Liten blir stor

Igår var vi i floby hos Jonatans farfar och hjälpte honom lite i trädgården.

Och så fick jag syn på ett kort på Lovisa lennart och hundarna och inser att fasen vad Lovisa har växt och blivit stor här är hon ju bara en liten tulta som fortfarande har kvar det där lilla baby hullet och nu är hon en stor tjej som varje morgon bråkar om att hon ska få sminka sig och få klä sig själv vilket... Och med klä sig själv menar jag välja kläder själv vilket jag inte går med på! ( än)

Fy vad fort det går!


Lunchen intas ute i solen:)

img_9979 (MMS)

Lunchen intas ute i solen:)


Godis

Ibland så undrar jag eller nä ganska ofta så undrar jag varför jag aldrig går ner i vikt mer.... Men så kommer jag alltid på svaret på fredag och lördagkvällarna...

Jag äter godis... Men då undrar jag med när man tränar så som jag faktiskt gör nu alltså 5 dagar i veckan en timmer varje gång så måste man väl kunna äta något gott på helgen. Eller??

Hur gör ni som är smala? Äter ni bara salladsblad och aldrig unnar er något eller hur FAN håller ni er smala???

Jag undrar verkligen! För endel som är smala tränar ju inte ens!
Så jäkla orättvist!!


Jag har nog Aldrig i mitt liv sett en så h...

img_7899 (MMS)

Jag har nog Aldrig i mitt liv sett en så hemsk utväxt som Molly har!  Och då vet jag att det är inne att färga utväxten men inte så!!!! Unge färga håret! ;)


Lets dance och övernattning

Ligger i soffan och kollar på lets dance!
Jag hejjar på Camilla läckberg!
Tycker hon är grym och jag är ett fan av hennes böcker!

Men satan så duktiga dom är jag vill med kunna dansa så!

Idag har lovisa en kompis här som ska sova över och dom hade taco som önskemål till kvälls Maten så det fick det bli idag:)

Nu jobbar jag bara imorgon 4 timmar imorgon sen är jag ledig söndag måndag och tisdag!!
Fatta hur skönt det sk bli!!!

Nu börjar det igen!!


lax i ugn med romsås

Jag är så jäkla dålig på att laga fisk!
vi äter sällan fisk dels för att Jonatan inte gillar det så mycket och dels för att jag är riktigt kass på att tillaga den...
men lax i ugn är ju så jäklans smidigt och lätt att till och med jag klarar av det=)
jag köper sånna där fileér som ligger i 4 pack.
river av 4 lagom stora folieark och lägger varsin laxbit på var ark, en klick smör, salt, peppar och fiskkrydda sen snörper jag ihop folien och in i ugnen i ca 225 grader i 20 min...
serverade detta ihop med ris och romsås som bestod av gräddfil, rom, dill, örtsalt, vitpeppar, och grönsakskrydda...

bakkväll

Igår när jag kom hem eller rättare sagt på vägen hem så blev jag så jäklans baksugen så satt och funderade på vad som skulle kkunna behövas eller vad jag skulle kunna se till att kunna tänkas behövas...=)
så bestämde att bröd var en bra grej! det finns ju ingen som inte behöver lite bröd=)
och så bullar, bullar i massor!! det är ju så jäkla gott med stora nybakade bullar med kall mjölk... så japp det fick det bli...
och så jäkla typiskt! jag patade här om dan om med en på jobbet att jag är så dum just när jag ska baka, jag tror att jag inte har något så jag köper allt för att vara på säkra sidan... men så igår när jag stod där i affären och skulle köpa mjölk och jäst så tänkte jag igenom allt vad jag skulle ha och kom fram till att jag hade allt hemma...
och när bullbaket var igång och sockret skulle i inser jag att jag bara har typ 1 msk socker så det fick bli lite allt möjligt, florsocker, vaniljsocker och det lilla vanliga som fanns kvar hemma...
och så jävla goda dom blev!!!!

igång

Nu är jag uppe och igång med dagen... det är kul med mig jag började vkana till låg kvar och blundade lite och sen när jag va tvungen att kolla vad klockan var så var den 9.00 och jag tänkte jag måste upp har så jäkla mycket att göra, nej jag vill sova lite till det är ju min enda lediga dag... NEJ! jag måste upp vad va det nu jag skulle göra?? jo.-.... nä vill sova mer!! och klockan 9.04 var jag uppe ur sängen oh hade slitit av alla sängkläder och allt sånt och nu 14 minuter senare är diskmaskinen urplockad, tvätten jag la in igår är upphängd och en ny maskin är startad och jag är färdig att gå ut och greja!!

