bilder

Herregud vad bilder det blir för att få med alla varor... och alla varor är ändå inte med utan bara ett antal väl utvalda=)
vill ni ha ett smakprov??
dum fråga klart ni vill!
Victoria som är på de flesta av våra bilder är GRYMT! både trevlig, och snygg. en riktig guldklimp och vi hade tur som fick ha henne som modell!=)


Resten får ni se när sidan är klar=)
NU ska jag fortsätta med bilderna så det blir klar någon gång!

sport

Idag när jag va på gymmet så va det en jävla massa ungdomar där.. gick nog på någon form av idrottsgymnasie och vad jag tror efter att stått bredvid dom ett tag så tror jag att det va typ hockey eller något sånt och det va alltså ett 10 tal killar och 1 tjej...
en tjej som inte var så värst kvinnlig utan en tomboy!
och det fick mig att tänka en del... först på kvinnor i hopckey... och kalla mig vad fasen som hellst men vissa sporter är killsporter och vissa är tjejsporter... Jag tycker att balett, konståkning mm är tjejsporter tex, det är sporter där man ska vara smidig och grasiös
likaväl som jag tycker att hockey är för killar, det är hårt och tufft spel inget för tjejr..
sen tycker jag att sporter där man måste skilja på tjejer och killar visar at det inte är på samma villkor...
risdport är bra... där tävlar män och kvinnor på precis samma villkor och den som är bäst oavsett kön vinner och oavsett kön på hästen.. inte tjej hoppningar där man tävlar med ston eller valackar/hingstar eller mäntävlingar...
det ska vara på samma villkor i samma tävlingar och kan inte en kille komma upp till samma nivå som tjejerna i en viss sport hör han inte hemma där, och lika så med tjejer i killsporter...
nu ska jag ta och lägga upp bilder på webbsidan!=)
och fasen vad jag längtar tills det är dags för lussekatter, julmust skummtomtar och pepparkakor för min del!! kommer bara säga slurp så är allt borta!=)
ska nog ge mig på att baka något ikväll när jag kommer hem.. får se vad det blir idag!=)

lussekatter

Har precis gjort en sats med lussekatter! smaskigt som attans! (jag har dock ej smakat än)=)

här kommer receptet på dom jag gjorde... väldogt smidig deg va det!!=)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör/ margarin
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella/kvarg (1 %)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 1 g saffran
  • 1 ägg
  • ev 1 1/2 dl russin
  • ca 16 dl vetemjöl

Till pensling

  • ägg

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, häll på mjölken och ljumma degspadet till fingervärme, ca 37˚C. Blanda ner stött saffran i degspadet.
  2. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet och kesella, salt, socker, och ägg. Rör tills det har löst upp sig. Blanda ev. i russin.
  3. Arbeta i så mycket av mjölet att degen blir smidig och släpper degbunkens kanter. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, 45-60 minuter.
  4. Arbeta degen några minuter i degbunken. Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord. Knåda i resten av mjölet. Baka ut den till julkusar, flätor, längder eller julkakor. Lägg bröden på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk till knappt dubbel storlek, 30-45 minuter.
  5. Pensla dem med ägg.
  6. Grädda små julkusar mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter, längder, flätor, kakor i nedre delen i 200-225 grader, 15-20 minuter.
  7. Frys de som inte går åt och ta fram vartefter de ska ätas.



Tisdag och nya tag

Nu är veckan igång igen...
Igentligen igår men eftersom jag inte va på G igår så känns det som om den börjar idag=)
Låg länge i sängen och vred mig och kände efter i varenda kroppsdel om jag verkligen mådde bra idag eller om jag inte skulle kunna med gott samvete få ligga kvar och hoppas träningen idag med.. men till mig fasa så mådde jag verkligen prima! FAN FAN FAN FAN tänkte jag... men det va bara till att gå upp och klä sig och sen åka ner till gymmet och röra på det feta arslet!
6 km + styrka blev det...

inte så illa pinkat ändå.. va tvungen att väga mig idag med... har ätit socker mjöl druckit frick som en jäkla gris nu i veckan och för att inte tala om i söndags när det va kalas hela tiden...
vi åt INGET nyttigt på hela dan , när jag tänker efter så åt vi nog ingen mat för det hann vi inte utan det va bara kakor, tårtor och glass och god JULMUST. det bara vattnar sig i munnen är jag tänker på julmust och skummtomtar... ååååååhhh vad gott...

men jo yillbaka till vågen.. jag vägde mig ialla fall för att se om jag skulle vara så illa tvungen att träna 2ggr om dan denna veckan och som tur va så låg jag vara några hg över förra veckan så det var helt ok... men nu får det vara bra med flötandet.... (för denna veckan)

måste ta tag i baknadet innför jul med=) jag har ju massa planerat som måste bakas och stojjas innan jul... och så måste jag fortfarande köpa några paket till den förbannade adventskalendern!! skit!!!!!!!!

på torsdag ska den vara färdig för att börja öppnas....

Idag ska jag försöka gå hem lite tidigare så jag kan ut och rida med... =) jag saknar verkligen den tiden då man var ute red och bara hade det så jäkla kul, inga tvång inga måsten man bara hade kul... tränade och tävlade bara för att det va kul.. eller tävlade gjorde jag inte för att det va kul det gjorde jag för att jag hade (har) en häst som verkligen förtjänade att få tävla.... och för att mamma och hennes gubbe anmälde mig till tävlingar mot min vilja=) (jag är för nervös för att göra det själv)

nä nu blir det till att jobba vidare...

