Hjärt bröd!
Ingredienser:
1 liter standard mjölk
300g smör
2 pkt jäst
Sallt
3 dl havregryn
Vetemjöl
225-250 grader
Smält smör och tillstätt mjölken, värm så blandningen blir 37 grader ( fingervarmt). smula ner jästen i en bunke gärna en bakmaskin. strö över salt.
Tillsätt smör och mjölkblandningen i jästen och rör tills jästen lösts upp. rör ner 3 dl havregryn och sedan mjölet tills degen släpper från kanten på buken. Får gärna vara lite kladdig.
Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
Dela degen på 3 och kavla ut en del i taget till ca ½ cm tjock och tryck ut hjärtan eller stjärnor eller vad man nu vill ha för form på dom. lägg på plåt lät jäsa ca 10 minuter och sen in i ugnen tills dom blir gyllenbruna och fina...
225-250 grader.
Glömde ju ta bild på dom men hitta en gammal bil när jag bakade dom för ganska exakt 4 år sen...