hur sjukt är inte det det tar mig 18 minuter att bestämma att gå upp och sen fixa tvätt disk och tapå mig och fixa mig (dock inte sminket)

Det är det som kallas effektiv!!=)

nu ska jag ut och starta ullaredsbussen för jag ska iväg och hämta hö men batteriet är dött så måste krångla med de där förbannade startkablarna först!!!!

typ så här fast jag har då aningens mer fettmassa runtom hela mig!! , ylletröja,  blek, osminkad och ser inte i närheten lika porrig ut och jag njuter difinitivt inte av det så som hon gör... hade jag sett ut så som hon gör hade jag garanterat njutit mer... men då hade jag njutit mer av ALLT!!!



Revenge och flöt

Ni har jag kollat klart på revenge och det var ju så jäkla spännande så jag kunde inte vänta till nästa vecka så ladda hem nästa avsnitt och kolla på det direkt.... Sinnessjukt bra ju!

Nu ska jag sova imorgon blir det till att tvätta alla sängkläder och bädda rent och städa övervåningen... Och sen ska jag och Lovisa på kalas hos min kusin:)

Har praktiskt taget mosat i mig dipp och grönsaker och lite godis slank det ju mer med så klart... Får väl öämna lovisa en timme tidigare än vanligt på måndag så jag kan träna i två timmar ist....
Jävla socker!!

God natt!


Lilla Tyra

Va och hälsade på maria och björn på bb då dom fick en liten flicka i morses..

Åh så söt hon var lilla Tyra som hon ska heta

Nu har jag fått mitt bebis Egon stillat för ett tag så nu kan jag åka och sniffa bebis hos Maria hädan efter:)

Och är det inte det mysigaste som finns när dom ligger så här?? Maria var beredd på att jag kommer att komma ofta;)


Är på väg till bb för att hälsa på maria o...

img_0992 (MMS)

Är på väg till bb för att hälsa på maria och lilla bebisen så har laddat upp med paket, godis och coca cola:)


Babben öarsson och räkmacka!

När jag kom till macken eller rättare sagt när jag såg macken och den stora feta skylten där det står 15.54:-/liter för bensinen så bestämde jag mig... Där tog bråket slut jag sket fullständigt i att tanka vilket jag antagligen bittert kommer att ångra nästa gång jag sätter mig i bilen och ska till jobbet lagom stressad som vanligt!!

Idag har varit en riktigt kul dag:)
Först jobb och sen har jag hjälpt mamma att sy gardiner som hon hade beställning på.. Och sen blev vi ( jag och mamma) bjudna på mat på scandic och sen en föreläsning med Babben Larsson! Det var tidningen SLA som bjöd oss och det tackar man ju inte nej till:) så jag har haft barnvakt till Lovisa och varit "ute" en vardagskväll.... Det kan jag inte komma ihåg när jag var sist..

Riktigt riktigt bra och skit kul!!

Nu ska jag sova för ögonen bränner sönder på mig snart... Och jäkla skit att jag missa revenge idag men ska ladda upp med Frida-ska-vara-ensam-och-få-lugn-och-ro-mys på lördag framför ett revenge avsnitt!!
I Love it!!:)

Detta valde jag.. En räkmacka som inte gick av för hackor!!


Jag har bråk med  mig själv... tanka eller...

img_6414 (MMS)

Jag har bråk med  mig själv... tanka eller inte?? Jag orkar verkligen inte men surt som fan att få bensinstopp!!!


hej igen!

Varit lite frånvarande några dagar men har varit så mycket att göra att jag inte ens hunnit logga in här...
Vi börjar med träningen....
I måndags vart jag träningsledig, jag va tvungen att fixa massa annat på morgonen.
Igår va jag och mamma och träna, 7 km torr jag det va på crossen och sen på den vidrigaset maskinen som någonsin uppfunnits..
jag har ingen aning om vad den heter men det är jobbig sååå in i norden... där stod jag i 15 min och va trött som en gnu i benen efteråt.
och idag....
EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD!
1.2 MIL! jag är nöjd!
fan nu måste jag jobba igen så får skriva mer sen...
jo en sak om ni vill ha en bra start på morgonen eller bra och bra det avgör ju inte maten som jag tänkte tipsa om men den gör dig garanterat mätt länge!
Fiberhavregrynsgröt med mosad banan och lättmjölk!!
Det är inte gott med gröt men med bananen på så blir det helt ok faktiskt och så förbannat mätt man blir!
1 dl gryn och 2.5 dl vatten och salt!!
billigt är det med!