Jo fick denna av pappsen som han köpt med sig när han åkte från USA.. den lukta riktigt riktigt gott!!

Kan jag verkligen rekommendera er!


Ingen träning

Jag va så trötter i morses så jag låg kvar och sov ist för att träna... eller inte med flit utan snarare pga att jag inte vaknade när klockan ringde och det här inte till vanligheterna hos mig.
Jag brukar alltid vakna väldigt lätt och för det mesta innan klockan ens har ringt.. men inte idag, odag som jag som en klubbad säl!!
Har betalat alla räkningarna nu på morgonen och fy fan vad tråkigt det är!!
Blir så deprimerad när alla pengar försvinner utan att man ens har fått något för det (känns det som iaf)
Jobba jobba jobba och betala räkningar ... kul kul kul kul....
Helgen har iaf varit bra, pappa har kommit hem från USA efter 6 veckor så han har varit och hälsat på oss i helgen och så igår fyllde både min lillasyster och kusin år så söndagen blev en kalasdag...
Har inte så mycket att säga idag, (än så länge iaf.. är lite nere känner jag... tror att jag ahr något i kroppen, har inte kännt mig 100 på ett tag nu och varje gång jag tränar så är det som om kroppen skriker att den inte vill och jag tvingar den ändå och så är det sur på mig dagen efter för då är den lika trött då med...
ja jag hlóppas att det blir bättre snart...
Nu ska jag packa upp vouge strumpor=)
Ha en bra dag!! kramar

twillight!

Igår efter jobbet så drog jag och minsta lillasyster Moa på bio! TWILLIGHT!!! som vi längtat och så bra den va!!

Jag var väl en av dom äldsta i salongen och jag lipa som en jävla barnunge näst intill hela filmen igenom och småtjejerna som tsatt rumtomkring satt och små fnittra hela tiden! och fatta inte alls att det va sorgligt!

Men det va ialla fall riktigt bra!

har igentligen inte så mycket att säga idag har så mycket att göra, vi har ju Ballongjippo i butiken idag! köp det du vill ha och när du ska betala får du smälla en ballong och få en %lapp som ligger i ballongen och så får du den % på hela ditt köp!

En  dam hon fick 50% nyss tror ni att hon va nöjd??=)

Super kul grej tycker jag!=)



Jag kom ju på att jag inte visat er min nya vinterjacka! Jag älskar den! lagon tjock lagom lång och allt e bra! man ser inte så fruktansvärt fet ut i den som man gör i de flesta vinterjackor!


Adventsljusstake

vilket svårt ord.. eller iaf jobbigt att skriva fick ju riktigt tänka efter när jag skulle bokstavera det...
jaja, igår mitt i allt stök som jag höll på med så var en av grejerna att göra iordning årets adventljusstake...
så här ser våran ut iår.. kul att variera sig lite tycker jag inte ha samma jämt=)

Tjockisstatus

-0,3 denna vecka!
sammanlagt - 6 KG!!

pyssel

Jag håller just nu på med ALLT sammtidigt, det enda som fattas är väl att jag får för mig att börja baka mitt i allt nu med.. och tro mig, tanken har passerat några ggr... men inte tillräckligt mycket för att jag ska ta tag i det... TACK OCH LOV!!!!

Har precis slagit in en massa små-paket till Lovisas paket-julklalender... ni vet en sån där som hänger på väggen och så är det 24 småpaket i den och man öppnar ett för varje dag....
jag broderade ju en förra året när jag och jonatans mamma var i Norrland och hälsade på, skitnöjd var och är jag fortfarande att jag klarade av att göra en=)
MEN

det MÅSTE vara det SÄMSTA JÄVLA PÅHITT NÅGON NÅGONSIN kommit på!!
Har du barn och inte börjat med en så BÖRJA INTE me det!!! JAG VARNAR DIG!!
dU SOM INTE HAR BARN OCH KANSKE FÅR I FRAMMTIDEN, FÖRSÖK INTE VARA EN BRA FÖRÄLDER OCH GÖRA DET SOM EN KUL TRADITION ATT HA EN SÅDAN!! det är inte KUL!!
det ger mig ångest! 24 st små paket som skall hittas och tro inte att du någonsin hittar 24 paket för en 10a styck!
det blir mellan 10-50 och sen gånger 24 st så är det heller inte billigt längre...
och sen sist men inte minst så ska du slå in allihopa och sen knyta snören runt för att sen knyta upp dom på kalendern!

SKIT TRÅKIGT ÄR DET!!!!!!

Och som om inte det vore nog så kommer du aldrig att kunna sluta me den när du väl börjat för då har bu barn som är missnöjda för all frammtid och då har man helt plötsligt förvandlats till världens SÄMSTA förälder och har dåligt sammvete resten av livet för att man inte orkade/ville/ hade tid.. för den där paketkalendern... den tiden kunde jag ju tagit mig och bla bla bla och så tänker man inte på hur sinnessjukt mycket man hade att föra ändå...

och alla andra klappar som ska fixas, tänkas ut och köpas!!

Så jag hoppas verklige att Lovisa verkligen uppskattar detta när hon blir stor!
Gör hon inte det vet i fan vad jag gör, kräver att jag ska få en sån varje jul tills jag dör annars får hon ingen del av arvet??!




fisk till middag

Här om dagen satt jag och kolla på halv 8 hos mig.. Och då va det en som bjöd på Gös... Och eftersom vi äter fisk så sällan här hemma så tänkte jag att det kunde vara kul att prova, jag tycket att det är lite svårt att veta vad man ska göra med fisken... panera är ju inget kul och lax i ugn äter vi ju endel eller det är det enda i fisk form vi äter så ville prova något nytt och det va riktigt gott... eller jag och Jonatan tyckte det ialla fall.. Lovisa bara grimmaserade, men det va nog mest för att jag va korkad och svarade på att det a purjolök i och då passade det inte fröken Nävarp att äta...

