Hundvalpar och farfar

Godmorgon!! 

Här har vi tagit sovmorgon så det heter duga! Filippa har sovit hos farmor och farfar inatt så vi har fått sova en hel natt! 
V-Ä-L-B-E-H-Ö-V-L-I-G-T 

I måndags var vi hos farfar (min farfar) och firade honom! Fick massa god mat och fika! Farfar var glad att vi alla kom så klart och tyckte det va kul att träffa Filippa som härjade runt som vanligt! 

När vi skulle äta och jag skulle sätta mig brevid Filippa där man alltid sitter så sa Maria ( faster) nä!! Emma och Elsa ni sätter er brevid Filippa idag! Och ingen var snabbare än jag till att flytta på mig! 


Haha omringad av sina vakter och än så länge lugn mens ET varade dock bara i ca 2 min sen kom monstret i henne fram igen.. 

Va hos Maria och hälsade på henne och valpisarna här om dan med... 





Alltså dom är så oemotståndligt söta så man kan inte sluta kolla på dom!! 

Hade jag kunnat skulle jag tagit med dom hem allihopa! 

Men snart ska dom till sina nya hem så var tvungen stt valpgosa lite innan! 

Nä nu ska jag ta tag i den här dagen. 

Ha en bra dag på jobbet, skolan eller vart du nu kan tänkas vara idag! 

Kram F 

Godmorgon lediga lördag

Herregud vad det är konstigt att vara ledig/sjuk på helgerna när alla andra med är lediga. Är så van att jobba lördagar så det är svårt att ställa om... 

Va nere på jobbet i morses och hämtade lite inventeringslistor så jag kan beställa lite varor som tagit slut i butiken. 
Allt stannar ju inte ipp bara för att jag ligger hemma som en dönick! 

Filippa som varit ett monster på morgonen ( skrikit, slagits, kastat saker,) har äntligen lugnat ner sig och sitter nu smält som ett litet lamm och äter äpple. 





Lovisa håller på och gör sig iordning för fotbollsavslutning uppe på berget idag. 
Sen direkt efter den ska hon bara hem och duscha sen på kalas hos en klasskompis och sen ska hon och Filippa till mamma ikväll och sova över där! 

Jag och Jonatan ska till npgra kompisar och tänkte passa på att få vara lite själva:) 

Nä nu har Filippa gett sig in i lovisas rum och förstör där. Så mycket för den lugna fruktstunden! Haha hör Lovisa säg. " men! Ahhh! Filippa sluta!" "Ahhhh Filippa inte så!!!!" " näe Filippa du förstör ju bara!!" Åhhh nu får du banne mig gå ut!!" Varpå Filippa bryter ihop och vrålar argt! 
Och Lovisa försöker säga " men Filippa när du förstör får du inte vara i mitt rum" 
Men vad hjälper det!? 

Nä nu ska jag ta det här lilla monstret vi har skapat! 

Ha en LUGN och skön dag!! 


Fredag och myskväll

Vad har hänt idag? 

Jag skullens Filippa till vårdcentralen, inget viktigt men ville ändå kolla upp en sak. Dock så var läkaren sjuk så det blev inställt... Så Filippa åkte i duschen ihop med Jonatan... 



Sen när Filippa var lämnad på dagis så åkte jag och köpte lite fina blommor till helgen så det är fräscht i vasen... 


Tycker att det är värt dom extra kronorna det kostar för att få riktigt fina blommor och som står sig mer än en natt... 


Sen kom faster Maria och hämtade mig så vi kunde gå ut och födelsedags lunchade farmor som fyller 79 år idag! 


Sen en snabbis till farfar och sa hej där sen hem till Lovisa som slutat skolan... Vila foten och räknade ihop vad Lovisa sålt jultidningar för hittills... Hon vill få ihop till en iPhone 6. Inte så långt kvar som tur är men lite till måste hon allt kämpa på! 

Sen kom Filippa hem och vi hade lite tjejmys här hemma...


Vi har inte kollat npgot på idol förrän ikväll och jisses vad duktiga dom var!! 

Nu sover tjejerna, Jonatan sitter vid datorn och jag är dödstrött så jag ska sova! 