Vaniljparfait med hallonsås

Slängde ihop en vaniljparfait idag när jag kom hem..
Kan ätas av både lchf:are och "vanliga" :)

Har precis smakat och det var riktigt gott!!

4dl grädde
3 ägg gulor
Vaniljpulver
1.5 tsk honung
Hallon

Vispa grädden och tillsätt sen gulorna vispa till slät smet och tillsätt resten av ingredienserna.
Häll upp i en form som tål kyla och ställ in i frysen i minst 5 timmar.

Koka hallon så de blir lite varma och häll över din vaniljparfait portion:)

Slurp sa det så va mitt slut:)


Snart helg

Så skönt att slå ner ändan i soffan efter lite plock, dammsugning, handling och matlagning... Köpte lite helg kommit med:) älskar att ha snittblommor på bordet lagom till helgen...

Nu Sitter jag och kollar på lyxfällan och käkar blommkålssoppa!

Får bara äta mjukt och flytande idag... Har dragit ut rötterna från den tanden jag bet sönder för ett tag sen...
Jag vart ju så förbannat nervös så jag hade ont i magen och trodde att jag skulle få stanna bilen i vägkanten och spy!

Fick mängder av bedövning, han spruta över allt i truten för att jag skulle slippa få ont och så borrade han lite gjorde några vickningar med en typ skruvmejsel och sen tog han pincetten och plocka bort dom... 5 minuter tig det och trots bedövning och liknande ansiktsförlamning i halva nyllet kände jag ett glädjerus som heter duga!

Nu har ruset släppt och nu är det ömt istället men ska snart ta mer Alvedon så jag kan sova inatt...

I morgon ska jag rida på morgonen sen ska jag jobba och på kvällen ska Jonatan ha hit några kompisar..


stängning och rida

Nu ska jag snart hem och ut till mina pollisar har jag tänkt... Lovisa är hos en kompis och dom 'är och bowlar så hon kommer inte hem förrän vid halv 8-8 tiden så jag har lite tid för mig själv att gå och pyssla där ute...
Idag på träningen så körde jag:
Löpning 2.5 km
PW 2 km
armhävningar 20 st
rumplyft 3*25
plankan 3*40
Jag har varit så ohyggligt trött i kroppen dom sista 2 träningsdagarna så blir 10 ggr tröttare och mycket fortare och svetten sprutar med fortare än den brukar så tror att jag fortfarande inte är riktigt kry i kroppen och snorig är jag ju trots allt fortfarande så det kanske är det som är problemet...
Imorgon ska mamma komma till gymmet så får vi se hur det blir med den saken imorgon bitti;)
Nä nu ringer kyrklockan 18.00 så nu ska jag stänga igen butiken för idag och åka hem och möta min OHYGGLIGT duktiga och vansinnigt arga sambo..
han försöker sluta snusa och jag tycker han är superduktig men jag kan inte påstå att han är något trevligt sällskap..
Blir lite hm vad ska man kalla det... rädd, chockad, full-i-skrattt, förvånad över saker han har för sig...
haha
men han är duktig iaf.. efter 4 timmar tänkte han vika sig och åka och köpa en dosa men nu har det gått 31 timmar och han har fortfarande inte tagit något! DUKTIGA ÄLSKLINGEN!!

Lunch

Nu är det dags för lunch igen...

Idag fick det bli bär och grädde och en avokado. Gott som fasen skulle kunna leva på frukt och bär!!

Ikväll blir det något ordentligare för det här står man sig inte på en hel dag;)


God morgon

I morses när jag kom ut stod de här två snyggingarna och väntade på mig, gnäggade glatt när jag äntligen kom för att ge dom morgon maten:)

nu har jag tränat färdigt och det känns som om hela jag skakar...

