God natt

Nu kastar jag in handduken för idag.

Hoppas du har haft en bra dag och att du får sova gott!

God natt<3


Lång dag!

Fy vilken lång dag det blev!

Jag tänkte i min naiva hjärna att jag skulle skylta och göra iordning i butiken fram till ca 14 och sen kunna åka hem och vila.

Så blev det inte.

Kom inte iväg förrän 17.15 från jobbet då det tig så lång tid att göra iordning allt, men nu är det riktigt fint i butiken och julkänslan har infunnit sig:)

När vi kom hem åkte Jonatan direkt till en kompis och jag och Lovisa har grejat på hennes rum och ställt upp lite lyktor, lagt ut en ny matta jag köpte idag och även en snöflinga som lyser ist för en julstjärna. Blev jätte fint!

Hittade så mycket fina grejer till hennes rum på rusta idag när jag va där och skulle köpa en ljusslinga till en av skyltarna på jobbet...

Så det va kul att hon fick lite nytt och att hon blev nöjd!

Sen fixade jag iordning lite här hemma och donade med lite nya gardiner och lite sånt och nu ligger jag med en smärta from hell i ryggen men nu har äntligen alvedonen börjar värka så det värsta är borta men långt ifrån allt.
Men jag har bara mig själv att skylla!!
Klant arsel!

Så här blev det i lovisas fönster..


Mascara tips!!

Nu är jag färdig med alla bestyr vad gäller smink och sånt och disken är uppdiskad och elden är tänd så nu sitter jag och vilar mig lite i väntan på att Jonatan ska komma hem så jag kan åka in till jobbet...
 
 
 
Jo sen måste jag tipsa om en sak... Jag tycker att det är så svårt med mascara, antingen är det inte någon bra borste eller så blir det inte tillräckligt med volym eller så får man måla och måla och måla för att det ska komma någon färg på fransarna... 
 
Men så skulle jag köpa en ny i veckan och provade en ny som jag tänkt köpa förut men sket i det för jag tänkte att det är väl samma skit som alla andra... 
 
Men! Idag provade jag den! Så jäkla bra!! Bra borste som tar med lagom med mascara upp och inte för hård och inte för mjuk och det gick fort att måla fransarna för man behövde inte stå och separera utan det gjorde borsten riktigt bra! 
 
Så har ni med svårt att hitta bra mascara prova denna!! 
 
 

Godmorgon fredag!

Redan fredag idag!!

Lovisa har åkt till skolan och jag ligger och drar mig i sängen och ska strax gå upp.

Idag ska jag in till jobbet och skylta om i fönster och på dockorna. Och sen ska allt pynt upp i butiken med. I helgen är det ju julskyltningen och då ska alla fönster och butiker vara julfina.

Så det är mitt mission för idag. Annars blir det inte så mycket. Ikväll ska det packas lite för i helgen ska vi till pappa och jul på Liseberg! Ska bli jätte mysigt och jag har verkligen sett fram emot detta!

Jag har massa kul inplanterat som jag ser fram emot nu innan jul!

Nä om jag skulle ta och pallra mig upp ur sängen då... Jo len en liten sak jag glömde skriva igår på bebisinlägget var ju att jag tror att bebisen har börjat få hicka. I två dagar har det hållit på lite till och från. Får se om det fortsätter idag:)

Ha en riktigt bra dag!


gravid v 33

Idag har jag gått in i vecka 33. 
 
Igår va jag hos läkaren och blev sjukskriven 50% och har även fått graviditetspenning ( tidigare havandeskapspenning) 50% vilket innebär att jag nu ska vara hemma 100% för att kunna ta det lugnt. 
 
Sjukskrivningen är pga foglossningen och att jag nu fått så pass mycket problem med magen. Dom vet inte om det är magkatarr då jag har så ont hela tiden och att det blir ännu värre när jag äter. Så nu har dom tagit prover för att utesluta att det kan vara något fel på gallan och levern på mig. 
Men det får jag inte svar på förrän i början på nästa vecka. 
 
Jag har även fått medicin som ska neutralisera magsyrorna och smärtstillande som jag har fått ökad dos på för att det inte ska bli för jobbigt. 
 
Dock är det ju så att när man har eget företag att man inte kan vara hemma hela dagarna och gå och hasa utan några timmar/dagar kommer jag att gå in och jobba ändå för att det ska kunna fungera med allt. Men nu kan jag ta det i min egen takt och jag måste försöka eller nä jag MÅSTE stressa mindre och ta det lugnt och lyssna på kroppen. Jag kör i vanliga fall på i 120 hela tiden och ligger sen på em/ kvällen och gråter för att det gör så ont. Men nu får jag inte göra så längre.. 
 
Jag vägde mig igår när jag var hos läkaren med och jag har gåt NER i vikt. 
i v 31 hade jag gått upp 5.5 kg och igår när jag vägde mig har jag gått upp 4.0 kg sammanagt vilket innebär att jag gått ner minst 1.5 kg på 2 veckor och det är ju nu den perioden som bebisen lägger på sig som mest.... så ja det är ju inte jätte bra. nu har ju jag och ta av som mormor säger så jag är inte orolig för det men det är ju inte riktigt åt det hållet man tror att man ska gå när man är  gravid i månad 8. 
 
Med lovisa gick jag upp 13 kg. så vi får se vad det slutar på denna gången.. 
 
Så hhär ser magen ut idag.. .
 
(strecket du ser längst ner på magen är ett ärr från min blindtarmsoperation)
 
kul att magen är så olika från dag till dag, men det beror ju på hur lilla bebis ligger där inne=) 
 
Än så länge har jag inte fått några nya bristningar tack och lov. Peppar pappar ta i trä!!!
men det kan ju smälla till och komma om ett tag ändå, men jag håller tummarna=) 
 
 
 
 
 
 
 

Min stackars sambo!

Haha alltså jag kan inte göra annat än att skratta åt mig själv och mitt just nu hemska humör/temperament!

Igår när jag skulle lägga mig så satt Jonatan uppe vid datorn och pratade i telefon och samtidigt håller han på att trumma med fingrarna i bordet HELA TIDEN! Och det är så sinnessjukt lyhört här så jag hör varenda jäkla litet trummande och jag kunde omöjligt sova, självklart inte för att det lät så högt utan för att jag är en tickande bomb som störde mig på att han trummade...