Sov så gott!! 


Godmorgon

Mornarna startar alldeles för tidigt här tycker jag. Idag vaknade Filippa 06.38 och jag vill hellst bara låsa in mig någonstans så jag får sova några timmar till! 

Mina dagar består väl mest av vila, dock så har jag faktiskt haft några leverantörer här i veckan.

I den här branschen så köper man in nästan ett år i förväg. Inte riktigt men det är en hel säsong innan varorna ska komma... Så det vi kollar på nu och gjorde även på mässan i Stockholm i augusti var för sommaren 2016. Så vi är ute i väldigt god tid! 


I vanliga fall är vi ju i butiken men eftersom jag inte är i full kondition så har dom kommit hem till mig ist! 

Min snälla faster kom och hämtade mig häromdagen och rastade mig lite... Så jag fick se någon annan soffa än min egen.. Och så har dom fått valpar som är så fruktansvärt bedårande så man blir helt tagen av dom! 


Det är tur att alla är tingade redan annars hade en eller två följt med hem. 

Små lurviga och vinglandes små gosedjur ser dom ut som! 

Igår var mamma här och vi gjorde upp en plan för maxmode... Det kommer förhoppningsvis bli lite förändringar och då är det alltid bra att ha en plan! 

Fördelen med att vara sjukskriven är ju ändå att man hinner med sånt man annars aldrig gör. Idag ska jag ner och köpa en sån där syalmanacka. Näe vad heter det? Ni vet man syr korsstygn så det blir typ en julkalender med siffrorna 1-24 och så hönger man ett paket för varje dag i december fram till julafton... 

Fick googla.. Typ en sån här


Jag sydde en liknande till lovis för några år sedan så nu tänkte jag att jag skulle passa på att göra en till Filippa med.

Jag ångrar mig varje år för det är ju ett jäkla jobb när man ska fylla dom med 24 klappar som inte ska vara så dyra. Men jag kommer ihåg att jag tyckte det var väldigt roligt när jag var liten så jag vill ändå att mina barn med ska ha det... 

Och nu har jag ju tid! 

Sen ska jag även sätta in över 600 framkallade bilder i ett album och göra det fint! 
Så jag behöver nog ha kvar gipset några månader till så jag hinner med allt jag ska göra! Nä skämt å sido! Det är väldigt jobbigt med gipset men det går an när man får lite besök och har något annat att göra än att bara kolla på tv hela dagarna! Nu ska jag göra iordning Filippa för dagis! 

Ha en bra dag! 



Nytt gips

Igår var jag på sjukhuset och fick ett nytt gips och tog bort stygnen på foten... Det nya gipset får jag gå/stötta på och det är en sån befrielse att kunna gå igen!!! 

Jag tror inte att du förstår hur fruktansvärt skönt det är att kunna gå! 
Omg jag är som pånyttfödd!:) 

Så idag kom först Marita och Bengt hit med frukost/fika till mig så filade vi en liten snabbis. 
Sen kom mamma och vi åkte till mio och köpte två nya lampor och en pläd till vardagsrummet...en sväng till växthuset och köpte nya blommor, dom har vissnat på de här 2 veckorna!  Sen hem och vila foten. 
Jonatan kom hem och lämnade en liten filippatrölls och sen kom mamma och hämtade oss för att åka till ica och fylla på kylen ! 

Älskar denna dagen! Har bara gått runt och njutit av att kunna gå! 

Jo men jag har ju glömt att visa den otroligt lyxiga maten på sjukhuset!! 





Ja jag må ju säga att den var helt outstanding! Kunde inte önskar något annat utan verkligen gott! ( ironisk) 

Till kvällsmat fick det bli mc donalds för mig och flippan. Jonatan är ute och partajar och njuter med av att jag kan gå! 

NÄ nu ska jag kolla på castle sen sova!! 

Hörs imorgon! 

KSS

Alltså roligar kan man ju ha! 

Ligger just nu på KSS och har haft så fruktansvärt ont i magen så du kan inte ana! Igår jade jag ont nästan hela dan men på em/kvällen så blev det näst intill outhärdligt! Mådde illa, fick frossa, helt svag i kroppen så orkade inte ens sitta. 

