Åkpåse

Glömde ju visa denna supersöta och mysiga åkpåse jag köpte med. Eller jag beställde.
Jag fick ju inte med det idag. Utan jag sa att jag ville hämta det i början av januari:)

Men det här kommer bli toppen för lilla bebisen:)


Beställt vagn

Idag har jag varit och beställt vagn till vårt lilla gryn.

En emmaljunga mondial edge duo combi tror jag att den heter.

En hel svart med med stora svängarna hjul:)

Har velat som fasen mellan fasta och svängbara hjul eftersom vi bor som vi gör. Men jag resonerade så här: jag är mest i stan och kommer att vara det även när bebisen är född och då är det så mycket smidigare med svängbara hjul än fasta och dessa hjul är så mycket stötte än vad dom brukar vara så det kommer att gå toppen att köra på våra vägar här ute med och även i snö OM jag skulle få för mig att gå ut där det är snö. Och jag vet att jag skulle ångra mig och bli så jäkla sur på mig själv om jag tagit fasta hjul varenda gång jag ska vara i stan!

Så här ser den ut men vi kommer att ha svängbara hjul i fram och även en lite mattare färg på underredet. Det dom är på bilden är spegelblankt men det kommer inte vårt vara.


Lunch med darling

Va i tibro i morses på möbeldagarna för att köpa en tvbänk och soffbord på mio för det brukar ju vara feting rean där, men naturligtvis var det stängt och dom var inte med på rean iår! Jävla skit mio!!

Sen jobbade jag i mammas butik då hon är på villa mässan hela helgen. Och sen shoppade jag en tröja och ett par svarta mamma byxor som tröst för att jag inte kunde köpa möblerna. Så jag fick i alla fall göra av med lite pengar. Nu är shoppingbehovet stillat tills imorgon!!;)

Sen bjöd Jonatan mig på mat på mangos! ( endast för att jag ska hålla mig glad resten av dagen så han kan spela på sin nya dator hela kvällen/natten och med andra ord försumma mig ett bra tag frammöver!) men det var gott i alla fall!



Villa familjens mässa

Jag är med mamma och hjälper henne på villa familjens mässa i helgen och visar olika symaskiner.

Jag har blivit bjuden på lunch dig av Mickaela! Sån lyx!:) är så glad över att ha så fina vänner men det säger man för sällan till dom!!

Men ni ska veta att jag är väldigt glad att ha er i mitt liv!!

Nu sitter jag och broderar på en sån jäkla grym brodermaskin så nu har bebis 2 handdukar med en nakle på tills den kommer. Man måste ju börja någonstans;)

Jag har inte köpt eller skaffat något till bebis än utan det blir väl panik det sista när jag fattar att det är 1 vecka kvar till beräknad förlossning!! :) men då får det bli så. Jag är lite Nojig över att skaffa saker fortfarande då jag hela tiden tror att det ska hända något... Men det kommer! Och då lär jag väl shoppa gärnet ist:)

Ikväll ska jag ut och äta med Emma! Thai mat blir det! Buffé!! Så satans gott!!

Ser ni vad långt mitt hår börjar bli?! Och tjockt är det med! ( och solblekt)


Orkar

Känns som om jag börjar orka mer och mer nu för varje dag.

Även om jag är så trött så jag skulle kunna somna i ett dike vid 19 tiden så orkar jag ju i alla fall vara vaken och göra lite saker under dagen utan att behöva vila eller bli helt kallsvettig, hjärtat rusar eller svimfärdig! Så jag är glad att det går framåt.

Den här graviditeten och sen krocken på det har tagit väldigt mycket på mig både psykiskt och fysiskt. Och psyket tar så mycket längre tid att läka än fysiska "skador" gör.

Jag är fortfarande väldigt orolig för att det ska vara något fel på bebis och har lite svårt att njuta av att faktiskt vara gravid. För det är ju en helt fantastisk period i ens liv (när man inte spyr och mår illa) och som man ska ta vara på. Men som sagt svårt när man hela tiden är så jäkla orolig...