2 km LÖPNING
5 km cross snabbt tempo
2.1 km PW
Plankan 3* 40 sek
30 Armhävningar ( på knäna)
"rumplyft" 20*3


Dansuppvisning

Måste ju berätta för er att jag va på dans uppvisning idag med... Lovisas dans var slut för terminen och då hade dom en liten show för alla föräldrar...

Dom va superduktiga och Lovisa hade en väldigt stolt mamma!
Har filmat ALLT så det kommer hon få kolla på när hon är 25 och minnas:)


Sista dagen

Idag är det sista dagen på påsken och ledigheten!

Imorgon åker allt socker och skit ut ur huset kl 7.15!
Sen är det bantning som gäller igen, nu är förkylningen så gott som borta och då är det träning som gäller igen...
Ska bli riktigt jäkla skönt ska jag lova för jag känner mig totalt igen täppt av allt jäkla socker och skot jag ätit den sista veckan! Måste rensa bort skiten från kroppen nu!

Så imorgon ska jag upp lite tidigare på morgonen och ge hästarna mat och byta täcken sen är det gymmet och intervallträning som gäller... Först ska jag löpa! Inte jogga eller springa utan LÖPA! fort som fan i 2 km sen crossen!

Ang hästarna så fick dom komma hem
Idag pga att den ena misskötte sig brutalt där hon stod uppstallad under tiden som vi bygger stallet här hemma..,
Så nu är dom hemma iaf...

Nä nu ska jag sova så jag orkar med den här utrensningen och träningen och jobb och allt annat... Jag och jonatan har bestämt att vi ska ut och gå några km på kvällarna några dagar i veckan... Bra att få in det med som rutin..

God natt!!


Nutellarulle

Hade en burk med nutella över eftesom inte allt gick åt så hade jag ju en massa kvar och för att jag ska slippa ha dåligt sammvete för att den står där i skafferiet helt ensam och bli tvungen att äta upp den själv så passade jag på att baka lite av den ...
Så igår blev det en nutellarulle!
Så sinnessjukt god och så lätt att göra, tog mig sammanlagt ca 15 minuter från att jag började till att den var färdig...

här kommer receptet..
Ingredienser:

3 ägg
1,5 dl socker
50 g smält smör
2 msk mjölk
2 msk kakao
2 msk potatismjöl
5 msk mjöl
1 tsk bakpulver

1 burk nutella

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken i den.
Blanda kakao, potatismjöl, mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner detta i äggvispet varvat med smörblandningen.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 250 gr i ca 4-5 min.
Stjälp upp kakan nästan med en gång på ett nytt bakplåtspapper ströat med socker.
Låt kakan svalna något innan nutellan breds på, är man för snabb så smälter nutellan.
Rulla sedan botten från den ena långsidan till den andra. Den här rulltårtan blir bäst om den fryses ner innan man skär upp den för att den skall behålla sin form.



Glad påsk!


vilket jävla påskväder!!???

När jag tänker mig påsk så är det soligt några tussilago som sticker upp lite här och var och man kan gå i en lite tjockare tröja och förkläde med prickar på kinderna och ge bort teckningar som man har kluddat lite på och alla vuxna ger en godis och pengar för de fula teckningarna...

Men så ska det ju vara det ska ju FAN inte se ut så här....



Men man får göra det bästa av situationen...

Lovisa är hos sin pappa i helgen=(
Och jag jobbar till 14 idag sen ska jag iväg och inhandla några saker sen blir det iväg till Jonatans mamma och pappa på en påsklunch=)
Älskar att åka bort och bli bortskämd med mat och annat gott, Och att Jonatans mamma är en utemordentligt bra kock gör inte saken jobbigare;)

Ikväll ska vi till Maria och björn, och tills dess ska jag fixa en efterrätt men vad det blir får vi se=)
Så jag är övertygad om att min påskafton kommer bli toppen!


Tränat

Försökte träna lite här hemma idag...
Har ju inte tränar något denna veckan pga förkyllningen...

Löpning 3 km ( gick inte mer kunde ju fan knappt andas)
Plankan 3*40
Dips 3*12
situps 30

Sista bilden är tagen de sista sekunderna i tredje plankan och var tvungen att sysselsätta
Mig med något annars hade jag gett upp...