Och tillslut får ha ett mess.. Ja men läs själv! Haha stackarn!

Och sen är jag jätte snäll, gullig, omtänksam, välmenande i nästa sekund...

Haha men alltså är det inte sjukt hur man blir påverkad av hormonerna?


Hemma igen

Så nu är vi hemma igen och har intagit våra vanliga platser. Jag i soffan, Jonatan vid datorn och Lovisa sover:)

Lugnt och skönt är det.
Allt gick bra hos läkaren, berättar imorgon. Och kalaset var mycket trevligt och efter det åkte vi och lyssnade på lilla kusin Sally som spelade piano på en "uppvisning" det heter det ju verkligen inte när det är musik men jag kan omöjligt komma på vad det heter nu...

Duktig va hon i alla fall. Sen åkte jag Jonatan och Lovisa till o'learys och åt. Jag tog en cesarsallad så kände mig inte alls så där flötig och äcklig man gör när man tryckt i sig en fet hamburgare:)

Snart är det dags för sängen!


Grattis!!

Hipp hipp hurra för min lillasyster Moa som fyller 15 år idag!
 
 
 och min lilla kusin Elsa som blir 14 år idag!! 
 
(elsa till höger)
 
Massa grattis till er och hoppas att ni får en toppendag med massa paket båda två!=) 
 
 

Rent badrum

Idag blev det jobb några timmar först och sen åkte jag hem till Lovisa som hade studiedag idag. Jonatan var i och för sig med hemma men han har jobbat hela dan och inte varit allt för social.

Jag har tagit det lugnt några timmar då magen inte alls är på topp.

Sen har jag skurat HELA badrummet, så nu har vi troligtvis det renaste badrummet i Hjo kommun!:)

Får ta ett rum i taget då orken inte finns att göra mer just nu...

Det är så frustrerande att inte varken kunna eller orka göra det man tänkt.

Jag har ju väntat med att göra grejer tills december för att jag inte mått bra så mycket och inte velat göra saker till tex bebisen för tidigt då jag varit/är så rädd att det ska hända något. Men då i alla fall har jag väntat med att köpa saker, sy det jag vill sy, och sen ska vi inte tala om julen. Jag hade tänkt att storstäda huset, baka en massa till både jul och så man har hemma efter förlossningen men nu går inte det.
Och det är bara att gilla läget och ta det i små bebissteg...

Så som sagt idag har badrummet fått sig en ordentlig genomgång.
Skönt!

Imorgon är jag hemma på förmiddagen och sen ska jag till läkaren, och sen jobb, sen kalas för kusinen som fyller år!

Nu längtar jag som strand till helgen! Då ska jag träffa pappa som varit borta i 3 månader!!:)
Tjihoo!!!!!


Ont ont

Usch jag har så fruktansvärt ont i magen,

Har sedan några dagar tillbaka fått ont i magen när jag ätit, och igår och idag har jag haft riktigt jäkla ont, och startar i samband med att jag ätit oavsett vad och hur mycket/lite jag ätit...

Ringde min bm idag som trodde att jag fått magkatarr...

Ja jag är så less på detta nu, har ont så jag knappt kan sitta, stå vissa dagar och trött är jag hela tiden då jag sover så dåligt och så nu detta plus illamåendet som sakta kommit tillbaka...

Så idag fick jag åka hem från jobbet då jag inte fixade att vara kvar pga magen..
Så nu får det bli vila resten av dagen.


Kalla söndag

Jösses vad kallt det blev fort.

Jag ligger fortfarande i sängen, men ska nu knata mig upp och ta in ved och tända eld så vi får lite värme här i huset.

Sen tänkte jag faktiskt städa och göra i ordning här, ta fram ljusstakar och sånt. Brukar aldrig göra det förrän allra allra tidigast första advent annars med nu är det så att vi är borta nästa helg så jag kommer inte kunna ta fram dom då.

Fast jag ställer nog inte upp dom idag utan bara gör det redo för att ställas upp så får jag placera ut dom på fredag innan vi åker...

Jag måste få lite julkänsla i kroppen nu! Det är ju bara en månad kvar till julafton idag och jag har hur mycket som hellst att göra innan dess och då är inte vardagen med jobb och allt sånt inräknat!

Igår var vi ute och gick en sväng på förmiddagen sen åkte vi till tibro och hälsade på Mickaela och Mikael och sen for jag till mamma och var där hela kvällen när Jonatan jobbade... Lovisa är hos sin pappa så det är bara jag och Betty som är hemma nu...

Nä fy fasen nu måste jag hämta in ved!!! Kallt kallt kallt va det här!


Smidigt med blogg

Alltså jag tycker att det är bättre och bättre med blogg.

Bara idag har jag fått gå in på min egen blogg för att kolla på checklistan för bebisen.
Jag sa till Jonatan att vi måste börja köpa lite saker till bebisen så att vi ha det OM den skulle bestämma sig för att komma tidigare...

Och till svar får jag " ha ja vad behövs till ett spädbarn lixom?! En mössa elle??!!"

Öm nä jag har gjort en VÄLDIGT KOMPRIMERAD lista med det vi behöver från starten och så visade jag honom listan jag lagt ut här och han sa " jaha ja det klart då förstår jag" typ något sånt...

Och nu har jag fått kolla vad Lovisa skrivit på sin önskelista som jag la ut här med!

SMIDIGT!

Idag har jag jobbat, lunchat med mamma, varit i stallet, köpt foder ich nu är jag hemma och Jonatan har precis åkt till jobbet!

Jag ska ha en lugn och skön hemmakväll själv! Det behövs, det bränner i höfterna, jag mår illa och har en trötthet from hell som inte vill släppa!

Ska börja kladdskriva listan till Ullared med:)


God kväll!

Jag har intagit min favoritplats i huset bortsett från sängen, och kollar på blacklist! Och har en skål med god fruktsallad som jag gottar mig med!:)

Idag har jag varit ute i stallet och grejat, jobbat, varit på utvecklingssamtal med Lovisa på skolan och sen in till stan igen för att köpa nya vinterskor och nya gympaskor till Lovisa...