Får prata med min bm bär jag ska dit nästa gång.

Ikväll är Jonatan på aw och jag och Lovisa har nyss ätit lax i krämig ostsås. Så där tycker jag. Får väl en 2 av 5 typ...
Inget jag kommer göra igen.

(Bild lånad från Google)


v 24

Idag går jag in i v 24. Jag hänger inte riktigt med känner jag men det har jag ju sagt förr=) 
 
Bebisens sparkar är tillräckligt hårda för att man ska kunna känna dom utifrån och både Jonatan och Lovisa har kunnat känna den flera gånger. Den rör sig mest på kvällen och förmiddagen/ morgonen men även några ggr under dagen kan jag känna hur den lever där inne. 
 
Jag mår bra i graviditeten nu och nästan allt illamående har släppt. Det kan komma någon gång ibland men inte alls ofta längre. Jag springer upp ca 2 ggr / natt och kissar och har gjort hela tiden sen jag var bara några veckor gången. 
 
Råmjölkenfinns där men det läcker tack och lov inget. Jag vet inte vad jag gått upp numen för ca 2 veckor sedan hade jag bara gått upp 1 kg så jag ska försöka väga mig snart igen. Nästa MVC besök är den 9 oktober. 
 
Här är en magbild från idag.
 
 
Nu går det i alla fall inte att ta miste på att jag är gravid iaf=) 
 
men vilken skillnad det är och jag tycker att det händer mycket från vecka till vecka. 
 
här är en bildfrån vecka16. alltså 8 veckor emellan.
 
 
 

Slut som människa

Åh vad bra gjort Frida! Jätte bra planerat! Jag blir så stolt över mig själv, verkligen alltså!

Så jävla klantigt!! Har varit sjukskriven i en månad omhäktades långtifrån bra och så kickstartar jag med Den längsta och mest fullspäckade dagen på hur länge som hellst!

Kl 6.45 var jag igång och kom hem 21.47! Och Har inte suttit många minuter på hela dan.

Och det känns nu. Huvudet dunkar, handen är svullen och värker och höften och ländryggen bränner!

Smart Frida!!

Nu ska jag snart lägga mig och sova!


God morgon

Jag ska sluta kolla på svenska Hollywood fruar för jag mår psykiskt dåligt av att se och höra Gunilla!

Nu har Lovisa cyklat till skolan och jag sitter och äter frukost och kollar på Nyhetsmorgon. Vuxet va?

Nä fy det är en lögn men jag ville låta lite mer vuxen än vad jag är. Jag kollar på Jims värld. Jag tycker tyvärr att det är tråkigt med nyheter! Jag vill verkligen gilla det och vara intresserad men jag är inte det!

Idag då... Ska strax åka in till stan, först till tippen med massa kartonger från maxmode, sen kommer det en leverantör och visar bosniske för våren 2014. Sen lunch med Annika. Sen till skara med symaskiner åt mamma och sen till farmor och fira henne och sen handla inför kvällens bhkväll. Sen kommer Björn och kollar på toaletten på maxmode som vi tänkt göra om. Sen jobba. Sen bh kväll.

Så det där var mest för att jag skälv inte ska glömma av något det!

Det blir en hektisk dag:)

Nu får jag äta upp och sen sätta igång!


Egentid

Och det firas med svenska Hollywoodfruar och fruktsallad:)

Får passa på innan bebis tittar ut till oss:)

Love it!


God morgon!

Ligger i sängen och ska knata mig upp om några minuter men det är så skönt och mysigt att ligga kvar.

Jag läser tidningen gravid och bebis sparkar och har sig där inne.

Idag ska jag in till stan för jag är portas hemifrån. Jonatan ska jobba så jag ska hjälpa mamma med lite saker och även jobba så klart. I em ska jag måla en vända till på min sänggavel och ev börja spackla lite smått i sovrummet så jag kan börja måla om där...