Här kommer receptet för er som vill pova en god och enkel fiskrätt!!

Göspaket
4 st gösfiléer (200 gr/st)
120 g smör
2 st små morötter tunt strimlad
1 st liten purjolök, tunt strimlad
1.5 dl färsk dill, hackad
0.5 st citron, saften
Peppar
Salt
Ugnsfolie


Göspaket
Värm ugnen till 225 grader.

Dra ut 4 stycken folie ark på ungefär 80 cm vardera.

På varje ark läggs den strimlade purjolöken och morötterna.

Stek gösfilen i stekpanna någon minut på varje sida, lägg sen upp fisken på grönsakerna.

Lägg 30 gr smör på varje fisk, strö över hackad dill.

Lite citronsaft pressas över.

Vik över folien och gör fina täta paket.

Ställ in i ugnen i cirka 12 minuter.


Servera med en god sallad, och pressad potatis!








Jag serverade med romsås och potatismos och till mig blommkål...


SMASKENS!!


Webbutik!

Är så piggig i magen, vi häller ju om ni kanske vet på att skapa en webbutik till vår matkbutik, eller vi och vi, inte jag självkalart utan killarna på viström webb och grafik håller på att bygga upp den och snart är den färdig det är bara lite småsaker som skall fixas och så ska alla produktbilder läggas in men sen!! sen är den klar och det ska bli super kul!!
visst är den fin!!! jag är supernöjd!!=)
Återkommer med adress när den är klar!!=)

vill ha...

O my gosch vad mycket fint det finns på nätet....
Jag har inget som hellst svårt at förstå dom som här nä-tshopping-beroende, jag skulle LÄTT kunna bli det om jag inte hade haft lite mer innanför pannbenet!
Så lätt ju, bara klicka på det man vill ha och sen betala.... så trillar det ner ett paket i brevlådan några dagar senare, och nu ser jag dessutom på Nelly.com att dom erbjuder att man får shoppa nu och betala i febriari...
SMART!!!
detta vill jag ha... här kommer med andra ord min ÖNSKELISTA jonatan=)
hur cool va inte denna lixom???!!!!
och sen vill jag att det ska se ut så här hemma en morgon när jag vaknar...
herre min je vad fint!!!

ojojoj

Tisdag och ikväll är det DESPETATE HOUSEWIVES!!!

JIPPI!!!


Träningen idag gick lika bra som igår, körde på 1 mil idag med!! Och fasen vad stolt man blir över sig själv när man verkligen kört gärnet!!=)

Idag när jag skulle göra mig i ordning så var det 2 damer på andra sidan skåpsraden som pratade om vädret.. eller rätare sagt om snön... och att den inte komit att det är så skönt att den inte kommit, men att det är kul att ha den på jul, eller att den SKA finnas där på jul, sen kan den försvinna på julnatten och sen kan den hålla sig borta, det är jobbigt att köra bil när det är snö, att det är jobbigt att gå när det är snö, att det kostar kommunen mycket pengar när det är snö, att det lyser upp och blir lite ljusare ute när det är snö.... så här höll dom på i 45 (!!!!!) minuter!!! hela tiden som jag var innen i omklädningsrummet höll dom på att prata om SNÖ!!!

HUR??? HUr kan man prata om snön i 45 minuter??????
Hur fan är det möljligt att komma på saker att säga om snö i 45 minuter????
Helt OTROLIGT! och vad kul samtalsämne!! när greta kommer hem till maken frågar maken "ja ha sa Britta något kul idag då?" ja men vet du ??! hon berättade att hon vill att snön ska försvinna på julnatten! "


Ve o fasa

Jag har precis avslutat det bästa träningspasset jag någonsin gjort hittills!! Sjukt gött!
1mil på 46 min!!! + styrka på det!!!
Nöjd som fan är jag!!


vill ha godis!!!

Jag skulle kunna dö för en stor godispåse nu. som jag fick ätta och inte få ångest eller dåligt samvete efter att jag tryckt i mig den...

och nu ska jag berätta en sak... förut så skulle jag lägga en sak längst upp i skafferiet och fick klättra för att få in den eller snarare nå upp, och så fick jag se att det stod godis där. Definitivt inte färskt! och jag kolla i den kände lukten tog en godis bet av en bit, kände hur förbannat jävla gott det var sög på den ca 5 sekunder och sen SPOTTA JAG UT DEN!!!!!
jag vet jag är sinnessjuk!!!!!!!!

och nu... jag är ju fortfarande lika godis sugen och för att inte tala om bullarna som ligger i frysen.... GAAAAAAHHHHHHHH

OCH
jag är helt själv här hemma ingen Jonatan ingen Lovisa, jag har all chans i världen att fuska lite (läs MYCKET, vräka i sig talar vi om nu) utan att någon får veta... MEN vad gör jag????

jo jag steker 2 ägg skivar lite gurka och tomat hittar några halvruttna kräftskärtar i kylen och 2 finnchrisp....


Det här!!! lika tråkigt som det ser ut lika tråkigt va det att äta det!!!!!

jag vill ha en flötig kebab pizza med pommes på och coca cola att dricka och sen lösgodis, marängswish och chockladpudding och sist men INTE minst saffransbillarna!!!

nu ska jag lägga mig för att inte falla för frestelsen.. och Jag är inte ett sugg trött för en gångs skull... tror att det är godissuget som håller mig vaken och pigg!!!