Kokade även jordgubbskräm idag som jag ska lägga ut receptet på imorgon för den va riktigt god! Kokade på frysta gubbar och det gick ju utmärkt!:)

Idag gick jag in i v 32. Snart är det jul med! Och idag kom ju snön! Mysigt men det blev ju bara ett enda blask ju.

Ops nu börjar det igen! Måste kolla det är ju riktigt bra!


I am alive!

Ja trots frånvaro så lever jag fortfarande!

Ska försöka skriva ett inlägg ikväll men just nu mår jag så förbannat illa så nu orkar jag inte. Skulle bara säga hej!

Hörs lite senare!


Mys

Jag älskar när det brinner i spisen!

Så rogivande. Nu ska vi äta frukost. Havregrynsgröt med jordgubbar!:)


Underlig natt

 
God morgon! 
 
Jag har om några minuter varit vaken i 4.5 timmar... 
Vaknade vid 01.30 och har inte kunnat somna om. Legat och kollat jonatans plan så det håller sig i luften och läst om  olika stormar. 
 
Jonatans mamma ringde igår och sa att det var tornardos som härjade i USA. Eller i Illinois och runt där och sen drog sig nedåt där pappa bor.
 
Och när jag gick in och läste så var det ju 80 tornardos som förstört en massa i Illinois och som nu var i Kentucky och Tennessee. Och sen rörde sig nedåt... 
 
 
 
Dock hade varken pappa eller Jonatan hört något om det och flygen gick som vanligt.. Funderade själv på att ringa och berätta för dom i USA som bestämmer över flygen ( vilka det nu är) att det är en storm och jag är gravid och jag vill absolut att min sambo kommer hem levande och inte i en jäkla säck! ;)
 
Så det här har jag legat och läst om hela jäkla natten. Så frustrerande. Är väl extra Nojig nu med. 
 
Men nu är han i alla fall i Amsterdam ich har bara en flygning kvar tills han är i Göteborg! 
Thank you god! 
 
Lite lustigt ändå. Jag kommer att åka härifrån 7.30 och räknar med att vara framme typ 9.30 och flyget får från Amsterdam 7.50 ( 20 minuter senare än vad jag åker) och är framme 9.25! ( 5 minuter innan mig) 
 
är inte det rätt kul att tänka så. Jag åker 15 mil och han flyger, jag vet inte hur långt men det är ju i alla Fall vara runt 80-100 mil antar jag??!!
 
 (senare uppdatering det var ca 74 mil 746 km fågelvägen)
 
nu är det ju ingen idé att jag försöker sova för snart ska vi ju upp ändå så jag får väl gå och noppra ögonbrynen eller något annat kul så länge. 
 
Bilen och Betty glänser nu inalla fall:)
 
ha en bra dag!
 
 
 

Hemma dag

god morgon måndag! 
 
Lovisa är körd till skolan och jaMIG sitter och äter frukost och kollar på Nyhetsmorgon.
 
listan jag hade att veta av igår är avklarade förutom att bilen inte är tvättad men det skall göras idag och även Betty ska få sig en dusch. 
 
Annars idag så blir det till att greja lite hör hemma och ta det lugnt för det blev tydligen lite för mycket för min kära kropp igår. Natten har varit olidlig. Jag har vaknat och grinar för att det gjort så ont hur jag än legat...
 
nu är det lite bättre och jag ska försöka sova en stund innan jag tar tag i dagen. Ska ta Alvedon sen med. 
 
 
Ikväll ska jag lägga mig tidigt och kolla på ett avsnitt blacklist och förhoppningsvis sova tidig. Med. Imorgon landar Jonatan och jag ska hämta honom på morgonen på Landvetter... 
 
Han har redan varit borta i 12 dagar. Nästan 2veckor,  det har gått jäkligt fort men det ska bli skönt att han kommer hem! 
 
 
Får vi se om han ser någon skillnad på magen med:) det händer ju endel på 2 veckor! 
 
 
 

helgen

Igår var vi inte hemma många minuter.
När tjejerna åkt hem så åkte jag och Lovisa till Östergården med min faster och kusiner och kollade på deras julmarknad.
 
Där tjejerna red på julfina små ponnys..
 
 
 
och sen blev det fika=) 
 
 
 
Efter det åkte vi ut och lämnade lite jultidningar och sen vart det dags för bio för Lovisa och Sally. Lassemajas detektivbyrå. 
Jag skulle igentligen gått med, men då Sally skulle med tyckte jaga att dom lika gärna kunde gå själva så hämtade jag dom bara efteråt. Och dom var stolta och nöjda:) 
 
Jag åkte ut till stallet och nickade och var och köpte avfettning till bilen... 
 
Så idag blir det till att fixa hemma.
 
  • bilen skall tvättas
  • lakarn i sängarna skall tvättas och bytas
  • dammsuga
  • laga min garderob som gick sönder när det gick vilt till på partyt...
  • rensa i garderoberna
  • ställa in grillen
  • elda och ta in ny ved
  • och sen stallet
Ja men det är väl typ det som händer här idag... 
 
Ha en bra söndag!

Let the party begins!

Tjejerna har kommit och nu ska dom strax äta tacos! 
 
Jag har hackat ca 5000 grönsaker nu så jag kommer aldrig mer äta taco troligtvis! 
 
Jag och Betty som är min nu mera vapendragare i vått och torrt börjar undra vad fan vi gett oss in på! Jag är redan trött i både kropp och huvud så jag skulle hellst av allt vilja lägga mig och sova några timmar...
 
 
 
 
Men jag hoppas att det blir något kvar av detta så jag får något gottigt ikväll i alla fall:)
 
 
Wisch me luck!!

Liggande mage

Har precis pratat med Jonatan på Skype ett jäkla tag, skönt att prata med honom då vi bara pratat några minuter på tele nu när han varit borta och sen smsat lite... så nu ska jag sova några timmar.

Imorgon är det upp tidigt som gäller, ska hinna ut till stallet och ta hand om hästarna + mocka 3 boxar och så hinna gå ut på en promenad innan jag börjar jobba kl 10.00 tänkte jag.