Jag läser lite frågor och svar om graviditet och jag älskar svaret som är i fråga 3!!
Haha jag har skrattat länge åt detta nu:)


Tillskott i släkten:)

Den 11 september kom en så fin liten kille till världen, och idag har vi varit och hälsat på honom och hans mamma och pappa:)

Lovisa är så glad över att få en liten kusin och längtar om möjligt ännu mer efter att hennes lillebror eller syster ska komma nu:)

Har ni sett så liten och söt han är. Och Lovisa är ju alltid fin:)


Hej hopp gummisnopp!

Söndag kväll och helgen har resan nått sitt slut.

Igår var mamma och Jonatans bror här och grejade ute i trädgården bland annat. Och jag lallade runt som Jonatan så snällt kallade det och pysslade med mitt och stökade tydligen ner mer än jag gjorde nytta;)

Dock lallade jag inte tillräckligt mycket för handen var mer svullen och dunkade som jag vet inte vad på kvällen.och till råga på allt så börjar jag undra om jag börjar få foglossningen för så fort jag stått och gått lite mer än vanligt (vilket de sista månaderna inte varit alls mycket som du vet) så gör det riktigt ont i ländrygg och höfter. Om det inte är foglossning så är det väl något annat...

Idag har jag rensat i datarummet som ska bli vårt nya sovrum och även målat sänggaveln som vi ska ha i sovrummet... 2 strykningar än så länge men behöver minst en gång till kanske två.

Du får se resultatet när den är färdig:)

Nu sitter jag och skriver in i almanackan vad som skall göras och så i veckan och gör veckans matsedel.

Har du haft en bra helg??


Fredag

Godmorgon!

Vilken fin morgon det var idag!

Jag har sovit fruktansvärt dåligt inatt. Magen börjar bli i vägen och jag vaknar av att jag ligger för mycket lutad på magen när jag ska ligga på sidan. Och så gör handen väldigt ont och jag kommer emot när jag sover...

Så jag är lagom pigg men glad över att det är fredag!

Ikväll ska jag på födelsedagskalas hos Michaela! Ska bli riktigt kul så jag ska ner till stan när det öppnar och fixa en present.

Annars idag ska jag röja lite här hemma tänkte jag.



V. 23

Idag har jag gått in i v 23 och 55% är avklarat:)

Ligger i sängen och ska sova tänkte jag men bebis härjar runt där inne så det heter duga och det är sjukt kul att ligga och kolla på magen som åker åt alla möjliga håll och rätt vad det är så kommer det antagligen upp en fot som sparkar till ordentligt så det blir som en rejäl utbuktning på magen:)

Så himla mysigt och otroligt att det faktiskt ligger en mini människa där inne:)

Denna veckan har bebisen vaknat till mellan 21.30 och 22.30 och så håller den igång ett tag med ett riktigt gympa pass och sen somnar den igen:)

Nu ska jag försöka sova lite känns som om det behövs om 3 timmar jag har dygnat. Det du!

God natt


Kväll

Jösses vad trött jag börjar bli nu. Har varit vaken sen strax efter 2 inatt och varit i Göteborg och vänt för att sen jobbat och nu har jag målat i köket och tvättat och grejat lite.

Så nu ska jag ha egentid framför tv med parmaskinka, melon och juleskum:)

Snart börjar hela Sverige bakar så kvällen kommer bli bra:)


ny bil!

ÅHH jag är så glad så glad så glad så du kan inte ana!!! 
 
Jag har precis ringt och beställt en sprillans ny bil. En volvo v60!
 
Den är så sjukt fin och det kommer bli toppen att åka runt i för mig jonatan, lovisa och lilla bebis!
fast den kommer inte förrän i slutet av oktober så lite väntan får det allt bli. 
 
Så nu vill det till att jag håller mig på vägen och rådjur och älgar i skogen så kommer det här gå toppen!
 
