Hjärt bröd!

Här kommer receptet på hjärtbrödet!
Det tar inte lång tid, tog mig ca 1.5 timme med jäsningstid och allt..
Jag fick ut 70 hjärtan men det berot ju lite på hur stor hjärtform du använder...

Ingredienser:

1 liter standard mjölk

300g smör

2 pkt jäst

Sallt

3 dl havregryn

Vetemjöl

225-250 grader

Smält smör och tillstätt mjölken, värm så blandningen blir 37 grader ( fingervarmt). smula ner jästen i en bunke gärna en bakmaskin. strö över salt.

Tillsätt smör och mjölkblandningen i jästen och rör tills jästen lösts upp. rör ner 3 dl havregryn och sedan mjölet tills degen släpper från kanten på buken. Får gärna vara lite kladdig.

Låt degen jäsa i ca 30 minuter.

Dela degen på 3 och kavla ut en del i taget till ca ½ cm tjock och tryck ut hjärtan eller stjärnor eller vad man nu vill ha för form på dom. lägg på plåt lät jäsa ca 10 minuter och sen in i ugnen tills dom blir gyllenbruna och fina...

225-250 grader.

 

Glömde ju ta bild på dom men hitta en gammal bil när jag bakade dom för ganska exakt 4 år sen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0