Nu är det en ordentlig kula även när jag ligger ner och jag har svårt att komma ihåg hur det ser ut när jag ligger ner utan en bebis i magen:)

Lustigt nu när jag lagt mig för att sova så börjar bebis vakna till och röra på sig där inne...

Hoppas på lite sömn i alla fall!
Sov så gott kram!


Gravid v 31

Idag gick jag in i v 31! 
 
Sparkarna kommer nu längre upp pch på ovansidan magen eller vad man ska säga. lägger jag armen vilande på magen när jag sitter upp så får man sig några sparkar på den. 
 
Det är mycket mer livat nu än vad det var för bara en vecka sedan och man märker att det börjar bli trängre där inne då alla rörelser som den gör syns utanpå. 
 
Här är magen idag...
 
 
 
Det är kul för jag ser ju när jag kollar i spegeln att jag är gravid tjock, men jag blir väldigt förvånad när folk frågar " åh! hur långt har du kvar" eller " sparkar det?" ja men frågor om graviditeten för min första tanke är alltid * men gud hur vågar du fråga det? det syns väl inte så tydligt?!" 
 
 
men uppenbarligen gör det de annars hade man inte frågat antar jag=) 
 
bakifrån syns deet väl inte så mycket, midjan är fortfarande kvar och med tanke på min rumpstorlek som nu är XXXXXXL så blir ju midjan tydligare... 
 
 
Nu har 75% gått och vi är nere på under 70 dagar kvar... ( FÖRHOPPNINGSVIS!)
 
Jag ser ju gärna att den vill komma ut runt den 5-9 Januari frisk och kry vilket är huvudsaken!!
Så jag hoppas att det inte är 69 dagar kvar!
 
 
Kopierat från Gravid.se 
om v 31

Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn.Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre. 

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist.Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln.Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover

 

morgon promenad i spökskogen

I morses lämnade jag av Lovisa på skolan lite tidigare för att hinna gå ut och gå en sväng med Betty innan jobbet. 
 
gick en sväng som jag i vanliga fall brukar rida, och d'r dom även anordnar Spökprommenaden i Fröjered.. 
 
Så sånna här var det lite här och var... 
 
 
 
 
Betty vart livrädd så hon kröp och smög förbi " spökena" och jag tycker att det är obehagligt med masker och sånt så jag är väldigt glad att det inte var mörka för då hade jag vänt och gått till bilen direkt! 
 
Och spökprommenaden som Lovisa brukar vilja gå men då hon tack och lov inte varit hemma den helgen än så länge kommer jag aldrig att gå... Så det får hon ta med någon anna på minsann!!
 
4 kilometer gick vi i alla fall och det tog som du ser 43 minuter. 
 
Idag kände jag inte av några sammandragningar alls så det va riktigt skönt och då kunde jag ju gå på lite i alla fall... 
 
Nu ska jag jobba!
 
 

Äntligen!

Äntligen har mitt hår börjat växa lite på längden igen!

Tyckte det stod helt still ett tag men nu har det tagit fart igen!

Dock vill jag ha det ca 10 cm längre sen räcker det! Då är det precis lagom långt!


Grattis Lovisa!

Hipp hipp hurra för min stora prinsessa som idag fyller 9 år!!
 
I morses blev det paket och sång och självklart hennes önskade frukost! 
Det var en överlycklig liten tjej som öppnade paketet till den nya ihponen. Vilken lycka!
 
 
och betty var självklart med och firade Lillmatte, dock kraftig ovetande om vad fasen som försigår. 
 
 
Dock saknades våran man i huset så lite tomt var det allt. Men han får fira när han kommer hem istället.
 
Ikväll blir det lite kalas, då kommer mamma, lillasyster, mormor och roger, faster och kusiner=) 
 

Snart 9

Idag är sista dagen hon är 8!

Imorgon fyller hon 9 år och det är stort för både mig och henne.

Det är 9 år sedan idag värkarna började och tvi fan så ont jag hade. Men det var värt varenda lidande minut utav den där förlossningen för att sen få leva med denna underbart snälla tjej!

Imorgon har hon beställt äggröra, bacon och varm choklad till frukost:)

Så nu ska mamman försöka sova så jag kan ta mig upp innan hon själv vaknar!

God natt


checklista för bebis

Nu är listan för vad som skall köpas till bebisen.. 
 
Det här är det jag tänkt att vi behöver ha hemma i början av Januari åtminstonne så den inte kommer och vi inte har något. Eller inte alls är förberedda rättare sagt. 
 
det finns en checklista på Babyproffsen.se som man kan ladda ner men jag tyckte att det var så väldigt mycket onödigt på den så jag tog lite av den och tog bort VÄLDIGT mycket... 
 
Så här är min checklista.. 
 
 
Så det mesta skall inhandlas när jag åker till Ullared i december men även en del hemma och Jävlar BABYNEST glömde jag ju skriva med!!
 
jo hemma och sängkläder skall sys upp av mamma, och jag ska försöka mig på att sy ett babynest själv ( kanske lite hjälp av mamma behövs) 
 
Kan säkert vara något onödigt på denna listan med men som sagt allt kommer Vi inte att köpa innan utan endel kan man ta lite efterhand, men det viktigaste som behövs de 2 första veckorna vill jag ha hemma, Man vet aldrig hur det går och man vet inte hur man mår eteråt heller så jag vill inte behöva springa på stan det första om jag inte vill... 
 
 

list-älskaren

Om det är något jag älskar att göra så är det LISTOR. mängder av listor... 
 
först på tex allt jag ska köpa, sen renskrivs den, sen skrivs den i viilken ordning artiklarna kommer i butiken, för att sen skriva om och renskriva.. för att sen tappas bort så jag får skriva om dom 2 ggr till för att sen ändå glömma den när jag ska iväg och inhandla det jag skrivit upp så jag ändå inte vet vad jag ska köpa=) 
 
nu är det massa listor på gång.. 
 