 
Så här ser den ut. visst är den superfin?! och förstå hur bra den kommer att vara när jag ska till Ullared;)
 
 

Dödligt att gå upp vid den tiden

Jag ska köra syster till Landvetter inatt och ska vara hos henne kl 03 så min klocka ringer om 4 timmar så nu ska jag sova!!

Så det lär bli en lååååång dag för mig imorgon. Blir trött jag bara tänker på det. God natt


Juleskum!

Köpte två påsar juleskum här om dagen när jag var och storshoppsde med Emma:)

Så ikväll blev det mys för tvn med popcorn och juleskum:)

Gott gott i gott gott!


Arbetsterapeut

Sitter och väntar på att få träffa en arbetsterapeut som skall visa mig övningar för att få tillbaka rörligheten i handen som inte alls är bra.

På morgonen kan jag knappt böja fingrarna något men efter någon timmas kämpande men att krama och sträcka på fingrarna så går det ganska bra men det gör ont!

Så jag hoppas att jag får någon dunderträningsgrej så det släpper fort så jag kan jobba igen:)


Magen v 22

Nu är det v 22,5 kan man väl säga då halva v 22 gått redan. På torsdag är det bara 17 v kvar. 17 veckor det är ju ingenting!! Det går för fort! Tiden springer iväg...

Så här stor har magen i alla fall hunnit bli nu.

Jag tycker att den växt endel på "bredden" eller ja alltså utåt men skillnad är att den kommit så långt upp nu. Alltså den börjar längre upp.

Ska försöka väga mig snart för att se vad jag ökat i vikt men min våg har lagt av så jag får vänta lite eller köpa en ny. Och det lutar mer åt alternativ 1;)


Hej hopp!

Har nyss kommit hem efter en jobbdag och hunnit få i mig mat.
Mc donalds fick det bli idag för jag orkade inte laga någon mat och vi var inte speciellt ledsna ledsna för det direkt.

Lovisa har varit över hos grannen och sålt jultidningar så nu ska vi kolla på halv 8 hos mig innan hon ska sova och jag ska hänga tvätt.

Jag tig av gipset från handen igår och den gör ont. Den gör riktigt jävla ont om jag ska vara ärlig!!

Jag kan knappt röra fingrarna utan att det värker och dunkar i hela handen. Men det kan tydligen ta några veckor med "hård träning" innan handen är som vanligt. Och det hade jag inte räknat med. Jag trodde att jag skulle vara som vanligt i handen, självklart lite stel men inte så här. Så nu måste jag tinga till läkaren imorgon för jag klarar inte att hjälpa kunder när det gör så här ont så fort jag använder den.

Har gått bra idag då jag haft så mycket pappersarbete att ta igen...

Var förbi mamma i hennes butik idag och hon syr bebis saker för fulla muggar. Hon hade sytt världens sötaste sängkläder till vaggan eller vagnen:)

Neutralt och så himla fint! Och det bästa är att det är ingen annan som har något lika dant:)


God morgon!

Ligger i sängen. I min säng.

Gud så skönt! Fast jag vaknade naturligtvis kl 7 även om jag bestämt att jag skulle sova länge idag.
Men det sket sig. Nu har Jonatan vaknat till liv med för någon timme sen så nu ligger vi båda och är väldigt sociala, jag med mobilen och han med en tidning:)

Vi måste åka in till stan och handla. Det är verkligen helt totalt supertomt i kylskåpet och det finns inget att äta förutom mjöl och havregryn typ.

Imorgon är det jobb som vanligt igen, fast det blir en mjukstart. Jobbar imorgon hela dan sen är jag ledig tisdag och halva onsdag då jag ska på lite andra möten och annat smått och gott.

Måste ringa försäkringsbolaget imorgon med för att kolla hur det går med allt.

Bebisen sprattlar för fulla muggar i magen nu, så mysigt men känns ändå så långt borta. Har fortfarande inte fattat att vi ska ha en liten bebis om några månader! Ofattbart!


Snart hemma

Vi sitter på tåget och är snart framme i skövde.