God natt kl 19.13 en fredagkväll!

(så här va det inte för några år sen, då va jag uppklädd från topp till tå och lite småfull vid det här laget)
*trevliga minne*




- i cm

hitta min gamla lapp som jag skrev upp mina mått på precis...
och från att jag börja köra med LCHF så har jag nu minskat med

36.5 cm

Och jag måste erkänna att jag tycker att det är sjukt mycket och jag borde ju vara toppen nöjd!!!=)

Kolla hur mycket som försvunnit på magen och så gämmförde jag med hur mycket det va förut och det är ju jättestor skillnad!!

Så himla kul när man kan se skillnaden så tydligt som man gör med måttband!!=)

nä nu ska jag ta tag i städningen!
va ju bara tvungen att uppdatera er=)



Himelskt goda saffransbullar!!

såg att ni ville ha receptet på dom supergoda saffransbullarna!
och SJÄLVKLART ska ni få det! och baka dessa! perfekt att ha hemma nu till advent!

Jag gjorde dubbel sats direkt. Och tur va det!=)

Ingredienser

125 g smör
5 dl mjölk (standard)
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 g saffran (dvs 2 påsar) + en sockerbit att mortla det med
ca 15 dl vetemjöl
russin om så önskas

Fyllning:
200 g rumstempererat smör
1 dl socker
150 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker

1 ägg, till pensling
pärlsocker att strö över

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör ner saffran (mortla helst först tillsammans med en sockerbit). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, saltet, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin alt med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×40 cm. gör den inte för tunn, då blir det inte så där härligt fluffiga bullar!

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Om man vill ha russin i så strö lite russin längs ena långsidan, den man sedan börjar med att rulla så de hamnar i mitten av bullen. (För extra saftiga mjuka russin kan man  blötlägga dem en stund först

Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, gärna ganska tjocka för stora maffiga bullar! Lägg dem i formar.

jag använde även en muffinsplåt så dom inte skulle "flyta" ut för mycket!

Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker.Grädda mitt i ugnen, 250 C, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

 


glömde ta under bakningen men här kommer det färdiga resultatet=)



LYCKA TILL!!

Tjockisstatus!!

- 1 kg denna veckan!!
sammanlagt - 5,7 kg!!!
så förbannat skönt!!! snart -6 kg
och jag ska vara ärlig att jag va sååå nervig för jag bakade igår, supergoda saffransbullar och jag kunde inte motstå dem så jag tog en och hade fruktanssvärt dåligt sammvete i morses och ångest om inte vågen skulle visat - idag....

volvo

men herregud vad jag vill ha en ny bil!!!
Jag fullkomligt ÄLSKAR ju VOLVO så det är det jag vill ha!
antingen denna:
eller den här:
åhhh dom är ju så fina!! och för att inte tala om bekväma och bra mycket säkrare än min lilla plutt!!
undra hur många år jag behöver spara för att kunna köpa en sån här???
vad tror vi??
5?
6?
kanske mer?? kanske fortare??
jaja vad är väl en dröm på slotet.... ;(

reklam för att vara otrogna???

igår nä rjag satt och kolla på tvn innan jag skulle sova så kolla jag lite på reklamen.. brukar alltid zappa mellan alla kanaler när det är reklam men nu va det reklam på varenda jäkla kanal sammtidigt så då fick det bli någon bara och så kommer det upp en som fick mig att reagera...

i reklamen säger dom någonting om att " har du tröttnat på ditt liv, och vill ha lite spänning igen...saknar du och vill du ha närhet? " och så kommer det upp en webbadress där man är anonym om man ringer in och kan då få träffa någon att "få närhet av" vtf????

ska dom göra det till en affärsverksamhet att folk ska vara otrogna??? hur sinnessjukt är inte det???
det va ta mig fan det lägsta jag varit med om.... ska någon tjäna pengar på att andras förhållande ev ska spricka för att dom lockar till och gör det väldigt lätt att vara otrogen??

och hur fan kan dom ens få göra reklam på TV om en sån sak???

Om någon i ett förhållande har en tendens till att vara otrogen eller åtminstonne lite sugen på att vara med någon annar så blir det ju inte direkt svårare nä man får det kastat frammför ögonen...

nästa grej blir väl att dom betalar för att man ska ligga med någon annan eller "få närhet" som dom så fint kallade det...
jag tycker iaf att det är avskyvärt!!
och så snällt av dom att man får vara anonym dessutom! jättegulligt och snällt ju. toppen affärskoncept!

gammalt



Logga in på bilddagboken.se och kolla på massa bilder jag lagt upp för flera år sen... så kul att se hur man skrev och hur alla såg ut=)

Självklart va det ingen större skillnad på mig förutom någon mer rynka kring ögonen=)

lägger upp lite bilder jag hitta, lovisa är ju för jäkla söt! och gud vad jag saknar när hon va lite småmullig ovj liten och söt, så hon tog på sig det jag ville och sa till henne och inte hade massa huss för sig, eller ialla fall inga som var så stora... ;)









tycker denna bilden är så fin!



en trött liten mystjej=)


I LÖÖÖV THIS PICTURE!!!


alltså är inte denna så kul?? jag kommer ihåg det så väl, vi var ute hos jonatans mamma och pappa, jajje var oxå där, vi va ute i trädgården och Jonatan hade busat med Lovisa och när J var trött så ville Lovisa bara leka ännu mer och han orka inte så hon drog och drog i honom för att han skulle fortsätta med ikke! han var hård som en mur!!



en bild på när jag bebissniffar på lilla söta Vincent!
Herregud vad liten han va här!!

så kul att kolla tillbaka på gamla bilder! man får en lite annan syn på hur man och andra såg ut, man har ju en bild i minnet men den blir en helt annan (i vissa fall) på bild!=)

jippi

nu har jag telefon igen , jag är kontaktbbar, jag är inte utesluten från omvärden jag kan nås jag kan ringar jag kan messa jag kan blogga jag kan lyssna på musik jag kan spela worldfeud jag kan kolla mailen jag kan göra allt igen!!!!

och den är så snygg!



tog en vit ist för den svarta jag hade förut!!