Så Jonatan tvingade in mig till akuten som tur va, fick morfin ( som nu mer har blivit min bästakompis) och dom tog av gipset för att se så det inte var inflammerat men det såg bra ut! ( äckligt såg det ut) jag har förhöjda infektionsvärden och fick hög feber så inatt har dom tagit en massa prover...

Som tur är så är det mycket bättre idag även om det fortfarande gör ont men inte i närheten av igår. 

Så nu ska dom snart ta bort dropp och jag ska prova att äta och hoppas på det bästa. 


Pratade med Jonatan i morses och hörde Filippa gå runt och gråta och var så Ledsen. Hon tyckte ju så klart att det va jätte komstigt igår när jag fick näst intill bli buren ut till bilen och mormor och Linn kom och allt var konstigt. Så imorses sa Jonatan att hon gått runt och ropat " mamma" herregud det är ju så mammahjärtat brister när man hör det! 




Första flätan:) 

Lovisa har varit hos sin pappa i helgen och kom precis när jag hade kommit in i bilen igår så henne har jag inte ens sett. Men får ha lite mys med dom ikväll om jag kommer hem! 

Nu ska jag vila, det är inte många minuters sömn jag har fått inatt. 

Ligger 3 andra i salen varav en fisernågot  jävulskt ( inte lukt utan högt) och en annan har snarkat så jag trodde väggarna skulle skaka sönder! Herregud säger jag bara!! 

En ovanlig syn

Det här är andra gången i vårt nästan 8 åriga förhållande som Jonatan lagar mat. 

En gång skulle vi ut på en "picknick" och Jonatan fixade en falukorvsmacka med ägg i. 

Och i alla år har jag fått höra hur han alltid gjorde en köttfärsfylld ciabatta med böner ich annat i som var så himla gott och bla bla bla... Många gånger har han berättat det men aldrig att jag har fått smaka på denna gourmetmat förrän idag!! 

Han har planerat detta sen min op och så i förmiddags åkte han och handlade. 2 butiker senare kom han hem och när han ska börja utbrister han " nej fan nu glömde jag ju köttfärsen" så iväg till en 3:dje butik för att handla sina 4 ingredienser... 

Nubör han igång och det är en massa majs i och nu ligger spagettin i det kalla vattnet och ska KOKA :) 


Det ropas " Frida locka till dig Filippa jag har fullt upp här" 
" Frida ta Filippa jag reder inte ut det här osv... 

Och mest jobbigt är det ju att " det förstör ju hela rätten att inte ha böner i! Fan att du är som ett barn" ( jag avskyr bönor!) 

Och nu säger han " usch jag är besviken på dom här ciabatta bröden" 

Ööö ok varför? 

" dom är inte alls lika stora som dom var på ica hentorp när jag gjorde dom här sist för ca 8 år sedan! 

Men nu mitt herrskap är den klar! Jonatans ciabatta fylld med köttfärs och spagettiröra med majs och mängder med vitlök! 



Upplägget är enkelt och sterilt! 

Nu matlags! :)

Vilken pärs!!

Imorgon har det gått 1 vecka sen operationen. En vecka snart har jag legat hemma med betoning på legat. 
Det är inget kul alls och det går inte att föreställa sig hur jäkla jobbigt det faktiskt är. 
Jag tänkte ju naturligtvis att det skulle bli tufft att vara hemma i 2 veckor men så här jobbigt kunde jag inte ens föreställa mig! 

Inte nog med att det gör väldigt ont i foten så får man ju ont i ryggen av att ligga ner hela tiden, huvudvärken kom som ett brev på posten. Magen säckar ihop när man inte håller igång. Man har NOLL matlust, har ingen energi och allt man gör är ett fruktansvärt projekt! 

Och till råga på allt så läste jag precis sjukintygen där det står att jag ska vara liggande med ben i högläge i 2 v efter det ett annat gips som jag förhoppningsvis kan/klarar av att stötta på i 4 v till och efter det ännu en annan sak/stöd för foten i ytterligare 6 v!!!! WHAT??!!!

12 v totalt kommer den här läkningen ta!