Vi har haft en riktig toppen vecka och jag hade allt lite ångest över att åka hem i morses när solen lyste och det var nästintill molnfritt i Grekland. Men det är alltid skönt att komma hem.

Nu stannar tåget... Ska visa er lite bilder jag har på kameran senare sen.

Haha hitta en väldigt smickrande bild bland fotona som Lovisa tagit nu på flyget:)


Biljard

Idag har vi haft lite sämre väder på eftermiddagen så då passade vi på stygn till "stan" för att kolla lite och nu spelar Lovisa och Jajje biljard:)

Imorgon bär det av hemåt!

Har du skådat en sötare biljardspelare förut?!

 

 


V 22

Idag går jag in i v 22 och magen växer som bara den. Tycker jag märker skillnad från dag till dag nu. 
 
 
Bebosen rör sig ganskmycket och speciellt när jag ligger och vilar, då lever den som sjuttan. Känns fortfarande inte på utsidan men tycker det 
borde komma snart! 
 
 
Ja det känns verkligen lätt att undvika stark sol när man är i Grekland och det är närmare graderades varje dag;) 
 
i skuggan får vi vara när vi kommer hem igen! 
 
en dålig bild på magen. 
 
 

Liten uppdate från grekland

Vi har det toppen här på Korfu! 
 
Det är en jättefin ö och det är varmt och gott i både solen och havet. Vet inte exakt hur varmt det är men runt 30-35 grader. 
 
 
 
Lovisa badar precis hela tiden och vi andra turas om att hålla henne sällskap. 
Dock är vi totalt slut på dagarna och somnar inte senare än 23.00!!
 
Så det är riktig semester kan jag lova!
 
Imorgon ska vi ut och åka en tur men nu är det dags för kvällsmat! Det är den största buffén jag någonsin sett till både frukost, lunch och kvällsmat!! 
 
Hoppas ni har det riktigt bra hemma med! Dock kallare;)
 

Tjihopp

Nu ligger tre generationer och en hund i sängen hos mamma och ska sova för att gå upp väldigt väldigt tidigt imorgon.

Jonatan har blivit utvisad till ett annat rum och ligger nu nerbäddad i en tygpåse som mamma nu sytt ihop så han inte ska komma insmygande hit inatt och göra några mer otyg än det han redan ställt till med;)

Nä han är nog rätt nöjd att få en hel säng för sig själv och ingen som knör, drar av täcket, fiser, eller pratar i sömnen...

Klockan ringer 03.40, alltså om 4 timmar och 40 minuter. Halv 5 åker vi till flygplatsen:)

Jag ska köra. Tror att jag behöver det och att det är bra att inte vänta för länge med att köra efter en olycka då det ist kan bli ångestladdat...

Nä...
Sov så gott!


Semester

Jag har varit inne och jobbat några timmar idag och det räckte för att jag sen skulle vara totalt slutkörd!

Passade på att äta lunch ihop med min faster när jag var inne i stan och nu ligger jag och Betty i soffan och slappar.

Ska snart packa lite då vi ska iväg på lite semester, vilket ska bli väldigt skönt.
En vecka ska vi vara borta så ikväll kommer lillasyster hit och installerar sig.

( hon ska vara husvakt när vi är borta)

Vi ska till Grekland och det ska bli så underbart skönt och väldigt välbehövligt med tanke på allt som hänt det sista:)

Ska försöka uppdatera er under veckan om det finns wifi och så:)

Nä bäst att packa så det är klart i alla fall:)


Halvtid

Idag har exakt 50% av graviditeten gått. Om jag nu föder på utsatt datum vilket jag har svårt att tro men man får bara hoppas att jag inte går över tiden.