I LÖVE IT!!

sitter ich käkar kesella med ågra hallon i, gott?? nä inte det minsta, jag tycker det blir någon konstigt sträv smak i munnen av kesella men det va det enda jag hade på jobbet så då fick det bli det.. eller nä jag hade massa goda kex och ost men nä nu fick det bli kesella..

träningen idag gick bra... 1 träningsdag kvar sen är det vägning igen....

Pirrigt!!


hemma igen!

nu är jag hemma igen efter min och mammas Malmötripp!
vi har varit på BH-utbildnig och fått diplom på att vi har gått utbildning i hur en bh ska sitta, även om man vet det innan så är det ändå kul att man får det på papper...
utbildningen var under en dag och i slutet av dagen fick vi göra prov för att se om vi blev godkända eller inte och som tur va blev vi det båda två=)
jäkla segt att köra så långt hem bara sen för jag va halvdöd när vi skulle sluta kl 4 och sen köra 40 mil hem med... (att mamma skulle köra var otänkbart, jag är livrädd när hon kör)
träningen har jag inte skippat, eller jo idag gjorde jag det för Jonatan orka inte gå upp och köra mig till stan (min bil va där) så idag tog vi sovmorgon vilket inte satt fel... välbehövligt. annars fanns det gym på hotelet så både jag och mamma slet=)
Jo jag har ju inte bloggat så mycket de sista dagarna men det är för att jag inte har någon mobil. Lovisa har tappat den i backen 2 ggr så den va sprucken både på fram och baksida nu så va tvungen att skicka in den... men idag får jag iaf en ny!! TJIIIIIIHO!!!
men känner sig riktigt naken utan mobilen...
nä nu ska jag jobba. ikväll är det BH-kväll och nu ska jag fixa iordning alla varor jag fått idag, Pyjamaser och morgonrockar och nattlinnen!! KUL!!=)

paketinslagning check



paketen är klara... nu ska jag bara fixa lite här efter dagen sen blir det till att sova...
imorgon ska vi iväg till äventyrsbadet innan jag åker till Malmö... ska bli kul.. men lite ångestladdat är det .. att bada alltså inte åka till malmö...

fi fan hoppas bara på att det inte är så mycket folk=)

God natt

jo kolla vilket fint papper...


barnkalas och städdag



Idag är det exakt 7 år sen jag låg och bad för mitt liv, jag skrek av den värsta smärta jag någonsin upplevt och det enda jag ville var att dom skulle skära upp magen och ta ut ungjäveln som sjorde så här mot mig!!!

Trodde jag skulle spricka från hakan och nedåt att jag skulle få men för resten av livet och att jag aldrig mer skulle kunna gå  eller sitta utan ärr börja lipa!!

Alla pratade så förbannat mycket om hur hemskt det var att FÖDA barn och jo men absolut det är ju vidrigt och igentligen väldigt förnedrande att helt okända människor ska köra in fingrar mellan benen för att kolla hur många cm man är öppen???!!!! vem fasen kom på det?? garanterat en kille...

och sen ska man ligga och vresa som en jag vet inte vad! det är ju ganska sjukt igentligen och det ska vara naturligt?? för vem?? inte för den som ligger med smärta så man är på väg att avlida iaf! och inte för killen som ska vara med och se på  och stötta och JA jonatan du kommer ändå att vara tvungen att vara med när och om vi får barn... ingen diskussion om det.... ja det va en lite parantes...

nä men fy fasen...

det va ju inte alls det här jag skulle skriva eller som jag tänkte skriva när jag satte mig men nu blev det så...

och får jag barn igen ska jag ha ALL bedövning som går!!! emen INTE STERILA KVADDLAR!! det gjorde ju fan svinaont!!! och hjälpte gjorde det inte heller! skit va det!

eller fast när jag tänker efter så tror jag nog inte att jag skulle vilja ha smärtlindring... äh skit samma det är ju inte aktuellt under de närmaste 9 månaderna ändå;)

men till det jag skulle berätta då...
äh kommer inte ihåg vad det va längre nu börja jag tänka på förlossningar ist... imorgon fyller iaf Lovisa år.. 7 år!! det är ju helt sjukt! 7 år sen oc jag minns det som igår när hon föddes! helt underbart när hon väl var ute och jag låg stilla och inte ansträngde mig alls och var fullproppad med alvedon! då va det underbart;)

så idag har vi haft barnkalas här. skönt att få det överstökat... Lovisa är toknöjd med dagen och sina pressenter!



taget med mobilen så är dålig bilder.. men här är hela gänget=)



godispåsar till skattjakten... EXAKT samma i varje påse så det inte blir något tjaffs!=)


Herregud! Titanic spelar ingen roll hur må...

img_7155 (MMS)

Herregud! Titanic spelar ingen roll hur många gånger man kollar på den är lika sorglig ändå!;( gråter som en bebi när jag kollar på den... Nu är det dags att sova för imorgon vankas det barnkalas! Lovisa fyller 7 på söndag!! Fy vad fort det har gått!! God natt