Jag har i alla fall precis gjort dagens pass genom att ta mig upp, klä mig, koka spagetti och ätit. Och nu är jag helt slut och det snurrar i huvudet och det är ett dunkande i foten utan dess like och jag känner i huden hur det spänner och foten svullnat. 

Men att det skulle vara en sån påfrestning för allmäntillståndet trodde jag inte. 


Det är tur stt Filippa är på dagis på dagarna, ha henne hemma hade ju inte varit ett alternativ. Lovisa hon är ju en ängel! Så himla duktig och hjälpsam så jag vet inte vad jag skulle gjort utan henne. Och Jonatan så klart!! 

Det är lite trist med uppdatering här inne men det är ju för att det inte finns något att skriva om. Jag ligger bara och kollar på film/serier hela dagarna och tycker synd om mig själv:) 


Filippa lyckades hitta godis i lovisas rum häromdan och var så ruggigt nöjd över sig själv! 

Nä nu måste jag lägga ner telefonen för det snurrar för mycket! 

Hoppas du har det bra!

Operation

Operationen gick bra. Dock så hade jag fruktansvärt ont efteråt när jag vaknade så jag fick en hel del morfin vilket jag blev helt däckad av och mådde inte så bra resten av dan så blev kvar på sjukhuset tills 17.30... 


Igår låg jag hela dan utan att ens orka tänka förrän på kvällen när mamma och Linn kom hot och vi hade tjejkväll och åt goda skaldjur och annat gott... Sen tog jag mina morfintabletter, alvedon, diclofenack ( stavning) sen sov jag gott utan att ha ont! 

Vaknade tidigt i morses och var som vanligt i skallen.. Inte slö dock uttråkad så idag tog jag mig en välbehövlig dusch, tvättade håret sminkade mig och så åkte vi ut till bror med familj. Fick hemmagjord pizza och jag blev lite rastad! Sen åkte jag ner till jobbet och la in lite räkningar för betalning fixade lite inför veckan sen bultade det from hell i foten och den svullnade naturligtvis för mycket så då var det bara att åka hem och ta det lugnt! Naturligtvis har jag redan fått skäll av både Jonatan och mamma för att jag är korkad och överanstränger mig och inte tar det lugnt.... 

Så nu ligger jag i soffan och glor i taket som straff! 




Hoppas att du har det roligare:)

Jobb och förberedelser inför op!

Hej! 

Denna morgon startade lite rörigt.. Jag jade ställt klockan lite tidigare ön vanligt för att jag hade något viktigt jag skulle göra så jag behövde liteer tid på mig för att hinna göra mig iordning och allt... men när jag vaknade kunde jag inte komma på vad det va utan fick av någon sjuk anledning för mig att jag ställt klockan för att gå upp och städa??!!! Ja sjukt... Så när jag hängt tvätt och lagt in dom i garderoberna kom jag ju på vad det va jag skulle göra! 
Jag skulle ju på möte kl 08.00 i stan! 

Kvart över 7 kom jag på det, kletade på lite smink på med kläder väckte Dom andra slängde på Filippa kläder och ut i bilen!

Fick se en av anledningarna till stt jag sover rätt så dåligt i morses:)


Det finns ju visserligen lite plats mellan Betty och jonatans röv men det är inte att föredra! 

I tid till mötet va jag i alla fall med npgra minuter tillgodo! 

Sen jobb, tandläkaren med Lovisa. Tandläkaren sa att dom såg fina ut och det såg inte ut som hon åt mycket godis eller drack läsk så det va bra... Lovisa tolkade det helt annorlunda. Hon tog det som att tandläkaren sa att nu är det fritt fram att äta mer godis. 


Sen hömta Filippa, fixa mat och allt sånt där annat trist som alla gör på vardagskvällarna... 

Nu har jag i alla fall duschat och tvålat in mig med descutan och imorgon är det en omgång till med desinfektionsrvålen för stt vara på sjukhuset 7.30. 

Vet inte när operationen blir med den blir väl förhoppningsvis på förmiddagen.

Nu måste jag sova så jag kommer upp imorgon. Och förhoppningsvis inte glömmer av att jag ska dit och tror att jag ska städa imorgon igen. 

God natt


RSS 2.0