Halvtid, vad fort det går men på samma sätt väldigt långsamt. Jag har längtat till jul sen i juni. Jul just för att då kommer jag att gå hem och jobba bara 2 dagar i veckan och kunna greja och förbereda för att lilla bebis ska komma vilket jag verkligen ser fram emot:)

Just nu vet jag inte riktigt hur jag mår för jag vet inte vad som är sviter efter krocken och vad som är graviditeten. Men inget illamående och kissandet har lugnat sig lite nu. Räcker med en gång per natt och inte 3-4 som det var för några veckor sedan.

Bebisen känner jag väldigt tydligt när den rör sig nu. Mest när jag ligger/ sitter still men ibland även om jag gör något. Men nu är det så pass hårda sparkar att jag tycker att det borde kännas på utsidan men det gör dom inte riktigt än.
Men snart så får pappa och storasyster med känna sparkarna:)

Imorgon går jag in i v 21. Ska försöka komma ihåg att ta en bild så får vi se om du ser någon skillnad:)

Nu ska jag sova! God natt!


Ny dag

Ligger i soffan och har precis bölat färdigt. Har kollat på 7th heaven och jag vet inte om det är graviditetshormoner krocken eller om jag är så här i vanliga fall men Gud så känslig jag är.

För allt. Jag överanalyserarallt och allt är väldigt jobbigt och det känns som om allt är mitt fel hela tiden...

Nu ska jag försöka ta mig in i duschen och duscha och tvätta håret med en hand så det lär väl ta sin tid. Skulle behöva en betjänt några veckor:)

Sen blir det till att åka in till jobbet och fixa lite...

Nä nu ska jag ta mig an denna utmaningen:)

Ha en bra dag!


Sov dags

Handlingen gick förvånansvärt bra;)

Han kom hem nöjd och glad och berättade att det fanns inga champinjoner på burk men han köpte färska ist " och jag plockade dom med händerna och la i påsen" sa han nöjt. Alltså jag tycker han är så fantastiskt rolig ibland och undrar lite hur han tror att det går till när andra handlar. Att man lämnar listan i ett hål i väggen och sen kommer varorna färdigpackade i en vagn till bilen?!

Haha ja jag ligger och fnissar för mig själv när jag tänker på det:)

Ikväll har jag kollat på filmen " it's complicated" och jag tycker den är lika rolig varje gång och ligger och skrattar högt åt den! Har du inte sett den måste du göra det!

Nu ska jag och min blåa kropp sova!

God natt!

Blåmärke på knät..ser du vilka konstiga ränder det är mitt i... Måste ha varit något jag slog i men kan inte fatta vad.


Jonatan ska handla

Eftersom jag fortfarande är dålig så ska Jonatan handla idag. Det kan ju för många vara en självklarhet men inte i denna familjen.

Jag sköter handlingen vilket jag själv har valt eftersom det är jag som i vanliga fall lagar maten men inte nu...

Kylen ekar tom men min älskade sambo tycker att vi har hur mycket som hellst att äta så länge det inte är han själv som är hungrig. Det finns ju fullt med skit i skafferiet... ( mjöl, ströbröd, socker,.......)
Så nu har jag skrivit en lista på vad vi behöver för mat för att kunna slippa svälta utan att jag ska laga mat. ( går inte med bara en hand)

Jonatan: jag tror på dig älskling! Du klarar att handla allt detta! Love yuo!


Ny bil

Har nyss kommit hem från stan. Jag och Jonatan har kollat på bil för av någon konstig anledning behöver vi en ny nu när någon klant förstört den andra...

Men det är ju så svårt. Modell, färg, pris, bensin, disel..... Blä jag spyr på det här!!

Mår mycket bättre men blir fruktansvärt matt fort så det är inga ullareds-långa-shoppingturer-idag.
Nu ligger jag i soffan och tar igen mig lite innan vi ska få lite lunch av sväeföräldrarna:)
Surströmming men jag har tur som inte kan äta det. Hihi!

Efter krocken så har Betty blivit matte beroende! Hon lämnar inte min sida och ligger på mig eller sitter i mitt knä så fort hon får chansen!

Just nu har hon slagit sig ner på magen och värmer bebis lite extra:)


RSS 2.0