3 timmar senare

Nu har jag lungat ner mig lite.. men bara en liten gnutta så att jag åtminstonne kan agera normalt...
Fasen jag har varit så förbannad på mig själv och vågen att jag bara skakat nu i flera timmar!!
Sånt misslyckande!
och sen för att det verkligen känns som om jag blivit lite mindre...
skit samma nu är det bara att ta nya tag och träna och denna veckan får väl bli till att svälta sig så att vågj'veln 'r snällare nästa vecka!!
Måste visa er en bild jag tog på Lovisa igår...
När jag skulle gå in och väcka henne på morgonen så låg hon inte i sängen utan jag hitta henne så här....
hon har trillat ur sängen men inte vaknat och hon hade
svinpäls över hela kroppen, helt knottrig va hon stackarn!=)

så jävla misslyckad!!

Fy fan jag är på sååå dåligt humör nu!!
så ledsen och ärg på mig och framförallt VÅGEN! jag hatar vågen!!!!
det finns inget värre än vågar!

Det finns inget som kan göra en så arg, ledsen och besviken som en våg kan! eller jo men inte just nu iaf.

gymmets våg är en pissvåg!!!

Jga börjar snart gråta med!!



jag behöver ju inte kommentera denna tjockisstatus mer än jag redan gjort!
UPP 0.3 kg!!!!

VÄRDELÖST!!! JAG ÄR KASS!!!!!

Nöjd!

Jag är nöjd, jag är nöjd med allt i mitt liv just nu, det är en känsla som jag inte haft förut... det enda jag inte är nöjd med ät ju så klart vikten..men vem fasen är nöjd med den???

men jag kämpar på med bantningen iaf...



8 km idag på crossen!

är jävligt impad av mig själv måste jag säga!! och efter det blev det lite styrketräning...

Är ju så förbannat tråkigt i början när man tränar men nu när man kommit igång är det faktiskt riktigt kul. Inget åmande på mornarna utan jag studsar upp eller studsar var väl att ta i för jag är stel som en jäkla pinne på morgonen så jag rullar ur sängen. Tänk er en flodhäst som ligger på rygg och ska komma till magen och sen på fötter...
om ni föreställer er det så kan ni se hur jag ser ut på morgonen... med lite brunt hår och raggsockar med bara...

Sitter och kollar på hotel i Malmö, för på söndag ska jag och mamma ner till Malmö för att på måndagen gå på en BH-utbildning. Ska bli riktigt kul och frammför allt intressant.

Men eftersom det är långt dit och utbildningen börjar tidigt så åker vi på söndagen och sover över på hotel... hinner vi prata och planera lite innför webbutiken och kommande erbjudanden och jippon i stan och butiken...

sminkad vs osminkad

En dag när vi satt och åt för ett tag sen så skulle vi iväg och jag fick något hjärnsläpp och kom inte ihåg om jag sminkat mig eller inte, så fråga Jonatan i förbifarten sammtidigt som tanken slog mig...
"har jag smink på mig?"
"- ööö jag vet inte, tycker det är svårt att se skillnad ibland du är ju alltid fin"
" min första reaktion blev ju naturligt vis att det var så gulligt och snällt sagt men sen när jag tänkt på det där efteråt så undrar jag hur fasen man inte kan se om jag har smink eller inte så nu ska jag visa er det med... =)
ok bilderna är inget vidare men ni ser ju ändå skillnaden...
ok, svettig och jävlig, sned i nyllet och osminkad
jag menar visst fasen är det en stor skillnad men håll med om att det var himla snällt sagt=)!

vad visade vågen??

Så här skrev jag för precis en vecka sen idag!!
och vågen... knappt att jag vill skriva här vad den visade.... =(=(=(=(=(
upp 1,2 kg I HELGEN!!!!!! värdelöst!! det va det inte värt så nu jävlar är det stenhård banting som gäller.. nu MÅSTE jag har gått ner 1,6 kg tills på måndag, för då har jag gått ner 5 kg sammanlagt.
så klart att det är bra om det är mer men fy fan vad illa! så jävla äcklig jag känner mig. vidrigt att det är så lätt att mosa i sig fett... sen ska ju tilläggas att jag vägde mig med mycket mer kläder än vad jag gjort förut men ändå!
så nästa måndag väger jag mig med samma kläder som vanligt och då SKA DET STÅ - 1.6 kg!!!!
nu jäklar e jag taggad!!!!!!  =)
________________________________________________________________________________________________
japp och nu har jag vägt mig... i fredags va det -4.7 sammanlagt alltså skulle jag gått ner 0.3 kg över helgen för att lyckas med 5 kg sammanlagt...
vad tror ni????

Färdig nu är det bara eftersvettandet som ...

img_1587 (MMS)

Färdig nu är det bara eftersvettandet som ska sluta! God morgon föressten!:)


Mitt snack inatt! Morötter dip ägg choklad...

img_1578 (MMS)

Mitt snack inatt! Morötter dip ägg choklad självklart inte hela utan 2 rutor och lyxen denna kväll blir ett glas juice!! Hoppas ni har det toppen!!


Sitter och läser hus och hem och hitta vår...

img_1577 (MMS)

Sitter och läser hus och hem och hitta vårt bord och stolar i tidningen!! Jag älskar verkligen detta bordet! Är banne mig det bästa köp jag gjort på länge!!;)


myskväll!

Ligger i soffan och väntar på att Idol ska börja!