  • julklappar
  • julgodis
  • lovisas kalas
  • bebis saker
  • ullareds lista
  • ikea
  • julkorgar
så jag har hur mycket som hellst att göra med tanke på att alla listor kräver sitt... julgodis tex måste jag ju ha recept på allt vilket sen skapar en till lista då jag måste skriva upp allt jag ska ha för att kunna baka det och en lista för vad jag har hemma så jag inte får massa dubbelt eller 2 dubbelt som jag redan har utav mycket... 
 
Ja men du hör ju, jag vet inte om det här är en sjuklig åkomma eller om det är andra som med håller på så här.. men jag tycker det är kul=) 
 
nu är i alla fall en del av julklappslistan klar.. den andra delen innehåller VAD som skall och har köpts till alla, men det kan jag inte lägga ut här eftersom det är några av dom på listan som läser här inne=) 
 
 
FAN nu ser jag att jag glömt två stycken!!
Bara till att skriva om och jäklar vad bra det är med listor för då kom jag på det nu istället för på julafton=) 
 
 
 

morgon promenad

I morses när jag hade lämnat Lovisa på skolan så gick jag ut och gick ca 50 minuter med Betty, och gud så skönt det var att kommma ut. Friskt men så himla fint lugnt och fint det var ute nu! 
 
 
 
Gick 4,5 km. vet inte om det är sammandragningar jag får för det är lixom en spänning som sitter som en linje på tvären över magen. inte som en kramp så som jag minns det från lovisa och den sitter i länge... Gick över efter ett tag men det är ju väldigt obehagligt. Den kom och gick lite men startade varje gång jag ökade tempot lite.. 
 
Men som sagt det gjorde ju inte ont utan var mest ett obehag.. .
 
Rätt kul app tycker jag, den säger hur långt du gått, vad medelhastigheten är och hur lång tid du gått hittills. "runkeeper" heter den. 
 
Nu ska jag äta lite havreklister ( körde gröten för länge i micron och då blir den inte god!) sen är det jobb 10-18 idag igen... 
 
Ha en bra dag!
 

Skydd

Betty hörde något utanför som hon naturligtvis blev rädd för så hon hoppade upp och gömde sig bakom min rumpa!

Bra skydd! Och där ligger hon klistrad nu och ser mindre nöjd ut:)


Grattis pappa på farsdag!

 
Grattis pappa på farsdag!
Du är den bästa pappan jag någonsin kunnat tänka mig och jag vet att du alltid finns där när jag behöver det, även om du just nu råkar vara flera 1000 mil bort. 
 
Jag älskar dig och du är bäst!!
 
 
 
Eftersom pappa är i USA nu så kan vi inte fira farsdag, men han har fått sms och jag hoppas att Jonatan och dom andra är lite extra snälla mot honom idag=)
 

hemmadag

Godmorgon tänkte jag säga men det är det ju verkligen inte nu längre.. 
 
Jag har nyss gått upp, eller för typ en timme sen... Har vaknat minst 100 ggr inatt och sen var jag uppe vid 9 tiden, åt frukost, hängde tvätt ladda maskinen med en ny omgång och övervägde om jag skulle städa lite men insåg att jag va inte alls sugen på det så jag gick och la mig igen. 
 
kollat lite på tv ( på mobilen) och inte gjort något. 
 
Men nu är det paketinslagning som gäller ... 
 
 
Innser dock att jag måste införskaffa mig lite mer inslagspapper, tycker att det är kul att sitta och slå in fina paket, men nu är det många rullar som tagit slut och jag måste fylla på mitt lilla lager=) 
 
Lovisa fyller ju på onsdag som jag redan sagt 100 gånger. Jag har igentligen köpt klart presenter från oss men så är jag lite i valet och kvalet om jag skulle skaffa en mobil till henne. Hon har ju min gamla iphone men den är sprucken och den är riktigt kass. Laddade batteriet så det var fullt på kvällen och sen på morgonen utan att någon rört den så var den helt död... 
 
Och jag hade aldrig funderat på det om vi bott i stan men nu bor vi som vi gör och det är inte någon i närheten hon kan gå till om det skulle hända något. eller vi har ju en granne precis bredvid men det är ju inte alltid dom är hemma... 
 
och så kollade jag på telia och dom har en 4s med abonemang där hon får ringa och sms så mycket hon vill för 349:- i månaden och det tycker inte jag är farligt... Dessutom så kommer hon ju inte vara på ritids lika mycket nu när bebisen kommer och det innebär att hon även kommer att vara själv någon timme eller två på eftermiddagen när jag jobbar... 
 
så ja ... vad tycker du??!
 
svårt svårt svårt... 
Jag får ta mig en funderare på det, nu är i alla fall ett paket klart.. 
 
 
 

Lovisa ska ha kalas!

På onsdag fller Lovisa 9 år och då ska hon nästa helg ha kalas. 
 
Eller hon ska ha PYJAMASPARTY! vilket innebär att man sover över och är uppe hela natten som hon själ beskrev det... 
JIPPI!! 
 
Din mamma är höggravid men tänk inte på det. Klart du ska ha massa kompisar som sover över min lilla prinsessa!
 
Hon har även beställt Tacos, dricka, chips, ostbågar, godis, en jättestor frukost med äggröra och bacon. Du vet sån frukost som det är på hotell vill vi ha dagen efter... 
 
" öm hm ok, kan ni sova till åtminstonne 12 då så jag får sova några timmar på natten där elle?" 
 
Ja men vad fan det är bara en gång om året hon fyller tack och lov så det ska jag väl klara=) och nu är det försent att ändra sig. Dom får  ju ligga på överväningen och mysa med vårt nya husdjur som kallas MUS! 
hahahaha
 
 
 
 
 

snart tar jag helg

Om 1.5 timme så tar jag helg i ett och ett halvt dygn!
Idag jobbar jag 10-14 och sen ska jag hem till Svärmor och Svärfar på lite lunch=) 
 
Igår låg jag uppe och kollade på Mannen som kunde tala med hästar, den som är gammal, tror den kom ut när jag var liten. Men så jäklans bra den är. 
 
Och där låg jag och bölade som ett barn när hon lämnar " the horse visper" och åker hem till storstade och lämnar honom för gott... och hästen som blir så bra och fin igen och dottern som får tillbaka sin livskamrat... ja men du här ju... fy bubblan... det enda jag skulle vilja ändra på är att mamman stannar kvar på ranchen och dom lever lyckliga i alla sina dagar... 
 
 
naw blir ju lipfärdig igen bara jag ser denna bilden... 
 
men nu får jag luta med det... 
 
