Gifflar med nutellafyllning

Dom här måte du bara prova! om är farligt goda och var lätta att göra och krävde inte så mycket jobb heller. 
 
36 st
 
Ingredienser:
 
50g Jäst
150g smör
3 dl mjölk
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
1 ägg
11-12 dl vetemjöl
 
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
250g nutella
 
pensling och garnering:
 
1 ägg
ev flagad mandel eller pärlsocker
 
1. Smula jösten i en bunke. smält smöret , häll på mjölken och låt blandningen bli 37 grader. Lös upp jästen med lite av vätskan.
 
2. tillsätt reten av vätskan, socker, salt och ägg. Blanda till sist i mjölet , inte allt på en gång och jobba degen smidg. Låt den jäsa under bakduk i 50-60 minuter. 
 
 
3. sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och nutella. ( jag tog bara nutella, inget smör) 
 
4. ta upp degen och knåda den lite lätt. Dela den i 4 lika delar. Kavla ut varje del till en stor cirkel och skär den i 8 trekanter. 
 
5. Lägg en klick med nutellafyllning ganska långt ut på den bredaste delen. Rulla ihop gifflarna med start från den bredaste delen. 
 
 
6. lägg gifflarna med skarven nedåt på plåtar klädda med bakpapper. Låt jäsa under balduk i ca 20 min och pensla sen bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över mandelflarn eller pärlsocker.
 
7 grädda gifflarna mitt i ugnen i ca 7-8 minuter.Låt svalna på galler. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0