Det här är vad jag frossar på ikväll, morötter, gräddfil med lite dippulver, och några bitar 70% choklad.
Jag kan väl säga så här att jag hade inte tackat NEj till Kinamat, pizza, chips, en stor påse med lösgodis, glass, bullar, nutella, kladdkaka ja allt med socker och kolhydrater i!!

och jag hade gärna haft lite mer värme men jag orkar inte gå ut och hämta vedså det skiter sig,, jag drar på mig mjukisbyxor, raggisar från norrland och en tjock tröja och lägger mig under en filt ist...
Tror ni jag är missnöjd???

Det kan ni ge er på att jag INTE är!!!

Lovisa är hos sin pappa, Jonatan jobbar jag har hela huset för mig själv, jag kollar på vad jag vill, har hur hög volym jag vill när det spelas balader på tv. jag får ha morötterna ifred!!
Och en sak till att jag dippar torra morötter innebär bara att jag blir smalare än om jag hade suttit med allt det ovannämnda! och det gör mig ännu mer nöjd och tillfredsställd än något annat just nu!!=)

så tro mig när jag säger att jag är mer än nöjd!!=)





det här blev min uppvärmning idag, mysigt blev det iaf.. men Jonatan du får nog elda lite imorgon för annars kommer du frysa ihjäl;)

( Jonatan ser du nu att den där fula hjälmen inte passar in???? du måste ge med dig på den saken, nu ser du ju verkligen att det ser lixom inte alls mysigt ut när den står där!!!! den ser otäck ut!!)
och för er som inte vet så har Jonatan valt 2 saker som vi har framme i huset, det är alltså denna vackra *îronisk* hjälm och så ska jag visa er en sak till...


det här.....
tack och lov står den långt ner så man ser den inte vid första andra och tredje anblicken!
men håll med om att det är lite tragokomiskt att välja dessa grejer??
jag tycker dom är obehagliga..
men men på vissa saker får man ge sig, för husefridens skull;) hihi

Nu ska jag krypa ner i sängen!!God natt!!

kul..

hitta en kul bild som jag måste visa er...
Tycker verkligen att denna stämmer till 100%!!!
och egentligen är det ju rätt sjukt!!

tjockisstatus

här kommer en tjockisstatus igen...

Jag har gått ner det jag gick upp efter den där förbannade helgen där jag gick lös på socker och kolhydrater!!

och några hg till...

total viltminskning: 4,7 kg

än så länge och bara för att jag hoppas att jag på måndag har gått ner de 5 kg som jag sa att jag måste göra så kommer jag att väga mig då med men sen kör jag vägning på fredagar bara för att det kan vara kul att väga ihop med mamma så vi ser vad som händer v för v...




Nervös

På väg till gymmet och vågen nu....

Vad tror ni?

Jag är riktigt nervös idag!!

Hoppas verkligen att det har gått åt rätt håll!:)
Whish me luck!


Snart fredag!!

Nu har jag kommit hem för denna dagen! Ikväll va det ju bh-kväll vilket var väldigt lyckat och det var ett helt fantastiskt mysigt gäng som var idag! Har det iof varit förut med!

Nu ska jag sova för det känns som om det fräter i ögonen! Imorgon är det vägning! Ska väga mig på fredagar för att puscha mamma lite med!:)

Nä god natt!!


Lunch

Hejje!!

Jag har tänkt på en sak... Ni vet ju svinmycket om mig och jag vet inget om er.. Lite konstigt faktiskt för jag vet inte vilka som läser bloggen bara att ni faktiskt är ganska så många och att sen ni vet så mycket om hur jag lever vad jag tycker och tänker om mycket är ju lite scarry!!

Men kul ändå!!:)

Nu sitter jag och skriver lite om de olika bh som vi ska visa ikväll på bh-kvällen. Mest för att mamma ska veta vad hon ska säga när jag och Birgit visar dem;)

Men det är allt lite pyssel för att få ihop det!

Idag blev det kyckling till lunch, till hade jag avokado, lite groddar, några småtomater och bra! Slirp sa det så va det slut!!:)


träning

Nu har vi (jag och mamma) varit och tränat.... och käkat frukost...

Mamma träna på riktigt bra idag!=)

Jag körde 5 km på cross
och styrka i ben, bröst och rygg!!

dagens frukost

Dagens frukost blev turkisk yoghurt , pumpafrön och lite hallon!
gott, snabbt och enkelt!!

5 bilder

Oj såg nu att det blivit ganska många bilder skickade... Haha får kolla mer på det imorgon! Sov så gott!


Min mans bröllop

Men vad kul nu funka det med, har krånglat som fasen med det här att det ska gå att skicka från bloggappen och det har inte funkat förut...

Jo men vi har precis kollar på
Min mans bröllop på TLC skitkul ju!! Underhållning på hög nivå!
Och jag tror på fullaste allvar inte att jag skulle kunna låta Jonatan planera hela vårt bröllop helt och hållet! Jag skulle ute kunna släppa kontrollen så fullt. Kontroll freak som jag är!

God natt!


Blogg.se app!

Hallå har ni sett att det finns en blogg. Se app?? Iaf till er dom har iphone!!:) skit bra ju! Nu kan jag ju blogga jätte lätt härifrån. Nu måste jag kolla om man kan lägga upp bilder med:)

Jo nu hitta jag det med... En bild på Betty får ni:) NU ska jag jobba;)


Cambozolabiffar!!