 


nutella muffins

Vilker jävla skitväder det är!!
Vaknade och innan jag hade öppnat ögonen så kände jag att jag var på topphumör men så när jag väl fick upp dom små ihopvarade sakerna så blev jag ju inte lika glad... fy farao vilket skit!
jag som skulle vara ute och greja idag och hade verkligen förväntat mig att meteorologerna INTE alls skulle ha rätt denna gången som dom har så många gånger när det gäller sol och värme...

men ikke sa nikke...

nu ska vi bara äta lite frukost sen blir det till att åka och hämta hösilage hos mamma och köra ut det till stallet...

måste ju ge ge receptet på de godaste cupcakes som finns!
Bakade dom i förrgår igen och dom är helt oemotståndliga!



Chokladmuffins

125 g

rumsvarmt smör

2,5 dl

socker

1 dl

ögon cacao

3 dl

mjöl

2 st

stora ägg

2 tsk

vaniljsocker

2 dl

kokande vatten

2 tsk

ögon bakpulver

1 nypa

salt

Fyllning

ca 2 dl

Nutella

Vit chokladfrosting

200 g

cream cheese

150 g

rumsvarmt smör

100 g

ögon vit choklad

ca 6 dl

florsocker



  1. Värm ugnen till 190 grader.

  2. Rör ihop kakaon med det kokande vattnet i en liten skål. Låt svalna.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål.

  4. Vispa smör och socker luftigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa till en jämn smet.

  5. Tillsätt vaniljsockret och sedan mjölblandningen och vispa samman. Tillsätt kakaomixen och rör till en jämn smet.

  6. Fyll varje muffinsform (gärna i muffinsplåt) till 2/3 med smet och grädda i ugnen 16-20 minuter. Kontrollera med en tandpetare att muffinsen inte är kletig inuti. Låt svalna.

  7. Gröp ur alla muffins och fyll med en klick nutella.

  8. Frosting: Vispa rumsvarmt smör luftigt. Smält chokladen och låt svalna en stund.

  9. Blanda ihop smöret och den smälta chokladen.

  10. Tillsätt cream cheese och florsocker och vispa tills frostingen får en lagom fast konsistens. Tillsätt karamellfärg om du vill färga frostingen.

  11. Spritsa eller bred frostingen på muffinsen. Dekorera med blommor i sugarpaste eller marsipan, eller varför inte lite strössel?





Mamma tajm

Lovisa har slocknat för kvällen, och jag ligger och kollar på unforgetebol, ( har ingen aning Om hur det stavas)

Jag börjar se i kors men jag måste se klart detta... Spännande!!


Mys

Jag och Lovisa är hemma själva så vi passar på att ha lite påskmys:)

Pizza och godis står på menyn!


Hon är son en liten luddig tuss när hon li...

img_1931 (MMS)

Hon är son en liten luddig tuss när hon ligger så här:)


Vitamin kick!

Sitter och kollar på Greys nu och mosat i mig vitaminer!!
Måste bli frisk måste bli frisk!
Imorgon när jag vaknar måste jag vara pigg!
Har inte tid att vara ynklig och sjuk nu har ju massor att göra!!

Ops nu börjar det igen!
Hoppas din dag varit super och att du sluppit influensa skiten!!


Sjuk igen!:(

Det här är så jävla typiskt!
Jag skulle vara ledig denna veckan eller tisdag onsdag torsdag och fredag iaf för att kunna hitta på något kul med Lovisa nu när hon har lov men naturligtvis så blir jag dunderförkyld och har ont i leder och kropp och feber till råga på allt och ligger nu helt utslagen i soffan för att jag inte lyssnat på kroppen och tagit det lugnt på dan så nu skakar händerna så jag har svårt att skriva rätt ord på mobilen....:(

Ska försöka sova snart men först ska jag pilla i mig frukt... Massa frukt!


Våffeldagen

Lite sent kanske... Men lika gott ändå!


Skadad

Vi håller på för fullt ute i stallet eller nä nu ljög jag! Jonatan håller på för fullt i stallet jag har bara fixat staketen så dom är nya och fräscha tills hästarna kommer hem...

Men eftersom jag nu bagitaliserat stallarbetet och sagt att det itnte är

Svårt att slå i lite spik så fick jag hjälpa till när j skulle sätta upp en takbjälke typ och naturligt vis så fick jag den nästan på huvudet, örat blev skadat så där har jag blåmärke nu och handen blev skinnet uppsprättat:/
Jag hatar byggen!!!


RSS 2.0