Rabarbersaft

I helgen gjorde jag en rabarbersaft som blev riktigt riktigt god!
här kommer receptet...

Cirka 2 liter rabarbersaft:

2 kg rabarber (cirka 4 liter)
1 liter vatten
8 dl strösocker (4 dl per avrunnen saft)
2 krm natriumbensoat

Skölj och skär rabarbern i slantar, ha upp dem i en stor kastrull Häll över vattnet och koka upp.

Låt koka under lock i cirka 30 minuter eller tills rabarbern är helt mjuk. Häll upp massan i en silduk och låt rinna av i  minst 30 minuter. Pressa inte ur den sista vätskan, saften kan bli grumlig då.

Mät upp saften och häll den sedan i en ren kastrull, tillsätt sockret och låt saften koka upp. Tag av cirka 1 dl saft och rör ut natriumbensoatet, ha i detta i saften. Häll upp på väl rengjorda, varma flaskor. Förvara svalt och mörkt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0