Cambozolabiffar!!
igår till kvällsmat blev det inga skaldjur utan det blev cambozolabiffar, vilket var riktigt gott!!
här kommer receptet! prova dessa!!
500 g nötfärs
1 dl vispgrädde
1 liten gul lök
1 ägg
sal och peppar
150 g cambozolaost
Häll grädde, ströbröd, ägg och kryddor i en bunke och låt svälla en stund. hacka löken grovt och lägg i. Kör med mixerstav så det blir finfördelat (så slipper man stora lökbitar i biffarna). Ha i färsen och blanda ordentligt. Forma 8 st biffar. Skär bort kanterna på osten och dela den i 8 bitar. Lägg en bit på varje biff och tryck in den i mitten och forma biffen runtom.
Stek biffarna i smör ca 3-4 min/sida. Lägg dem sedan i en ugnsform och stek färdigt i ugnen, 175 C, ca 10-15 min.

frukost

Sen frukost idag...
Tränade med mamma idag... kl 08.00 Onsdagar, torsdagar och fredagar ska vi träna ihop... hon trillar in 30 minuter försent varje gång och lallar runt lite och tränar på sitt söta lilla sätt och idag vart hon inte ens svettig medans jag som var där kl 08.00när vi skulle börja träna som ett svin och trodde jag skulle dö på slutet... men men huvudsaken är at hon är där iaf;)
har varit precis skakig idag med är nog något konstigt i korppen.. om det är sockret och kolhydraterna från helgen dom fortfarande spökar eller om det är något annat det vet jag inte men det lär väl visa sig antar jag...
frukosten idag består av 1 finnchrisp (är 2 halvor på bilden)
hallon och gräde...
det konstiga med hela den här grejen är att jag börjar tycka att det är kul att banta...
jag har alltid hatat det förut och det hatet kommer garanterat att komma igen men just nu är det kul...

tips!

Nu kan jag lägga ut mina pressent tips som jag har! eller juklappstips om man så vill det!!
jag vart supernöjd när jag kom på dessa 2 saker, eller kom på ätr väl att ta i men "snubbla över" dessa 2 saker...
tips 1:
till de som har en wiskey älskare i släkten eller familjen. Dessa kan du beställa  här http://www.thefamouslabels.com/validate
tyckte att det var en liten kul grej, så här ser den jag gav till jonatan ut på frammsidan...
och baksidan...
tips 2:
tyvärr en för jäkla dålig bild men det är en snusdosa som man stoppar den "vanliga" dosan i för att det ska se lite finare ut... så att man är n snusare med klass;)
på den graverade jag in Jonatan Viström...
fanns massa saker man kunde gravera in på , har även köpt en jolklapp till pappa därifrån men vet inte om han av en händelse skulle kolla n här så skriver jag inte ut det...
dock kommer jag inte ihg vart jag hitta sidan men är säkert bara att söka på google...
Tyckte att det va lite kul att ge utöver de "vanliga" pressenterna...=)

matsedel

sitter precis och funderar över vad vi ska äta i veckan, vill ha lite inspiration... tycker det alltid blir att man gör samma mat jämt och ständigt... köttfärssås och spagetti, köttbullar, falukorv, ja tråkigt är det iaf...
så nu harjag fått lite inspiration och tänkte att jag lägger upp vad vi ska äta i veckan så kanske ni med kan få lit tips...
Tisdag: har ej bestämt mig riktigt men antingen skaldjur eller cambozolabiffar med gräddsås och stekt broccoli.

onsdag: svampsoppa med färskaräkor

torsdag: kycklingfilé i krämig sås med smak av soltorkade tomater serveras med sallad och stekt broccoli.
fredag: får vi se vad det blir, kanske onelett för jonatan jobbar och jag är hemma själv och då blir det inget avancerat... tycker det är tråkigt att laga mat till sig själv.. roligare när man är flera som äter... =)
så då vart det kalrt... till lunch kommer jag att äta samma som jag åt kvällen innan, smidigt att bara göra lite mer när man ändå lagar och så har man till lunch dagen efter. slipper man antingen vara hungrig eller krångla med det....

pigg och glad igen

Usch igår mådde jag inte alls bra, åkte hem redan kl halv 1, va helt konstig i korppen, ont i huvudet och magen och frös som en gris och skakig som attans så jag låg i soffan fram till kl 21.00 sen gick jag och la mig o sova och idag är jag pigg och glad igen!
skönt att kunna ta igen sig lite...
vila är den bästa medicinen...
hoppade träningen idag på order från Jonatan=)
låg i sängen fram till kvart i 9 vilket va sååå skönt! vaknade ju självklart vid 10 i 7 som vanligt men att inte behöva stressa upp och köra lovisa till skolan va riktigt skönt.
Lovisa är hos sin pappa denna veckan då hon har höstlov, eftersom jag jobbar som vanligt så hade hon fått vara på fritids hela veckan och det är skönt att slippa när man kan få vara ledig och bara va...
nä nu ska jag slänga i mig lite frukost, idag blir det hallon och grädde till frukost, han inte fixa något...
såg i kommentarerna att Ida ville att jag skulle lägga ut hur en matdag kan se ut för mig och självklart ska jag göra det men inte idag för idag har jag inte ens med mig lunch så det lär bli någon gammal ostskalk som ligger kvarglömd i kylen=)
men det är superkul när ni kommenterar! jag blir jätte glad när jag får lite respons tillbaka på det jag skriver. och det behöver ju inte ens vara respons det kan ju vara något helt annat med!!
(ida jag har kollat (lusläst) dina böcker men jag kan inte ta emot dom, tänkte att jag ska skriva av lite recept så skickar jag med J dom tillbaka! Och tack så HEMSKT MYCKET!! va super snällt av dig=) )

RSS 2.0