Det är kul för det är flera stycken som kommit in och köpt julklappar både idag och igår, jag blir nöjd när folk är ute i god tid med sin klappar och förhoppningsvis slipper att springa runt som yra höns 2 dagar innan jul när alla andra är på stan och gör sina inköp. 
Jag har köpt klart till 
  • mamma
  • pappa
  • mormor
  • linn (lillasyster)
  • pappas tjej
  • farfar
det är ju i alla fall en liten bit på vägen sen är det ju några jag ger julkorgar till med... Alltså stora korgar med frukt, glögg, nötter, utvalda tidningar, hemmagjort godis och lite annat smått och gott... 
 
Till Jonatan har jag ingen aning vad jag ska köpa än, inte till lovisa heller. nä och det är ganska många jag inte vet vad jag ska hitta på till. men jag hoppas attd et dyker upp så småningom=) 
 
Och vet du vad???!!!!
 
I morses när jag vaknat eller jag låg och var på vg att vakna så hör jag ett krafsande ljud, något så in i helvetes snabbt som springer över golvet i datarummet ( ligger över vårt sovrum) och sen kraffs kraffs igen... 
 
Och til och med betty reagerade, vilket inte hör till vanligheten. Hon kollade upp i taket och undrde vad fan som försigår där uppe... 
 
IIIIIIIIIIIiiiiiii så jäkla ÄCKLIGT!!! 
 
'
 
En sån här liten jävel är det!!! 
 
Och det som är mest irriterande är att jag har näst intill panikångest när jag gick upp och runt i huset i morses för jag är så fruktansvärt rädd för att möta den när jag går eller att den ska springa ut frammför mig för då tror jag på riktigt att mitt hjärta kommer att stanna. 
 
Och nu det som är irriretande... Här ser den ju supersöt ut... inte alls skräckinjagande och farlig ut som den är i verkligeheten! 
 
fan det räcker med att jag skriver om det så börjar det krypa på mig..yäck!!
 
Det här messet kommer Jonatan vakna upp till borta i USA! ha! 
 
 
det kan han gott ha för det enda jag sa till honom innan han skulle åka var 
"du MÅSTE (med betoning på MÅSTE) se till att musen är död innan du åker"
*-ja men det gör jag gumman* fick jag till svar varenda gång jag sa detta...
 
" är musen död än??" 
" öööö höööm jag tror det fällorna låg upp och nedpå men jag såg inte riktigt men det är den"
 
ÖÖÖÖ HÖÖÖÖMMMM det är den INTE!!!! jag hörde den!!!!!!!!! FAN FAN FAN FAN FAN  jag vågar inte ta i musfällor om den ligger där mosad för då tycker jag synd om musen, emn nu är det enda jag vill att den ska DÖ flr jag är på helspänn hela tiden när jag är hemma... 
 
haha det roliga är sn att jag pratar i telefonen på vägen in till jobbet och säger " vad ska VI göra" " jag vet inte vad VI tar oss till om den ska vara kvar i huset" och när jag då säger VI är det mig och Betty jag syftar på ... 
Typ som om Betty bryr sig det minsta om att det är en mus som härjar runt i huset!
 
när nu ska jag googla på "döda mus"
 
Ha en bra Lördag!
 
 
 
 

Vill ha!

Typ en sån här skulle jag vilja ha!

Så himla mysigt jag och bebisen kan ha under amningsstunderna i en sån här!:)

Avslappnad till 1000 lär man ju bli och inget obekvämt uran bara skönt och lite gungande med en gungande fotpall!

Gud så skönt!!

Sen behöver den ju inte se ut exakt så som på bilden men samma funktion i alla fall:)


Fredag och ensamtid

Hoppla på er och idag är det FREDAG!! 
 
Även och jag inte är ledig hela helgerna längre så är det alltid skönt med fredag, det innebär ju trots allt bara 4 timmars jobb på lördagen SEn är det helg! 
 
Idag jobbar jag 10-18 och sen ska jag hem och ta det lugnt för jag lär ha ONT!
 
I morses efter att jag hade lämnat Lovisa på skolan så åkte jag och Betty till mamma och gick ut och gick en prommenad ihop. Beöver komma ut lite i friska luften och det är lika bra att passa på när det är morgon och innan jag har fått allt för ont för att orka gå. Dock måste jag köpa nya skor att ha ute när jag knatar mig fram för dom jag har trillar isär mer och mer varje gång jag änvänder dom.. 
 
 
blek blek blek... 
 
Nu är jag på jobbet och har massor att göra så det är dags att sätta fart!
 
Ha en bra fredag!
 
 
 
Joantan har kommit fram och det har gått bra med alla flyg och byten =) 
 

Jonatan på väg...

Nu sitter Jonatan på flyget och har nu lyft från Paris och är på väg mot Atlanta där han gör sis sista mellanlandning innan han tar sista planet till Slut destinationen!
 
Jag har inte tyckt att det varit något jobbigt utan snarare att jag varit så glad för hans skull och att han ska få komma iväg på en semester och att han verkligen förtjänar en resa!
 
MEN!
 
Så här tyckte jag INTE i morses när jag sa hej då och gick ut till bilen!
 
Jag började fundera på vad fan jag håller på med! Hur kunde jag tycka att det här var en bra ide?? det är ju det dummaste en människa någonsin kunnat komma på tanken att göra! Åka till USA och MIN pappa utan MIG!? VA!!?? hur kunde jag gå med på det här?och vaddå HAN förtjänar?! JAG DÅ!????!!
och det värsta av allt är ju att det i stort sett var MIN ide!!!!!
 
SJUKA SJUKA FRIDA!! 
 
Jag grinade när jag kom ut och funderade i några sekunder hur jag ska klara mig i 12 dagar utan Jonatan, han är ju mitt allt!! 
 
