magen och man känner precis hur livmodern ligger och hur stor den är, känns så jäkla sjukt att det ligger en liten bebis där inne i kulan.

Försökte ta en bild på hur det ser ut men det är lite knöligt, knölen är nedpå magen och sen är min höftkam ( heter det så?) där bredvid knölen och den sträcker sig ända upp till naveln.

Förstår ni? Men visst är det coolt?!


Bakgrund

Jösses vad jag har legat i idag.

Jobbade först på dan men fick så jäkla ont i magen när jag hade ätit så jag åkte hem och vilade en stund och när magontet typ släppt så bakade jag bullar och två satser med tekakor!

Älskar att ha hembakat bröd i frysen:)

Ska lägga upp receptet i veckan.

Nu har jag precis kommit hem igen efter att åkt in till stan för att hämta Jonatan men åkte in tidigare så jag hann att jobba lite av det jag inte hann göra med alla papper idag då jag åkte hem tidigare...så nu är det klart med:)

Och nu ska Frida sova för imorgon ska hon och mammsen till Göteborg och fixa lite smått och gott till affären inför jul... Snacka om framförhållning! Men tycker att det är lika bra att ha det gjort så behöver man inte stressa med det 2 v innan jul som man alltid gör och kommer dessutom på attan glömt köpa hälften!

Så det ska inhandlas julpapper, påsar, snören, cellofanpåsar, etiketter, kartonger, och massa annat:)

Nä nu måste jag sova!


Tränat

Jösses jag känner mig nästan lite stolt! 
 
Jag åkte till gymmet och jag stod på crosstrainern i 25 minuter och sen lite styrka för armarna och några benböj som tränar rumpa och lår. 
 
Sen fick det vara bra för idag. Får börja försiktigt har ju trots allt inte tränat sen 2 veckor innan jag blev gravid. Alltså på 18 (18!!!!) veckor!!
 
 
 
dagens blev mammabysor från H&M och en skön t-skirt från Åhlens=) 
 
Och jag MÅSTE verkligen åka och köpa nya skor idag! Det är kris, jag har gått med några platta impulsköpta hela sommaren som jag igentligen inte ens gillar men i brist på annat så har jag fått använda dom ändå men nu ska jag skaffa mig några med lite klack på så man får lite snyggare hållning.
 
 
dagens frukost. fil, musli och bär=) 
nu ska jag renskriva allt från i helgen och göra ordning på allt så ja har koll!=) 
 
 
 

Hemma i min egen säng:)

Har precis lagt mig för imorgon är det upp tidigt för att antingen träna eller rida. Har inte bestämt mig än vilket det blir så. Får se imorgon vad jag känner för.

Vi va hemma ganska tidigt idag, runt 13 tiden så det var skönt. Jag och Jonatan åkte till några vänner och kollade på deras hus som dom nyss flyttat till och nu har vi ätit och kollat på tv:)

Det är inte samma fina mat här hemma som i lundsbrunn direkt;) här fick det bli idealmakaroner och köttbullar:)


Äntligen klara

Åh så jäkla skönt nu är vi färdiga med allt!! Annonsering för varje vecka är klar fram till jul och det känns väldigt skönt!!

Nu ska vi snart bege oss hemåt och spat har vi inte ens sett men vi får ta en tur hit en annan helg utan massa jobb utan bara njuta och ta det lugnt!:)

Nu ska vi göra oss i ordning.


Säng dags

Nu är det strax dags för att sova här.
Vi är trötta i skallen efter allt räknande hela dan.

Men nu är vi äntligen färdiga med budget och scheman för både Max mode och mammas butik.

Och imorgon har vi " bara" kvar planering och sånt som har med annonsering att göra.

Sen kanske vi kan gå till spat för första gången denna helg:)

Du får några bilder på kvällens dessert, jag tog pannacotta med äppelkompott och kanelskorpa!

Sov så gott!
Kramar F


omg så mycket!!!

Alltså vi har jobbat precis hela dan med ett avbrott på ca 2 timmar för lunch, massage och lite sol. annars har vi jobbat precis hela tiden och vi har fortfarande några timmar kvar.
 
Jäklar vad mycket det är som skall räknas, planeras och tänkas på... 
 
Det är vad som kan tänkas komma i kostnader för ett helt år. allt från gem och kassar till renoveringar av lokal och personal kostnader/löner osv... det är helt sjukt mycket och det är kostnade som man inte ens visste fanns innan man hade eget... 
 
hel sjukt... och nu har jag gjort schema fram till början av april nästa år!!!=) 
 
Snacka om att vara ute i god tid. 
 
 
 
Här sitts det och räknas och skrivs så pennan brinner. 
 
 
maten är riktigt bra här och tll "förrätt finns det en buffe med kallskuret på med lite olika sallader och röror och sill i olika former och det måste verkligen ha med graviditeten att göra för 2 dagar nu så har jag tyckt att det varit riktigt gott med sill och det har under mina snart 27 år ALDRIG tidigare hänt... 
 
måste bero på bebis!
 
och som om det inte räckte med den buffen så finns det olika bröd och idag även en skaldjurssoppa. 
 
 
till varmrätt fanns det två olika alternativ bla det jag valde torsk med potatis och en supergod sås och sen det mamma valde var fylld fläskfile med rödvinssås och potatis men hon la upp så slaffsigt så det såg inte apptitligt ut om jag skulle tagit kort på det=) 
 
och sist men inte minst min outfit today!
en grån mammakläning som är lite stor fortfarande men som nog kommer bli bra i höst med en liten kofta över och ett par snygga stälvlar till. Jag ÄLSKAR stövlar!!! jagh älskar hösten med!!!
 