Men så tog jag mig samman, skällde på mig själv för att jag betedde mig som en fjant och intalade mig att det här vist kommer bli bra och att både jag lovisa och betty kommer att klara detta och att Jonatan faktiskt visst förtjänar det!
För sen kommer han hem som en ny och glad man som älskar sin sambo mer än något annat;) 
( eller vad tror du?) 
 
Och nu är jag intalad på det, allt kommer vara bra och snart kommer han hem igen och dom kommer ha så jävla kul där borta och jag unnar honom verkligen det!
 
 

Kvällsmat

Hemma!!!!

Åh så jäkla skönt att inta soffan! Har så jäkla ont i ryggen så jag vet inte hur jag ska bete mig för att behärska det.

Har tagit in ved för några dagar och tänt i spisen och hunnit dammsuga lite snabbt på nedervåningen. Och nu äter vi lite kvällsmat!

Så jäkla gott i all sin enkelhet! Smörgås med ägghack ( hårdkokt ägg, lite majonäs, dill, salt och peppar.) och en riktigt jäkla god juice!! Den måste du prova om du inte redan gjort det!
Fick den hos Jajje i söndags och den är sååå god!

Nu tv!


V 30

Då har jag idag gått in i vecka 30! 
 
VECKA 30!!!!!!
OMG det börjar närma sig nu!!!!
 
Igår var vi hos barnmorskan och gjorde den vanliga undersökningen plus att jag tog lite prover och så... 
Magen växer som den ska, följer en exakt kurva, och bebis ligger lite som den vill fortfarande igår med huvudet nedåt men ibland på bredden som en ostbåge och ibland med huvudet uppåt... 
 
 
Här är magen idag... 
 
Hade glömt av denna tunikan och sist jag använde den var när vi åkte till grekland i september så den var aningen tightare nu än då om man säger så=) 
(dock förknippas den med krocken för jag hade den på mig första gången efter inköpet när jag smällde med bilen)
 
 
Nu harj ag gått upp 4.5 kg och det känns väl helt ok antar jag. Eller nä det gör det inte för jag håller på att få chocken när jag ställer mig på vågen och tycker inte alls att den borde ha gått upp utan jag tycker hellst att den skulle gå ner=) 
 
Men jag antar att det är bra att gått upp 4.5 kg på 7 månader är bra. Och jag hoppas att jag kommer kunna hålla mig de sista månaderna med så att jag inte sväller som en gulgris det sista! 
 
Läste att bebisen ( extra blod, vatten, morderkaka osv) utgör ca 3-3.5 kg av den totala viktuppgången hittills och dom andra 1-1.5 kg vet jag precis vart dom ligger!! 
MY ASS!!!
 
 
 
 
 

USA och vardag

Jag har precis kört Lovisa till skolan och äter nu lite frukost.
Om 30 minuter ska jag köra Jonatan till Göteborg och Landvetter där han ska gå på planet till USA!

Känns lite tråkigt att han ska åka faktiskt men det låtsas vi inte om så han inte får dåligt samvete eller ångest:)

Direkt efter att han är lämnad så åker jag tillbaka till skövde och jobbar till 18.00. Sen är det mys med Lovisa som gäller i 12 dagar framåt!!

Går växlade han lite pengar som jag fasar för bara kommer räcka till att hålla sig lugn på flygplatserna.


Sömmerska

Är hemma hos mamma och syr idag.
Jag hjälper ju henne med lite sömnad ibland då Jon har väldigt mycket att göra och idag är en sån dag.

Men nu är det dags för första rasten och den är välbehövlig! Jag vet inte vad jag har haft för mig inatt, vält ut glas, kollat efter möss, städat, sovit i omgångar, och vart riktigt jäkla irriterad över att jag är så förbannat osmidig så det är jobbigt att ta sig ur sängen på ett bra sätt!

Och nu kom jag på det sjukaste!! Jag vaknade inatt av att jag var så sugen på något och gick upp och åt tre ballerina kladdkaka, skummtomtar och drack 4 eller 5 glas mjölk!!

Haha men Gud vad sjuk jag är går upp mitt i natten och äter snask! Det är första gången och det var den 4/11-13 det är ju värt att notera!

Nu blir det fika!

Jag dricker aldrig oboy annars. Det är bara hemma hos mamma jag tycker det är gott och här skulle jag inte få för mig att dricka något annat eller för den delen!


Kallt

Fy vad kallt det är ute nu! Och inne!

Det vill inte ta sig i spisen ( ved grejen) så nu har jag gett upp och lagt mig i sängen i stället!
Skitved!!

Jag har så jäkla ont så jag fixar inte ens att sitta/ligga i soffan idag vilket är mindre kul.

Har jobbat för länge idag antagligen och då får jag skylla mig själv antar jag.

78 dagar kvar nu! Får chocken varje gång jag går in på appen och kollar. Är så van vid att det står typ 156 dagar kvar... Och jag är väl troligtvis lite efter då jag inte alls hänger med på att tiden faktiskt går.

Nä annars har det inte hänt något idag.
Börjar planera lovisas kalas lite smått. Hon ska ha pyjamasparty! (Skjut mig)

Och det skall vara nästa helg, inte den som kommer nu utan helgen därpå vilket innebär att jag är själv för Jonatan är ju i USA då....

Så det blir kul:)

Hon hade ju inget förra året så jag ska inte gnälla för det är mitt eget fel. Hon ville egentligen ha ett Ridparty där alla ungar skulle rida! Men det styrde jag av med en förklaring på att jag är så gitt som höggravid och kan knappt gå vissa dagar och då kan jag inre springa runt med massa ungar som skall rida och lyftas upp på hästarna...
Så där var hon snäll Mot sin mamma!

När räknas man förresten till höggravid?!
Jonatan tycker att det är nu men jag har svårt att inse det i så fall.

Nä farao nu får jag ropa ner Jonatan så han kan ordna lite värme åt oss här!

( vi kommer frysa ihjäl på dessa två veckor han är iväg!)


Söndagsmorgon

Sen frukost idag som blev ostkaka med sylt och grädde.

Dock blev jag så jäkla illamående när jag åt så nu har jag lagt mig i sängen lite för att vila ett tag och hoppas på att det släpper!

Ikväll ska vi på kalas igen. Idag är det Jajje som fyller år. 24 år!! Hipp hipp hurra!!


flytt och thai

Jonatan vaknade upp med en ångest som heter duga.
 
Jag som inte kunde somna för att han snarkade så förbannat ( gör det när han druckit) så jag gick upp och la mig i lovisas säng för att få sova några timmar. Och kvart i 9 så hör jag honom vakna där nere och 20 sekunder senare kommer han uppspringande lägger sig bredvid mig och säger 
 
" ska jag verkligen till USA eller har du lurat mig??"
" nä du ska åka på torsdag och ska vara borta i 11 dagar. Det kommer bli skitkul!"
" öm hm åhh ööhhh fan, öm. Själv. kan inte du åka med då? , ömmm.hmmmm nä vad fan... så länge med... gny gnäller..."
 
(typ så höll han på ett tag eller rättare sagt till och från hela dan) 
 
men det kommer bli skitkul för honom, och det är han värd så som han jobbat och slitit. Tror att det är välbehövligt för honom att komma iväg. 
 
Jonatan är mest i chock, dels för att han ska åka och att frammförallt jag inte är sur eller grinig över att han ska åka utan att jag faktiskt uppriktigt sagt är riktigt glad för honom. 
 
Och jag är lika chockad jag, är kanske graviditeten det med.. vet inte vad jag ska skylla på riktigt. 
 
Annars idag så har vi Varit i Floby och hjälpt till med en flytt. 
Och sen åkte vi till mamma och hämtade henne och lillasyster, och sist Lovia för att gå ut och äta på Thai house. 
Så jäkla gott men jag är så mätt så det är obehagligt. 
Märker att det inte riktigt får plats lika mycket som vanligt eller som det gjorde förut utan att det blir mindre plats för magsäcken och mer till bebis. 
 
 
så blev det i håret, mörkare och glansigare. Skönt med lite ny färg och lite uppdatering i något av det positiva hållet när allt annat bara blir tjockare... (rumpa mage och bröst)
 
 
 
Nu har vi i alla fall kommit hem som du förstår och jag är igentligen dö trött efter att kappt ha sovit 4 timmar i natt och dessutom inga bra timmar, men ska ta och lägga in lite nya kunder i kundklubben så dom finns i systemet tills på måndag när vi öppnar. 
 
Vi har "fått" ett riktigt bra program eller det är en kundklubb där vi kan ha koll på vad kunden köpt för produkt och storlek för att lättare och snabbare kunna hjälpa kunden nästa gång den kommer in. 
Eller om man tex har en man, sambo, kille som vill köpa något fint så vet vi vilken storlek du har och då kan han enkelt och smidigt gå in och välja färg osv och ge dig en liten fin present, julklapp eller vad man nu vill ge=) 
 
Bra va??
 
 
 

Lyckad kväll och impuls till USA!

Har för en stund sen kommit hem från kalaset/ festen!

Vi har haft en riktigt bra kväll, jättegod mat och massa skratt precis som det ska vara!

Och nu har vi bokat en biljett till USA åt Jonatan. Så på torsdag åker han till pappa och är där i 11 dagar... Så på torsdag blir jag gräsänka.

( Jonatan är inte nykter tål att tilläggas men han vill gärna åka dit och nu ville han promt boka inatt så ja...)

Kul när han vaknar imorgon. För idag (inatt) fanns det inga problem eller hinder till varför han inte skulle kunna åka förutom om jag tyckte det kändes jobbigt att vara själv, men jag tycker absolut att han är värd en resa!

Men just nu tycker han att jag är världens bästa flickvän och jag har fått sådana kärleksförklaringar så jag funderar på att skicka honom till USA en gång i månaden om han blir sån här varje gång! Då kanske han till och med friar i fyllan nästa gång;)

Nu stensover han och jag ligger naturligtvis vaken och kan inte somna. Klockan är halv 4 for fuck sake!!!!

Sov människa sov!!!

Håret blev mörkt i alla fall... Får ta kort imorgon.

Nä om jag skulle försöka sova då, börjar må redigt illa kan jag lova!

God natt sov så gott


Tjopp

Nu är färgen i och paketen inslagna så nu väntar jag på att färgen ska verka klart så jag kan studsa in i duschen sen.

Det är konstigt att det alltid tar längre tid än vad man tror att göra saker. Och det konstigaste av allt är att jag blir lika förvånad varje gång när jag inser att jag är sen!

Totalt omöjligt att lära sig att vara ute i tid ju!
Blir intressant att se hur jag ska lyckas vara i tid när jag har en liten bebis som ska med överallt. Lovisa är det ju liksom inga problem att få i tid då hon gör allt själv!

Nä nu ska jag kolla om det är klart i håret!

Och sen kommer det ständiga problemet, VAD FAN SKA JAG HA PÅ MIG???!!!
Det är ju ett problem i vanliga fall men NU! NU ska vi inte prata om. Rumpan är för stor för att ens visa sig bland folk och magen är inte lätt att få ner i mina vanliga kläder längre. Eller det går inte för allt slutar på halva magen....

PROBLEM!!!


Kvalitetstid med mamma

Igår när Jonatan skulle åka till jobbet så åkte jag till mamma och umgicks hela kvällen och sov sen över:)

Idag ska jag ligga i soffan och ladda för ikväll ska vi på fest!
Så jag tänkte att det kunde vara kul att vara vaken längre än till 20. Och att jag inte sitter i soffan med öppen mun och dreglar:)

Ska försöka hinna färga håret med för det är verkligen på tiden. Det var det Ulf även för 2 månader sen med men nu måste jag verkligen...

Det händer något konstigt just nu...

Jonatan värmer mat till oss som vi ska äta till lunch och nu hör jag hur vattnet rinner och disken plockas med...
Jag är fullkomligt i chock!!!

Jag vet inte hur jag ska hantera det?! Ska jag säga att han är duktig? Ska jag gå ut och hjälpa honom? Ska jag ligga kvar och låta honom hållas?

Jag vet inte hur jag ska hantera det så jag ligger som i trans i soffan!!

( läs med en viss ton av ironi;)

Oj oj oj nu är maten färdig bäst att rusa:)

( bild på lillasyster och Betty i morses)


RSS 2.0