 
Nu har min paus på 5 minuter tagit slut så nu måste jag jobba=) 
 
 
 
 

Frukost

Godmorgon du fina!

Nu är det frukost time och sen ska vi få massage:)

Och sen blir det till att jobba ett tag och förhoppningsvis så beger vi oss till spa avdelningen sen:)

Vi kunde konstatera igår att vi har det väldigt bra!:)


Så skönt

Efter jobbet idag så åkte jag och lovisa ut till mamma och la oss i solen, och lovisa i poolen så klart.
 
Tyckte jag fångade en så bra bild på lovisa som verkligen visar henne i sitt rätta jag, så här flyger och far hon precis hela tiden... 
 
 
 
 
Poolen hos mamma och en solande gravid valross!
 
Nu har vi precis varit och ätit i restaurangen här i Lundsbrunn, riktigt god mat var det och nu känns det som om jag ska sprängas snart. Nackdelen att vara gravid är att tarmarna jobbar långsammare vilket innebär att den här vidriga proppmätt-känslan tar mycket längre tid att försvinna än i vanliga fall och dessutom så är jag typ lagom mätt och så tar jag två tuggor till och blir så här proppmätt... 
 
Det är en svår av vägning när man ska sluta och varenda gång kommer jag på att jag skulle slutat för 3 tuggor sedan;) 
 
ikväll hade jag på mig ett av de linnen som jag köpte i Göteborg på Lovely mama.
 
 
 
Nu ska vi kolla på Wallander och jag kommer troligvis att somna innom den närmsta halvtimmen!
 
 

Lunchdate

Har precis haft en liten lunch date med denna lilla skönhet:)

Vi åt på kryddan idag och jäklar vad gott det var med mat idag!

Och nu är vi proppmätta och ska bada lite innan det bär av till spa. Det är ju super mega varmt ute idag, så nu är det nog så illa att jag med får hoppa ner i poolen hos mamma!


frissören

Jag och Lovisa har precis kommit från frissan och har blivit både klippta och jag har fått lite fräch färg med.. 
 
före 
 
Solblekt och jävlig och slitet till max.. 
 
och efter... 
 
 
 
 
Lovisa var så glad när vi gick och hon sa " mamma här måste vi klippa oss snart igen"=) 
 
Hon fick en lite yngre tjej som var så gullig mot henne. 
Frissören fick höra allt från vad lovisa åt till frukost till vilka karuseller/ rutschbanor hon åkt på liseberg och sommarland och självklart en hel del om hästarna och den kommande tävlingen som hon ska vara med på=) 
 
Och tjejen lyssnade så snällt och intresserat och ställde motfrågor=) 
 
 
Nu ska vi jobba några timmar sen bär det av mot Lundsbrunn Korort för jag och mamma ska på SPA!!! 
Åh gud så skönt det ska bli att komma bort hemmifrån och från allt vad det innebär!!=) 
 
Betty är hemma med Jonatan så hon får lite ledigt hon med från jobbet!
 
Och lovisa ska till sin pappa och vara där i en vecka, sista för denna sommaren. Snart brjar skolan igen och då blir allt som det brukar med rutiner och det ska bli riktigt skönt!
 
 

V 16

Nu har jag gått inne vecka 16, tänk om 4 veckor har halva tiden gått... Det har gått fort men ändå så jäkla långsamt!!

Jag mår bättre men inte helt bra än och jag ät trött.

Nu har jag precis sovit i 1.45 timmar ute hos mamma:)

Nu är bebisen ca 10-11 cm så den växer så det knakar, jag orkar inte ställa mig upp och ta ett kort så du får ett när jag halvligger denna gång:)


Blåbärsplockning

Igår kl 9.00 öppnade ÄNTLIGEN blåbärsplockningen och jag var där 8.57 så klart!!=) 
 
Det var dock redan massor med folk men jag, svärmor, sofia och hennes son plockade på oss endel. Jag fick med mig 7.5 kilo hem som nu nästan alla är i frysen. 
 
 
 
 
 
Så jäklans goda, jag åt bär så jag hade ont i magen igår. 
 
Efter blåbären så åkte jag till jobbet och jobbade några timmar för att sen bege oss ut till farfar och hans sambo=) 
 
 

Tisdags kväll

(Det är något fel med min blogg app så här kommer alla inlägg från i tisdags)
 
Jag blev helt själv ikväll och passar på att njuta ordentligt!! 
 
Havskräftor och krabba och till efterrätt fick det bli kesella med lite kesella vanilj med hallon och blåbär:) 
 
Och nu ligger jag och kollar på hart of dixie! 
 
 
 
 

RSS 2.0